-
Μπεκιέρα και πολλαπλή δεν χρειαζόταν να βγάλεις. Γνώμη μου είναι με την ευκαιρία να αλλάξει και τον ιμάντα χρονισμού(ειδικά αν αυτός γυρίζει και την αντλία νερού) και ας αφήσει τους υπόλοιπους ιμάντες αν ζορίζεται οικονομικά. Αν το κάνεις εσύ ψάξε πρώτα πως γίνεται (σημάδια-σφίξιμο) γιατί δεν είναι απλό.
-
Ο χρήστης tsargy έγραψε:
χαχα γιατί δεν ήξερα αυτό που λες...
Απο εχθές το απόγευμα λύνω ό,τι βρω προκειμένου να καταλάβω τον τρόπο που είναι τοποθετημένη. Σίγουρα; κάποια απο όλα δεν χρειάζονταν λύσιμο...αλλά αυτό το βλέπεις μετά.
Απο αυτό που είπες να υποθέσω ότι πρέπει να λυθούν τροχαλία εκκεντροφόρου, τροχαλία στροφάλου, εναλλακτης, προκειμένου να ελευθερωθεί και το πλαστικό @#$%^&* καπάκι του εκκεντροφόρου?Δεν ειμαι σιγουρος αν βοηθα πολυ αυτο που θα σου πω, αλλα οταν αλλαξα ιμαντα εκκ + αντλια, λυσανε το μισο σχεδον αυτοκινητο σε εξουσιοδοτημενο. Σιγουρα βγηκε η εμπρος δεξια ροδα για να εχει προσβαση απο το πλαι παντως και σθιγουρα το καπακι ιμαντα πρεπει να βγει μαζι με τον ιμαντα.
Γραψου στο ΗΜΑ service (https://www.hyundaitechinfo.com) απλο registration εχει, ψαξε στο shop για Hyundai Χ3 και δες και σχηματικα διαγραμματα για τα περισσοτερα. ειναι για κινητηρες αμερικανικων μοντελων αλλα δεν νομιζω να ειναι τοσο μεγαλες οι διαφορες.
οι οδηγιες που δινει ειναι
- Drain the coolant and disconnect the radiator outlet hose and engine coolant bypass hose from the engine coolant pump.
- Remove the drive belt and engine coolant pump pulley.
- Remove the timing belt covers and the timing belt idler.
- Remove the engine coolant pump mounting bolts, then remove the generator brace.
- Remove the engine coolant pump assembly from the cylinder block.
Good luck!!!
Edit: Αυτα που λεει ο Plokami ετσι είναι.
-
Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση...θα δω πως θα κινηθώ...
Που είναι και αυτός ο μαστροαντώνης όταν τον χρειάζεσαι??? -
@ tsargy: Ιμάντας εκκεντροφόρου- ρουλεμάν (σετ), ιμάντας δυναμό-τεντωτήρας, και αντλία νερού-αντιψυκτικό (μαζί με ιμάντα εκκεντροφόρου και λόγω 125.000χλμ ), συμπεριλαμβανομένων εργατικών = 280€ (με απόδειξη) σε SEAT Ibiza του ΄97, σε μή εξουσιοδοτημένο που είμαι πελάτης .
Και η δουλειά δεν είναι ούτε απλή, ούτε γρήγορη. -
Tα νέα είναι τα εξής. Ο φιλαράκος αγόρασε απο την Αθήνα 4 λίτρα λάδι, φίλτρο, παραφλού, τρόμπα ιμιτασιόν (made in Japan όμως) και σετ χρονισμού ιμιτασιόν, 90 ευρώ όλα. Ο μηχανικός εδώ ζήτησε για εργασία 100 ευρώ που επειδή όντως η δουλειά είναι 'μανίκι' πιστεύω ότι τα αξίζει.
-
Ο χρήστης tsargy έγραψε:
Ο μηχανικός εδώ ζήτησε για εργασία 100 ευρώ που επειδή όντως η δουλειά είναι 'μανίκι' πιστεύω ότι τα αξίζει. -
Μια χαρα μου φαινεται η τιμή... και στην τελική πόσα να παρει? 5 ευρώ?
-
-
Ο χρήστης amazing έγραψε:
Vw πήραμε οπότε λογικό να κάνω ερωτήσεις σε αυτό το τοπικό .
Παρατηρώ όταν το αυτοκίνητο είναι σε cold start με ρελαντί γύρω στις 1200 ότι αν πατήσω 2 φορές το πεντάλ των φρένων(ενώ είναι ακινητοποιημένο το αυτοκίνητο με χειρόφρενο)οι στροφές πέφτουν στιγμιαία και μετά κατευθείαν ξανανεβαίνουν .
Πρόβλημα??
νταξ ειναι λεμε πρωτα ειχαμε το κασετοφωνο τωρα λες για της σ.α.λ.
