-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Nαί είναι πιθανόν να ήτανε ελλατωματικό, εκτός και αν ζορίστηκε από κάποιο χτύπημα. Άλλωστε 3 χρόνια δεν είναι και πολύ καινούργιο, έχει φάει τη μισή ζωή του σαν εξάρτημα.
Τα σημερινά ψυγεία είναι από αλουμίνιο με πλαστικά τα πλαϊνά καπάκια τα οποία είναι κολλημένα στο αλουμίνιο, σε κάποιο ζόρι δεν είναι απίθανο σε κάποιο σημείο να έσπασε η κόλλα και να είχε διαρροή, ή σε κάποιο ζόρι να ράγισε κάποια βάση πλαστική του ψυγείου που είναι μονοκόμματη με τα καπάκια και να ήρθε η στιγμή να ανοίξει, το ψυγείο είναι ένα εξάρτημα που διαστέλεται και συστέλεται συνέχεια, είναι πιθανόν να είχε κάποιο μικρό πρόβλημα και να ήρθε η ώρα του.
Mάλιστα. Ο συγκεκριμένος ιδιοκτήτης δεν το ζεσταίνει ποτέ και με το που το ανάβει χτυπάει 3.500-4000 στροφές, οπότε ίσως να έπαιξε και αυτό τον ρόλο του.
Ήταν πολύ απότομο fail να αδειάσει όλο το υγρό σε μερικές ώρες. -
Νομίζω σε κάποια ψυγεία τα πλαστικά στο πλάι δέν έχουν κάν κόλλα, είναι απλά πρεσαρισμένα πάνω στο αλουμίνιο.
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Νομίζω σε κάποια ψυγεία τα πλαστικά στο πλάι δέν έχουν κάν κόλλα, είναι απλά πρεσαρισμένα πάνω στο αλουμίνιο.Έχουν κόλλα από την μέσα μεριά στο πρόσωπο που πατάει, δεν είναι δυνατόν να στεγανοποιήσει τις διαστολές και την πίεση απλά ακουμπώντας και γυρίζοντας γύρω - γύρω τα αλουμινένια αυτάκια, αυτά είναι για συγκράτηση μέχρι τον πολυμερισμό της κόλλας / φλάτζας που έχει. Αν καταστρέψεις ένα παληό ψυγείο θα δείς την κόλλα.
-
Εχω αλλαξει,περυσι αν δεν κανω λαθος, στο χιουνται κουπε του 99 το ψυγειο γιατι μολις ζεσταινόταν και ανεβαζε πιεση εχανε απο το επανω πλαστικο καπακι.Και ο μηχανικος που τον ρωτησα μου ειπε οτι ειναι συνηθισμενη βλαβη.
-
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Σε σχετικά καινούριο αμάξι 3 χρόνων (εκτός εγγύησης πια) τρύπησε το ψυγείο και χύθηκε όλο το ψυκτικό υγρό σε μισή μέρα Τι μπορεί να προκαλέσει μια τέτοια ζημιά; Μπορεί να ήταν ελαττωματικό το ψυγείο εξ αρχής;Κωλοψυγείο.
Να απαιτήσεις να το καλύψει η εγγύηση. Αν δεν στο καλύπτει, μη βάλεις ίδια μάρκα ψυγείο (εργοστασιακό). -
Και στο ίμπιζα μας το είχε κάνει, στον Διόνυσο μάλιστα, χεσμεντέν τρελό, να σφυράει το αμάξι, να αναβοσβήνουν τα λαμπιόνια φρρρρ, ακόμα το θυμάμαι.
Τρύπιο ψυγείο και εμάς, βέβαια δεν ήταν τόσο μεγάλη η τρύπα για να χάνει πολύ. -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Σε σχετικά καινούριο αμάξι 3 χρόνων (εκτός εγγύησης πια) τρύπησε το ψυγείο και χύθηκε όλο το ψυκτικό υγρό σε μισή μέρα Τι μπορεί να προκαλέσει μια τέτοια ζημιά; Μπορεί να ήταν ελαττωματικό το ψυγείο εξ αρχής;
Κωλοψυγείο.
Να απαιτήσεις να το καλύψει η εγγύηση. Αν δεν στο καλύπτει, μη βάλεις ίδια μάρκα ψυγείο (εργοστασιακό).Ευτυχώς δεν είναι το δικό μου αμάξι που έβγαλε τη ζημιά.
Ο ιδιοκτήτης περιμένει απάντηση απ τα κεντρικά της BMW για το αν θα δεχτούν να το περάσουν στην εγγύηση (έχει λήξει κοντά στους 8 μήνες τώρα) και να πληρώσει μόνο τα εργατικά.
-
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Ο ιδιοκτήτης περιμένει απάντηση απ τα κεντρικά της BMW για το αν θα δεχτούν να το περάσουν στην εγγύηση (έχει λήξει κοντά στους 8 μήνες τώρα) και να πληρώσει μόνο τα εργατικά.
Τελικά το κόστος του ψυγείου καλύφθηκε από την BMW Hellas αν και η εγγύηση είχε λήξει πάνω από μισό χρόνο. Μπράβο τους
-
πέρα απο το κόστος
ποιά θα ήταν τα μειονεκτήματα ενός πλήρως υδραυλικού συστήματος διεύθυνσης για καθημερινά αυτοκίνητα??
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
πέρα απο το κόστοςποιά θα ήταν τα μειονεκτήματα ενός πλήρως υδραυλικού συστήματος διεύθυνσης για καθημερινά αυτοκίνητα??
Από ενεργειακής άποψης πολλά. Από πλευράς αίσθησης θα ήταν απαραίτητη μία δεύτερη αντλία για να προσφέρει την απαραίτητη αντίσταση-αίσθηση στο τιμόνι (υποθέτω ότι ομιλείς για πλήρως drive by hydraulics σύστημα) η οποία δεν είναι πάντοτε και το πιο επιτυχημένο πράγμα.
