-
Βασικά παρέχει θερμό σημείο για να γίνει η ανάφλεξη του καυσίμου μια και στο κρύο δεν φτάνει μόνο η συμπίεση.
Όταν γίνουν μερικές εκτονώσεις θερμαίνεται ο θάλαμος ώστε να συνεχίσουν οι αναφλέξεις κανονικά. -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Βασικά παρέχει θερμό σημείο για να γίνει η ανάφλεξη του καυσίμου μια και στο κρύο δεν φτάνει μόνο η συμπίεση.
Όταν γίνουν μερικές εκτονώσεις θερμαίνεται ο θάλαμος ώστε να συνεχίσουν οι αναφλέξεις κανονικά.Ακριβώς η σωστή διατύπωση! Είναι μία αντίσταση που πυρακτώνει στο άκρο και διεισδύει στο θάλαμο καύσης, άλλαξα το καλοκαίρι σε ένα κύλινδρο.
-
Όταν μένει αναμένει για 1-2 δευτερόλεπτα, σίγουρα αποτελεί hot point , όταν όμως μένει για παραπάνω αναμένο τότε αρχίζει και θερμαίνει τον περιβάλλοντα χώρο.
-
Σκεφτόμουν, και θα το κάνω, να προσθέσω λίγο original Μοτορκότε στο δοχείο με το υγρό της αντλίας του τιμονιού. Πρώτα με μια μεγάλη σύριγγα, θα αφαιρέσω λίγο υγρό, ώστε να έρθει μετά στο ίδιο επίπεδο. Η φορντ δεν λέει πουθενά για αλλαγή υγρό τιμονιού σε κανένα σέρβις. Υπάρχει κάτι που πρέπει να προσέξω;
-
Το Τέμπρα πάλι δεν παίρνει μπρος όταν είναι ζεστό...
Τι γίνεται όμως τώρα: όταν πας να βάλεις μπροστά η μίζα γυρίζει ελάχιστα, τα λαμπάκια του καντράν σβήνουν και τελικά η μίζα κολλάει και δε γυρίζει. Σύμπτωμα μπαταρίας. Έλα όμως που η μπαταρία είναι μια χαρά (είναι και 1,5 έτους)! Τρίψαμε τους πόλους της αλλά το κάνει πάλι. Καθαρίσαμε το σώμα και προσθέσαμε άλλο ένα καλώδιο just in case αλλά τίποτε δεν έγινε. Μόνο ακροδέκτες δεν αλλάξαμε στα καλώδια που πάνε στους πόλους γιατί ο μηχανικός μου είχε κάτι μάπα που δε θα έσφιγγαν καλά και περιμένει άλλους, πιο καλούς. Πάντως ό,τι και να δοκιμάσαμε μέχρι σήμερα, το αυτοκίνητο όταν είναι ζεστό δε θέλει να ξεκινήσει. Όταν κρυώσει είναι μια χαρά! Με το σκεπτικό ότι δεν πρέπει να είναι αισθητήρας (γιατί την προηγούμενη φορά που δεν έπαιρνε, η μίζα γύρναγε κανονικά απλά το αυτοκίνητο δεν ξεκινούσε, κάτι λες και είχε immobiliser και έβαζες λάθος κλειδί), μήπως τα παίζει τίποτε στη μίζα; Μήπως να κοιτάξω κάπου αλλού; -
καρβουνακια-μπουτον μιζας
-
Ο χρήστης famas έγραψε:
Σκεφτόμουν, και θα το κάνω, να προσθέσω λίγο original Μοτορκότε στο δοχείο με το υγρό της αντλίας του τιμονιού. Πρώτα με μια μεγάλη σύριγγα, θα αφαιρέσω λίγο υγρό, ώστε να έρθει μετά στο ίδιο επίπεδο. Η φορντ δεν λέει πουθενά για αλλαγή υγρό τιμονιού σε κανένα σέρβις. Υπάρχει κάτι που πρέπει να προσέξω;Άλλαξέ το.
Ρούφηξε με τη σύριγγα όσο έχει στο δοχείο και συμπλήρωσε.
Επειδή το κρατάς μερικά χρόνια και χρειάζεται μικρή ποσότητα πάρε ακριβό συνθετικό λάδι (μάλλον ATF αλλά τσέκαρε πρώτα).Μη κάνεις ανοησίες όπως power steering flush διαδικασίες που περιγράφουν στο διαδίκτυο.
Ε.Ε.Π.
Δεν βάζω κανένα πρόσθετο πουθενά (εκτός από μια φορά το χρόνο στη βενζίνη). -
Ο χρήστης famas έγραψε:
Σκεφτόμουν, και θα το κάνω, να προσθέσω λίγο original Μοτορκότε στο δοχείο με το υγρό της αντλίας του τιμονιού. Πρώτα με μια μεγάλη σύριγγα, θα αφαιρέσω λίγο υγρό, ώστε να έρθει μετά στο ίδιο επίπεδο. Η φορντ δεν λέει πουθενά για αλλαγή υγρό τιμονιού σε κανένα σέρβις. Υπάρχει κάτι που πρέπει να προσέξω;το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να πάρεις ένα λίτρο υδραυλικού υγρού και με μια μεγάλη σύρριγγα να αδειαζεις συνεχώς και να προσθέτεις, στρίβωντας το τιμόνι αριστερά-δεξιά.
Ουσιαστικά όταν τελειώσεις το μπουκάλι θα έχεις σχεδόν καινούργιο υγρό. Να το κάνεις κι ας μη λέει η ford τπτ -
Ευχαριστώ leonp & rx8_drifter. Θα πράξω δεόντως.
