-
Ο χρήστης petwella έγραψε:
για σας ειμαι καινουργιος στο φορουμ.θα ηθελα να ρωτησω σχετικα για ενα citroen xara 2004 που εχω και εαν καποιος γνωριζει να μου απαντηση.προσφατα αλλαξα ελαστικα και αναρτηση εμπροσ πισω κατα την ευθηγραμηση παρατηρησα πως η πισω ροδες ειχαν διαφορα υψους μεταξη τους 1,5 ποντο και το ανεφερα στο μαστωρα στην αρχη γελασε αλλα μετα καθος το μετρισε το ειδε και αυτοπως ειχαν διαφορα.ενω μπροστα ηταν σε ευθεια ιδιο υψος μου κατεβασε τον εμπρος δεξια τροχο 0,5 ποντο και ο πισω αριστερα σικωθηκε και μειωθηκε η διαφορα στον 0,5 ποντο.η απορια μου ειναι εαν αυτο ειναι σωστο που εκανε?οτα τον ρωτησα εμενα μου απαντησε πως αυτο παρατηρητε και σε αλλα αυτοκινητα και οτι μισο ποντος η ενας δεν επιρεαζει σε κατι. αλλα εγω ειδα οτι η ευθηγραμιση του χαθηκε μεσα σε 1 εβδομαδα και τωρα με τραβαει στα δεξια ακομη και λιγο στο φρεναρισμα.
Είσαι σίγουρος ότι ρύθμισε τον μπροστά τροχό;;Μάλλον μόνο πίσω δούλεψε
Αυτά τα αυατοκίνητα έχουν πίσω ανάρτηση με ράβδο στρέψης και ρυθμίζονται ανάλογα, θέλει προσοχή στο κούμπωμα καθώς με τα πολύσφηνα που έχουν , μπορεί να κουμπωθούν λάθοςοι μπροστα τροχοι ηταν στο ιδιο υψος απλα μειωσε μισο ποντο τον δεξι τροχο ωπος μου ειπε για να σηκωθει ο πισω αριστερα εναν ποντο και ετσι εγινε το ειδα γιατι ημουν μπροστα και αυτο το εκανε γιατι επρεπε να λυθει η ραβδος μου ειπε και ηθελε να μηνει εκει το αυτοκινητο ολοι μερα και μου ειπε οτι δεν θα εχει κανενα θεμα ουτε στην ευθηγραμισει ουτε πουθενα.παρατηρησα ομως οτι εχασε την ευθηγραμιση σε μια εβδομαδα κ οτι με τραβαει στα δεξια.
Πήγαινε σε κάποιον που κάνει cornering balance να σου το φτιάξει.
-
ενα καλο καθαρισμα σε ολες φυσες που υπαρχουν πανω στην πεταλουδα με ενα σπρει επαφης
-
Ο χρήστης Νασος1996 έγραψε:
ενα καλο καθαρισμα σε ολες φυσες που υπαρχουν πανω στην πεταλουδα με ενα σπρει επαφης -
Καλησπέρα , παρατήρησα οτι το καντράν της θερμοκρασίας του ψυκτικού υγρού κατεβαίνει στις υψηλές ταχύτητες (100+) κατω απο 60 βαθμούς , ιδιαίτερα γρήγορα οταν δεν έχει φορτίο ο κινητήρας (πχ σε ανηφόρα) . Μεσα στην πόλη ανεβαίνει μεχρι τους 90 μέσα σε 15-20 λεπτά . Νομίζω πώς ειναι ο εχει κολλήσει ο θερμοστάτης ανοιχτός καθώς εξηγούνται τα συμπτώματα . Ρωτήσαμε στον τοπικό μάστορα και συμφώνησε αλλα λέει οταν για να αλλαχτεί ειναι μεγάλη διαδικασία και δεν αρκεί να αλλάξουμε μονο τον θερμοστάτη αλλα όλο το περίβλημα ( housing ) δηλαδή αυτό
Γνώμες για το πρόβλημα ?
