-
leonp,iceman_n
επειδη με αγχωσατε λιγο,μαλλον θα προτιμησω τον μαμα..(continental) -
και πολυ καλα θα κανεις
-
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Αν ο κύλινδρος χαραχθεί παλιά τον κάνανε φρέζα ή βάζανε υδροχιτώνια αν το λέω σωστά. Αν δε σηκώνει φρέζα ο κύλινδρος αλλάζεις τον κορμό του μοτέρ;
Συνήθως τα ‘χαράγματα’ του κυλίνδρου είναι επιφανειακά φίλε μου. ‘καθαρίζουν’ με ρεκτιφιέ. Όταν είναι βαθύτερα, τότε πρώτα καθαρίζουν με ιδική φρέζα και μετά γυαλίζονται με ρεκτιφιέ και μπόρινκ. τότε μπαίνουν και άλλα πιστόνια over size.
Μα υπάρχουν ακόμα και σήμερα μοτέρ που φοράνε υδροχιτώνια. Είναι μια απλούστατη εργασία που γίνετε και στο συνεργείο εάν έχεις τα κατάλληλα εργαλεία.
Πάντως εάν δεν φοράει υδροχιτώνια από μαμά, σε ΙΧ αγοράζεις ένα μεταχειρισμένο κορμό, και τον επεξεργάζεσαι. Σε μεγάλα μοτέρ και ακριβά, κόβεις και περνάς υδροχιτώνια με πρεσάρισμα.
Α.Σε ευχαριστώ Αντώνη για την αναλυτική πληροφόρηση. Κάτι άλλο. Σε κοντινά διαδοχικά φανάρια τι είναι σωστό; Να βάζω νεκρά ή να έχω πατημένο τον συμπλέκτη τέρμα κάτω όταν σταματάω στο φανάρι;
-
νεκρα...διοτι και με συμπλεκτη πατημενο να εισαι, υπαρχει μια μικρη φθορα δισκου και πλατο παρολο που πατας συμπλεκτη
-
καρφωτες και μονο για να μην αλλαξεις συμπλεκτη ποτε....πλακα κανω.
Οτι σου ειπε ο ΑΙΣΜΑΝ απανω κανε. -
Ο χρήστης iceman_n έγραψε:
Διάμετρος Χ διαδρομή (ΑΝΣ-ΚΝΣ) Χ αριθμό κυλίνδρων
σκεψου καλυτερα
ειναι στρογγυλο το πιστονι....
ΟΚ το ξέρω αυτό βέβαια ...
Ας το πω λοιπόν απλά: Κυλινδρισμός είναι ο όγκος που σαρώνει το έμβολο στην διαδρομή του Χ τον αριθμό κυλίνδρων...Πάλι όμως χρειαζόμαστε την τιμή της διαμέτρου για να υπολογίσουμε τον όγκο σε χαρτί... -
Ο χρήστης tsargy έγραψε:
Διάμετρος Χ διαδρομή (ΑΝΣ-ΚΝΣ) Χ αριθμό κυλίνδρων
σκεψου καλυτερα
ειναι στρογγυλο το πιστονι....
ΟΚ το ξέρω αυτό βέβαια ...
Ας το πω λοιπόν απλά: Κυλινδρισμός είναι ο όγκος που σαρώνει το έμβολο στην διαδρομή του Χ τον αριθμό κυλίνδρων...Πάλι όμως χρειαζόμαστε την τιμή της διαμέτρου για να υπολογίσουμε τον όγκο σε χαρτί...
Ακτίνα Χ ακτίνα Χ 3,14 Χ το ύψος.
Α. -
έχουμε μπερδευτεί
V=ΠRRh
έγραψα RR γιατί δεν ξέρω πως γράφεται στο φορουμ το 'R εις το τετράγωνο' -
Ο χρήστης amazing έγραψε:
R^2R² ?
