-
Τώρα τελευταία είχα μια μυρωδιά βαλβολινης ειδικα όταν ζεσταινοταν η μηχανη. Βρήκα οτι είναι συνέχεια υγρή η ανακουφιστική βαλβίδα που έχει το σασμαν στο επάνω μέρος.
Υπάρχει σαν αναλώσιμο αυτή να την αλλάξω?
Τσεκαρα τις βαλβολινες και είναι οκ η στάθμη, εκεί που πρεπει. Παρολα αυτά σε μεγάλες διαδρομες σε ανοικτό δρόμο ξερναει βαλβολινη. -
Λοιπον αλλαξα τη βαλβίδα ανακούφισης του σασμαν, μετρήσαμε την στάθμη και είναι οκ.
Ο μηχανικός είπε οτι υπάρχει περίπτωση να φταίει κάτι μέσα απο το σασμαν και να πετάει τις βαλβολινες εξω απο την τάπα ανακούφισης.
Στέκει αυτό που μου είπε? Τι μπορεί μέσα απο το σασμαν να ωθεί προς τα εξω τις βαλβολινες χωρίς να έχω κάποια δυσλειτουργία ή θόρυβο απο αυτό? -
Βουλωμα στον αγωγο λιπανσης, μεγαλυτερες ανοχες ρουλεμαν στα καβουκια του σαζμαν.
Αν στις ξαναπεταξει βεβαια. -
Ο χρήστης Ηλιας Α έγραψε:
Βουλωμα στον αγωγο λιπανσης, μεγαλυτερες ανοχες ρουλεμαν στα καβουκια του σαζμαν.
Αν στις ξαναπεταξει βεβαια.Πρωτη ένδειξη σήμερα μετα απο 100χλμ σε εθνική, θετική. Δεν έχασε. (Ενω με την παλιά σίγουρα θα είχε τρέξει)
Όλα τα παραπανω που περιγραφεις μπορεί να υπαρχουν ακόμη και χωρίς να εχει την παραμικρή δυσλειτουργία το σασμαν? -
Οι βουλωμενοι αγωγοι οχι, ο τζογος στα ρουλεμαν προκαλει θορυβο αλλα αν ειναι στην αρχη του ελαχιστο και αυτον στα λιγα χιλιομετρα, κατω απο τα 25-30 μετα τον σκεπαζουν θορυβοι του αυτοκινητου κατα την κυλιση και του κινητηρα.
-
Ο χρήστης Ηλιας Α έγραψε:
Οι βουλωμενοι αγωγοι οχι, ο τζογος στα ρουλεμαν προκαλει θορυβο αλλα αν ειναι στην αρχη του ελαχιστο και αυτον στα λιγα χιλιομετρα, κατω απο τα 25-30 μετα τον σκεπαζουν θορυβοι του αυτοκινητου κατα την κυλιση και του κινητηρα.Μάλιστα.
Έχω βάλει με το μυαλό μου και ενα άλλο ενδεχόμενο, πριν κανένα 6μηνο άλλαξα δισκο πλατό στην επαρχια και μου βαλανε βαλβολινες ναι μεν εντος προδιαγραφών αλλά μάρκας delphi φθηνές.
Ανέκαθεν εγώ άλλαζα βαλβoλινες με eneos που έχουν σχεδόν διπλή τιμή απο τις delphi.
Σε σύγκριση που εκανα στα δυο μπουκάλια που μου έχει μείνει περίσσευμα, η delphi μυρίζει απίστευτα πολυ τη γνωστή οσμή της βαλβολινης(δεν μπορείς να το κρατήσεις στη μύτη σου) και η eneos αντίστοιχα δεν μυρίζει σχεδόν καθόλου, σαν αοσμη.
Και λέω μήπως οι τελευταίες φθηνες delphi που φοραω όταν ζεσταθούν ,διογκώνονται /αφριζουν παραπανω απο όσο πρεπει και υπερχειλίζουν....
Αμα το ξανακάνει λοιπον λέω να αλλάξω βαλβολινες με τις eneos που εβαζα ,και έπειτα να ψαξω για σασμαν κτλ. -
Σαζμαν προληπτικα δεν αλλαζεις ανοιγεις πρωτα κοιτας τη φθορα και μετα αποφασιζεις, τωρα για να αφριζουν οι βαλβολινες μου μοιαζει δυσκολο.
-
Όταν λένε οτι κάποιο μπεκ 'κατουραει' τι σημαίνει? Ότι δεν κλεινει?
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Όταν λένε οτι κάποιο μπεκ 'κατουραει' τι σημαίνει? Ότι δεν κλεινει?Kλείνει αλλά δεν στεγανοποιεί πλήρως από φθορά της βελόνας και της έδρας.
-
Μετα απο πολλά χλμ 200-300.000 ενδείκνυται αλλαγή ή καθαρισμος μπεκ? Αυτή τη φθορά της βελόνας /έδρας δεν την λύνει ο καθαρισμος στους υπερήχους σωστα? Είναι μηχανική φθορά...
