-
Προχτες εκανα το μαστορα 'παιζω και μαθαινω' στο αυτοκινητο.
Εβγαλα τις πιπες απο τα μπουζι (ειναι μακριες, τετοιου τυπου):
Ειδα σε μια οτι σε ενα σημειο ~2-3cm πανω απο το τελικο 'δαχτυλιδι', μια περιοχη ας πουμε 1cm2 εχει απο μαυρη γινει καπως μπλε-μωβ, χονδρικα το ιδιο μπλε μωβ χρωμα που παιρνει ενα μεταλλο αν καει σε καποιο σημειο υπερβολικα. Ελπιζω να ειναι καταληπτο, δεν μπορω να το περιγραψω καλυτερα.
Μπορει να ειναι κατι (πχ κανει μπζζττ/σπινθηρα εκει ποτε-ποτε αντι για το μπουζι) ή τσαμπα γραφω?
ΥΓ: ΣΚΑΤΑ στους μαστορες που πανε και βαζουν τις πιπες οπως ναναι και τσαλακωνουν το λαστιχενιο πανω μερος που σφραγιζει. Το ιδιο ειχαν κανει και σε φιλο μου.
-
Τσέκαρε μην τυχόν έχει και ρωγμή το λάστιχο και έχεις διαροή....
-
Ο χρήστης Greek έγραψε:
Τσέκαρε μην τυχόν έχει και ρωγμή το λάστιχο και έχεις διαροή....Κοιταξα εκεινη την ωρα, ολες τις πιπες, δεν φαινονταν να εχουν καπου ρωγμη.
-
στο σενικ 2 1.6 κάποιες φορές στα ξεκινήματα νιώθω το αμαξι να κάνει ένα γρήγορο 'λόξυγκα' για ενα δυο μέτρα σαν να μην αποσυμπλέκει ομαλά. Δεν είναι κομπιασμα του κινητήρα σα να παει να σβήσει. Κάτι γίνεται με το δίσκο?
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Προχτες εκανα το μαστορα 'παιζω και μαθαινω' στο αυτοκινητο.Εβγαλα τις πιπες απο τα μπουζι (ειναι μακριες, τετοιου τυπου):
Ειδα σε μια οτι σε ενα σημειο ~2-3cm πανω απο το τελικο 'δαχτυλιδι', μια περιοχη ας πουμε 1cm2 εχει απο μαυρη γινει καπως μπλε-μωβ, χονδρικα το ιδιο μπλε μωβ χρωμα που παιρνει ενα μεταλλο αν καει σε καποιο σημειο υπερβολικα. Ελπιζω να ειναι καταληπτο, δεν μπορω να το περιγραψω καλυτερα.
Μπορει να ειναι κατι (πχ κανει μπζζττ/σπινθηρα εκει ποτε-ποτε αντι για το μπουζι) ή τσαμπα γραφω?
ΥΓ: ΣΚΑΤΑ στους μαστορες που πανε και βαζουν τις πιπες οπως ναναι και τσαλακωνουν το λαστιχενιο πανω μερος που σφραγιζει. Το ιδιο ειχαν κανει και σε φιλο μου.
-
@touring.the κλπ
???? ????
-
Pipa Midletton ρε σύ.....μία είναι!!Για πίπες δε μιλάμε;
-
Ο χρήστης touring the m3 1.6 έγραψε:
Pipa Midletton ρε σύ.....μία είναι!!Για πίπες δε μιλάμε;Αυτη ειναι σαν ασκουμενη δικηγορος, που να καταλαβω ποια ειναι?
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Pipa Midletton ρε σύ.....μία είναι!!Για πίπες δε μιλάμε;
Αυτη ειναι σαν ασκουμενη δικηγορος, που να καταλαβω ποια ειναι?
Αμα την εβλεπες ομως απο αλλη οπτικη γωνια θα την αναγνωριζες ακομα και αν δεν φαινοταν το προσωπο της.
-
Ερώτηση: σε ένα πεζό 307 άναψε το κίτρινο τριγωνάκι με το θαυμαστικό και η οθόνη δείχνει ένδειξη engine management system fault ή κάτι τέτοιο. Αρχικά δεν λάμβανε την εντολή για γκάζι, αλλά τώρα προχωράει κανονικά. Έχει σχέση με τον εγκέφαλο ή είναι κάτι άλλο;
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Σιλικόνη διάφανη μήπως ? είναι η μόνη που αντέχει σε τόσο υψηλές θερμοκρασίες στο εσωτερικό του αυτοκινήτου.βαλε λιγο αρμοκολλα πολυουρεθανης,σε 2-3 σημεια.Δεν θα φυγει ποτε.