Ευχαριστώ -
Ο χρήστης Spiros-Foivos έγραψε:
Καλησπέρα , παρατήρησα οτι το καντράν της θερμοκρασίας του ψυκτικού υγρού κατεβαίνει στις υψηλές ταχύτητες (100+) κατω απο 60 βαθμούς , ιδιαίτερα γρήγορα οταν δεν έχει φορτίο ο κινητήρας (πχ σε ανηφόρα) . Μεσα στην πόλη ανεβαίνει μεχρι τους 90 μέσα σε 15-20 λεπτά . Νομίζω πώς ειναι ο εχει κολλήσει ο θερμοστάτης ανοιχτός καθώς εξηγούνται τα συμπτώματα . Ρωτήσαμε στον τοπικό μάστορα και συμφώνησε αλλα λέει οταν για να αλλαχτεί ειναι μεγάλη διαδικασία και δεν αρκεί να αλλάξουμε μονο τον θερμοστάτη αλλα όλο το περίβλημα ( housing ) δηλαδή αυτό
Γνώμες για το πρόβλημα ?
Ευχαριστώολο μαζι αλλαζει γιατι δεν μπορει να βγει θερμοστατης απο μεσα, μεταχειρισμενο το πηρες απο χωρα της βορειας ευρωπης?
-
Οχι δεν το έχω αγοράσει ακόμη . η φώτο απλα ειναι απο site ανταλλακτικών ...
Ευχαριστώ για την γρήγορη απάντηση.. -
με πλαστικο καβουκι θερμοστατη βρες το σε gates
-
για το αυτοκινητο μιλαγα αν το αγορασες μεταχειρισμενο
-
Οχι καινούργιο ήταν το αμάξι ... Τα ανταλλακτικά της SWAG Germany είναι αξιόπιστα ?
-
swag=febi ναι εναι πολυ καλη μαρκα
-
Ο χρήστης Spiros-Foivos έγραψε:
... ιδιαίτερα γρήγορα οταν δεν έχει φορτίο ο κινητήρας (πχ σε ανηφόρα)...Όταν δεν έχει στην ανηφόρα, πότε έχει;
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
βαλε καλοριφερ τερμα ζεστο το διακοπτη, χωρις ανεμιστηρα
ισως αν το εβαζες καπου που να ειναι το δοχειο του παραφλου φηλα, (πχ καβαλημενη μια ροδα στο πεζοδρομιο)
ανοιχτη ταπα, 2500 στροφεςΕυχαριστώ για την απάντηση.Το έκανα σε ίσιωμα βέβαια αλλά δούλεψε.
-
Ο χρήστης Κώστας-Χανιά έγραψε:
... ιδιαίτερα γρήγορα οταν δεν έχει φορτίο ο κινητήρας (πχ σε ανηφόρα)...
Όταν δεν έχει στην ανηφόρα, πότε έχει;
πχ σε κατηφόρα .. λάθος
-
Ακόμα δεν έγινε αλλαγή στον θερμοστάτη άλλα έκανα κάποιες δοκιμές για να σιγουρευτώ οτι εκεί ειναι το πρόβλημα αλλα κάπως μπερδεύτιηα ... Εντόπισα τον σωλήνα που βγαίνει απο τον κινητήρα το ψυκτικό υγρό και παει στην είσοδο του ψυγείου και εντόπισα την έξοδο του ψυγείου . Αρχισα τον κινητήρα και τον αφησα να ζεσταθεί 3-5 λεπτά μεχρις οτου η θερμοκρασία του ψυκτικου υγρού πήγε στους 35-45 βαθμούς ( Το έβλεπα απο το OBD2 monitor στο torque android. ) Ο σωλήνας της εξόδου απο τον κινητήρα ειχε ζεστάθει ενώ δεν θα έπρεπε και νομίζω οτι γιαυτό οτι ο θερμοστάτης εχει κολήσει ανοιχτός . Στο δοχείο υπερχέιλισης υπάρχουν δυο σωλήνες μικρής διατομής στο επάνω μέρως ενω στο κάτω ειναι ενας μεγαλύτερης διατομής . Ο ενας απο τους επάνω πηγαίνει στο ψυγείο ενώ ο άλλος καπου στον κινητήρα απο την πλευρά του θερμοστάτη σε εκεινη την περιοχή ( δεν ξέρω τι έχει εκει ... ) . Το πρόβλημα ειναι οτι στην ιδια θερμοκρασία του κινητήρα ολοι αυτοί οι σωλήνες που σας περιέγραψα είχαν ζεσταθεί ! με τον κάτω να ειναι ο πίο κρύος απο όλους αλλα πάλι ζεστος .. Ειναι λογική αυτή η συμπεριφορά ?? Μπορεί καποιος να μου εξηγήσει την διαδικασία για το πού και πότε παέι το ψυκτικό υγρό στους σωλήνες αυτούς ? Επίσης ξέρει καποιος που ακριβώς παει πανω ο σωλήνας απο το δοχείο υπερ. (που δεν πάει στο ψυγέιο) ???