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
πέρα απο το κόστος
ποιά θα ήταν τα μειονεκτήματα ενός πλήρως υδραυλικού συστήματος διεύθυνσης για καθημερινά αυτοκίνητα??
Από ενεργειακής άποψης πολλά. Από πλευράς αίσθησης θα ήταν απαραίτητη μία δεύτερη αντλία για να προσφέρει την απαραίτητη αντίσταση-αίσθηση στο τιμόνι (υποθέτω ότι ομιλείς για πλήρως drive by hydraulics σύστημα) η οποία δεν είναι πάντοτε και το πιο επιτυχημένο πράγμα.
αν δεν πέρνει ενέργεια απο τον κινητήρα δεν βλέπω πρόβλημα (οχι βεβαία οτι έχω και πάρα πολύ σχέση με τα υδραυλικά)
στο που χάνεται η αίσθηση κολλάω
τα ρευστά είναι ασυμπίεστα (περίπου) και με αυτό το σκεπτικό δεν θα έπρεπε να λειτουργεί περίπου (η να σχεδιαστεί) σαν κατι πλήρως μηχανικό
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
πέρα απο το κόστος
αν δεν πέρνει ενέργεια απο τον κινητήρα δεν βλέπω πρόβλημα (οχι βεβαία οτι έχω και πάρα πολύ σχέση με τα υδραυλικά)
στο που χάνεται η αίσθηση κολλάω
τα ρευστά είναι ασυμπίεστα (περίπου) και με αυτό το σκεπτικό δεν θα έπρεπε να λειτουργεί περίπου (η να σχεδιαστεί) σαν κατι πλήρως μηχανικό
Kαι πως θα δουλευει η αντλια αν οχι απο τον κινητηρα;
-
Από ηλεκτρικό κινητήρα, έτσι δουλεύουν τα τιμόνια σε Saxo - και στο τελευταίο Clio Ι που είχε Aircodition, λόγω έλειξης χώρου γαι να μπεί η υδραυλική αντλία επάνω στον κινητήρα , έχουν υδραυλική κρεμαγιέρα και η αντλία του υδραυλικού κινείται από ηλεκτροκινητήρα.
-
δεν αναφέρομαι σε υδραυλικά** υποβοηθούμενα** τιμόνια αλλά σε πλήρως υδραυλικά συστήματα
και νομίζω μπορεί να γίνει και χωρίς αντλία (με όσους περιορισμούς συνεπάγεται αυτό)
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
δεν αναφέρομαι σε υδραυλικά** υποβοηθούμενα** τιμόνια αλλά σε πλήρως υδραυλικά συστήματαTo ξέρω, απάντησα στην απορία του Bill 33.
Το πλήρες υδραυλικό σύστημα διεύθυνσης όπως είναι πχ στα σκάφη δεν είναι εφικτό στα αυτοκίνητα για πάρα πολλούς λόγους, και εκεί, στα σκάφη, δεν υπάρχει ηλεκτρικός κινητήρας αλλά η αντλία είναι επάνω στον αφαλό του τιμονιού.
-
Στο δικό μας το πλεούμενο το υδραυλικό παίρνει κίνηση από τη μηχανή με ιμάντα.
-
Ερωτηση προς κατοχους focus I.Στα ποσα αλλαζουμε τον ιμαντα ρε παιδια???Ποσα θα παει???
-
Το πλήρες υδραυλικό σύστημα διεύθυνσης όπως είναι πχ στα σκάφη δεν είναι εφικτό στα αυτοκίνητα για πάρα πολλούς λόγους, και εκεί, στα σκάφη, δεν υπάρχει ηλεκτρικός κινητήρας αλλά η αντλία είναι επάνω στον αφαλό του τιμονιού.
αυτούς τους λόγους προσπαθώ να καταλάβω
μια τέτοια διάταξη σαν να είχε πάρει το μάτι μου σε μοτοσυκλέτα με περιεργη ανάρτηση μπροστά
-
δεν αναφέρομαι σε υδραυλικά** υποβοηθούμενα** τιμόνια αλλά σε πλήρως υδραυλικά συστήματα
To ξέρω, απάντησα στην απορία του Bill 33.
Ευχαριστω.Εχω μεινει λιιιγο πισω στις εξελιξεις
-
Υπάρχουν πλήρως υδραυλικά συστήματα διεύθυνσης: http://en.wikipedia.org/wiki/DIRAVI
Το σύστημα τοποθετήθηκε πρώτη φορά στο Citroen SM. Λόγω του οτι δέν υπάρχει επιστροφή δύναμης αντίστροφα, δηλαδή απο τους τροχούς στο τιμόνι, αν πχ έπεφτες σε λακούβα ή αν έχει αυλάκια ή κλίση ο δρόμος δέν σου παίρνει το τιμόνι, παραμένει στην ευθεία.
Επίσης δέν υπάρχει δύναμη επαναφοράς να κεντράρει το τιμόνι, οπότε έχει σύστημα που το επαναφέρει απο μόνο του. Έτσι, ακόμα και αν το αμάξι είναι ακίνητο και στρίψεις το τιμόνι, αυτό θα γυρίσει μόνο του στο κέντρο. Εδώ φαίνεται η λειτουργεία σε Citroen XM: http://www.youtube.com/watch?v=VCP7x9dxYOU
Αν θέλετε περισότερες λεπτομέρειες ρωτήστε καλύτερα στο φόρουμ των κλασσικων Σιτροενάκιδων που έχουν εμπειρία απο πρώτο χέρι απο τέτοια συστήματα
Διάφορες Τεχνικές απορίες..........