-
Ε εντάξει δεν είναι τόσο smooth (παραπάνω το βλέπω από το στροφόμετρο που έχω στο torque) αλλά ψιλοανησυχησα επειδή νόμιζα πως πάει maximum 95 βαθμούς η θερμοκρασία και ότι δε φτάνει τους 100! Το ξέρω πως κάνει μια μικρή εξομάλυνση, αλλά δε νομίζω και για 10 βαθμούς διαφορά. Πάντως με έχει βολέψει πάρα πολύ το torque, το μόνο πρόβλημα είναι ότι πρέπει να χρησιμοποιώ το κινητό μου, και να βγάζω τον ανταπτορα κάθε τόσο (βέβαια τώρα τον αφήνω όλη μέρα που χρησιμοποιώ το αμάξι και τον βγάζω το βράδυ που θα το αφήσω το αμάξι κάνα 10ωρο στανταρ).
Στάλθηκε από το LG-E975 μου
-
Στο στροφομετρο και το ταχυμετρο δεν υπαρχει λογος η εξομαλυνση που κανει να ειναι τρελη! Υπαρχει οσο το δυνατον μικροτερη υστερηση αφου ειναι τελειως διαφορετικη η μεταβολη και ο σκοπος υπαρξης των ενδειξεων αυτων.
Υπαρχει λογος που δεν τα ανεφερα.Οσο για το σχολιο του Ντινο ... σαφως και ειναι ετσι. Διαφορετικοι πινακες οργανων, διαφορετικα step motors και κυκλωματα...
-
Θέμα στρατηγικής του κατασκευαστή είναι περισσότερο από κάθε άλλο.
-
Ο χρήστης Mad_Max_Geo έγραψε:
Καλησπέρα!Τελικά κατάφερα και έβαλα το torque στο αμάξι μου, αλλά παρατήρησα κάτι περίεργο. Βλέπω τη θερμοκρασία του ψυκτικού, ξεπερνάει τους 90 βαθμούς και φτάνει ώρες ώρες στους 100, χωρίς όμως να κουνιέται ο δείκτης η να παρατηρώ κάτι διαφορετικό στο αμάξι. Μήπως έχω κάποιο πρόβλημα? Παραφλου στο αμάξι έχω αλλάξει πριν 2 χρόνια. Επίσης πράγματα όπως οι στιγμιαίες καταναλώσεις κλπ να τα εμπιστεύομαι από το torque? Πάνω κάτω η μέση κατανάλωση συμπίπτει με τους υπολογισμούς που κάνω.
Nαι εχεις προβλημα,οτι δεν παρακολουθείς .Τοσες φορες το έχουμε γραψει.
Sent from outer space ★☆★
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Θέμα στρατηγικής του κατασκευαστή είναι περισσότερο από κάθε άλλο.Δηλαδη;
-
Το αν θέλει ή όχι να δείχνει τις μεταβολές.
-
Είναι θέμα αγοραστικου κοινού για αυτό. Εξομάλυνση έγραψα? Εννοούσα καθυστέρηση το πως διαβάζει σε σχέση με το τι δείχνει το κοντέρ! Όπως επίσης είδα διαφορά στο κρύο ξεκίνημα, ότι το torque μου δείχνει 1300-1400 στροφές, και το κοντέρ δείχνει 1200!
Βασίλη παρακολουθώ, αλλά δεν ήξερα πως υπήρχε τόση μεγάλη διαφορά (δηλαδή 10 βαθμων).
-
Μετράει και κόμβους ανα ώρα;
-
Όχι ακόμα και τα καράβια δε το χρησιμοποιουν αυτό ρε Θάνο. -_-
-
Ο χρήστης Mad_Max_Geo έγραψε:
Όχι ακόμα και τα καράβια δε το χρησιμοποιουν αυτό ρε Θάνο. -_-Στάλθηκε από το LG-E975 μου
Τα υποβρύχια όμως;
-
Ο χρήστης Lemon3 έγραψε:
Ερώτηση: (ακολουθεί βαρετό background)Στο Subaru που φοράει αντεστραμμένα αμορτισέρ, εμφανίζεται ένα πολύ ενοχλητικό πρόβλημα. Στεγνώνει το γράσσο που βρίσκεται ανάμεσα σε εξωτερικό σώμα-έδρανο? και μπουκάλα του αμορτισέρ, με αποτέλεσμα να κολλάει, να κάνει θόρυβο και να χοροπηδάει. Οι λύσεις 2: ή λύσιμο και γρασσάρισμα (μπελαλίδικο) ή 300 κιλά στο πορτ μπαγκάζ και βόλτα σε σαμαράκια (βάρβαρο). Η πιό απλή λύση είναι η τοπική λίπανση (...) με λαδάκι και επανάληψη επί συμπτωμάτων.
Επειδή βαριέμαι το σήκωνε-κατέβαζε το αυτοκίνητο και θέλει κάθε βδομάδα, ψάχνω μία λύση για να αραιώσει το μεσοδιάστημα ανάμεσα στα λαδώματα. Έχω δοκιμάσει τα πάντα, atf, μηχανέλαιο, 30άρι απλό, όλα το ίδιο κρατάνε πάνω-κάτω.
