-
Ο χρήστης Morx έγραψε:
no balls !!
ελα να κανουμε πρωτα το δικο σου, να δεις τη γλυκα
no balls
ε, το μλκ
-
Ο χρήστης plokami έγραψε:
Οι υδραυλικές βαλβίδες / ωστήρια που έχουν μερικά hyundai είναι αυτές ή παρόμοιες.
Αν κροταλίζει για λίγο όταν το ξεκινάς το πρωί, η hyundai το θεωρεί φυσιολογικό, λόγω του λαδιού που είναι κρύο ακόμα.
Αν αξίζει θα ξέρει καλύτερα κάποιος που το έχει δοκιμάσει αλλά σαν εργασία έχει τη φασαρία του.. λύσιμο εκκεντροφόρων, ιμάντα χρονισμού, συναρμολόγηση ωστηρίου.
Το υδραυλικό ωστήριο κάπως ελέγχεται, νομίζω πιέζοντας το ενώ έχει λάδι μέσα, αλλά αν έχει χαλάσει π.χ. το ελατήριο, με το καθάρισμα δεν διορθώνεται το ωστήριο και θα θέλει αλλαγή.
Κατά τη συναρμολόγηση του ωστηρίου κάποιος είχε γράψει ότι το γεμίζουμε με λάδι και προσέχουμε να μην μείνει αέρας μέσα γιατί θα χτυπάει μετά.
Μια δοκιμή / καθαρισμός θα μας πείσει.Σε ένα από τα Renault μου κάποια στιγμή στράβωσα βαλβίδες, επειδή είναι νατρίου οι εξαγωγής και πολύ ακριβές με τα μισά λεφτά πήρα μεταχείρο καπάκι και του πήρα τις βαλβίδες, από λάθος μπήκαν τα υδραυλικά ωστήρια του μεταχείρο καπακιού και όχι τα δικά μου, επί 3 χρόνια κοπανάγανε μέχρι να ζεσταθεί το λάδι σαν diesel, έβαλα motorkote το γνήσιο και μετά από 2-3 ημέρες σταμάτησαν για χρόνια να κοπανάνε, ούτε που ακουγόντουσαν, έφυγαν και κάτι θόρυβοι από κουζινέτα που πήγαν να σφίξουν 2 φορές στον κόφτη, όλα καλά, μέχρι που το παράτησα το αμάξι, κάποια στιγμή θα ανοίξω το μοτέρ από περιέργεια να δω τα κουζινέτα πως είναι μετά από 350.000 χλμ και 2 παρα λίγο κολλήματα.
Τότε το κυνηγούσα πολύ το μοτέρ αυτό, σχεδόν όλη μέρα ήταν στους κόφτες ( 7.100 ) για πάνω από 200.000 χλμ, είμαι 110% σίγουρος ότι αν δεν είχα 10-60 λάδι ( πολλοί εδώ θα πάθουν έμφραγμα με το 10-60 ) θα το είχα σπάσει το μοτέρ πολλές φορές, γιατί τα συγκεκριμένα είχαν μαλακές μπιέλες και έβγαζαν πολλά οβάλ, είχαν σπάσει άπειρα μοτέρ όταν οι μηχανικοί τους άλλαζαν μέταλλα χωρίς να μετρήσουν τις μπιέλες.
Η γνώμη μου είναι να ρίξεις ένα μπουκαλάκι motorkote μέσα και θα ησυχάσεις, όσοι πουν όχι, και θα είναι αρκετοί, είναι όσοι δεν είχαν προβλήματα και κάνουν κριτική από το πληκτρολόγιο χωρίς να έχουν λύσει το πρόβλημα τους με το motorkote.
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
γιατί τα συγκεκριμένα είχαν μαλακές μπιέλες και έβγαζαν πολλά οβάλ,
Καλημέρα, τι σημαίνει αυτό; Που έβγαζαν οβάλ;
-
Ο χρήστης alexeft έγραψε:
γιατί τα συγκεκριμένα είχαν μαλακές μπιέλες και έβγαζαν πολλά οβάλ,
Καλημέρα, τι σημαίνει αυτό; Που έβγαζαν οβάλ;
Όχι προφανώς στον πείρο, αλλά στο κάτω άκρο, ο κατασκευαστής λέει πχ 56mm με μέγιστη ανοχή 0.03mm όταν μετράς και έχεις οβάλ 0.06 αν βάλεις καινούργια μέταλλα με την 1η γκαζιά θα κολλήσει το μοτέρ, τόσο απλά. Οι μπιέλες όταν είναι μαλακές στραβώνουν από υπερστροφία. ( γίνεται οβάλ ο κύκλος τους και ακουμπάνε τα μέταλλα μεταξύ τους, έτσι ακουμπήσουν το μοτέρ καταστράφηκε )
Στα επόμενα μοτέρ άλλαξε μπιέλες με ποιοτικότερες που τις φοράνε όλα τα μοτέρ των 2 λίτρων ατμοσφαιρικά ή τούρμπο και τις βάζεις και στα παληά μοτέρ γιατί είναι ίδιες οι διαστάσεις τους.
