-
Όπως σου είπαν παραπάνω, ανάλογα τη θερμοκρασία. Αν έχει ζέστη μπορεί να πάρει και σκαστό, άρα δεν χρειάζεται ρεύμα για τα πηνία (αντιστάσεις στην ουσία) που λες.
-
Όση ώρα προσπαθείς να το βάλεις μπρος χωρίς προθέρμανση, η θερμοκρασία ανεβαίνει και στο τέλος θα πάρει μπρος ακόμα και το χειμώνα;
-
Λογω τριβης ναι, ανεβαινει η θερμοκρασια. Περα απο την τριβη, οταν συμπιεζεις τον αερα που βρισκεται στο χωρο του κυλινδρου, θερμαινεται. Δεν ξερω ομως κατα ποσο βοηθαει ουτως ωστε να υπαρξει αναφλεξη.
Οσο για το σπρωξιμο σε ντιζελ ...
http://en.wikipedia.org/wiki/Push_start ... el_engines
A diesel engine uses heat and high compression (compression ratios commonly 22:1 versus 9:1 for gasoline) to ignite the fuel. When normally starting a modern diesel engine, it typically uses glowplugs to preheat the cylinder(s). If a battery is completely discharged then it may not provide the necessary electrical power to 'glow' the glowplugs, making push starting a vehicle with a diesel with a dead battery almost impossible.
-
Το ρεύμα από το δυναμό φτάνει για να ζεστάνει το glowplug;
-
Όπως έγραψα και σε αλλο thread απο προχθές το ibiza έπαιρνε με δυσκολία και εχθές έσβησε εν κίνηση με 5η και 100 μέσα στην αττικη οδό.
Πήγα λοιπόν συνεργείο σήμερα.
Φάση πρώτη: πηγαίνω, το βάζει στο διαγνωστικο, το κοιτάει και μου λέει θέλει καινούριο διανομεα, οπου μαζι με καθαρισμό καρμπυρατερ, αλλαγη κάποιων σωλήνων βενζίνης στα 150€. Λέω οκ παραγγειλε τον διανομεα να πεταχτω να φέρω λεφτα.
Φεύγω και στο γυρισμο σβήνει άλλες δυο φορές (λογικο γιατι ακομα δεν είχαμε κανει κατι).
Φάση δεύτερη: καθαρισμός καρμπυρατερ, αλλαγη διανομεα και των λοιπών εξαρτημάτων.
Το κανει βόλτα, όλα οκ... Πληρώνω φεύγω και εχει ανάψει λαμπάκι βενζίνης.
Κανω 500 μέτρα και σβήνει παλι... Ω να σου γαμησω!
Παίρνει με δυσκολία, παω βάζω ενα δεκαρικο βενζίνη και ξανα συνεργείο.
Φάση Τρίτη: το κανει μια πολυ μεγαλύτερη βόλτα και όλα οκ.
Μου κανει, θα είχε λίγη βενζίνη μέσα και κάπου ρουφιξε αέρα και έσβησε, τωρα ειναι οκ.
Φεύγω... Αλλα αυτη τη φορα σβήνει στα 700 μέτρα και να μην παίρνει με τη καμία... Ω να σου γαμησω στο τετράγωνο!
Παλι πισω συνεργείο.
Φάση τεταρτη: καινούριος πολλαπλασιαστης, δοκιμαστικά πανω στο αμάξι να δουμε τι κανει.
Επιτέλους κατάφερα και έκανα δυο χιλιόμετρα μέχρι το σπίτι.
Φάση πέμτη: αμ δε... Παω να φύγω για το γραφείο και να μην παίρνει με τιποτα το γαμιδι του κερατά καμω την Ισπανία που καλα να πάθει για την πενταρα! Τηλεφωνο στον μηχανικό... Μάστορα, δεν...
Τα είδε όλα... Οκ φέρε το αύριο να το ξανα δουμε...Το γαμάς κύριε πρόεδρε ή δεν το γαμάς ;!
