-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Μια φορα θυμαμαι που ο μηχανικος μου ανοιξε τον παπα και μαρσαροντας ψεκαζε ενα σπευ στην πεταλουδα...τι κανει αυτο?
Καθαριζε την πεταλουδα απο βρωμιες.
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Κανένα πρόβλημα φίλε, το δουλεύω 20 χρόνια. Μάλιστα εγώ βάζω ΚΑΙ μια μικρή ποσότητα 5μλ περίπου, σε κάθε φουλάρισα. Και στης μότο μου. τα κατάλοιπα γίνονται σκόνη – πούδρα, και καίγονται στον χορό καύσεις. Άλλωστε το προϊόν δεν είναι ‘καλέμι’ να βγάζει κομμάτια!!.
ΑΝΤΩΝΗΣ.Κανει δουλεια και στο καθαρισμο του τουρμπο καθως περνανε τα καυσαερια απ'αυτο;Που θα το βρουμε αυτο το προιον;
Εγω απο Σκλαβενιτη στην Αχαρνων το αγοραζω.
Δεν νομιζω να κανει δουλεια στο τουρμπο.Αλλα μονο απο οπου περναει σαν υγρο και καιγεται...
Τα καυσαερια στα οποια θα περιεχεται το εν λογω προιον δεν περνανε απο το τουρμπο;
-
Ναι αλλα θα ειναι πια αεριο, δεν θα εχει τις ικανοτητες του υγρου. Το υγρο σαν υγρο ειναι που καθαριζει.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Μια φορα θυμαμαι που ο μηχανικος μου ανοιξε τον παπα και μαρσαροντας ψεκαζε ενα σπευ στην πεταλουδα...τι κανει αυτο?
Καθαριζε την πεταλουδα απο βρωμιες.
Ακριβως. Εριξε Carburetor cleaner σε spray, (αφου εβγαλε τον 'παπα') σε αυτο το 'δοχειο με την πεταλουδα' : http://sys9five.com:8080/etc/valves/valves-13.jpg. Το εχω κανει και αμεσως εβλεπες οτι το υγρο απο διαφανες γκριζαριζε, παροτι το δοχειο με την πεταλουδα (με το ματι) ηταν καθαρο (σχεδον οπως της φωτο) και οταν το σκουπιζες, ελαμπε . Εννοιται οτι μερος της ποσοτητας εξατμιζοταν γρηγορα, ενω το υπολοιπο περνα μεσα απο την πεταλουδα και φτανει μεχρι τα μπεκ. Αφου ξαναεβαζες τον 'παπα' κλπ, βαζοντας μπρος τη μηχανη, για 5-6 δευτερα εκανε 'κακη καυση' και εβγαζε ασπρο καπνο απο την εξατμιση, ενω στη συνεχεια ολα δουλευαν ρολοι.
Το αυτοκινητο μου εχει 100.000 χλμ, την δουλεια αυτη ξεκινησα να την κανω μετα τα 50.000 χλμ καθε 20-25.000 χλμ ή 2 χρονια και ποτε δεν εχω αντιληφθει την παραμικρη διακοπη-ρεταρισμα στον κινητηρα (SEAT Ibiza 1000cc-'97 με αλλαγη μπουζι κλπ καθε 15.000χλμ). -
Ο χρήστης cson έγραψε:
Ναι αλλα θα ειναι πια αεριο, δεν θα εχει τις ικανοτητες του υγρου. Το υγρο σαν υγρο ειναι που καθαριζει.Υπαρχει κατι αντιστοιχο που να καθαριζει και σε αερια μορφη;Καταλαβαινετε οτι με ενδιαφερει να ειναι καθαρη η τουρμπινα!
-
-
Ο χρήστης jerald έγραψε:
Εχει αναφερθει αρκετες φορες στο φορουμ οτι** οσο πεφτει η ταση της μπαταριας του αυτοκινητου, τοσο ανεβαινει η ενταση του ρευματος**. Ομως αυτο κατα τη γνωμη μου δε συμβαινει, αφου η αντισταση (π.χ. της λαμπας) παραμενει σταθερη. Ακουω γνωμες.....Το ανάποδο συμβαίνει. Επειδή η μπαταρία δεν είναι ιδανική πηγή αλλά έχει εσωτερική αντίσταση, όσο μεγαλύτερο ρεύμα διαρρέει το κύκλωμα, τόσο πέφτει η τάση της μπαταρίας σε σχέση με την ΗΕΔ της, λόγω της πτώσης τάσης από την εσωτερική αντίσταση.
