-
Ο χρήστης akis8607 έγραψε:
παιδια τελικα πηγα και τις αλλαξα τις φουσκες μου πηρε μονο 50 ευρω , πολυ γρηγορος , και χωρις να βαλουμε και βαλβολινες. ολα καλα! τωρα ειμαι στη φαση να αλλαξω αλλα 3 πραγματακια....- τακακια μπορειτε να μου προτεινετε καποια καθως και σε τι τιμη παιζουν?
2)αναρτηση γιατι αρχιζει και κοπαναει αρκετα.....
3)μου ειπαν να αλλαξω και κανιστρο αναθυμιασεων στο ντεποζιτο αλλα δεν ξερω χρειαζεται κατι τετοιο? - μπουζοκαλωδια χρειαζεται να αλλαξω? δεν εχουν αλλαχτει ποτε και την προηγουμενη εβδομαδα ειχα αλλαξει τα μπουζι
5)βασεις μηχανης πρεπει να αλλαχτουν? και μπορω να το καταλαβω αν κατι δεν παει καλα? - πρεπει να πλυνω τη μηχανη γιατι εχουν χυθει λαδια.... ειναι ασφαλες κατι τετοιο? πρεπει να την πλυνω και απο κατω...
συγγνωμη για τις πολλες ερωτησεις....
Μας έβαλες 2 φορές απο 3 πραγματάκια, σύνολο 6
- Τακάκια ότι να'ναι
- Kayaba ExcelG τα 'μαύρα'. Μια χαρά, αλλα ποτέ σε συνδυασμο με ελατήρια χαμηλώματος.
- Αν μιλαμε για τη 'βαλβίδα κανίστρου' δεν ειναι στο τεπόζιτο, είναι στο πισω μερος του κινητήρα (μεταξυ κινητηρα και επιβατών). Υπάρχει και το 'κανιστρο αναθυμιάσεων' νομιζω στον πισω θολο κοντα στο τεποζιτο. Η βαλβίδα ειναι που χαλαει νομίζω, όχι το κάνιστρο. Ελεγξτε για κανα κομμενο καλώδιο και κολλήσεις γιατί την πατησα και παραλιγο να την αλλαξω 2η φορά.
- Νομίζω όχι, θα σου πουν εδω αυτοι που ξερουν καλύτερα.
- Σακούλα στα ηλεκτρονικά και συναγερμο, σφιχτά καλά γυρω γυρω, και πλύνε. Δεν ειναι απαραίτητο, αλλα είναι καλό γιατι μετα μπορεις στο καθαρο χωρο κινητηρα να τσεκαρεις συχνα απο πού χανει λάδι. Χωρια που αμα το πας στο συνεργειο πλυμένο θα κανεις καλή εντύπωση!
Επρεπε να αλλαξεις και αντλία νερού με τον ιμάντα χρονισμού, τα έχει τα χρονάκια της. Αν τελικα πας για τσιμουχάκια βαλβίδων, βαλτη μεσα, ενα 50άρι 60άρι θα κανει.
Μαζευονται πολλά ίσως, αλλά δοξα τω Θεώ, ότι και να του κάνεις θα δουλεύει.
- τακακια μπορειτε να μου προτεινετε καποια καθως και σε τι τιμη παιζουν?
