-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Μια χαρά είναι η victor reinz, αν όμως άλλαξες φλάτζα και δεν έκανες πλάνισμα / καθάρισμα προσώπου στο καπάκι και το έβαλες έτσι, καμμία φλάτζα δεν θα κρατήσει πολύ.Επίσης αν οι βίδες του καπακιού σφίγγονται με κιλά και μοίρες και δεν άλλαξες τις βίδες με καινούργιες, και άφησες τις παληές, αργότερα θα έχεις πρόβλημα.
πλανισμα-καθαρισμα οπως με ενημερωσαν εκανε το ρεκτιφιε..
βιδες ομως ο μηχανικος ειδε οτι οι γνησιες ηταν σε καλη κατασταση και εβαλε τις ιδιες..
τι προβλημα μπορει να δημιουργηθει? -
Ο χρήστης Giorgos20 έγραψε:
Μια χαρά είναι η victor reinz, αν όμως άλλαξες φλάτζα και δεν έκανες πλάνισμα / καθάρισμα προσώπου στο καπάκι και το έβαλες έτσι, καμμία φλάτζα δεν θα κρατήσει πολύ.
Επίσης αν οι βίδες του καπακιού σφίγγονται με κιλά και μοίρες και δεν άλλαξες τις βίδες με καινούργιες, και άφησες τις παληές, αργότερα θα έχεις πρόβλημα.
βιδες ομως ο μηχανικος ειδε οτι οι γνησιες ηταν σε καλη κατασταση και εβαλε τις ιδιες..
τι προβλημα μπορει να δημιουργηθει?Οι βίδες δεν φαίνονται με το μάτι, χρειάζονται μέτρημα στο μήκος τους και αν βρεθούν εκτός προδιαγραφών κατασκευαστή
( ποτέ σχεδόν δεν αναφέρουν το μήκος τους για προφανείς λόγους ) τότε θέλουν άλλαγμα.Οι βίδες όταν σφίγγονται επιμηκύνονται, αυτή η επιμήκυνση είναι που τις κρατά σφιγμένες, αν η μακρύνουν περισσότερο από το επιτρεπτό σημαίνει ότι έχουν ξεχειλώσει και δεν θα κρατήσουν για πολύ καιρό σφιγμένες, θα χαλαρώσουν αφού δέχονται συνεχώς χτυπήματα από τις εκρήξεις στους θαλάμους καύσης και κάποια στιγμή το καπάκι θα ( περπατήσει ) επάνω στο μπλόκ θα κάψει πάλι την φλάτζα, και τα καπάκια ( περπατάνε ) πολύ εύκολα επάνω στα μπλόκ και από τον διαφορετικό βαθμό διαστολής του αλουμινίου με το μαντέμι. Ειδικά αν οι βίδες σφίγγονται με kg και μοίρες, ( είναι τύπου torque to yield ) τότε τις πετάμε και βάζουμε καινούργιες.
Αυτές οι δουλειές δεν γίνονται με το μάτι, χρειάζονται όργανα μέτρησης και ακριβείς πληροφορίες από τον κατασκευαστή του κάθε κινητήρα, γιατί οι μεγάλες ζημιές γίνονται από αμέλεια στις μικρές λεπτομέρειες.
-
Μια χαρά είναι η victor reinz, αν όμως άλλαξες φλάτζα και δεν έκανες πλάνισμα / καθάρισμα προσώπου στο καπάκι και το έβαλες έτσι, καμμία φλάτζα δεν θα κρατήσει πολύ.
Επίσης αν οι βίδες του καπακιού σφίγγονται με κιλά και μοίρες και δεν άλλαξες τις βίδες με καινούργιες, και άφησες τις παληές, αργότερα θα έχεις πρόβλημα.
τι προβλημα μπορει να δημιουργηθει?Οι βίδες δεν φαίνονται με το μάτι, χρειάζονται μέτρημα στο μήκος τους και αν βρεθούν εκτός προδιαγραφών κατασκευαστή
( ποτέ σχεδόν δεν αναφέρουν το μήκος τους για προφανείς λόγους ) τότε θέλουν άλλαγμα.Οι βίδες όταν σφίγγονται επιμηκύνονται, αυτή η επιμήκυνση είναι που τις κρατά σφιγμένες, αν η μακρύνουν περισσότερο από το επιτρεπτό σημαίνει ότι έχουν ξεχειλώσει και δεν θα κρατήσουν για πολύ καιρό σφιγμένες, θα χαλαρώσουν αφού δέχονται συνεχώς χτυπήματα από τις εκρήξεις στους θαλάμους καύσης και κάποια στιγμή το καπάκι θα ( περπατήσει ) επάνω στο μπλόκ θα κάψει πάλι την φλάτζα, και τα καπάκια ( περπατάνε ) πολύ εύκολα επάνω στα μπλόκ και από τον διαφορετικό βαθμό διαστολής του αλουμινίου με το μαντέμι. Ειδικά αν οι βίδες σφίγγονται με kg και μοίρες, ( είναι τύπου torque to yield ) τότε τις πετάμε και βάζουμε καινούργιες.