ελληνικο πληκτρολογιο- - alt+@
-
ξαναπηγα μπαρκεττα μου σε μηχανικο για ενα ψαλιδι που κουδουναγε, μυρωδια βενζινης και ελατηρια (παρα ηταν σκληρο). ατον ελεγχο μου ειπε οτι τα ματσουκια-σωληνακια φρενων ειναι ετοιμα να τα παιξουν (σαπια=ξερα) και να τα αλλαξω για λογους ασφαλειας. Το θεμα ειναι το εξης. Το αυτοκινητο το πηρα πριν 1 μηνα (μεταχ) και περασα και ΚΤΕΟ και εκανα και μεγαλο σερβις σε ειδικευμενο στον Γερακα (ιμαντες μεταβλητο και τα υπολοιπα οπως προβλεπεται)
ειναι δυνατον να μην τα ειδαν και στο σερβις και στο ΚΤΕΟ..? ενα τοσο σοβαρο πραγμα και μου το περασαν?..επειδη τα σωληνακια ειναι φτηνα δεν νομιζω οτι ο τωρινος μηχανικος παει να μου ανοιξει δουλειες...
δεν παραπονουμαι για τα ματσουκια που ειναι 15 ετων, αλλα για το οτι 2 μηχανικοι το βαλανε σε ραμπα και το ειδαν με προβολεα απο κατω...και δεν πηρανε χαμπαρι τιποτα (να μην αναφερω και τον εξατμισα που αλλαξε την εξατμιση αφου δεν ειναι η ειδικοτητα του).
Υπαρχει περιπτωση η φθορα να ηταν λογω ευθυγραμμισης, μεγαλυτερης ζαντας και χαμηλωματος που ο προηγουμενος τα ειχε πειραγμενα...? δηλαδη οι μπροστινοι τροχοι να εβρισκαν στα ματσουκια και να τα ετρωγαν σιγα σιγα?
-
Ο χρήστης iceman_n έγραψε:
νεκρα...διοτι και με συμπλεκτη πατημενο να εισαι, υπαρχει μια μικρη φθορα δισκου και πλατο παρολο που πατας συμπλεκτηΟΚ iceman ευχαριστώ
-
Ο χρήστης ELTASSOS έγραψε:
ξαναπηγα μπαρκεττα μου σε μηχανικο για ενα ψαλιδι που κουδουναγε, μυρωδια βενζινης και ελατηρια (παρα ηταν σκληρο). ατον ελεγχο μου ειπε οτι τα ματσουκια-σωληνακια φρενων ειναι ετοιμα να τα παιξουν (σαπια=ξερα) και να τα αλλαξω για λογους ασφαλειας. Το θεμα ειναι το εξης. Το αυτοκινητο το πηρα πριν 1 μηνα (μεταχ) και περασα και ΚΤΕΟ και εκανα και μεγαλο σερβις σε ειδικευμενο στον Γερακα (ιμαντες μεταβλητο και τα υπολοιπα οπως προβλεπεται)ειναι δυνατον να μην τα ειδαν και στο σερβις και στο ΚΤΕΟ..? ενα τοσο σοβαρο πραγμα και μου το περασαν?..επειδη τα σωληνακια ειναι φτηνα δεν νομιζω οτι ο τωρινος μηχανικος παει να μου ανοιξει δουλειες...
δεν παραπονουμαι για τα ματσουκια που ειναι 15 ετων, αλλα για το οτι 2 μηχανικοι το βαλανε σε ραμπα και το ειδαν με προβολεα απο κατω...και δεν πηρανε χαμπαρι τιποτα (να μην αναφερω και τον εξατμισα που αλλαξε την εξατμιση αφου δεν ειναι η ειδικοτητα του).
Υπαρχει περιπτωση η φθορα να ηταν λογω ευθυγραμμισης, μεγαλυτερης ζαντας και χαμηλωματος που ο προηγουμενος τα ειχε πειραγμενα...? δηλαδη οι μπροστινοι τροχοι να εβρισκαν στα ματσουκια και να τα ετρωγαν σιγα σιγα?
Τα σαπια μαρκουτσια απο τα φαγωμενα εχουν διαφορα,οφθαλμοφανη διαφορα.Μπορεις να τα δεις και μονος σου.
-
Να είναι ‘φαγωμένα’ και να μην τα δουν οι δυο προηγούμενοι?. Εάν είναι έτσι χρειάζονται διαπόμπευση. Ας μας το πει ο φίλος .
Α. -
Διαρροές είχαν? Αν δεν είχαν δεν τίθεται θέμα , εξάλλου εδώ κάτι Fiat του 70 έχουν τα ίδια σωληνάκια χωρίς πρόβλημα. Άλλο όμως να ήταν φαγωμένα είτε από τριβή με τον τροχό ή από κακές εργασίες να είχαν χτυπήματα.
