-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
παιδια εχω ενα προβλημα οταν το αυτοκινητο ειναι στο ρελαντι....
μονο οταν ειναι ρελαντι καθε περιπου 5 δευτερολεπτα ακουγεται απο μπροστα απο τη μηχανη ενα τσικ σαν ρευμα κατι τετοιο θυμιζει.... και παραλληλα με τον ηχο τρεμει λιγο παραπανω το αυτοκινητο απο το κανονικο για εκεινη τη στιγμη..... τι μπορει να συμβαινει??? αυτο γινεται μια βδομαδα τωρα και εχω την εντυπωση οτι ειναι απο τη στιγμη που αλλαξα τους ιμαντες στη hyundai δεν ειμαι και σιγουρος 100%... εντωμεταξυ το πηγα σημερα να το δουν και εκεινη τη στιγμη δεν το εκανε......!!!Μπουζοκαλωδια;
λεσ? βασικα ακουγεται λογικο.....
Δεν κοιτας μηπως δεν εχει κουμπωσει καποια πιπα σε μπουζι;
τι εννοεις?? αν ειναι θα το πω αυριο στο συνεργειο που θα το παω...
-
Η ακρη του μπουζοκαλωδιου λεγεται πιπα και κουμπωνει πανω στο μπουζι( η αλλη πλευρα κουμπωνει στον πολλαπλασιαστη) ,μπορει να μην εχουν κουμπωσει καποια καλα και να μην κανει καλη επαφη .
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Η ακρη του μπουζοκαλωδιου λεγεται πιπα και κουμπωνει πανω στο μπουζι( η αλλη πλευρα κουμπωνει στον πολλαπλασιαστη) ,μπορει να μην εχουν κουμπωσει καποια καλα και να μην κανει καλη επαφη .μαλιστα.. σε ευχαριστω εχω κλεισει ραντεβου το Σαββατο να το παω να το δει.... και κατι τελευταιο χτυπαει πολυ στις λακουβες.... και νομιζω οτι μεταφερεται και στο τιμονι λιγο παραπανω απτο κανονικο και πρεπει να εχει και λιγο τζογο παραπανω...
αποτι εψαξα στο ιντερνετ ειδα οτι μπορει να φταιει το σινεμπλοκ και το top mount... ισχυει κατι τετοιο? και ποσο παει η αλλαγη? -
Ο χρήστης klid έγραψε:
Παίδες μια απορία που με ταλαιπωρεί...
Είχα ακουσει παλιότερα απο κάποιους που στο σβήσιμο (απλού ατμοσφαιρικού κινητήρα) καλό είναι να πατήσεις λίγο το γκάζει και μετά απότομα να το κλείσεις. Δηλ. με τη γκαζιά οι στροφές είναι πες 2500rpm και εκείνη τη στιγμή το κλείνεις απλά γυρνώντας το κλειδί. Αυτό και καλά για να καθαρίσουν οι θάλαμοι με τις τελευταίες περιστροφές του στροφάλου χωρίς καυσιμο... ισχύει αυτό ή απλά είναι ένας μύθος, αν ναι για τι κινητήρες (diesel ή otto)?κανω παράθεση το ίδιο μου το ποστ γιατί κανένας δεν έδωσε βάση...
ας μου απαντήσει κάποιος που έχει τη διάθεση και την καλοσύνη ή μήπως σας διακόπτω από τις ρακέτες?....
Ευχαριστώ!
-
Ο χρήστης klid έγραψε:
Είχα ακουσει παλιότερα απο κάποιους που στο σβήσιμο (απλού ατμοσφαιρικού κινητήρα) καλό είναι να πατήσεις λίγο το γκάζει και μετά απότομα να το κλείσεις. Δηλ. με τη γκαζιά οι στροφές είναι πες 2500rpm και εκείνη τη στιγμή το κλείνεις απλά γυρνώντας το κλειδί. Αυτό και καλά για να καθαρίσουν οι θάλαμοι με τις τελευταίες περιστροφές του στροφάλου χωρίς καυσιμο... ισχύει αυτό ή απλά είναι ένας μύθος, αν ναι για τι κινητήρες (diesel ή otto)?κανω παράθεση το ίδιο μου το ποστ γιατί κανένας δεν έδωσε βάση...
ας μου απαντήσει κάποιος που έχει τη διάθεση και την καλοσύνη ή μήπως σας διακόπτω από τις ρακέτες?....
Ευχαριστώ!
