-
Ο χρήστης htanso21 έγραψε:
Έτσι μετράει η peugeot και σου ανάβει το λαμπάκι για αλλαγή στα τακάκια.
Τη διαρροη απο τα σωληνακια και τις συνδεσεις την εχουν ακουστα?
-
Υπερβάλει ο Θανάσης.
-
Ο χρήστης lll έγραψε:
Έτσι μετράει η peugeot και σου ανάβει το λαμπάκι για αλλαγή στα τακάκια.
Τη διαρροη απο τα σωληνακια και τις συνδεσεις την εχουν ακουστα?
Ναι και που ειναι το πρόβλημα;
Βάζοντας εναν αισθητήρα εκεί, κερδίζεις και αυτό, γιατί σε περίπτωση που γίνει μια διαρροή θα δει το σύστημα λιγότερη ποσότητα στο δοχείο και πάλι θα σου ανάψει το λαμπάκι.
Άρα θα το ελένξεις πριν μείνεις απο υγρά... -
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Υπερβάλει ο Θανάσης.Δεν υπερβάλω ρε συ!
Αυτή ηταν η απάντηση του μηχανικού όταν το πήγα για αλλαγή στα τακάκια και είδα οτι δεν έχουν το καλωδιάκι την γείωσης.
-
Καλά, μαλακίες είναι αυτά...
Το φλοτεράκι στο παγούρι υπάρχει πρώτα από όλα για να σε προειδοποιήσει για επικίνδυνη μείωση της στάθμης υγρού των φρένων. Δεν ανάβει με την παραμικρή μεταβολή. Από κει και πέρα, όσο φαγώνονται τα τακάκια σαφώς και πέφτει η στάθμη στο παγούρι σιγά σιγά από το max... Τώρα αν έχεις αποκλείσει όλες τις διαρροές (λαστιχάκια, τσιμουχάκια, σκατουλάκια, σερβό κλπ) τότε έχεις φαγωμένα τακάκια.
-
Οκ, αλλά παραμένει το γεγονός οτι απο εκεί βλέπει ο εγκέφαλος αν έχεις ή δεν έχεις τακάκια.
Και στην τελική, αν δεις οτι εχει μειωθεί η στάθμη στο δοχείο, πρέπει να πας να το κοιταξεις για τυχών διαρροή και θα δεις αν εχεις ή δεν έχεις τακάκια...
-
Έχεις στο 207 αποκλειστική λυχνία για αλλαγή τακακίων(κίτρινη); Διαφορετική από την κόκκινη του χειροφρένου;
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Έχεις στο 207 αποκλειστική λυχνία για αλλαγή τακακίων(κίτρινη); Διαφορετική από την κόκκινη του χειροφρένου;Μην μου βάζεις δυσκολα, δεν θυμαμαι...
Αλλά σίγουρα δεν εχουν καλωδιάκι τα τακάκια.
-
Θέλω να πω, από όσο ξέρω δεν έχεις τέτοιο πράγμα, ούτε ο εγκέφαλος κάνει τέτοιο υπολογισμό για τα τακάκια. Η ένδειξη αφορά την στάθμη και μόνο...
-
Οκ αν παίζει έτσι, που δεν αντιλέγω, παιζει και να παιζει
Πως βλέπεις αν θελουν αλλαγή τα τακάκια σου;Απλά δεν μπορείς να το δεις;
-
Και να συμπληρώσουμε ότι για να είναι αξιόπιστη η στάθμη για τον έλεγχο των τακακίων θα πρέπει να μη μας έχει συμπληρώσει κανείς υγρά με μισοφαγωμένα τακάκια σε σέρβις (συχνά 'προθυμοποιούνται' και το κάνουν)...
-
Ρώτησα επειδή πλησιάζω το 1ο service και εφόσον η στάθμη έχει πέσει ανεπαίσθητα (γλύφει την γραμμή του max από την κάτω μεριά ενώ καινούριο την έγλυφε από την πάνω), σκέφτομαι να μην τους πω για έλεγχο στα τακάκια, γιατί και αυτό χρεώνεται νομίζω (σε ρωτάνε αυτοί βασικά αν θες ή όχι).