-
akis8607 το κάνιστρο αναθυμιάσεων στο τεπόζιτο σου είπαν για ποιο λόγο πρέπει να το αλλάξεις;
Με αλλαγή αμορτισέρ τα κοπανήματα δεν νομίζω να εξαφανιστούν. Βάλε κάποιον να ψάξει την ανάρτηση. Αν κοπανάει αρκετάάά πιστεύω ότι θα βρει εύκολα από προέρχεται ο θόρυβος. -
Καλησπερα σας, εχω ενα Renault Clio 1.2 16v 2002μοντελο! τωρα τελευτεα μου αναβει ενα λαμπακη ( της αντιστασης μου ειπαν πως ειναι) καθως οδηγαω ξαφνικα αναβει αυτος ο διαολος κ πεφτουν οι στροφες ποοολυ χαμηλα φουλ πατημενο το γκαζι αυτο τπτ πιο γρηγορα παω περπατωντας, το σταματαω το σβηνο κ το ξανα αναβω κ παλι ολα καλα..., αλλα για λιγα μετρα μονο...:/ εψαξα στο βιβλιαρακι κ λεει πως στους βενζινοκηνιτηρες ειναι καποιο ηλεκτρικο προβλημα ή ηλεκτρονικη βλαβη. Το πηγα στον ηλεκτρολογο το κοιταξε κ μου ειπε πως εχουν ξεραθει οι τσιμουχες κ για αυτο το κανει αυτο τελος παντον το εφτιαξε υποτιθετε μου πηρε 120ευυυυρο. μου ειπε να κανω καμοια βολτα κ να δω αμα 8α το ξανα αναψει.. το πηρα μια βολτα ωραια δουλεβει τωρα αλλα μετα απο καμποση ωρα μου το ξανα αναψε το λαμπακι επεσαν παλι οι στροφες αλλα οχι τοσο οσο πριν, τον πηρα τηλεφωνο του ειπα οτι ηταν να του πω κ μου ειπε να το παρω κ αυριο καμοια βολτα κ αμα αναψει να τον παρω τηλ. τελοσ παντον θα το παρω εγω τωρα καμοια βολτα να δω.. μεχρι τοτε εαν γνωριζει καποιος απο εσας κατι σχετικα με αυτο το προβλημα ας μου απαντησει γιατι με εχει τρελανει αυτο το πραγμα... ευχαριστω για το χρονο σας.
( ειχε κ εχει ακομα πολλα αλλα ηλεκτρικα προβληματα... για αυτο μακρια απο γαλλους ) -
Ο χρήστης GiorgosR21 έγραψε:
Καλησπερα σας, εχω ενα Renault Clio 1.2 16v 2002μοντελο! τωρα τελευτεα μου αναβει ενα λαμπακη ( της αντιστασης μου ειπαν πως ειναι) καθως οδηγαω ξαφνικα αναβει αυτος ο διαολος κ πεφτουν οι στροφες ποοολυ χαμηλα φουλ πατημενο το γκαζι αυτο τπτ πιο γρηγορα παω περπατωντας, το σταματαω το σβηνο κ το ξανα αναβω κ παλι ολα καλα..., αλλα για λιγα μετρα μονο...:/ εψαξα στο βιβλιαρακι κ λεει πως στους βενζινοκηνιτηρες ειναι καποιο ηλεκτρικο προβλημα ή ηλεκτρονικη βλαβη. Το πηγα στον ηλεκτρολογο το κοιταξε κ μου ειπε πως εχουν ξεραθει οι τσιμουχες κ για αυτο το κανει αυτο τελος παντον το εφτιαξε υποτιθετε μου πηρε 120ευυυυρο. μου ειπε να κανω καμοια βολτα κ να δω αμα 8α το ξανα αναψει.. το πηρα μια βολτα ωραια δουλεβει τωρα αλλα μετα απο καμποση ωρα μου το ξανα αναψε το λαμπακι επεσαν παλι οι στροφες αλλα οχι τοσο οσο πριν, τον πηρα τηλεφωνο του ειπα οτι ηταν να του πω κ μου ειπε να το παρω κ αυριο καμοια βολτα κ αμα αναψει να τον παρω τηλ. τελοσ παντον θα το παρω εγω τωρα καμοια βολτα να δω.. μεχρι τοτε εαν γνωριζει καποιος απο εσας κατι σχετικα με αυτο το προβλημα ας μου απαντησει γιατι με εχει τρελανει αυτο το πραγμα... ευχαριστω για το χρονο σας.
( ειχε κ εχει ακομα πολλα αλλα ηλεκτρικα προβληματα... για αυτο μακρια απο γαλλους )Δεν φταίνε οι Γάλλοι αλλά οι άσχετοι, αν το πήγαινες σε ένα εξουσιοδοτημένο θα το έβαζε στο clip και θα έβλεπε ότι πέφτει σε limp mod, ο ηλεκτρολόγος τι να ξέρει από που προέρχεται το πρόβλημα χωρίς να το βάλει στο διαγνωστικό.