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Όταν λένε οτι κάποιο μπεκ 'κατουραει' τι σημαίνει? Ότι δεν κλεινει?Κλείνει και στεγανοποιει κανονικά αλλά την στιγμή που πρέπει να ψεκάσει, λόγω βλάβης στο ακροφύσιο, βγάζει το καύσιμο συγκεντρωμένο και σε υγρή μορφή αντί σε σπρέι.......
-
Στο αυτοκίνητο μου επειδή δεν υπάρχει φίλτρο καμπίνας παρά μόνο μια σήτα, οι τρύπες της οποίας είναι ανοιχτές τόσο όσο για περνάει ολόκληρο φύλλο πλατάνου έβαλα ένα φίλτρο απορροφητήρα πάνω από τη σήτα ώστε να μην μπαίνουν φύλλα στην εβαπορέτα.
Σήμερα θυμήθηκα ότι αυτό το φίλτρο το έβαλα πριν 1.5 χρόνο περίπου και πλέον θέλω να το αλλάξω. Δεν έχω κάποια περίεργη μυρωδιά στην καμπίνα αλλά δε νομίζω να είναι ιδανικό να υπάρχει εκεί με τόσο καυσαέριο που λογικά θα χει μαζέψει.
Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι μήπως θα ήταν καλύτερο να βάλω φίλτρο ενεργού άνθρακα ή πιο παχύ απλό φίλτρο απορροφητήρα; -
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Στο αυτοκίνητο μου επειδή δεν υπάρχει φίλτρο καμπίνας παρά μόνο μια σήτα, οι τρύπες της οποίας είναι ανοιχτές τόσο όσο για περνάει ολόκληρο φύλλο πλατάνου έβαλα ένα φίλτρο απορροφητήρα πάνω από τη σήτα ώστε να μην μπαίνουν φύλλα στην εβαπορέτα.
Σήμερα θυμήθηκα ότι αυτό το φίλτρο το έβαλα πριν 1.5 χρόνο περίπου και πλέον θέλω να το αλλάξω. Δεν έχω κάποια περίεργη μυρωδιά στην καμπίνα αλλά δε νομίζω να είναι ιδανικό να υπάρχει εκεί με τόσο καυσαέριο που λογικά θα χει μαζέψει.
Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι μήπως θα ήταν καλύτερο να βάλω φίλτρο ενεργού άνθρακα ή πιο παχύ απλό φίλτρο απορροφητήρα;Τσεκαρε να μην μουχλιαζει στην θεση αυτή αφου από μαμα ειχε σιτα.
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Όταν λένε οτι κάποιο μπεκ 'κατουραει' τι σημαίνει? Ότι δεν κλεινει?- αυτο που ειπε ο Παναγιωτης.
- εξασθενει το ελατηριο επαναφορας και οταν κλεινει η βελονα ή το πλακακι αυτο χοροπιδαει πανω στην εδρα και εχουμε συνηθως εναν εξτρα ψεκασμο μη υπολογισμενο και σε λαθος χρονο.
- προς GGAB δεν εχουν ολα τα μπεκ ανοικτη βενταλια ψεκασμου, πλεον τα περισσοτερα ψεκαζουν σε καρφακι ή σε 2 καρφακια αν εχουμε 2 βαλβιδες εισαγωγης ανα κυλινδρο.
-
Ο χρήστης W202 AMG έγραψε:
Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι μήπως θα ήταν καλύτερο να βάλω φίλτρο ενεργού άνθρακα ή πιο παχύ απλό φίλτρο απορροφητήρα;Τσεκαρε να μην μουχλιαζει στην θεση αυτή αφου από μαμα ειχε σιτα.
Όταν το βγάλω θα το δω. Το ενεργού άνθρακα καλύτερο δε θα είναι;
Στάλθηκε από το Redmi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Όταν λένε οτι κάποιο μπεκ 'κατουραει' τι σημαίνει? Ότι δεν κλεινει?
Κλείνει και στεγανοποιει κανονικά αλλά την στιγμή που πρέπει να ψεκάσει, λόγω βλάβης στο ακροφύσιο, βγάζει το καύσιμο συγκεντρωμένο και σε υγρή μορφή αντί σε σπρέι.......
