-
Ο χρήστης kingstonian έγραψε:
τα τζαμακια ειναι 4, αλλα οι λαμπες ειναι 3...
τελικα οι βαλβιδα της οπισθεν ειναι σε δυο θεσεις ή μονο στο σαζμαν;;
απο το πενταλ του φρενου εχω δει που φευγει καλωδιο, στο χειροφρενο το ιδιο, αλλα οπτικα τουλαχιστον δεν βλεπω κατι απο τον λεβιε...
Μία λάμπα 5-21w που είναι για θέσεως και στοπ, μία 21w για όπισθεν και μία 21w για φλας.
Το καλώδιο στο χειρόφρενο πάει στο ταμπλό.
Μάλλον πρέπει να ψάξεις για την βαλβίδα στο σασμάν και τις λάμπες (21watt) -
τα τζαμακια ειναι 4, αλλα οι λαμπες ειναι 3...
τελικα οι βαλβιδα της οπισθεν ειναι σε δυο θεσεις ή μονο στο σαζμαν;;
απο το πενταλ του φρενου εχω δει που φευγει καλωδιο, στο χειροφρενο το ιδιο, αλλα οπτικα τουλαχιστον δεν βλεπω κατι απο τον λεβιε...
Τα τσάμια είναι τρία, ο ένας είναι ανακλαστήρας!.
Η λάμπα του stop είναι διπλή 21-5!. 21 για φρένο, 5 για θέσεως!.
Οι άλλες δυο είναι μια για φλας κίτρινο 21 ή 17, και στο άσπρο εάν είναι ένα πίσω 21, εάν της όπισθεν είναι δυο μπορεί και 17 Χ2.
Η βαλβίδα της όπισθεν είναι στο σασμάν.
Α. -
μετα απο ενα γερο πατημα σε λακουβα δεν αναβει το φως της οπισθεν...
να ειναι λαμπα το απεκλεισα γιατι η μεσαια στο καντετ ειναι κοινη με του φρενου αν θυμαμαι σωστα..(εχει διπλο νημα)...
τωρα καποια στιγμη οταν κουναω τα καλωδια που βγαινουν απο την 'καμπανα' των γραναζιων ταχυτητων αναβει..
και να συνεβει και στις δυο;;
να ειναι απλως θεμα φισακιου, ή να τα παιζει και το ρελε; ('βαλβιδα' );πανω στον ιδιο το μοχλο δεν υπαρχει 'κυκλωμα' ετσι;;..η ηλεκτρικη επαφη γινεται με την συνδεση γραναζιου οπισθεν και ρελε σωστα;;
http://www.autospark.gr/information/124 ... ithes.html
με δεδομενο οτι η βαλβιδα οπισθεν
http://www.autospark.gr/agora.html?page ... ory_id=141ειναι φθηνη, αν παω στον μαστορα γιατι ειμαι ακομα 'κοτα' να το δοκιμασω μονος μου...ποσο θα ειναι μια λογικη τιμη;;
Λαμπα φρενου και οπισθεν μαζι;
Εεεεεεεεεεεεεεεε ντεν γίνετε!!!!!!!!!.
21- 21?!..... δεν έχει παραχθεί ακόμα!. 21-5 ναι. 21 ναι. 17 ναι. 10 ναι. 5 ναι. Γηρασκω αει διδασκόμενος!!!!!......
Κόκκινο τζάμι η μια, άσπρο αυτομάτως εναλλασσόμενο η άλλη!.
Μα και διαταγή από 2 βαλβίδες. Μια στο πεντάλ, μια στο σασμάν!.
Α.καλα ρε μαστορα....μην βαρας ουτε καλφακι δεν ειμαι...δικαιουμαι να λεω χαζαμαρες..
Όταν είσαι κάλο παιδί φίλε, κάνε όσα λάθη θέλεις, σε αγαπώ και θα διορθώνω αγόγγυστα. Να επιτρέπεις και λίγο χιούμορ στην μαυρίλα που ζούμε……..
Α. -
Έριξα μια ματιά στο τιμολόγιο του σέρβις και ανάμεσα στα υπόλοιπα έγραφε και ένα: ζουάν 0.5 ευρώ .Τί είναι αυτό?