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις
-
Mercedes Sprinter, βάζουμε μπροστά, ξεκινάμε αλλά το αμάξι σέρνεται, χωρίς δύναμη, χωρίς καν φορτίο και στην ανηφόρα... σβήνει.
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Mercedes Sprinter, βάζουμε μπροστά, ξεκινάμε αλλά το αμάξι σέρνεται, χωρίς δύναμη, χωρίς καν φορτίο και στην ανηφόρα... σβήνει.τρομπα βενζινης, βουλομενος καταλυτης. ελεγχοντας αυτα τα δυο εχεις κανει μια καλη αρχη και ισως δωσεις λυση στο προβλημα.
-
Καλημέρα. Άναψε το λαμπάκι του κινητήρα. Την πρωτη φορά πήγα στο συνεργείο κι μου το έσβησαν. Μετά από λίγους μήνες ξανάναψε. Αλλά τελικά και τις δύο φορές άναψε όταν δούλευε το κλιματιστικό. Μου είπαν ότι πρέπει να αλλάξω καταλύτη. Αλλά μου έκανε εντύπωση τελίκ ότι και τις δύο φορές άναψε η ένδειξη όταν δούλευε το κλίμα. Ξέχσα να πω ότι το αυτοκίνητο είναι mazda 3, 1600 kb, μοντέλο 2005, με 200.000 χλμ. Προτείνετε κάτι παρακαλώ..
-
Ο χρήστης elenppd έγραψε:
Καλημέρα. Άναψε το λαμπάκι του κινητήρα. Την πρωτη φορά πήγα στο συνεργείο κι μου το έσβησαν. Μετά από λίγους μήνες ξανάναψε. Αλλά τελικά και τις δύο φορές άναψε όταν δούλευε το κλιματιστικό. Μου είπαν ότι πρέπει να αλλάξω καταλύτη. Αλλά μου έκανε εντύπωση τελίκ ότι και τις δύο φορές άναψε η ένδειξη όταν δούλευε το κλίμα. Ξέχσα να πω ότι το αυτοκίνητο είναι mazda 3, 1600 kb, μοντέλο 2005, με 200.000 χλμ. Προτείνετε κάτι παρακαλώ..To 'λαμπακι' δεν ειναι απλο λαμπακι, εχει ολοκληρη τεχνολογια απο πισω για να αναψει. Οταν αναβει, σημαινει οτι το συστημα εχει διαγνωσει καποιο προβλημα σοβαρο ή μερικες φορες και στιγμιαιο. Ποιο κωδικό (ή κωδκούς) εβγαλε την πρωτη φορα? Ποιο (ποιους) οταν ξαναάναψε? (οι κωδικοι ειναι συνηθως 4ψηφιοι με ενα P μπροστα).
Οι κωδικοι που βγαζει δινουν μια ιδεα για το τι πρεπει να κοιταξει κανεις για να λυσει το θεμα. Το σβησιμό του δε σημαινει οτι λυθηκε το προβλημα. To κακο ειναι οτι το προβλημα που δειχνει το λαμπακι μπορει να εχει 3-4 αιτιες και τα μαστορια να ξεκινανε να φτιαξουν την ακριβοτερη μεχρι να πετυχουν το σωστο.
Για να λενε για καταλυτη τα μαστορια, μαλλον λογικα εχεις το λαθος P0420. Δες εδω πιθανες αιτιες http://www.obd-codes.com/p0420
Το μονο δεδομενο που δινεις αυτη τη στιγμη περα απο το τι αυτοκινητο εχεις ειναι οτι το προβλημα παρουσιαστηκε οταν το αυτοκινητο ειχε λιγο παραπανω φορτιο (ζορι) απο το κανονικο. Τα 200.000 χλμ συνηγορουν για καταλυτη, χωρις αυτο να σημαινει οτι ΕΙΝΑΙ πραγματι καταλυτης, μπορει να ειναι απλα μια τρυπιτσα στην εξατμιση μετα τον καταλυτη ή αλλο υποκειμενο προβλημα που τον δηλητηριασε σιγα σιγα και αν δεν λυθει, θα αναψει λαμπακι.
Δε θελω να σε τρομαξω.