Μόνοι σας κάνετε τα λάθη και σας φταίνε τα εργοστάσια. Πότε καθάρισες την πεταλούδα ? πότε έκανες το service που λέει ο κατασκευαστής και πού το έκανες ?
Εγώ θα πω μακρυά από τους κακούς ιδιοκτήτες τα Γαλλικά αυτοκίνητα.
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
( ειχε κ εχει ακομα πολλα αλλα ηλεκτρικα προβληματα... για αυτο μακρια απο γαλλους )Δεν φταίνε οι Γάλλοι αλλά οι άσχετοι, αν το πήγαινες σε ένα εξουσιοδοτημένο θα το έβαζε στο clip και θα έβλεπε ότι πέφτει σε lip mod, ο ηλεκτρολόγος τι να ξέρει από που προέρχεται το πρόβλημα χωρίς να το βάλει στο διαγνωστικό.
Μόνοι σας κάνετε τα λάθη και σας φταίνε τα εργοστάσια. Πότε καθάρισες την πεταλούδα ? πότε έκανες το service που λέει ο κατασκευαστής και πού το έκανες ?
Can Clip θέλει το μηχάνημα
Οι ηλεκτρολόγοι είναι για να αλλάζουν μπαταρίες και λάμπες......αλλά με τις πούτσες θέλουμε να κάνουμε και δουλειά -
Ο χρήστης akis8607 έγραψε:
παιδια τελικα πηγα και τις αλλαξα τις φουσκες μου πηρε μονο 50 ευρω , πολυ γρηγορος , και χωρις να βαλουμε και βαλβολινες. ολα καλα! τωρα ειμαι στη φαση να αλλαξω αλλα 3 πραγματακια....- τακακια μπορειτε να μου προτεινετε καποια καθως και σε τι τιμη παιζουν?
2)αναρτηση γιατι αρχιζει και κοπαναει αρκετα.....
3)μου ειπαν να αλλαξω και κανιστρο αναθυμιασεων στο ντεποζιτο αλλα δεν ξερω χρειαζεται κατι τετοιο? - μπουζοκαλωδια χρειαζεται να αλλαξω? δεν εχουν αλλαχτει ποτε και την προηγουμενη εβδομαδα ειχα αλλαξει τα μπουζι
5)βασεις μηχανης πρεπει να αλλαχτουν? και μπορω να το καταλαβω αν κατι δεν παει καλα? - πρεπει να πλυνω τη μηχανη γιατι εχουν χυθει λαδια.... ειναι ασφαλες κατι τετοιο? πρεπει να την πλυνω και απο κατω...
συγγνωμη για τις πολλες ερωτησεις....
- Τακακια βρισκεις με 20-30 ευρω, χωρις εργασια.
- Αν ολοι οι συνδεσμοι απο κατω ειναι καλα και δεν εχουν τζογο ωστε να προερχεται το κοπανημα απο κει, τοτε τα kyb τα μαυρα excel g ειναι μια καλη επιλογη.
3)Δεν ξερω να σου απαντησω. - Κατα πασα πιθανοτητα δεν χρειαζονται αλλαγη, αλλα αυτο θελει ελεγχο απο μαστορα να τα δει σε τι κατασταση ειναι.
5)Οι βασεις χρειαζονται ελεγχο, αν καποια βρεθει κομμενη τοτε αλλαξε την. Αν κατι δεν παει καλα το καταλαβαινεις απο περιεργους ηχους και χτυπηματα. - Την μηχανη πλυνε την σε καποιον που εμπιστευεσαι οτι θα καλυψει τα ηλεκτρονικα με σακουλα.
- τακακια μπορειτε να μου προτεινετε καποια καθως και σε τι τιμη παιζουν?