Γιατι να θες να καθαρισεις τον θαλαμο απο καυσιμο;Μαλλον για τεχνικη απο το Μοdel T θα ειναι
-
Ο χρήστης klid έγραψε:
Είχα ακουσει παλιότερα απο κάποιους που στο σβήσιμο (απλού ατμοσφαιρικού κινητήρα) καλό είναι να πατήσεις λίγο το γκάζει και μετά απότομα να το κλείσεις. Δηλ. με τη γκαζιά οι στροφές είναι πες 2500rpm και εκείνη τη στιγμή το κλείνεις απλά γυρνώντας το κλειδί. Αυτό και καλά για να καθαρίσουν οι θάλαμοι με τις τελευταίες περιστροφές του στροφάλου χωρίς καυσιμο... ισχύει αυτό ή απλά είναι ένας μύθος, αν ναι για τι κινητήρες (diesel ή otto)?Η ford στα εγχειρίδια χρήσης των αυτοκινήτων της αναφέρει να προσέχει ο οδηγός το εντελώς αντίθετο.Πρέπει να περιμένεις να πέσουν οι στροφές και μετά σβήνεις.
-
Ο χρήστης akis8607 έγραψε:
Η ακρη του μπουζοκαλωδιου λεγεται πιπα και κουμπωνει πανω στο μπουζι( η αλλη πλευρα κουμπωνει στον πολλαπλασιαστη) ,μπορει να μην εχουν κουμπωσει καποια καλα και να μην κανει καλη επαφη .
μαλιστα.. σε ευχαριστω εχω κλεισει ραντεβου το Σαββατο να το παω να το δει.... και κατι τελευταιο χτυπαει πολυ στις λακουβες.... και νομιζω οτι μεταφερεται και στο τιμονι λιγο παραπανω απτο κανονικο και πρεπει να εχει και λιγο τζογο παραπανω...
αποτι εψαξα στο ιντερνετ ειδα οτι μπορει να φταιει το σινεμπλοκ και το top mount... ισχυει κατι τετοιο? και ποσο παει η αλλαγη?καποιος?
-
Ο χρήστης akis8607 έγραψε:
μαλιστα.. σε ευχαριστω εχω κλεισει ραντεβου το Σαββατο να το παω να το δει.... και κατι τελευταιο χτυπαει πολυ στις λακουβες.... και νομιζω οτι μεταφερεται και στο τιμονι λιγο παραπανω απτο κανονικο και πρεπει να εχει και λιγο τζογο παραπανω...
αποτι εψαξα στο ιντερνετ ειδα οτι μπορει να φταιει το σινεμπλοκ και το top mount... ισχυει κατι τετοιο? και ποσο παει η αλλαγη?καποιος?
φίλε Ακη αυτά βρήκα στο νετ... υπολόγησε γύρω στα 70€, ελπίζω να σε βοηθήσουν.
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Quadra21, τι είναι το lip mod; Το limp mode;
Να μη σου το μεταφράσω κιόλας, εσύ θα το ξέρεις σαν safe mode, το ίδιο είναι. Να δούμε με ποιό τρόπο και πότε οι κατασκευαστές θα αρχίσουν προστατεύουν τελείως τα αμάξια από τους κακούς αδιάφορους ιδιοκτήτες και από μαστόρους της αρπαχτής και της άγνοιας .
Your engine management and maybe even your transmission is controlled by the ECU. As you know, all computers crash, all software has bugs, and mechanical equipment fails. As such, many ECU units are fitted with a 'limp home mode'. When it detects that something semi-serious is wrong, it enters the limp mode, which means that the engine won't rev beyond a pre-programmed speed, you can't accelerate very fast, or you may indeed be speed-restricted to 40 mph or similar. The transmission may even stay in one or two gears. Bad? Well, no, not really: The alternative would be to either let you drive at regular speeds, with the danger of letting you trash your car (expensive repair, means happy repair people, but angry driver), or stopping you from going anywhere (expensive recovery and stranded on the side of the road means happy recovery company, but angry driver).
ωραια ολα αυτα αν κ δεν καταλαβενω αγγλικα καλα κ επειδη ειμαι νεος οδηγος δε χρειαζοταν ολο αυτο το κυριγμα απλα θα μπορουσες να μου εξηγισεις απλα κ ωραια τι παιζει με αυτο κ πως μπορω να το διορθοσω...κ για να ξερεις το αμαξι εκανε τα σερβις του καθαρισαμε τη πεταλουδα οταν επρεπε ολα οτι χρειαζοταν.. αλλα ξαφνικα εβγαλε ενα ηλεκτρικο προβλημα (το πρωτο) στο παραθυρο καποιο καλοδιο ειχε καει το αλλαξαμε ολα καλα αλλα μετα το ενα εφερε το αλλο κ φτασαμε εδω που φτασαμε...
-
Ο χρήστης GiorgosR21 έγραψε:
Να μη σου το μεταφράσω κιόλας, εσύ θα το ξέρεις σαν safe mode, το ίδιο είναι. Να δούμε με ποιό τρόπο και πότε οι κατασκευαστές θα αρχίσουν προστατεύουν τελείως τα αμάξια από τους κακούς αδιάφορους ιδιοκτήτες και από μαστόρους της αρπαχτής και της άγνοιας .