Oι τρύπες στα μπέκ αλλιώνονται ( μεγαλώνει η διάμετρος τους από την συνεχή ροή υπό πίεση ) οπότε αλλάζει η μορφή και η ποσότητα καυσίμου που περνάει, αν το ακροφύσιο δεν είναι φτιαγμένο από ατσάλι ποιότητας και σωστά βαμμένο τότε θα φθαρεί πολύ συντομότερα από ένα ακριβότερο και ποιοτικότερο μπέκ, το πηνίο αν δεν είναι με ποιοτικά υλικά, ( χαλκός και βερνίκι ) δεν θα έχει την ίδια απόκριση στην ταχύτητα, θα έχει υστέρηση στον χρόνο ο οποίος είναι πολύ σύντομος σε διάρκεια με αποτέλεσμα το μίγμα να είναι φτωχότερο, το ίδιο ισχύει και για την ποιότητα της βελόνας, τη μορφή της έδρας και το γυάλισμα της, βλέπουμε ότι και στα μπέκ ισχύει ότι και στα υπόλοιπα ανταλλακτικά, δηλαδή υπάρχουν καλύτερης και χειρότερης ποιότητας.
-
Βρηκα καποιες ζαντες 17χ8 5*112 ΕΤ 35 ή 38 (δν θυμαται ο πωλητης).Με ψαξιμο μου φαινονται σαν απομιμηση των BBS RK και στο κεντρο εχει σηματακι μερσεντές.Φοραω αλουμινιου εργοστασιακες 15χ7 ΕΤ 35 ή 37.Το ερωτημα μου είναι αν θα βρισκει η 8αρα μπροστα στο πανω ψαλιδι.Συνηθως για w202 μπροστα βαζουν 7,5 ιντσες και πισω 8μιση.Εψαξα σε φορουμ με μερσεντές και βρηκα ότι σε 17αρες ή 18αρες καποιοι εχουν μπροστα 8,5αρα καιET32 οποτε υποτίθεται με παιρνει.Αλλου βλεπω να δινουν μεχρι 7,5 αρα μπροστα ή 8αρα αλλα πιο μικρο οφσετ κοκ.Ακρη δν βγαζω.Ξερει κανεις αν θα χωρανε ή που μπορω να ρωτησω?
Το πρόβλημα μου είναι ότι βρίσκομαι εξωτερικο και δν μπορω να μετρησω το αμαξι.Τις ζαντες θελω να τις παρω μολις φθασω στο αεροδρομιο για να τις δω και να γλυτωσω τα μεταφορικαυ.γ. δν εχουν λάστιχα για να δοκιμασω μια.
-
Ο χρήστης W202 AMG έγραψε:
Βρηκα καποιες ζαντες 17χ8 5*112 ΕΤ 35 ή 38 (δν θυμαται ο πωλητης).Με ψαξιμο μου φαινονται σαν απομιμηση των BBS RK και στο κεντρο εχει σηματακι μερσεντές.Φοραω αλουμινιου εργοστασιακες 15χ7 ΕΤ 35 ή 37.Το ερωτημα μου είναι αν θα βρισκει η 8αρα μπροστα στο πανω ψαλιδι.Συνηθως για w202 μπροστα βαζουν 7,5 ιντσες και πισω 8μιση.Εψαξα σε φορουμ με μερσεντές και βρηκα ότι σε 17αρες ή 18αρες καποιοι εχουν μπροστα 8,5αρα καιET32 οποτε υποτίθεται με παιρνει.Αλλου βλεπω να δινουν μεχρι 7,5 αρα μπροστα ή 8αρα αλλα πιο μικρο οφσετ κοκ.Ακρη δν βγαζω.Ξερει κανεις αν θα χωρανε ή που μπορω να ρωτησω?
Το πρόβλημα μου είναι ότι βρίσκομαι εξωτερικο και δν μπορω να μετρησω το αμαξι.Τις ζαντες θελω να τις παρω μολις φθασω στο αεροδρομιο για να τις δω και να γλυτωσω τα μεταφορικαυ.γ. δν εχουν λάστιχα για να δοκιμασω μια.
εδώ μάλλον θα βγάλεις συμπεράσματα.
https://www.rimsntires.com/specspro.jsp -
Ο χρήστης XENO έγραψε:
εδώ μάλλον θα βγάλεις συμπεράσματα.
https://www.rimsntires.com/specspro.jspΧΕΝΟ εχω κανει τη συγκριση που υπολογιζει τη διαφορα αλλα δν εχω το αμαξι να μετρησω.Επιλεγω το αυτοκινητο και βαζω ότι ειχε ασσυμετρα λάστιχα για να μ βγαλει ζαντες(αν βαλω από τις επιλογες 195 65 15 λάστιχα μ βγαζει 16αρες)
https://www.rimsntires.com/packages.jsp ... 40-17+rearΣυμφωνα με αυτό μ βγαζει συμβατες μεχρι και ζαντες 8,5αρες με ΕΤ35.Αρα με 8αρα και ΕΤ 35-38 είμαι οκ.
Σωστα ή δν δειχνει ζαντες αυτό το λινκ αποκλειστικα για το μοντελο μου? -
https://www.rimsntires.com/packages.jsp?startfrom=11
Δινει μεχρι και 8,5αρα ΕΤ 32 ή ΕΤ 35
Βαση αυτων πρεπει να είμαι οκ.Εκτος αν μ διαφευγει κατι.
Διάφορες Τεχνικές απορίες..........