-
Η διαδικασία αλλαγής τους μπορεί να γίνει εκτός συνεργείου με βασικα εργαλεία και δυναμόκλειδο ?
-
Βλέποντας αυτο το video https://www.youtube.com/watch?v=eNvD_rRXsww μπήκα σε πολύ σκέψη για το προβλημα του ηχου ( κλακ κλακ κλακ ) του κινητηρα στο ford focus 2007 με μεταβλητο χρονισμό κατα την εκκινηση .
- Καταρχάς θέλω να ρωτήσω αν ειναι φυσιολογικό να παραμένει το λαμπάκι πιεσης του λαδιού ανοιχτό κατα την εκκινηση για τα πρωτα 2 δευτετερόλεπτα .
- Στο video λεει πώς κατα την εκκινηση του κινητηρα το σύστημα μεταβλητού χρονισμού δεν λειτουργεί και ο χρονισμός των βαλβιβιδων ειναι αυτός που τέθηκε κατα την τοποθέτηση του ιμάντα . Αν ισχύει οντως αυτό τότε το πρόβλημα που αντιμετωπίζω δεν οφείλεται στο ολο σύστημα αλλαγής του χρονισμού αλλα στην κακή ρύθμιση τοποθέτηση του κατα την αλλαγή του ιμάντα . Παρακαλώ πολύ οποιος γνωρίζει το σύστημα η μπορεί να καταλάβει πως λειτουργεί να μου πεί την γνώμη του και αν κάνω λαθος να με διορθώσει ωστε να μην αρχίσουν να γίνονται αλλαγές κλπ σε τοσο δύσκολους καιρούς .
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Edit: Να θυμίσω οτι το προβλημα παρουσιαστηκε μετα απο αλλαγή ιμάντα χρονισμού
-
μήπως στο σέρβισ δεν σου έβαλαν γνήσιο φίλτρο λαδιου και χάνει από την αντεπίστροφη;
έτσι εξηγείται το λαμπάκι λαδιου και ο θόρυβος -
Τα φίλτρο λαδιού το ειχα παρει εγω γνησιο bosch .Επίσης μπήκε Castrol Edge αντι για Magnatec
-
Καλημερα, εχω ενα τρεμουλιασμα στο τιμονι στις υψηλες και μονο ταχυτητες απο τα 150χλμ και πανω. Υποθετουμε τι μπορει να ειναι?
-
Επιταχυνοντας ή και ρολ με νεκρα?
-
Δεν εχω δοκιμασει να αφησω νεκρα απο τοσα πολλα χλμ οποτε θα πω μονο κατα την επιταχυνση
-
Ο χρήστης heras έγραψε:
Καλημερα, εχω ενα τρεμουλιασμα στο τιμονι στις υψηλες και μονο ταχυτητες απο τα 150χλμ και πανω. Υποθετουμε τι μπορει να ειναι?ζυγοστάθμιση τροχων ισως
και στους 4 -
αλλαξα λαστιχα πριν κανα μηνα, εβαλα ομως μτχ αλλα σε πολυ καλη κατασταση...λογικα θα εκαναν ζυγοσταθμιση
-
ισως ειναι κανενα λαστιχο στραβο
περνα απο αυτον που τα εβαλες να τους ριξει μια ματια ή και να τους ξανακανει ζυγοσταθμησηedit:πριν τα αλλαξεις, δεν ειχες τετοιο θεμα?
-
Δοκιμαζεις μια στα 150+ που τρεμει να το αφησεις λιγο ρολ με ενα πατημα συμπλεκτη, αν στο κανει και ρολαριστο τοτε θες ζυγοσταθμιση, αν ομως σταματησει τοτε πιθανον καποιος μπιλιοφορος, κυριως εσωτερικος.
-
Ο χρήστης alexandros.K έγραψε:
πριν τα αλλαξεις, δεν ειχες τετοιο θεμα?
Δεν το χα ανοιξει εθνικη πριν γιατι τα παλια μου λαστιχα ηταν φθαρμενα και δεν τα εμπιστευομουν...τωρα με τα ''νεα'' που ειναι καλα 200αρισα και το διαπιστωσα...στα λιγα χλμ δεν μου κανει τιποτα ουτε πριν ουτε τωρα
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Δοκιμαζεις μια στα 150+ που τρεμει να το αφησεις λιγο ρολ με ενα πατημα συμπλεκτη, αν στο κανει και ρολαριστο τοτε θες ζυγοσταθμιση, αν ομως σταματησει τοτε πιθανον καποιος μπιλιοφορος, κυριως εσωτερικος.Θα το τεσταρω ευχαριστω !!
-
Βαγγέλη έχω χάσει την μπάλα με σένα. . MX5 έχεις τώρα η ξαναπηρες 8αρι;
-
Πηρα παλι Rx8 Aλεξ !!
-
Ο χρήστης heras έγραψε:
Πηρα παλι Rx8 Aλεξ !!Χμμμ να τα λεμε αυτα απο την αρχη. Το αμαξι σου ειναι πισωκινητο, αρα αν τρεμει κατα την επιταχυνση λογω μπιλιοφορων που προειπα θα ειναι σε ολο το αμαξι και οχι στο τιμονι. Ελαχιστες πιθανοτητες να ειναι οι μπιλιοφοροι λοιπον.
-
Οποτε να κανω μια ζυγοσταθμιση που ειναι και η πιο φθηνη λυση και βλεπουμε...και παλι ευχαριστω για τις απαντησεις !!
-
Ο χρήστης Spiros-Foivos έγραψε:
Τα φίλτρο λαδιού το ειχα παρει εγω γνησιο bosch .Επίσης μπήκε Castrol Edge αντι για MagnatecΓνήσιο και Bosch δεν πάνε μαζί (έχω καει και εγώ)
-
Ο χρήστης kospapad έγραψε:
Τα φίλτρο λαδιού το ειχα παρει εγω γνησιο bosch .Επίσης μπήκε Castrol Edge αντι για Magnatec
Γνήσιο και Bosch δεν πάνε μαζί (έχω καει και εγώ)
Αν θυμάμαι καλά η ιδια η ford είχε bosch πανω ...
-
Μετα απο γρηγορη οδηγηση συνεχεια με 2α ,ανηφορικη διαδρομη κ το στροφομετρο σε ευρος 4000-6000σαλ αισθανθηκα με χαμηλη ταχυτητα ενα ηχο σαν τσιριγμα ιμαντα.....σταματαω ανοιγω καπο κ ειχαν πεταχτει λαδια απο το δοχειο του υδραυλικου τιμονιου +ειχαν φουσκωσει αρκετα.Δν ξαναακουστηκε το τσιριγμα απο την αντλια....παιζει να επαθε κτ?Δεν αντεχουν καθολου σε πιεση?? που να μην ψυχονταν κ μεσα απο το ψυγειο νερου
Διάφορες Τεχνικές απορίες..........