Your engine management and maybe even your transmission is controlled by the ECU. As you know, all computers crash, all software has bugs, and mechanical equipment fails. As such, many ECU units are fitted with a 'limp home mode'. When it detects that something semi-serious is wrong, it enters the limp mode, which means that the engine won't rev beyond a pre-programmed speed, you can't accelerate very fast, or you may indeed be speed-restricted to 40 mph or similar. The transmission may even stay in one or two gears. Bad? Well, no, not really: The alternative would be to either let you drive at regular speeds, with the danger of letting you trash your car (expensive repair, means happy repair people, but angry driver), or stopping you from going anywhere (expensive recovery and stranded on the side of the road means happy recovery company, but angry driver).
ωραια ολα αυτα αν κ δεν καταλαβενω αγγλικα καλα κ επειδη ειμαι νεος οδηγος δε χρειαζοταν ολο αυτο το κυριγμα απλα θα μπορουσες να μου εξηγισεις απλα κ ωραια τι παιζει με αυτο κ πως μπορω να το διορθοσω...κ για να ξερεις το αμαξι εκανε τα σερβις του καθαρισαμε τη πεταλουδα οταν επρεπε ολα οτι χρειαζοταν.. αλλα ξαφνικα εβγαλε ενα ηλεκτρικο προβλημα (το πρωτο) στο παραθυρο καποιο καλοδιο ειχε καει το αλλαξαμε ολα καλα αλλα μετα το ενα εφερε το αλλο κ φτασαμε εδω που φτασαμε...
Μηπως δεν απαντησε σε εσενα με το απο πανω ;
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Μηπως δεν απαντησε σε εσενα με το απο πανω ;
μου ειχε απαντησει σε αλλο μνμ... αλλα κ αυτο εδω ηταν σχετικο με εμενα τελος παντον.. απλα βοηθηστε με με το προβλημα μου!! μου εληψαν οι βολτες με το clio μου
-
ξερετε αν τα στα σετ χρονισμου ΙΝΑ οι ιμαντες ειναι της ina ή αν τα φτιαχνει καποιος αλλος για αυτη?
-
Ο χρήστης Giorgos20 έγραψε:
ξερετε αν τα στα σετ χρονισμου ΙΝΑ οι ιμαντες ειναι της ina ή αν τα φτιαχνει καποιος αλλος για αυτη?Μπορεί να είναι της skf,της ΝΤΝ kok έχει σημασία?
Ολοκληρα αμάξια δεν ψάχνεστε να βρείτε πως φτιάχνονται στα σετ χρονισμού ψάχνετε τον Χριστό? -
Η ΙΝΑ είναι ίσως η μεγαλύτερη και πιο απόλυτα εξειδικευμένη εταιρία ρουλεμάν αυτοκινητοβιομηχανίας αλλά και βιομηχανίας της Ευρώπης, ανήκει μαζί με τις LUK και FAG στο Group Schaeffler ειδικά όσον αφορά τους εντατήρες σε αυτοκίνητα, και όχι μόνο εντατήρες. Στα δικά της σετ ψάξε να βρείς πoιος τις δίνει τα ελαστικά μέρη και όχι τα μέρη των ρουλεμάν.
http://www.ina.com/content.ina.de/en/me ... iathek.jsp
http://www.ina.com/content.ina.de/en/pr ... -media.jsp
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Η ΙΝΑ είναι ίσως η μεγαλύτερη και πιο απόλυτα εξειδικευμένη εταιρία ρουλεμάν αυτοκινητοβιομηχανίας αλλά και βιομηχανίας της Ευρώπης, ανήκει μαζί με τις LUK και FAG στο Group Schaeffler ειδικά όσον αφορά τους εντατήρες σε αυτοκίνητα, και όχι μόνο εντατήρες. Στα δικά της σετ ψάξε να βρείς πoιος τις δίνει τα ελαστικά μέρη και όχι τα μέρη των ρουλεμάν.http://www.ina.com/content.ina.de/en/me ... iathek.jsp
http://www.ina.com/content.ina.de/en/pr ... -media.jsp
ευχαριστω
-
Ελπίζω να είμαι στο σωστό τοπικό.
Οξυγονοκόλληση vs Ηλεκτροκόλλησης. Που προτιμάτε η κάθε μία; Υπέρ και κατά;
-
Ίσως καλύτερα στις απορίες στον αντίλογο ή ακόμα καλύτερα στα μαστορέματα στον αντίλογο.
-
Υπαρχει το viewtopic.php?f=6&t=22280
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Ελπίζω να είμαι στο σωστό τοπικό.Οξυγονοκόλληση vs Ηλεκτροκόλλησης. Που προτιμάτε η κάθε μία; Υπέρ και κατά;
Ευκαιρία για 'διάβασμα': ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΣΥΓΚΟΛΛΗΣΕΩΝ
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Ελπίζω να είμαι στο σωστό τοπικό.Οξυγονοκόλληση vs Ηλεκτροκόλλησης. Που προτιμάτε η κάθε μία; Υπέρ και κατά;
Εξαρτάται από το υλικό, τι θέλεις να κολλήσεις;
Sent from my GNex using smoke signals.
Διάφορες Τεχνικές απορίες..........