-
μονο αυτο το προβληα μου εχει βγαλει γι τοσα χρονια αυτοκινητο μπορεις να με βοηθησεις ποιο ειναι το προβλημα? ευχαριστω!
-
Δεν ξερω το μοτερ σου.... αλλα ξεκινας με εναν καθαρισμο πεταλουδας.... και εναν καθαρισμο σε ολες τις φυσες που υπαρχουν επανω της.
-
Ο χρήστης Alexis 5 έγραψε:
Δεν ξερω το μοτερ σου.... αλλα ξεκινας με εναν καθαρισμο πεταλουδας.... και εναν καθαρισμο σε ολες τις φυσες που υπαρχουν επανω της.Ορθόν! Επίσης, ρίχνουμε μια ματιά (και καθαρίζουμε αναλόγως) σε μπουζί, μπουζοκαλώδια, μηχανισμό ρελαντί.
-
Ο χρήστης Νασος1996 έγραψε:
καλησπερα εχω ενα seat toledo 1991 και εχω προβλημα στο ρελαντι οταν το βαζω μπροστα κρυο και πεσουν οι στροφες μετα απολιγο οι στροφες πεφτουν περισσοτερο και ειναι ασταθες οταν παταω γκαζι παει να σβησει αλλα μετα απο λιγο ανεβαζει τι φταει?Γινε λιγο πιο αναλυτικος, εννοεις οταν ζεσταθει λιγακι οι στροφες παιζουν μονες τους πανω κατω?
-
Θα κοιτουσα πρωτα για καποιο vacuum leak... Αν παιρνει καπου αερα ο κινητηρας μετα τον μετρητη μαζας αερα!
Πτωση του ρελαντι ενω πατας το γκαζι συνηθως κατι τετοιο ειναι! -
Δε μεταφέρουμε τη συζήτηση για τον ήχο εδώ καλύτερα;
Μεταφέρθηκαν [mod] -
δεν χρειαζεται να ζεσταθει ο κινητηρας καθως το βαζω μπροστα (κρυο) και εχει στροφες μετα απο λιγο κλεινει το τσοκ (αυτοματα) μετα πεφτουν κατω απο τις χιλιες και πεζουν πανω κατω μονες τους και καποιες φορες οταν παταω γκαζι πεφτουν δηλαδη παει να σβησει και μετα ανεβαζει
-
Έχω παρατηρήσει ότι όταν έχει αυξημένη υγρασία (π.χ. βροχερή νύχτα) κάνουν οι ιμάντες εκείνο το αντιπαθητικό σφύριγμα. Το οποίο δεν σταματάει αν δεν περάσει αρκετή ώρα.
Σε τι οφείλεται?
Καμιά φορά αν μου τη δίνει στα νεύρα μπορεί να πάω να ρίξω λίγο WD40 και κάπως μειώνεται. Μήπως αυτό είναι κακό για τους ιμάντες?
-
Ο χρήστης Νασος1996 έγραψε:
δεν χρειαζεται να ζεσταθει ο κινητηρας καθως το βαζω μπροστα (κρυο) και εχει στροφες μετα απο λιγο κλεινει το τσοκ (αυτοματα) μετα πεφτουν κατω απο τις χιλιες και πεζουν πανω κατω μονες τους και καποιες φορες οταν παταω γκαζι πεφτουν δηλαδη παει να σβησει και μετα ανεβαζειΟταν ζεσταθει στρώνει?
Αν εχει ρυθμιστη ρελαντι (IAC) μπορει να ειναι αυτο, να κολλαει, δοκιμασε επισης να καθαρισεις πεταλουδα γκαζιου να φυγει η μακα.
-
Και παλι όταν ζεσταθεί το ίδιο κανει
-
Να βάλεις από την εσωτερική τους πλευρά λίγο σαπούνι πράσινο, σκληρό όχι υγρό.
-
Ο χρήστης Κώστας-Χανιά έγραψε:
Να βάλεις από την εσωτερική τους πλευρά λίγο σαπούνι πράσινο, σκληρό όχι υγρό.Ενα σωρο σπρε'ι' κυκλοφορουν στο εμποριο γι'αυτη τη δουλεια......