Αυτές οι δουλειές δεν γίνονται με το μάτι, χρειάζονται όργανα μέτρησης και ακριβείς πληροφορίες από τον κατασκευαστή του κάθε κινητήρα, γιατί οι μεγάλες ζημιές γίνονται από αμέλεια στις μικρές λεπτομέρειες.
τωρα απο οτι καταλαβα δε μπορει να γινει κατι...
οποτε να περιμενω το 'Μπαμ' καποια στιγμη στο μελλον ή υπαρχει περιπτωση να με βγαλει αλλα 5-6 χρονια?
εχει 135,000χλμ -
Όπως το λες, τώρα περιμένεις, δεν είναι απαραίτητο να μην αντέξει, απλά κάνουμε ότι λένε οι κατασκευαστές όταν όλα είναι λυμένα για να μην υπάρχουν αστοχίες που κοστίζουν, μακάρι να αντέξει, αν οι βίδες δεν ήταν τύπου torque to yield, και το καπάκι είναι σωστά σφιγμένο δεν θα έχεις πρόβλημα, να πω εδώ ότι οι βίδες torque to yield δεν απαιτούν επανασφίξιμο μετά από πχ 1000χλμ που κάναμε στα παλαιότερα μοτέρ.
-
Όπως το λες, τώρα περιμένεις, δεν είναι απαραίτητο να μην αντέξει, απλά κάνουμε ότι λένε οι κατασκευαστές όταν όλα είναι λυμένα για να μην υπάρχουν αστοχίες που κοστίζουν, μακάρι να αντέξει, αν οι βίδες δεν ήταν τύπου torque to yield, και το καπάκι είναι σωστά σφιγμένο δεν θα έχεις πρόβλημα, να πω εδώ ότι οι βίδες torque to yield δεν απαιτούν επανασφίξιμο μετά από πχ 1000χλμ που κάναμε στα παλαιότερα μοτέρ.αν σε 2-3 χρονια ανοιξω το καπακι για να αλλαξω ωστηρια,θα υπαρχει η δυνατοτητα να αλλαξουν αυτες οι βιδες?
-
Ο χρήστης Giorgos20 έγραψε:
Όπως το λες, τώρα περιμένεις, δεν είναι απαραίτητο να μην αντέξει, απλά κάνουμε ότι λένε οι κατασκευαστές όταν όλα είναι λυμένα για να μην υπάρχουν αστοχίες που κοστίζουν, μακάρι να αντέξει, αν οι βίδες δεν ήταν τύπου torque to yield, και το καπάκι είναι σωστά σφιγμένο δεν θα έχεις πρόβλημα, να πω εδώ ότι οι βίδες torque to yield δεν απαιτούν επανασφίξιμο μετά από πχ 1000χλμ που κάναμε στα παλαιότερα μοτέρ.
αν σε 2-3 χρονια ανοιξω το καπακι για να αλλαξω ωστηρια,θα υπαρχει η δυνατοτητα να αλλαξουν αυτες οι βιδες?
Αν αντέξει, και το ανοίξεις, ναι, πρέπει όλα να γίνουν σύμφωνα με τις οδηγίες για να μην έχεις πρόβλημα, αν ο κατασκευαστής λέει ότι πρέπει να αλλάξουν, τις αλλάζεις, ειδικά τώρα που έχουν υποστεί 2 φορές το φορτίο του σφιξίματος την επόμενη φορά να τις αλλάξεις.
-
αν σε 2-3 χρονια ανοιξω το καπακι για να αλλαξω ωστηρια,θα υπαρχει η δυνατοτητα να αλλαξουν αυτες οι βιδες?
Αν αντέξει, και το ανοίξεις, ναι, πρέπει όλα να γίνουν σύμφωνα με τις οδηγίες για να μην έχεις πρόβλημα, αν ο κατασκευαστής λέει ότι πρέπει να αλλάξουν, τις αλλάζεις, ειδικά τώρα που έχουν υποστεί 2 φορές το φορτίο του σφιξίματος την επόμενη φορά να τις αλλάξεις.
καταλαβα,ευχαριστω για τις πληροφοριες..