-
Μάλιστα! Ευχαριστώ!
-
Βλέπω σε βελτιωμένα αμάξια που λένε π.χ. τα μπεκ είναι 800cc/min. Με τι συνθήκες τα έχουν μετρήσει αυτά τα cc/min ; 100% να λειτουργεί για ένα λεπτό; 50% ανοικτό 50% κλειστό για ένα λεπτό;
-
static flow rate
The maximum flow rate of an injector when energized in the fully open position usually measured in g/s or mg/pulse.
http://injector-rehab.com/shop/glossary.htmlCoil Resistance: 12.5 Ohms / High Impedance / High-Z (No ECM driver modifications required)
Static Flow Rate @ 43.5PSI ( 300kPa ) w/Gas: 60 lb/hr = 630 cc/min = 453 g/min
Static Flow Rate @ 87PSI ( 600kPa ) w/Gas: 85.7 lb/hr = 900 cc/min = 648 g/min
Gain: 0.11ms/mg
Offset: 0.055ms
Turn on time @ 14VDC: 1.14ms
Turn off time: 0.85ms @ 600KPa
Connector: Bosch EV1
Series: DEKA 4 ( DEKA IV )
Orifice Type: Multi-orifice
Spray Pattern: 30 Degree Spray Cone
Factory fitted with Viton upper and lower o-ringsΠαιζει ρολο η πιεση λειτουργιας. Το μπεκακι ειναι σε τερμα ανοιχτη θεση.
Τα specs πιο πανω ειναι ενα τυχαιο παραδειγμα. -
Αχα !
Thanks. -
Καλησπέρα πριν 2-3 εβδομαδες αλλάξαμε πισω τακάκια στο focus 2 και παρατήρησα μεγάλη αλλαγή στο χειρόφρενο καθώς πλεον δεν μπλοκάρουν οι τροχοί όταν είμαι σε κινηση και το πατήσω . Ρώτησα και μου ειπαν οτι είναι φυσιολογικό στην αρχή να μην πιάνει τόσο γερά. Σήμερα πήγαμε να αφήσουμε το αμάξι σε κατηφορα με γερή κλίση >30% και το χειρόφρενο δεν αρκούσε .... Το βλέπετε λογικό η να πάω για σφυξιμο ξανά αφού κάθε χρονο τα ίδια γίνονται
-
Αν κάνεις 200χλμ περίπου και το φαινόμενο υπάρχει ακόμα, τότε πήγαινε να το δουν. Κατά τα άλλα είναι απόλυτα φυσιολογικό. Και στο δικό μου ακριβώς το ίδιο συνέβη.
-
Στο driveway του σπιτιού που παρκάρω το αυτοκίνητο, ο εμπρός αριστερός τροχός βρέχεται πολύ συχνά από τα ποτιστηρια του γκαζόν.
Εχθές το πρωί έτυχε και είδα το αμάξι και ο δίσκος άπο μέσα φαινότανε χάλια, κιτρινιλες, σα σκουριά....
Εχθές πάμε μια εκδρομουλα και μετά που το ξανακοιταξα είχε γυαλίσει, φαινότανε οκΠαίζει να μου κάνει πρόβλημα αυτή η κατάσταση; Δυστυχώς είναι fixed η θέση πάρκινγκ.
-
Ο χρήστης kiloMeater έγραψε:
Στο driveway του σπιτιού που παρκάρω το αυτοκίνητο, ο εμπρός αριστερός τροχός βρέχεται πολύ συχνά από τα ποτιστηρια του γκαζόν.
Εχθές το πρωί έτυχε και είδα το αμάξι και ο δίσκος άπο μέσα φαινότανε χάλια, κιτρινιλες, σα σκουριά....