-
Καλησπέρα... σήμερα στα καλά του καθουμένου στο αυτοκίνητο άρχισε να 'σκορτσάρει' ο κινητήρας την ώρα που οδηγάω. Ειδικά στην 2α, αλλά ακόμα και στην 3η-4η ή όταν εναλλάσσω τις ταχύτητες... Κάτι σαν να πάει να σβήσει... Τι φταίει; Θέλει καθάρισμα το καρμπυρατέρ;
-
Ο χρήστης GREY έγραψε:
Έριξα μια ματιά στο τιμολόγιο του σέρβις και ανάμεσα στα υπόλοιπα έγραφε και ένα: ζουάν 0.5 ευρώ .Τί είναι αυτό?
Έτσι συνήθως λένε την χάλκινη ροδέλα της τάπας λαδιού. Σίγουρα το ½ εύρο είναι πολλά. Όταν έχει κόστος 0,1ε , και μπαίνει για να μην εκτεθεί ο σερβίστας και στάζει!.
Α. -
Ο χρήστης vasil έγραψε:
Καλησπέρα... σήμερα στα καλά του καθουμένου στο αυτοκίνητο άρχισε να 'σκορτσάρει' ο κινητήρας την ώρα που οδηγάω. Ειδικά στην 2α, αλλά ακόμα και στην 3η-4η ή όταν εναλλάσσω τις ταχύτητες... Κάτι σαν να πάει να σβήσει... Τι φταίει; Θέλει καθάρισμα το καρμπυρατέρ;εχεις αυτοκινητο με καρμπιρατερ?
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Καλησπέρα... σήμερα στα καλά του καθουμένου στο αυτοκίνητο άρχισε να 'σκορτσάρει' ο κινητήρας την ώρα που οδηγάω. Ειδικά στην 2α, αλλά ακόμα και στην 3η-4η ή όταν εναλλάσσω τις ταχύτητες... Κάτι σαν να πάει να σβήσει... Τι φταίει; Θέλει καθάρισμα το καρμπυρατέρ;
εχεις αυτοκινητο με καρμπιρατερ?
Προφανώς όχι. Αλλά έτσι μου είπε κάποιος ότι θέλει καθάρισμα... Punto του '99 είναι... Μήπως εννοούσε καθαρισμό πεταλούδας και αισθητήρα;
-
Μήπως φταίει κάτι άλλο;
-
Ο χρήστης vasil έγραψε:
Καλησπέρα... σήμερα στα καλά του καθουμένου στο αυτοκίνητο άρχισε να 'σκορτσάρει' ο κινητήρας την ώρα που οδηγάω. Ειδικά στην 2α, αλλά ακόμα και στην 3η-4η ή όταν εναλλάσσω τις ταχύτητες... Κάτι σαν να πάει να σβήσει... Τι φταίει; Θέλει καθάρισμα το καρμπυρατέρ;Mίλησα στο τηλ με μηχανικό και μου είπε ότι κατά πάσα πιθανότητα θέλει αλλαγή η βενζιναντλία... Γιατί αυτό το τρέμουλο σαν να πάει να σβήσει μου το κάνει και στο ρελαντί. Θα το πάω αύριο το πρωί να το δει...
-
Μπουζοκαλώδια/πολλαπλασιαστές θα έλεγα εγώ ως το πιο πιθανό...
-
Ο χρήστης vasil έγραψε:
εχεις αυτοκινητο με καρμπιρατερ?
Προφανώς όχι. Αλλά έτσι μου είπε κάποιος ότι θέλει καθάρισμα... Punto του '99 είναι... Μήπως εννοούσε καθαρισμό πεταλούδας και αισθητήρα;
Εάν μιλούσες μόνον για ρελαντί, θα σου έλεγα ίσως.
Μα 2 – 3 εκεί δεν παίζει τέτοιο φαινόμενο.
Τώρα αντλία βενζίνας στο ρελαντί, το βρίσκω χλομό.
Καθαρισμός πεταλούδας και μπεκ, καθώς και μέτρηση πίεσης και παροχής βενζίνας, θα έλεγα ναι, διότι είναι εργασία που πρέπει να γίνετε σε τακτά χρονικά διαστήματα.