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Μια χαρα μου φαινεται η τιμή... και στην τελική πόσα να παρει? 5 ευρώ?Και η τιμή του μηχανικού είναι πολύ καλή, αλλά και τα ανταλλακτικά έχουν λογική τιμή...
Επίσης να προσθέσω ότι το συγκεκριμένο μοντέλο, ενώ φαίνεται (και κατά την γνώμη μου είναι) ψευτοκατασκευή χαμηλού κοστολογίου όσον αφορά στις ταπετσαρίες, γενικά τα πλαστικά, τα καθίσματα κλπ μέρη του σαλονιού (εταζέρες πλαϊνά)...στα μηχανικά του μου έδωσε την εντύπωση ότι δεν έχουν γίνει εκπτώσεις...μια χαρά μου φάνηκαν όλα.
-
Σε συζήτηση με φιλο ήρθαμε στην εξής διαφωνια.
Εγώ ισχυριζόμουν πως για να υπολογίσεις του κυλινδρισμο ένος κινητήρα τα δεδομενα που παίρνεις για το υψος του κυλινδρου είναι ότι μετρας απο το ΚΝΣ του εμβόλου (συμπεριλαμβανομένου και τις διαμόρφωσης του πιστονιου π.χ. κοιλότητα) εως τερμα πανω εκει που εδραζονται οι βαλβιδες,και ο φιλος ισχυριζόταν ότι υπολογίζεται το υψος απο το ΚΝΣ εως το ΑΝΣ τις διαδρομής του εμβόλου.
Ποιος έχει δικιο? -
Το δεύτερο.
-
Διάμετρος Χ διαδρομή (ΑΝΣ-ΚΝΣ) Χ αριθμό κυλίνδρων
-
Ο χρήστης tsargy έγραψε:
Διάμετρος Χ διαδρομή (ΑΝΣ-ΚΝΣ) Χ αριθμό κυλίνδρωνσκεψου καλυτερα
ειναι στρογγυλο το πιστονι....
-
εμβαδο κυκλου επι διαδρομη.
-
Ο χρήστης nintza έγραψε:
εμβαδο κυκλου επι διαδρομη.
Ακτίνα Χ ακτίνα Χ 3.14 Χ το ύψος Χ 4 ( εάν είναι τετρακύλινδρο).
Η διάμετρος του κυλίνδρου, μνημονεύετε στο βιβλιαράκι του αυτοκινήτου.
Α. -
Ο χρήστης tractioner έγραψε:
Εγώ ισχυριζόμουν πως για να υπολογίσεις του κυλινδρισμο ένος κινητήρα τα δεδομενα που παίρνεις για το υψος του κυλινδρου είναι ότι μετρας απο το ΚΝΣ του εμβόλου (συμπεριλαμβανομένου και τις διαμόρφωσης του πιστονιου π.χ. κοιλότητα) εως τερμα πανω εκει που εδραζονται οι βαλβιδες,και ο φιλος ισχυριζόταν ότι υπολογίζεται το υψος απο το ΚΝΣ εως το ΑΝΣ τις διαδρομής του εμβόλου.
Ποιος έχει δικιο?
Το τι μορφή έχει το Πιστόνι , αφορά την σχέση της συμπίεσης με τον χώρο καύσης.
Σίγουρα ο χώρος καύσης δεν προσμετράτε στην κυλινδρομέτρηση της μηχανής. Είναι θέμα επιλογής και σχεδιασμού του κατασκευαστή, ή του βελτιωτή.
Α.Α.
-
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Ποιος έχει δικιο?
Το τι μορφή έχει το πιστώνει, αφορά την σχέση της συμπίεσης με τον χώρο καύσης.
Σίγουρα ο χώρος καύσης δεν προσμετράτε στην κυλινδρομέτρηση της μηχανής. Είναι θέμα επιλογής και σχεδιασμού του κατασκευαστή, ή του βελτιωτή.
Α.Α.
Μην αρχισει να το χρεωνει μονο!!!
-
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Ποιος έχει δικιο?
Το τι μορφή έχει το πιστώνει, αφορά την σχέση της συμπίεσης με τον χώρο καύσης.
Α.Α.
ο αυτοματος ορθογραφος σου ειναι gtp
-
Τι να σου κάνει ο ορθογράφος, αμα δει σωστή λέξη δεν την αλλάζει, οπως για παράδειγμα στις διάφορες πινακίδες του τυπου 'ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΠΝΙΖΕΤΑΙ'. Εκει χρειάζεται τεχνητή νοημοσύνη, δεν ξερει το μηχάνημα αν μιλάς για τσιγάρα ή ρέγγες καπνιστές...
Στην περίπτωση του φίλου Αντώνη, 'το πιστώνει'... σόρρυ κύριε Αντώνη, έσκασα στα γέλια
Διάφορες Τεχνικές απορίες..........