Το μόνο που θα δεις ίσως με τα φρέσκα σωληνάκια , πέρα από το οπτικό του θέματος ίσως δεις και καλύτερο πετάλι καθώς θα έχουν μικρότερη διαστολή.
Στο συνεργείο μπορεί να μην στο είπαν για λόγους οικονομίας όπως πχ και τα ξεραμένα συνεμπλόκ στα ψαλίδια (εξου και ο θόρυβος) και αυτό μπορεί να οφείλετε στο ότι ήθελες να κρατήσεις χαμηλά το κόστος. Αν θυμάμαι καλά στα πρώτα θέματα που έγραφες κάτι τετοιο ήθελες να κάνεις. Στο ΚΤΕΟ από την άλλη , αν όντως είχαν πρόβλημα θα στο έλεγαν αλλά από την στιγμή που δεν ήταν βρεγμένα ή τα φρένα σου ήταν εντάξει δεν νομίζω να είχες τρομερό πρόβλημα που να έχριζε άμεσης αλλαγής.
-
Εγώ κάποτε με 'φθαρμένα' μαρκούτσια, είχα το σύμπτωμα ότι οι δαγκάνες δεν απελευθέρωναν τελείως όταν άφηνα το φρένο. Μάλιστα, μου είχε μειωθεί αισθητά η τελική στην εθνική (από 160, σχεδόν 150) και δεν μπορούσα να βρω τι φταίει. Λίγο αργότερα, χειροτέρεψε με αποτέλεσμα όταν αφήνω το φρένο με στριμμένους τροχούς (π.χ. για να παρκάρω) να είναι εμφανές ότι δεν 'ξεμπλοκάρουν' τελείως. Και τότε το έψαξα και μου είπαν για μαρκούτσια, κι απέκτησα και πάλι και τη σωστή τελική!
-
ΘΑ ΤΑ δω αυριο και θα διευκρινισω αν ηταν ξεραμενα η φαγωμενα, που θα παω να παρω το αμαξι.
Παντως δεν εσταζαν υγρα, μου τοπε και ο β μηχανικος αλλα θεωρησε οτι για λογους ασφαλειας καλο ειναι να αλλαξουν συντομα, διοτι υπηρχε καποια στιγμη κινδυνος να μεινω απο υγρα φρενων αν χασουν-ανοιξουν αποτομα (ισως και υπερβαλων ζηλος προς νεο πελατη)
Ο Αρχικος μηχανικος, που δεν μου ειπε τιποτα, απλα μου συμπηρωσε 500 μλ υγρα φρενων (απο το τιμολογιο το ειδα)...αρα καπου εχανα ελαφρως υγρα, αν και τα υγρα, οπως ειπε ποιοτικως ηταν μια χαρα (εκτος αν αυτη η απωλεια 500 μλ ειναι λογικη απο σερβις σε σερβις, και δεν το θεωρησε σημαντικο)...
τωρα που το λες, ισως απο κακες εργασιες, λες ο ζαντας που πηγα να σενιαρω τις ψιλοστραβωμενες ζαντες και κυριως αυτη που κουδουναγε το ψαλιδι (μπρος δεξια) ηταν τοσο στραβη που εχανε και αερα, μου τα σταυρωσε κιολας μπρος πισω και Χ, να εκανε καμμια πατατα και ο τροχος να μου τα εφθειρε? Ισως εν τελει και οι 2 μηχανικοι να εχουν δικηο...ο ενας μηχανικος τα ειδε πριν τον ζαντα, ενω ο αλλος μηχανικος μετα...τι να πω...
ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΠΟ το ΥΠΕΡΒΟΛΟΚΟ 'ΠΕΙΡΑΓΜΑ' ΕΥΘΥΓΡΑΜΙΣΗΣ του προηγουμενου ιδιοκτητη, ΝΑ ΦΘΑΡΟΥΝ ΤΑ ΜΑΡΚΟΥΤΣΙΑ ΦΡΕΝΩΝ?..αν ναι θα παω να επαναφερω την ευθυγραμιση στα εργοστασιακα δεδομενα.