Πάντως πιστεύω ότι το tester είναι απαραίτητο, για να ελεχθούν και περιφερικά εξαρτήματα.
Α. -
Xμμ θα δείξει αύριο η αυτοψία απο τον μηχανικό! Μακάρι να μην είναι κάτι σοβαρό...
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις, θα γράψω και αύριο να σας πω τι φταίει τελικά. -
Βγαίνοντας λίγο εκτός πόλης πάντως παρατήρησα πως η 4η γεμάτη το πολύ μέχρι 60-70 πιάνει... Ενώ υπο κανονικές συνθήκες έπιανε χαλαρά πάνω από 100...
-
Βουλωμενη εξατμιση?
-
Κάτι τέτοια μου έκανε μία 146 Boxer 1,6 που είχα και έφταιγε το κεραμικό του καταλύτη το οποίο μετά από ένα κτύπημα είχε γίνει κομματάκια. Κάποιες φορές κάποιο κομματάκι έκλεινε κάποιο διάφραγμα και είχα αυτά τα αποτελέσματα. Μέχρι να αλλάξω καταλύτη, όταν το έπιανε η ανάποδη του έψαχνα λακκούβες.
-
Ο χρήστης tsargy έγραψε:
Κάτι τέτοια μου έκανε μία 146 Boxer 1,6 που είχα και έφταιγε το κεραμικό του καταλύτη το οποίο μετά από ένα κτύπημα είχε γίνει κομματάκια. Κάποιες φορές κάποιο κομματάκι έκλεινε κάποιο διάφραγμα και είχα αυτά τα αποτελέσματα. Μέχρι να αλλάξω καταλύτη, όταν το έπιανε η ανάποδη του έψαχνα λακκούβες.Για τετοιο βουλωμα μιλαω
-
Tελικά τα μπουζοκαλώδια ήθελαν αλλαγή! Άλλα είχαν καεί, άλλα κοπεί... Τα άλλαξα (55 ευρώ) και όλα καλά!
-
Καλησπέρα σε όλους.
Στην οικογένεια υπάρχει ένα Terios 1 του 2003, 1.3 λίτρα vvti. Από τότε που το θυμάμαι σχεδόν όταν παίρνει μπρος μετά από ώρα σβηστό ακούγεται ένας θόρυβος σαν κροτάλλισμα για 2-3 δευτερόλεπτα. Παρατήρησα πως πριν βάλεις μπροστά αν επαναλάβεις την διαδικασία να γυρίσεις το κλειδί μέχρι να 'ανάψουν τα λαμπάκια' και δεύτερη φορά, ο ήχος αυτός εξαφανίζεται. Τι λέτε να είναι; Μήπως ο χρόνος μέχρι να 'λαδωθεί' ο μεταβλητός χρονισμός;Ευχαριστώ.
-
Ο χρήστης fotismt έγραψε:
Καλησπέρα σε όλους.
Στην οικογένεια υπάρχει ένα Terios 1 του 2003, 1.3 λίτρα vvti. Από τότε που το θυμάμαι σχεδόν όταν παίρνει μπρος μετά από ώρα σβηστό ακούγεται ένας θόρυβος σαν κροτάλλισμα για 2-3 δευτερόλεπτα. Παρατήρησα πως πριν βάλεις μπροστά αν επαναλάβεις την διαδικασία να γυρίσεις το κλειδί μέχρι να 'ανάψουν τα λαμπάκια' και δεύτερη φορά, ο ήχος αυτός εξαφανίζεται. Τι λέτε να είναι; Μήπως ο χρόνος μέχρι να 'λαδωθεί' ο μεταβλητός χρονισμός;Ευχαριστώ.
Έλεγχος εντατήρων καδένας.
Έλεγχος ρυθμιστή χρονισμού.
Έλεγχος καδένας μήκος κλπ.
Μα εάν δεν μας πεις ολικά χιλιόμετρα και που κινείσαι, θα πρέπει να μυρίσουμε τα νύχια μας!!!!!!…..
Α.
Διάφορες Τεχνικές απορίες..........