-
Tις προαλλες ενας φιλος εβαλε το δικο του gps στο αυτοκινητο μου και μετα απο ενα τσαφ δεν δουλευει (απο τοτε ) αναπτηρας και η προζα στις πισω θεσεις... περα απο το προφανες δλδ την ασφαλεια τι μπορει να ειναι? η ασφαλεια δεν ειναι καμμενη....
-
Σίγουρα δεν έχεις μπερδέψει την ασφάλεια; Καμιά φορά είναι δύσκολο να αντιστοιχίσεις το πινακάκι με τις ασφάλειες.
Δοκίμασε έτσι κι αλλιώς να αλλάξεις θέση την ασφάλεια και ψάξε μήπως υπάρχει κι άλλη ασφάλεια... Τα περισσότερα αυτοκίνητα έχουν πολλές ασφαλειοθήκες, μερικές καλά κρυμμένες. -
Εμένα μου κάνει μπαμ για ασφάλεια πάντως. Δοκίμασε να την αλλάξεις έτσι κι αλλιώς.
Sent from my Note II using smoke signals.
-
εχω ενα renault clio 00μοντελο.
το υγρο των φρένων που περιέχεται στο δοχείο έχει πάει κατω απο το min που ορίζει ο κατασκευαστής.σε αυτη την περιπτωση μπορω μονος μου να το ανοίξω και να συμπληρώσω καποιο αλλο υγρο που θα βρω στην αγορά?
η πρέπει να αφαιρεθεί το υπαρχον και να γεμίσει πάλι.
οταν ανοίξω το δοχείο χρειάζεται καποιο μηχάνημα για να γίνει εξαέρωση?
αυτα τα λαδια πως είναι δυνατόν να χάθηκαν. αμα είχα διαρροή το ποιο πιθανον να έχανα όλα σε μια μερα..
τι γνωμη εχετε, πριν παω σε συνεργείο και με γδύσουν.
-
Πρώτα να βρεις πού πήγαν τα υγρά. Τακάκια πριν από πόσα χλμ άλλαξες;
-
πριν 1μισι χρονο μαζι με δισκους. υγρα φρένων πριν 3μισι χρονια μαζι με το σερβοφρενο.
-
Τα χλμ είναι το θέμα, όχι ο χρόνος... Η πτώση στάθμης ήταν απότομη;
-
30000 περιπου. γιατι δεν μου δουλεύει και το κοντέρ για να ξέρω ακριβή χλμ.
εχω την εντύπωση πως ναι για την πτωση στάθμης.
-
Aν ήταν απότομη, κάπου πήγαν τα υγρά. Βουρ για συνεργείο. Το αν θα συμπληρώσεις ή θα το φορτώσεις είναι δικό σου θέμα... Αν δεν έχει αδειάσει εντελώς το δοχείο, μπορείς να συμπληρώσεις υγρό ίδιων προδιαγραφών χωρίς εξαέρωση.
-
Ο χρήστης kristosFM έγραψε:
30000 περιπου. γιατι δεν μου δουλεύει και το κοντέρ για να ξέρω ακριβή χλμ.
εχω την εντύπωση πως ναι για την πτωση στάθμης.Συμπλήρωσε το δοχείο με τα σωστά υγρά, μέχρι το max.
Με το αυτοκίνητο σε ακινησία, πρεσάρισε το φρένο πολλές φορές (πάντα με κινητήρα σε λειτουργία) και άλλες τόσες, κράτα το πατημένο 5-10 δεύτερα , εναλλάξ. Αν δείς ότι έχασε αισθητά ποσότητα υγρών αλλά έχει ακόμα στο δοχείο μέχρι τη μέση, τότε προσεκτικά στο συνεργείο, αρκεί να είναι κοντά.
Αλλιώς, ίσως δεν το είχες καλο-προσέξει για κάποιους μήνες, φαγώθηκαν τα τακάκια και το κενό τους το αναπλήρωσαν τα υγρά, οπότε απλά συμπλήρωσε και τακτικά, ... το νού σου! -
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
Αλλιώς, ίσως δεν το είχες καλο-προσέξει για κάποιους μήνες, φαγώθηκαν τα τακάκια και το κενό τους το αναπλήρωσαν τα υγρά, οπότε απλά συμπλήρωσε και τακτικά, ... το νού σου!
λογικά αυτό είναι.
απλά επειδή κ εγώ πρόσφατα αγόρασα κλιο του 1993 κ είχε αναψει λαμπάκι φρένων, συμπλήρωσα κ όλα καλά. Μετά από λίγα χιλιόμετρα κατάλαβα πως το χειρόφρενο δεν 'ελυνε' καλά (κ όντως έπιανε πολύ κάτω όταν το σήκωνα) κ κολλαγαν τα πίσω φρένα, οπότε πήγα κ μου ρύθμισαν το χειρόφρενο. Δε λέω πως έχεις πρόβλημα με το χειρόφρενο κ τα πίσω ταμπούρα, προφανώς τυχαίο ήταν σε εμένα να μου παρουσιαστούν κ τα δυο (χαμηλή σταθμη+κολλημένο-κακορυθμισμένο χειροφρενο) αλλά για καλό κ κακό δεν κοιτάς αν ζεσταίνονται τα πίσω ταμπουρα?υγ. κ εμένα δεν δουλεύει το ταχύμετρο/χιλιομετρητής ξέρεις αν είναι ακριβή βλάβη?
Διάφορες Τεχνικές απορίες..........