Ευχαριστώ εκ των προτέρων !!
Υ.Γ το αυτοκίνητο ειχε μια μικρή κλίση προς τα κάτω . -
Σίγουρα ο θερμοστάτης είναι ανοιχτός αφού το κάτω κολλάρο ζεστάθηκε, άρα το ψυγείο έχει ενεργοποιηθεί. Το πάνω κολλά ρο μπορεί να ζεσταθεί φυσιολογικά
Τα μικρά σωληνάκια, το ένα πρέπει να είναι εξαέρωση από το ψυγείο και το άλλο από το θερμοστάτη. -
Ευχαριστώ .. Θα πάω για αλλαγή στον θερμοστάτη standard τώρα . Ειναι λογικό ομως να ζεσταθεί και της εξαέρωσης και του θερμοστάτη σε τόσο χαμηλές θερμοκρασίες ? Μήπως εχει και εκεί καποιο πρόβλημα ?
-
Απορία που δεν αναφέρεται σε συγκεκριμένο πρόβλημα: γιατί όταν έχουμε φτωχό μείγμα, οι θερμοκρασία των καυσαερίων αυξάνεται?
Θα φανταζόμουν το αντίθετο: εφόσον έχουμε πολύ αέρα που δεν συντελεί στην καύση, τα καυσαέρια θα είχαν χαμηλότερη θερμοκρασία επειδή μέρος της θερμότητας θα χρησιμποιηθεί για να θερμάνει τον 'αχρηστο' αερα...Ευχαριστώ!
-
Ο χρήστης astronautis έγραψε:
Απορία που δεν αναφέρεται σε συγκεκριμένο πρόβλημα: γιατί όταν έχουμε φτωχό μείγμα, οι θερμοκρασία των καυσαερίων αυξάνεται?
Θα φανταζόμουν το αντίθετο: εφόσον έχουμε πολύ αέρα που δεν συντελεί στην καύση, τα καυσαέρια θα είχαν χαμηλότερη θερμοκρασία επειδή μέρος της θερμότητας θα χρησιμποιηθεί για να θερμάνει τον 'αχρηστο' αερα...Ευχαριστώ!
Έχεις αργή καύση λόγω του ότι τα μόρια της βενζίνης δεν είναι αρκετά κοντά το ένα με το άλλο. Αν είσαι και με ψηλές στροφές που δεν υπάρχει χρόνος για καύση, φτύνεις φλόγες!
-
Καλησπέρα. Εχω μια περίεργη απορία.
Λοιπόν. Σε εργαστηριακό μάθημα στην σχολή κάναμε μια πρακτική εργασία μέτρησης και ανάλυσης καυσαερίων.
Τ αυτοκίνητα που μετρήσαμε είναι ένα hyundai getz και ένα hyundai accent
και προηγούμενο εξάμηνο με άλλον καθηγητή είχαμε μετρήσει ένα nissan micra και το δικό μου accent
Tα getz και accent φοράνε τον ίδιο κινητήρα ( G4EA )
Με την τσιμπίδα του αναλυτή καυσαερίων (την τοποθετούμε πάνω σε ένα οποιοδήποτε μπουζοκαλώδιο) μετρήσαμε τα rpm του κάθε κινητήρα. Στο μίκρα τα rpm ήταν νορμαλ. Στα Getz και 2 accenτ ομως είχαμε rpms στο ρελαντι το διπλάσιο (περίπου 1600 rpms έγραφε το όργανο) . Τα στροφόμετρα των αυτοκινήτων όμως κανονικότατα γράφανε τις σωστές στροφές (δηλαδή τις μισές απο ότι έδειχνε ο αναλυτής καυσαερίων)
Ο καθηγητής μας (σε αυτό το εξάμηνο) είπε ότι είναι πιθανόν σφάλμα του αναλυτή καυσαερίωνκαι να μην το λάβουμε υπόψιν.