Μήπως υπάρχει τίποτα σε moly για να κάνει το λάδι πιο 'γλυστερό'; Θυμάμαι σε κάτι service manual να λένε για δέσιμο μηχανής με assembly lube, moly paste και κάτι τέτοια. Υπάρχει στο εμπόριο τέτοιο πράγμα; Πώς χρησιμοποιείται;
Έχει ζημιά το αμορτισέρ έτσι όπως το περιγράφεις, στο σημείο εκείνο δεν υπάρχουν γράσα, υπάρχει τσιμούχα που σκουπίζει το στέλεχος και μέσα από την τσιμούχα υπάρχει ολισθαίνουσα που ευθυγραμμίζει το κινητό μέρος, κάτι έχει το αμορτισέρ σου.
Το παρατηρείς στο ένα ή και στα δύο ?
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Πως γινεται βαζοντας προγραμμα αυξησης ιπποδυναμης σε ενα αυτοκινητο να εχουμε ταυτοχρονα και μειωση στη καταναλωση?
Τα παραδειγματα που εχω ειναι απο civic type-r και ενα polo 1.2 tsi φιλου. Και τα δυο ειναι ΦΠΕ, τιποτα αλλο.ετσι συμβαινει.Οπως ειπε ο Παναγιωτης απο την αυξηση του αβανς,καθως και απο το μειγμα που γινεται πιο φτωχο.
Στο δικο μου το μειγμα απο τον κατασκευαστη ηταν στο 10,6-10,8 και τωρα στο 11,8 στο καθημερινο προγραμμα ,και 12+ στο ''καλο''.Οταν εστρωνα το καινουριο τοτε εβο δεν εβγαζε πανω απο 320-340χλμ με τιποτα.Πλεον τωρα μπορει και βγαζει 400 χλμ οταν οδηγας σαν να το στρωνεις -
Τι σημαινουν τα νουμερα 10 11 κλπ ?
Φτωχαινοντας το μειγμα δεν εχετε παρενεργειες λογω μεγαλυτερης θερμοκρασιας καυσης? -
Αναλογία αέρα-καυσίμου.
-
10/11/12 κοπανιστό αέρα προς 1 μπεντζίνα. Το ιδανικό είναι 14,7.
-
ΝΑι, οκ, για το ιδανικο, κατσε ομως γιατι μπερδευτηκα.
το 10 και και το 11 δεν ειναι απαραδεκτα πλουσια? -
Πλούσιο ναι, απαράδεκτο όχι αν είναι φτιαγμένο το μοτέρ π.χ. με τουρμπίνα.
-
Τελευταία, κάποιες φορές στο ξεκίνημα μετά από σταμάτημα σε ανηφόρα, ακούγεται ένας ήχος σαν στριγγλιά, όχι πολύ δυνατός, για κανά δευτερόλεπτο (στιγμιαία δηλαδή), και μάλλον από το δεξί μπροστά τμήμα του αυτοκινήτου. Θα μπορούσα να υποθέσω ότι μοιάζει με ήχο από ιμάντα (ολίσθηση ιμάντα σε τροχαλία), ωστόσο μου φαίνεται περίεργο ότι συμβαίνει ειδικά σε ανηφορικό σημείο. Βέβαια από την άλλη, ίσως να έχει να κάνει με το παραπάνω-απότομο γκάζι που δίνουμε για εκκίνηση στην ανηφόρα. Το αμάξι αισίως κοντεύει τα 142000 χλμ και πλην του ιμάντα εκκεντροφόρου που αλλάχθηκε στις 90000χλμ ως ορίζει η Opel δεν έχει αλλαχθεί άλλος ιμάντας...Καμιά ιδέα;
-
Ο χρήστης lazarefa έγραψε:
Τελευταία, κάποιες φορές στο ξεκίνημα μετά από σταμάτημα σε ανηφόρα, ακούγεται ένας ήχος σαν στριγγλιά, όχι πολύ δυνατός, για κανά δευτερόλεπτο (στιγμιαία δηλαδή), και μάλλον από το δεξί μπροστά τμήμα του αυτοκινήτου. Θα μπορούσα να υποθέσω ότι μοιάζει με ήχο από ιμάντα (ολίσθηση ιμάντα σε τροχαλία), ωστόσο μου φαίνεται περίεργο ότι συμβαίνει ειδικά σε ανηφορικό σημείο. Βέβαια από την άλλη, ίσως να έχει να κάνει με το παραπάνω-απότομο γκάζι που δίνουμε για εκκίνηση στην ανηφόρα. Το αμάξι αισίως κοντεύει τα 142000 χλμ και πλην του ιμάντα εκκεντροφόρου που αλλάχθηκε στις 90000χλμ ως ορίζει η Opel δεν έχει αλλαχθεί άλλος ιμάντας...Καμιά ιδέα;Αυτό που είπες. Στον ανήφορο το πατάς απότομα για να ανεβάσει στροφές και ζορίζεται ο ιμάντας. Αν θες, κάνε έναν έλεγχο στη μπαταρία σου. Μπορεί να είναι πεσμένη και να ζορίζει το δυναμό και αυτό με τη σειρά του τον ιμάντα.
-
Ενα τσεκαρισμα, στον εντατηρα ιμαντα περιφερειακων, θα ελεγα να το κανεις.
Οπως, και στην τροχαλια υπερταχυνσης, του αλτενειτορ.(αν υπαρχει)
Αρκετες φορες, ειναι υπευθηνες για τσιριγματα.
Διάφορες Τεχνικές απορίες..........