-
Ο χρήστης ELTASSOS έγραψε:
ΘΑ ΤΑ δω αυριο και θα διευκρινισω αν ηταν ξεραμενα η φαγωμενα, που θα παω να παρω το αμαξι.Παντως δεν εσταζαν υγρα, μου τοπε και ο β μηχανικος αλλα θεωρησε οτι για λογους ασφαλειας καλο ειναι να αλλαξουν συντομα, διοτι υπηρχε καποια στιγμη κινδυνος να μεινω απο υγρα φρενων αν χασουν-ανοιξουν αποτομα (ισως και υπερβαλων ζηλος προς νεο πελατη)
Ο Αρχικος μηχανικος, που δεν μου ειπε τιποτα, απλα μου συμπηρωσε 500 μλ υγρα φρενων (απο το τιμολογιο το ειδα)...αρα καπου εχανα ελαφρως υγρα, αν και τα υγρα, οπως ειπε ποιοτικως ηταν μια χαρα (εκτος αν αυτη η απωλεια 500 μλ ειναι λογικη απο σερβις σε σερβις, και δεν το θεωρησε σημαντικο)...
τωρα που το λες, ισως απο κακες εργασιες, λες ο ζαντας που πηγα να σενιαρω τις ψιλοστραβωμενες ζαντες και κυριως αυτη που κουδουναγε το ψαλιδι (μπρος δεξια) ηταν τοσο στραβη που εχανε και αερα, μου τα σταυρωσε κιολας μπρος πισω και Χ, να εκανε καμμια πατατα και ο τροχος να μου τα εφθειρε? Ισως εν τελει και οι 2 μηχανικοι να εχουν δικηο...ο ενας μηχανικος τα ειδε πριν τον ζαντα, ενω ο αλλος μηχανικος μετα...τι να πω...
ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΠΟ το ΥΠΕΡΒΟΛΟΚΟ 'ΠΕΙΡΑΓΜΑ' ΕΥΘΥΓΡΑΜΙΣΗΣ του προηγουμενου ιδιοκτητη, ΝΑ ΦΘΑΡΟΥΝ ΤΑ ΜΑΡΚΟΥΤΣΙΑ ΦΡΕΝΩΝ?..αν ναι θα παω να επαναφερω την ευθυγραμιση στα εργοστασιακα δεδομενα.
Μισο λιτρο υγρων φρενων δεν ειναι λιγη ποσοτητα.Αν ειχαν φθαρει τοσο τα τακακια ...........
Γιατι σταυρωσε τα λαστιχα;
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Γιατι σταυρωσε τα λαστιχα;
Για να μην τα ματιάσουν?
-
Άλλαξες τακάκια?
Αν ναι τότε λογικό είναι γιατί χάνονται κάποια κατά την εξαέρωση. Αν όχι , τότε πριν το πας είχες ελέγξει την στάθμη? Μήπως ήταν ήδη χαμηλή λόγω φθαρμένων τακακιών? Όσο τρώγονται τα τακάκια τόσο κατεβαίνει η στάθμη και μάλιστα ειναι μια καλή ένδειξη ότι είσαι στο όριο.Από στραβές ζάντες να χάλασαν τα μαρκούτσια όχι , επίσης το ίσιωμα δεν γίνεται πάνω στο όχημα με ματρακά για να πεις ότι του ξέφυγε και χτύπησε εκεί καταλάθος.
Επίσης , αν ρωτήσεις το νέο μηχανικό και για τα σωληνάκια της βενζίνης μπορεί να στα βγάλει και αυτά πολυκαιρισμένα....
-
Ο χρήστης harlek έγραψε:
Εγώ κάποτε με 'φθαρμένα' μαρκούτσια, είχα το σύμπτωμα ότι οι δαγκάνες δεν απελευθέρωναν τελείως όταν άφηνα το φρένο. Μάλιστα, μου είχε μειωθεί αισθητά η τελική στην εθνική (από 160, σχεδόν 150) και δεν μπορούσα να βρω τι φταίει. Λίγο αργότερα, χειροτέρεψε με αποτέλεσμα όταν αφήνω το φρένο με στριμμένους τροχούς (π.χ. για να παρκάρω) να είναι εμφανές ότι δεν 'ξεμπλοκάρουν' τελείως. Και τότε το έψαξα και μου είπαν για μαρκούτσια, κι απέκτησα και πάλι και τη σωστή τελική!Δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι έφταιγαν τα μαρκούτσια για αυτό. Πιο πιθανό είναι κατά την αλλαγή αυτών να έγινε ένα συνολικό σενιάρισμα του συστήματος που έλυσε το πρόβλημα. Δεν μπορώ να εξηγήσω πώς θα μπορούσαν τα μαρκούτσια από μόνα τους να κάνουν αυτό που λες...
Διάφορες Τεχνικές απορίες..........