Άν μπορώ να έχω μια καλή εκόνα από την στάθμη, γιατί να μην το εκμεταλλευτώ
-
Μιας που μιλαμε για φλοτερ, θα θελα τα φωτα σας. Στο A4 Β5 που εχω, ο δεικτης βεζινης χαλασε και εδειχνε αδειο ρεζερβουαρ. Βρηκα αυτο http://www.audiworld.com/tech/elec77.shtml το αρθρο και ανοιγοντας το καπακι της αντλιας ειδα οτι ο προηγουμενος ειχε βαλει χερι , ειχε αλλαξει το φλοτερ και οι κονεκτορες ηταν στον αερα λογω κακης τοποθετησης.
Αλλα το σημαντικοτερο ειναι οτι η γραμμη της επιστροφης της υπερχειλησης ηταν κι αυτη στον αερα. Εννοω οτι το σωληνακι που δειχνει στη 2η φωτογραφια σαν overflow return, οταν ανοιξα το εν λογω καπακι δεν ηταν συνδεδεμενος με το σωληνακι που εφευγε μεσα στο ρεζερβουαρ οπως επρεπε, αλλα εριχνε τη βενζινη κατευθειαν στο ρεζερβουαρ.
Τα καλα νεα ειναι οτι ο δεικτης βεζινης λειτουργει και παλι αλλα αυτο με την επιστροφη της υπερχειλησης,
ειναι κατι επικινδυνο; Μπορει καποιος να με διαφωτισει; Ευχαριστω -
Κατι τελευταιο για τα φρενα, οι Vagέληδες εχουν τρεις ενδειξεις στο ταμπλο. Μια για χειροφρενο, μια για επικινδυνη σταθμη υγρου φρενων και μια για φαγωμενα τακακια. Τωρα πως υπολογιζει τα φαγωμενα τακακια... δεν ξερω.... Για καλωδιο δεν ξερω αν εχει στα τακκακια αλλα θα εχει καποιο συστημα ο γερμανος ! δεν ειναι και γαλλος
-
Τα τακακια εχουν ενα καλωδιο πακτωμενο μεσα τους .Οταν φαγωθουν αρκετα τοτε η ακρη του καλωδιου ερχεται στην επιφανεια ,ακουμπα στον δισκο οταν πατας φρενο και κλεινει το κυκλωμα αναβωντας το λαμπακι.Δεν ειναι δα και διαστημικη τεχνολογια.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Τα τακακια εχουν ενα καλωδιο πακτωμενο μεσα τους .Οταν φαγωθουν αρκετα τοτε η ακρη του καλωδιου ερχεται στην επιφανεια ,ακουμπα στον δισκο οταν πατας φρενο και κλεινει το κυκλωμα αναβωντας το λαμπακι.Δεν ειναι δα και διαστημικη τεχνολογια.Το δικό μου δεν εχει λεμε
-
Τα τακακια εχουν ενα καλωδιο πακτωμενο μεσα τους .Οταν φαγωθουν αρκετα τοτε η ακρη του καλωδιου ερχεται στην επιφανεια ,ακουμπα στον δισκο οταν πατας φρενο και κλεινει το κυκλωμα αναβωντας το λαμπακι.Δεν ειναι δα και διαστημικη τεχνολογια.
Το δικό μου δεν εχει λεμε
Δεν μας νοιαζει .
χοχοχο
-
Αν δεν έχει καλώδιο για να ανάβει φωτάκι τότε το λαμάκι που ακουμπάει στο δίσκο (αυτό που κλείνει το κύκλωμα και ανάβει το φωτάκι) κάνει ένα ελαφρό σφύριγμα.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Αν δεν έχει καλώδιο για να ανάβει φωτάκι τότε το λαμάκι που ακουμπάει στο δίσκο (αυτό που κλείνει το κύκλωμα και ανάβει το φωτάκι) κάνει ένα ελαφρό σφύριγμα.H opel το συνηθήζει, πολύ απλή μέθοδος αποτελεσματικη κ πιο αξιοπιστη απο το καλώδιο.
-
Το δικό μου δεν εχει λεμε
Έχει ο άλλος δικός μου γάλλος.
Διάφορες Τεχνικές απορίες..........