-
Κι όμως με τρόμαξες Hundai!!! Κι έχεις απόλυτο δίκαιο όσον αφορά την ακριβότερη δυνατή λύση που δίνουν τα συνεργεία κι μάλιστα τα εξουσιοδοτημένα.....Εννοείται ότι δεν μου αναφέρθηκε ο κωδικός σφάλματος στο διαγνωστικό έλεγχο, αλλά όταν πήγ κάπου αλού με εγκέφαλο κ του είπα και την περίπτωση του κλιματιστικού, μου είπε ότι πιθανόν να έχει βραχυκυκλώσει το κλίμα και τραβάει περισσότερο καύσιμο για να φτάσει στη δυνατότερη απόδοση με αποτέλεσμα να φαίνεται βλάβη στον καταλύτη. Σκέφτομαι να πάω σε ηλεκτρολόγο να ελέγξει το κλίμα, να το καθαρίσει κλπ και να δούμε τί θα γίνει στη συνέχεια...
Ευχαριστώ πολύ, η τρομαγμένη -
Κι όμως με τρόμαξες Hundai!!! Κι έχεις απόλυτο δίκαιο όσον αφορά την ακριβότερη δυνατή λύση που δίνουν τα συνεργεία κι μάλιστα τα εξουσιοδοτημένα.....Εννοείται ότι δεν μου αναφέρθηκε ο κωδικός σφάλματος στο διαγνωστικό έλεγχο, αλλά όταν πήγ κάπου αλού με εγκέφαλο κ του είπα και την περίπτωση του κλιματιστικού, μου είπε ότι πιθανόν να έχει βραχυκυκλώσει το κλίμα και τραβάει περισσότερο καύσιμο για να φτάσει στη δυνατότερη απόδοση με αποτέλεσμα να φαίνεται βλάβη στον καταλύτη. Σκέφτομαι να πάω σε ηλεκτρολόγο να ελέγξει το κλίμα, να το καθαρίσει κλπ και να δούμε τί θα γίνει στη συνέχεια...
Ευχαριστώ πολύ, η τρομαγμένηΤρομαγμενη ,
Καταλαβαινεις καποια διαφορα στη συμπεριφορα του αυτοκινητου τελευταια? Δεν τραβαει, περιεργους κραδασμους κλπ?? Σερβις κανεις τακτικα και οτι χρειζεται?
Μαθε αν μπορεις τον αριθμο σφαλματος που εβγαλε ή επιδίωξε να ξανααναψει το λαμπακι (αν πιστευεις οτι μπορεις να το καταφερεις και οτι εγινε σε συγκεκριμενες συνθηκες) και απο εκει ξεκινας να το ψαχνεις για να μη μπεις σε ασκοπα εξοδα...
Επισης εχε υποψη σου οτι μπορει να βγει πχ σφαλμα για καταλυτη απο περιεργη βενζινη και μετα να μη ξαναβγει γιατι εβαλες απο αλλου, λεμε τωρα, μπορει να ειναι τυχαιο. -
Μπορει να θελεις καταλυτη... Οτι να'ναι λενε εκει στο συνεργειο καλυτερα απευθυνσου αλλου...
-
Καλημέρα. Άναψε το λαμπάκι του κινητήρα. Την πρωτη φορά πήγα στο συνεργείο κι μου το έσβησαν. Μετά από λίγους μήνες ξανάναψε. Αλλά τελικά και τις δύο φορές άναψε όταν δούλευε το κλιματιστικό. Μου είπαν ότι πρέπει να αλλάξω καταλύτη. Αλλά μου έκανε εντύπωση τελίκ ότι και τις δύο φορές άναψε η ένδειξη όταν δούλευε το κλίμα. Ξέχσα να πω ότι το αυτοκίνητο είναι mazda 3, 1600 kb, μοντέλο 2005, με 200.000 χλμ. Προτείνετε κάτι παρακαλώ..πηγαινε να σου μετρησουν καυσαερια που ειναι δωρεαν.Αν ειναι χαλασμενος ο καταλυτης θα εχεις αυξημενα.
-
Υπάρχουν τα tester, βάρδα να ξέρεις να τα διαβάζεις.
Όταν πχ φοβάσαι ότι φταίει το κλιματιστικό, το ξεσυνδέεις και δοκιμάζεις.
Στον πελάτη μετά τον έλεγχο, του λες ότι θα φτιαχτεί με τόσα χρήματα!. Εάν δεν θέλει να το φτιάξει, περνεις αμοιβή για τον έλεγχο, βέβαια εάν δεν είναι τακτικός πελάτης!.
Αυτοκίνητο του 2005, είναι ανοιχτό βιβλίο για έναν συνάδελφο, δεν είναι για έναν «συνάδελφο»…..
Α.
Διάφορες Τεχνικές απορίες..........