-
βιδες κυλινδροκεφαλης καινουριες σε corteco & elring καλη μαρκα ειναι ετσι;
ακομη οταν αλλαζουμε τα υγρα φρενων η διαδικασια ειναι με συρριγγα αδειαζουμε απο το δοχειο τα υγρα βαζουμε καινουρια καποιος παταει-αφηνει μεσα το φρενο(χωρις να πρεσσαρει οπως οταν κανουμε εξαερωση) και στον καθε τροχο ανοιγουμε στο τερμα την βιδα η στο λιγο να βγαινουν σιγα σιγα μεχρι να αλλαξει το χρωμα και κανουμε ελεγχο το δοχειο πανω -
Πριν λιγες μερες εβαλα V power απο εταιρικο πρατηριο SHELL στη Παπανικολη στο Χαλανδρι. Σημερα το πρωι αναψε λαμπακι κινητηρα. Απο την ημερα που γεμισα το αυτοκινητο εκανε 120 χλμ μεχρι να αναψει το λαμπακι.
Μου εχει συμβει αλλη μια φορα τον Αυγουστο που μας περασε, παλι με V power, παλι απο το ιδιο πρατηριο.
Το αυτοκινητο και τοτε και τωρα δουλευει μια χαρα.
Ειναι δυνατον να πουλα μη σωστη βενζινη εταιρικο πρατηριο ?
Ειμαι ατυχος και τις 2 φορες εβαλα 'κατακαθια' απο την δεξαμενη ?
Συνηθως βαζω βενζινη απο SHELL στην Καλογρεζα και δεν ειχα κανενα προβλημα 4 χρονια τωρα. Θα μου πεις γιατι εβαλες απο εκει...Γιατι θεωρουσα ασφαλες το εταιρικο πρατηριο και το πρωτο συμβαν το αποδωσα σε τυχαιο γεγονος η σε 'κακη' βενζινη που ειχα βαλει στην Καλαματα πριν γυρισω απο διακοπες.
-
Ο χρήστης nikospappas έγραψε:
Πριν λιγες μερες εβαλα V power απο εταιρικο πρατηριο SHELL στη Παπανικολη στο Χαλανδρι. Σημερα το πρωι αναψε λαμπακι κινητηρα. Απο την ημερα που γεμισα το αυτοκινητο εκανε 120 χλμ μεχρι να αναψει το λαμπακι.Μου εχει συμβει αλλη μια φορα τον Αυγουστο που μας περασε, παλι με V power, παλι απο το ιδιο πρατηριο.
Συνηθως βαζω βενζινη απο SHELL στην Καλογρεζα και δεν ειχα κανενα προβλημα 4 χρονια τωρα. Θα μου πεις γιατι εβαλες απο εκει...Γιατι θεωρουσα ασφαλες το εταιρικο πρατηριο και το πρωτο συμβαν το αποδωσα σε τυχαιο γεγονος η σε 'κακη' βενζινη που ειχα βαλει στην Καλαματα πριν γυρισω απο διακοπες.
Ποιο κωδικό έβγαλε το λαμπακι τότε/τώρα?
Ειναι ο ιδιος?
Ποιος ήταν/είναι?Κανει αλλα συμπτωματα κακης καυσης (ρεταρισματα, τιναγματα) κλπ?
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Πριν λιγες μερες εβαλα V power απο εταιρικο πρατηριο SHELL στη Παπανικολη στο Χαλανδρι. Σημερα το πρωι αναψε λαμπακι κινητηρα. Απο την ημερα που γεμισα το αυτοκινητο εκανε 120 χλμ μεχρι να αναψει το λαμπακι.
Μου εχει συμβει αλλη μια φορα τον Αυγουστο που μας περασε, παλι με V power, παλι απο το ιδιο πρατηριο.
Ειναι ο ιδιος?
Ποιος ήταν/είναι?Κανει αλλα συμπτωματα κακης καυσης (ρεταρισματα, τιναγματα) κλπ?
Δεν θυμαμαι, ηταν σχετικος με το καυσιμο απο ο,τι ειπε ο τεχνικος που το ειδε και το εσβησε.
Την πρωτη φορα εκαψα την βεζινη και εβαλα 100αρα , πηγα το ειδε , το μηδενισε και ξαναεβαλα 100αρα.
Αυτο θα κανω και τωρα.Κανενα απολυτως συμπτωμα. Σημερα θα το γκαζωσω να δω αν τραβαει καλα.
-
Μια χαρά δεν δουλεύει γιατί για να ανάβει λαμπάκι κάτι το ενοχλεί.
Αν με ίδια βενζίνη από άλλα βενζινάδικα δεν στο κάνει τότε κάτι τρέχει και να μην ξαναπάς εκεί.Στην αρχή νόμιζα ότι εννοούσε λαμπάκι ρεζέρβας και σκεφτόμουνα ότι 120χλμ είναι εξαιρετικά λίγα για να τολμήσει να πάει 2η φορά στο ίδιο βενζινάδικο....
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Αν με ίδια βενζίνη από άλλα βενζινάδικα δεν στο κάνει τότε κάτι τρέχει και να μην ξαναπάς εκεί.Στην αρχή νόμιζα ότι εννοούσε λαμπάκι ρεζέρβας και σκεφτόμουνα ότι 120χλμ είναι εξαιρετικά λίγα για να τολμήσει να πάει 2η φορά στο ίδιο βενζινάδικο....