-
-
-
Το συγκεκριμένο είναι του 406, αλλά τις προάλλες έβγαλα και του 307, y;
-
Να σου πω, αν βγάλεις και καμία BSI ρίξε ενα call
-
O χρωματισμός στην πλακέτα γύρω από τις αντιστάσεις σημαίνει πως έχουν αποδημήσει αυτές;
Μπορούμε να καταλάβουμε την αντίστασή τους από τα χρωματιστά δαχτυλίδια ;Κοίτα, το μοβ σημαίνει 7, το μπλε 6, το καφέ x10, άρα 760 Ω και το χρυσό ανοχή +/- 5%. Η αλήθεια είναι ότι έωχ ξεχαστεί κάπως και με μπερδεύει η ύπαρξη του 5ου χρώματος (μαύρο).
Θα το κοιτάξω και θα επανέλθω...
-
Μαύρο; Δεν έχει, μάλλον σε μπέρδεψε η σκιά...
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Μαύρο; Δεν έχει, μάλλον σε μπέρδεψε η σκιά...Καλύτερα τότε
Αν τα χρώματα είναι αυτά που ανέφερα, μοβ, μπλε, καφέ 'κολλητά' και από την άλλη άκρη χρυσό τότε πρόκειται για αντιστάσεις 760 Ω
Έψαξα και στο google και βρήκα αυτό:
http://el.wikipedia.org/wiki/Χ�% ... F%89%CE%BD
απλά για να ξέρεις πως υπολογίζονται
-
Ναι, είχα βρει και γω τον πίνακα απλά δεν είχα καταλάβει από ποια μεριά ξεκινάμε, αλλά τώρα είμαι jet!
Τhanx!
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Ναι, είχα βρει και γω τον πίνακα απλά δεν είχα καταλάβει από ποια μεριά ξεκινάμε, αλλά τώρα είμαι jet!Τhanx!
Ναι, αυτό με την πλευρά είχε προβληματίσει πολλάκις πολλούς φοιτητές στα αντίστοιχα μαθήματα
Τα 3 'κολλητά' αντιπροσωπεύουν το μέγεθος ξεκινώντας από αυτό που είναι στην άκρη και διαβάζοντας προς τα μέσα και μετά το 'ξεκάρφωτο' αντιπροσωπεύει την απόκλιση
-
Και πάλι ευχαριστώ!
Τώρα μένει να κάνω την επέμβαση.
-
Μέτρα τις αντιστάσεις με ένα πολύμετρο πρώτα, μπορεί να μην είναι παιγμένες....
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
O χρωματισμός στην πλακέτα γύρω από τις αντιστάσεις σημαίνει πως έχουν αποδημήσει αυτές;
Μπορούμε να καταλάβουμε την αντίστασή τους από τα χρωματιστά δαχτυλίδια ;Κοίτα, το μοβ σημαίνει 7, το μπλε 6, το καφέ x10, άρα 760 Ω και το χρυσό ανοχή +/- 5%. Η αλήθεια είναι ότι έωχ ξεχαστεί κάπως και με μπερδεύει η ύπαρξη του 5ου χρώματος (μαύρο).
Θα το κοιτάξω και θα επανέλθω...
μλκ με κούφανες...που τα θυμήθηκες???
Τελικά ο Ευσταθίου έκανε καλό μάθημα στο εργαστήριο...Εγώ απλώς πρόσεχα τα βυζιά της διπλανής μου! -
Πώς μετράω τη στάθμη του λαδιού;
- Ο δείκτης του λαδιού, έχει μια μέγιστη και μία ελάχιστη ένδειξη στάθμης. Αυτή η διαφορά είναι 1 λίτρο λάδι.
Γενικά χρησιμοποιούνται δύο μέθοδοι μέτρησης: μέτρηση το επόμενο πρωινό με εντελώς κρύο κινητήρα (σε επίπεδο έδαφος) και μέτρηση σε κρύο κινητήρα αφού προηγουμένως λειτουργήσει κανένα 10-λεπτο (την προτείνει ο κατασκευαστής)
Κατά τον κατασκευαστή θα πρέπει: σε κρύο κινητήρα να τον ζεστάνεται για 10-15 λεπτά, αφήστε τον σε επίπεδο έδαφος για 10 λεπτά και ακολούθως μετρήσετε τη στάθμη (τη στάθμη την μετράμε από την πλευρά του δείκτη που 'κοιτά' προς τον κινητήρα).
Αυτός είναι ένας ασφαλής τρόπος να μη ξεπεράσετε ποτέ τη μέγιστη στάθμη, έστω και από αμέλεια σας!
Είτε με τον ένα τρόπο είτε με τον άλλο, την ίδια στάθμη βλέπω.
Διάφορες Τεχνικές απορίες..........