O καθηγητής προηγούμενου εξαμήνου που με αυτόν μετρήσαμε το micra και το δικό μου accent μας είπε οτι o κινητήρας του accent έχει διπλο σπινθηρισμό (ένα μπουζί ανα κύλινδρο) για λόγους απόδοσης και μείωσης ρύπων και για αυτό βλέπουμε διπλά rpm στο ρελαντι με το όργανο μέτρησης.Κια στα 2 εξάμηνα οι μετρήσεις γίναν με τον ίδιο αναλυτή καυσαερίων.
Ρωτάω εγώ τώρα. Δύο μπουζί ανα κύλινδρο γνωρίζω ότι υπάρχει και τους λόγους που υπάρχει.
Γίνεται όμως σε έναν κινητήρα με ενα μπουζί ανα κύλινδρο (G4EA) να έχουμε διπλό σπινθηρισμό ; Όσο και να έψαξα κάτι τέτοιο στο ιντερνετ δεν βρίσκω κάτι σχετικό.
-
Ο χρήστης Dare-Devil έγραψε:
Καλησπέρα. Εχω μια περίεργη απορία.Λοιπόν. Σε εργαστηριακό μάθημα στην σχολή κάναμε μια πρακτική εργασία μέτρησης και ανάλυσης καυσαερίων.
Τ αυτοκίνητα που μετρήσαμε είναι ένα hyundai getz και ένα hyundai accent
και προηγούμενο εξάμηνο με άλλον καθηγητή είχαμε μετρήσει ένα nissan micra και το δικό μου accent
Tα getz και accent φοράνε τον ίδιο κινητήρα ( G4EA )
Με την τσιμπίδα του αναλυτή καυσαερίων (την τοποθετούμε πάνω σε ένα οποιοδήποτε μπουζοκαλώδιο) μετρήσαμε τα rpm του κάθε κινητήρα. Στο μίκρα τα rpm ήταν νορμαλ. Στα Getz και 2 accenτ ομως είχαμε rpms στο ρελαντι το διπλάσιο (περίπου 1600 rpms έγραφε το όργανο) . Τα στροφόμετρα των αυτοκινήτων όμως κανονικότατα γράφανε τις σωστές στροφές (δηλαδή τις μισές απο ότι έδειχνε ο αναλυτής καυσαερίων)
Ο καθηγητής μας (σε αυτό το εξάμηνο) είπε ότι είναι πιθανόν σφάλμα του αναλυτή καυσαερίωνκαι να μην το λάβουμε υπόψιν.
O καθηγητής προηγούμενου εξαμήνου που με αυτόν μετρήσαμε το micra και το δικό μου accent μας είπε οτι o κινητήρας του accent έχει διπλο σπινθηρισμό (ένα μπουζί ανα κύλινδρο) για λόγους απόδοσης και μείωσης ρύπων και για αυτό βλέπουμε διπλά rpm στο ρελαντι με το όργανο μέτρησης.Κια στα 2 εξάμηνα οι μετρήσεις γίναν με τον ίδιο αναλυτή καυσαερίων.
Ρωτάω εγώ τώρα. Δύο μπουζί ανα κύλινδρο γνωρίζω ότι υπάρχει και τους λόγους που υπάρχει.
Γίνεται όμως σε έναν κινητήρα με ενα μπουζί ανα κύλινδρο (G4EA) να έχουμε διπλό σπινθηρισμό ; Όσο και να έψαξα κάτι τέτοιο στο ιντερνετ δεν βρίσκω κάτι σχετικό.
πες στον καθηγητη σου σου να διαβασει λιγο
τα λαθος αυτοκινητα φορανε 2 πολλαπλασιαστες για 4 κυλινδρους, αρα δινουν 2πλασιους σπινθηρες απο την κλασικη λυση του ενος πολλαπλασιαστη και για αυτο βλεπατε 2πλασιες στροφες, αν ο αναλυτης καυσαεριων ειναι κλασης 0 τοτε υπαρχει η δυνατοτητα ρυθμησης του ετσι ωστε να σειχνει σωστες στροφες και αλλη μια παραμετρος ειναι οτι μπορει να διαβασει στροφες απο τον παλμο του δυναμο.
Διάφορες Τεχνικές απορίες..........