Εχθές πάμε μια εκδρομουλα και μετά που το ξανακοιταξα είχε γυαλίσει, φαινότανε οκΠαίζει να μου κάνει πρόβλημα αυτή η κατάσταση; Δυστυχώς είναι fixed η θέση πάρκινγκ.
Ποσιμο νερό ποτίζει ή τίποτα ανακυκλωμένο με πολλά άλατα κλπ;
Η σκουριά είναι φυσικό να συμβεί,ακόμα και οταν το πλένεις το αμάξι χωρίς να το μετακινήσεις μετά θα αποκτήσουν επιφανειακή σκουριά οι δίσκοι..
Τωρα το συνεχόμενο βρέξιμο δεν μου κάνει και για αθωο.
Δεν μπορείς να αλλάξεις το μπεκάκι να ποτίζει με διαφορετική γωνία; -
Δεν παθαίνει τίποτα γιατί καθαρίζει με τα πρώτα φρεναρίσματα και πρίν δημιουργηθεί πραγματική ζημιά θα έρθει η ώρα να αλλάξεις του δίσκους από την κανονική τους φθορά.
Σου προτείνω να βρείς ένα κομμάτι πλαστικό ή ένα κομμάτι κόντρα πλακέ θαλάσσης να το βάζεις εμπρός από τον τροχό που βρέχεται.
-
κατι τετοιο σκεφτομαι και εγω, να βαλω εμπρος ενα αντικειμενο να μη βρεχεται
thanx
-
κατι τετοιο σκεφτομαι και εγω, να βαλω εμπρος ενα αντικειμενο να μη βρεχεταιthanx
Δεν είναι σίγουρο ότι θα το σώσεις. Και από την υγρασία στην ατμόσφαιρα πιάνουν σκουριά. Κάνε καμιά μικρή βόλτα που και που να καθαρίζουν λίγο για μην έχει πάχος η σκουριά.
-
ρε παιδιά στις βόρειες χώρες που βρέχει όλο το χρόνο θα είχαν διαλύσει τα αυτοκίνητα αν τόσο εύκολα δημιουργούσε πρόβλημα το νερό. Καλό είναι να βάλει κάτι να μην βρέχεται απ ευθείας αλλά απο εκεί και πέρα δεν υπάρχει πρόβλημα! Μην υπερβάλλουμε!
-
Ο χρήστης theo13 έγραψε:
ρε παιδιά στις βόρειες χώρες που βρέχει όλο το χρόνο θα είχαν διαλύσει τα αυτοκίνητα αν τόσο εύκολα δημιουργούσε πρόβλημα το νερό. Καλό είναι να βάλει κάτι να μην βρέχεται απ ευθείας αλλά απο εκεί και πέρα δεν υπάρχει πρόβλημα! Μην υπερβάλλουμε!Αν ειναι νερό με άλατα τοτε μπορεί να κάνει ζημιά και στο χρώμα.Αλλο το νερό της βροχής και άλλο ενα ανακυκλούμενο ή μη κατάλληλο για πόση νερό.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
ρε παιδιά στις βόρειες χώρες που βρέχει όλο το χρόνο θα είχαν διαλύσει τα αυτοκίνητα αν τόσο εύκολα δημιουργούσε πρόβλημα το νερό. Καλό είναι να βάλει κάτι να μην βρέχεται απ ευθείας αλλά απο εκεί και πέρα δεν υπάρχει πρόβλημα! Μην υπερβάλλουμε!
Αν ειναι νερό με άλατα τοτε μπορεί να κάνει ζημιά και στο χρώμα.Αλλο το νερό της βροχής και άλλο ενα ανακυκλούμενο ή μη κατάλληλο για πόση νερό.
Συμφωνώ αλλά εδώ μιλάμε για νερό της βρύσης. Λογικά δεν θα έχει πρόβλημα πέραν της επιφανειακής σκουριάς
-
Ο χρήστης theo13 έγραψε:
Αν ειναι νερό με άλατα τοτε μπορεί να κάνει ζημιά και στο χρώμα.Αλλο το νερό της βροχής και άλλο ενα ανακυκλούμενο ή μη κατάλληλο για πόση νερό.
Συμφωνώ αλλά εδώ μιλάμε για νερό της βρύσης. Λογικά δεν θα έχει πρόβλημα πέραν της επιφανειακής σκουριάς
Δεν το λέει κάπου ότι είναι πόσιμο νερό.
-
Ναι νερό της βρύσης είναι
Διάφορες Τεχνικές απορίες..........