Το μια χαρα παει στο δεν εχει συμπτωματα.
Προφανως και δεν ξαναπαω απο εκει. -
Σε παρομοια περιπτωση που την εχω αναφερει και εδω (ουτε καν θυμαμαι σε ποιο τοπικ), τα καραγκιοζιλικια στον κινητηρα αρχισαν στα 200-300 μετρα απο το πρατηριο. Πηγα φουλαρισα 100αρα για να 'αραιωσει' και εριξα μεσα και ενα μαντζούνι για νερο στο ρεζερβουαρ, και ενα για 'καθαρισμα μπεκ/βαλβιδων'.
Τα μαντζουνοειδη δεν ξερω αν εκαναν πραγματικη δουλεια ή οχι, αλλα ενηργησαν και ως placebo, βοηθά και αυτό.
Αν/οταν πας για το λαμπακι, πες στον τεχνικο να σου πει ποιος κωδικος ειναι, και δες τον στα ιντερνετια, βγαζεις καμμια φορα καλες πληροφοριες απο αυτο. -
Θα το κανω, ευχαριστω.
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Σε παρομοια περιπτωση που την εχω αναφερει και εδω (ουτε καν θυμαμαι σε ποιο τοπικ), τα καραγκιοζιλικια στον κινητηρα αρχισαν στα 200-300 μετρα απο το πρατηριο. Πηγα φουλαρισα 100αρα για να 'αραιωσει' και εριξα μεσα και ενα μαντζούνι για νερο στο ρεζερβουαρ, και ενα για 'καθαρισμα μπεκ/βαλβιδων'.Kαλο ειναι αυτα τα προσθετα να μην αναμιγνυωνται μεταξυ τους, το ειχα διαβασει στην συσκευασια καποιου απο αυτα,
ο λογος ειναι οτι δεν γνωριζουμε πως αντιδρουν μεταξυ τους τα διαφορα χημικα.
Κατα καιρους χρησιμοποιω προληπτικα καθαριστικο για μπεκ και προσθετο για νερο,
αλλα παντα αφηνω τουλαχιστον ενα γεμισμα ενδιαμεσα χωρις να προσθεσω τιποτα,
συνηθως πριν απο ταξιδι. -
Το μια χαρα παει στο δεν εχει συμπτωματα.
Προφανως και δεν ξαναπαω απο εκει.Το μεθεπομενο πρατηριο ΒP μετα το φαναρι ειναι αξιοπιστο και εγγυημενο εδω και τουλαχιστον 20 χρονια, και ανηκει σε ιδιωτη.
-
Ειναι ο ιδιος?
Δεν θυμαμαι, ηταν σχετικος με το καυσιμο απο ο,τι ειπε ο τεχνικος που το ειδε και το εσβησε.
Την πρωτη φορα εκαψα την βεζινη και εβαλα 100αρα , πηγα το ειδε , το μηδενισε και ξαναεβαλα 100αρα.
Αυτο θα κανω και τωρα.Κανενα απολυτως συμπτωμα. Σημερα θα το γκαζωσω να δω αν τραβαει καλα.
Καλημερα, χθες το απογευμα το 'ανοιξα' 2α, 3η μεχρι τις 5000σαλ και πηγαινε κανονικα ως συνηθως.
Σκεφτομαι μηπως περασε κανενα σκουπιδακι και εβγαλε το προβλημα και πλεον δεν εχει θεμα.
Οταν καψω την βενζινη που εχει μεσα, θα βαλω 100αρα και θα παω να το βαλω στο διαγνωστικο. -
Πριν λιγες μερες εβαλα V power απο εταιρικο πρατηριο SHELL στη Παπανικολη στο Χαλανδρι. Σημερα το πρωι αναψε λαμπακι κινητηρα. Απο την ημερα που γεμισα το αυτοκινητο εκανε 120 χλμ μεχρι να αναψει το λαμπακι.Μου εχει συμβει αλλη μια φορα τον Αυγουστο που μας περασε, παλι με V power, παλι απο το ιδιο πρατηριο.
Εκει βαζω πολυ συχνα και εγω και η γυναικα μου.Ποτε δεν ειχαμε το παραμικρο θεμα.Το αντιθετο .
Σημερα το γεμισα.
Μηπως ηταν τυχαιο? -
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Εκει βαζω πολυ συχνα και εγω και η γυναικα μου.Ποτε δεν ειχαμε το παραμικρο θεμα.Το αντιθετο .
Σημερα το γεμισα.
Μηπως ηταν τυχαιο?Μπορει, εγω παντως δεν ξαναπηγαινω.
Διάφορες Τεχνικές απορίες..........