-
Το αμαξι οχι, αλλα εσενα σε πηδαγα!
Για να τ'αλλαζεις ολα τα εξαρτηματα με το μαστορα τοσο ευκολα, θα 'χεις λεφτα αισθηματα!Περα απο την πλακα, για κρατα μας ενημερους για το τι φταιει...
-
Αύριο θελω να ελπίζω οτι θα υπάρξει αποτέλεσμα.
Αλλα ρε πούστη μου, δεν εχει τιποτα αλλο που να μπορει να φταίει!Υ.γ.: απο τα λεφτα για το νοίκι πήρα και το έφτιαξα...
Το έφτιαξα... Τρόπος του λέγειν. -
Ρε Θανο τι μπουρδελο ειναι, σ εχω λυπηθει..
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Ρε Θανο τι μπουρδελο ειναι, σ εχω λυπηθει..Ρε συ Χρήστο, πραγματικα δεν ξερω!
4 μήνες το έχω και με εχει γαμησει!
Δίσκο πλατό.
Τρόμπα βενζίνης.
Και συν όλα τα σημερινά. -
Ο χρήστης Tzabaras έγραψε:
Το ρεύμα από το δυναμό φτάνει για να ζεστάνει το glowplug;Είδα ότι τα glowplug μπορεί να τραβάνε και 50 αμπέρ στην αρχή που είναι κρύα. Μόλις ζεσταθούνε το ρεύμα πέφτει. Για να δώσει 50 αμπέρ το δυναμό θα πρέπει να γυρνάει με αρκετές στροφές νομίζω, αλλά θεωρητικά ναι, πρέπει να μπορεί. Γιατί δε φορτίζεις μια μπαταρία; Τι παλεύεις να κάνεις;
-
Γενικώς και θεωρητικώς ρωτάω, κάπου είδα την αρχή λειτουργίας στη μηχανή diesel και μου ήρθε η ιδέα ότι πρέπει να λειτουργεί και χωρίς ηλεκτρικά και είπα να το διασταυρώσω.
-
Ο χρήστης Thάnos έγραψε:
Ρε Θανο τι μπουρδελο ειναι, σ εχω λυπηθει..
Ρε συ Χρήστο, πραγματικα δεν ξερω!
4 μήνες το έχω και με εχει γαμησει!
Δίσκο πλατό.
Τρόμπα βενζίνης.
Και συν όλα τα σημερινά.Τι χρονολογίας είναι; Στα καινούρια η τεχνολογία παρα-είναι δύσκολη για τον οποιοδήποτε μάστορα. Αν είναι νέας τεχνολογίας μη το ξαναπάς όπου να 'ναι, θέλει εξουσιοδοτημένο συνεργείο όπου τους εκπαιδεύουν κάθε τόσο στην Ευρώπη κι όποιος είναι στουρνάρι και δεν τα παίρνει αργά ή γρήγορα φεύγει.
-
Γενικώς και θεωρητικώς ρωτάω, κάπου είδα την αρχή λειτουργίας στη μηχανή diesel και μου ήρθε η ιδέα ότι πρέπει να λειτουργεί και χωρίς ηλεκτρικά και είπα να το διασταυρώσω.Αν δεν έχει εγκέφαλο πρέπει να λειτουργεί. Αν έχει ....
-
Θανο το 1,3 ειναι ετσι?? δεν ξερω αν ειναι τα ιδια μοτερ, αλλα στο γκολφ ειχα προβλημα απο 'λουφτ' και δοχειο αναθυμιασεων, με ρεταρισματα, σβησιματα αν δεν επεμενες στο γκαζι και πολλη καταναλωση. Αλλο προβλημα των vag αυτων ειναι οι τρομπες καυσιμου, εχει μια μικρη μεσα στο ρεζερβουαρ -πιο δυσκολη- και μια κανονικη... Μπουζι- μπουζοκαλωδια ειναι οκ??