-
μηπος να πηγενες σε κανα μηχανικο να σου σφιξει τους ιμαντες!?
-
την ανοιξα την πεταλουδα να δω αλλα ειναι καθαρη τωρα μενει να καθαρισω τους αισθητηρες μπουζι και μπουζοκαλωδια
-
Εχω ενα περιεργο ηχο σαν αυτον τον ηχο που κανει οταν κατσει πετραδακι στα λαστιχα. Μπροστα αριστερα λοιπον μετα απο καποια χλμ(οχι κρυο μολις ξεκινησω) κανει τακ τακ τακ σαν να εχει πατησει προκα ή να εχει μπει πετρα. Ακουγεται ιδαιτερα σε χαμηλες ταχυτητες. Φυσικα προκα και πετρα δεν εχει, επισης επεσα και απο κατω να δω αν υπαρχει καποιο ξενο σωμα ή αν εχει φυγει καποιος κολιες απο καμια φουσκα και βρισκει γυριζοντας. Τιποτα απολυτως ολα καλα. Επισης ο ηχος δεν μεταβαλεται με το πατημα των φρενων ουτε κατα το στριψιμο. Καμια ιδεα?
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Εχω ενα περιεργο ηχο σαν αυτον τον ηχο που κανει οταν κατσει πετραδακι στα λαστιχα. Μπροστα αριστερα λοιπον μετα απο καποια χλμ(οχι κρυο μολις ξεκινησω) κανει τακ τακ τακ σαν να εχει πατησει προκα ή να εχει μπει πετρα. Ακουγεται ιδαιτερα σε χαμηλες ταχυτητες. Φυσικα προκα και πετρα δεν εχει, επισης επεσα και απο κατω να δω αν υπαρχει καποιο ξενο σωμα ή αν εχει φυγει καποιος κολιες απο καμια φουσκα και βρισκει γυριζοντας. Τιποτα απολυτως ολα καλα. Επισης ο ηχος δεν μεταβαλεται με το πατημα των φρενων ουτε κατα το στριψιμο. Καμια ιδεα?τι αμαξι? αν ειναι ιαπωνας κοιταξε την κοπιλια και την ασφαλεια στο παξιμαδι του μπιλιοφορου.
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Να βάλεις από την εσωτερική τους πλευρά λίγο σαπούνι πράσινο, σκληρό όχι υγρό.
Ενα σωρο σπρε'ι' κυκλοφορουν στο εμποριο γι'αυτη τη δουλεια......
Ε να πάει να βάλει σπρέι, δεν είπα εγώ σώνει και καλά να βάλει το πράσινο, για το κόστος το είπα, με 30 λεπτά το βρίσκει.
-
Ο χρήστης Ηλιας Α έγραψε:
Εχω ενα περιεργο ηχο σαν αυτον τον ηχο που κανει οταν κατσει πετραδακι στα λαστιχα. Μπροστα αριστερα λοιπον μετα απο καποια χλμ(οχι κρυο μολις ξεκινησω) κανει τακ τακ τακ σαν να εχει πατησει προκα ή να εχει μπει πετρα. Ακουγεται ιδαιτερα σε χαμηλες ταχυτητες. Φυσικα προκα και πετρα δεν εχει, επισης επεσα και απο κατω να δω αν υπαρχει καποιο ξενο σωμα ή αν εχει φυγει καποιος κολιες απο καμια φουσκα και βρισκει γυριζοντας. Τιποτα απολυτως ολα καλα. Επισης ο ηχος δεν μεταβαλεται με το πατημα των φρενων ουτε κατα το στριψιμο. Καμια ιδεα?
τι αμαξι? αν ειναι ιαπωνας κοιταξε την κοπιλια και την ασφαλεια στο παξιμαδι του μπιλιοφορου.
Στο tucson ειναι Ηλια. Αυτα που ειπες ειχαν βγει και ξαναμπει οταν προσφατα αλλαχτηκε συμπλεκτης.
-
ριξε μια ματια μηπως ειναι μποσικα και σου χτυπανε αυτα.
-
παιδια ευχαριστω πολυ το προβλημα μου στο ρελαντι διορθωθηκε!!!
Διάφορες Τεχνικές απορίες..........