-
Ένα σημερινό αυτοκίνητο μπορεί να δείχνει 0.0 κατανάλωση στην κατηφόρα. Σταματώντας τον ψεκασμό είναι σαν να σταμάτησε τελείως η ροή βενζίνης. Αν σταματήσει όμως η ροή βενζίνης σε παλιό αυτοκίνητο με καρμπυρατέρ, τότε μετά από λίγο δεν έχεις φρένα.
Πως γίνεται στα ψεκασμού να μην πειράζει τα φρένα η έλλειψη βενζίνης και στα καρμπυρατεράτα να πειράζει; Υποπίεση δεν υπάρχει και στις δύο περιπτώσεις όταν είναι ανοικτή κάποια βαλβίδα εισόδου;
-
Ένα σημερινό αυτοκίνητο μπορεί να δείχνει 0.0 κατανάλωση στην κατηφόρα. Σταματώντας τον ψεκασμό είναι σαν να σταμάτησε τελείως η ροή βενζίνης. Αν σταματήσει όμως η ροή βενζίνης σε παλιό αυτοκίνητο με καρμπυρατέρ, τότε μετά από λίγο δεν έχεις φρένα.Πως γίνεται στα ψεκασμού να μην πειράζει τα φρένα η έλλειψη βενζίνης και στα καρμπυρατεράτα να πειράζει; Υποπίεση δεν υπάρχει και στις δύο περιπτώσεις όταν είναι ανοικτή κάποια βαλβίδα εισόδου;
Και στο καρμπυρατέρ λογικά αν η μηχανή συνεχίζει να γυρίζει (δεν πατήσαμε συμπλέκτη και το αμάξι κινείται) υπάρχει υποπίεση και άρα έχουμε φρένα. Αν κόψουμε όμως τη βενζίνη θα αδειάσει το μπωλάκι του καρμπυρατέρ και μόλις πατήσουμε συμπλέκτη η μηχανή θα σβήσει και δεν θα έχουμε φρένα.
-
[Άκυρο μήνυμα το έσβησα, σόρυ δεν πρόσεξα τι έγραψες.]
Υποπίεση υπάρχει μόνο όταν υπάρχει βενζίνη στο μπωλάκι του καρμπυρατέρ; Δεν πατάμε συμπλέκτη αλλά οδηγούμε κανονικά, και σε κατηφόρα. Γιατί να χαθεί η υποπίεση όταν αδειάσει το μπωλάκι;
-
Υποπιεση υπαρχει οσο περιστρεφεται ο κινητηρας. Οταν αδειασει το καρμπυρατερ και συνεχιζουμε να κατεβαινουμε με ταχυτητα στο κιβωτιο θα περιστρεφεται ο κινητηρας αρα θα εχουμε υποπιεση και φρενα. Μολις πατησεις συμπλεκτη ομως ακαριαια σταματανε ολα. Προσεχε μη σκοτωθεις και σκοτωσεις με αυτα που σκεφτεσαι να κανεις.
-
Βασικά μην σκοτώσει το αν σκοτωθεί ο ίδιος αδιάφορο.
Sent from Corsair's brick
-
[Άκυρο μήνυμα το έσβησα, σόρυ δεν πρόσεξα τι έγραψες.]Υποπίεση υπάρχει μόνο όταν υπάρχει βενζίνη στο μπωλάκι του καρμπυρατέρ; Δεν πατάμε συμπλέκτη αλλά οδηγούμε κανονικά, και σε κατηφόρα. Γιατί να χαθεί η υποπίεση όταν αδειάσει το μπωλάκι;
Γιατι τα μπλέκεις?Αν αδειασει το καρμπυρατέρ απο βενζίνη δεν θα παρει μπροστά οταν πατησεις συμπλεκτη ή γκάζι .
Sent from outer space ★☆★
Διάφορες Τεχνικές απορίες..........