-
( ειχε κ εχει ακομα πολλα αλλα ηλεκτρικα προβληματα... για αυτο μακρια απο γαλλους )Δεν φταίνε οι Γάλλοι αλλά οι άσχετοι, αν το πήγαινες σε ένα εξουσιοδοτημένο θα το έβαζε στο clip και θα έβλεπε ότι πέφτει σε lip mod, ο ηλεκτρολόγος τι να ξέρει από που προέρχεται το πρόβλημα χωρίς να το βάλει στο διαγνωστικό.
-
Ο χρήστης Giorgos20 έγραψε:
ξερει κανεις τι κολλα χρειαζομαι για το καπακι βαλβιδων και τι κολλα για το καρτερ?
vw group κινητηρας..Ποιός κινητήρας είναι?
ΒΒΖ
Δεν έχει καπάκι βαλβίδων αλλά τα καλύματα των εκκεντροφόρων.
-
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Θα προτιμούσα έτσι και κάνω, την κόκκινη στο καπάκι και την μαύρη στο κάρτερ. Σε όλα τα μαγαζιά που πουλάμε φλάντζες.
Α.Γι αυτό τα μοτέρια μετά φαίνονται σαν καρναβάλια πνιγμένα στις κόλες!
Γιατί να βάλετε φλαντζόκολα σε καπάκια βαλβίδων μπορείτε να μου το εξηγήσετε?
Εχουν καταργήσει οι κατασκευαστές τις φλάντζες βαλβίδων προς αντικατάσταση και δεν το ξέρω? -
Quadra21, τι είναι το lip mod; Το limp mode;
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Για τις φουσκες..αμα πας σε εξωτερικο συνεργειο και σου τις αλλαξει με το ανοιχτηρι χωρις να λυσει μπιλιοφορους τοτε και για τις 2 πας για ενα 50ρικο περιπου.Τις μαλακίες τις φυσούνες του κ@λου με τα σφιχτήρια της οκάς........
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Quadra21, τι είναι το lip mod; Το limp mode;Να μη σου το μεταφράσω κιόλας, εσύ θα το ξέρεις σαν safe mode, το ίδιο είναι. Να δούμε με ποιό τρόπο και πότε οι κατασκευαστές θα αρχίσουν προστατεύουν τελείως τα αμάξια από τους κακούς αδιάφορους ιδιοκτήτες και από μαστόρους της αρπαχτής και της άγνοιας .
Your engine management and maybe even your transmission is controlled by the ECU. As you know, all computers crash, all software has bugs, and mechanical equipment fails. As such, many ECU units are fitted with a 'limp home mode'. When it detects that something semi-serious is wrong, it enters the limp mode, which means that the engine won't rev beyond a pre-programmed speed, you can't accelerate very fast, or you may indeed be speed-restricted to 40 mph or similar. The transmission may even stay in one or two gears. Bad? Well, no, not really: The alternative would be to either let you drive at regular speeds, with the danger of letting you trash your car (expensive repair, means happy repair people, but angry driver), or stopping you from going anywhere (expensive recovery and stranded on the side of the road means happy recovery company, but angry driver).
-
Το limp mode ξέρω τι είναι, αυτό που έγραψες εσύ δεν ήξερα και υπέθεσα ορθώς πώς είναι ορθογραφικό.
Sent from my GNex using smoke signals.
-
Να μη σου το μεταφράσω κιόλας, εσύ θα το ξέρεις σαν safe mode, το ίδιο είναι. Να δούμε με ποιό τρόπο και πότε οι κατασκευαστές θα αρχίσουν προστατεύουν τελείως τα αμάξια από τους κακούς αδιάφορους ιδιοκτήτες και από μαστόρους της αρπαχτής και της άγνοιας .
Εδώ δεν έχουμε κράτος ο Γάλλος θα σε προστατέψει που είσαι μαλάκας?
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Να μη σου το μεταφράσω κιόλας, εσύ θα το ξέρεις σαν safe mode, το ίδιο είναι. Να δούμε με ποιό τρόπο και πότε οι κατασκευαστές θα αρχίσουν προστατεύουν τελείως τα αμάξια από τους κακούς αδιάφορους ιδιοκτήτες και από μαστόρους της αρπαχτής και της άγνοιας .
Kράτος με την κλασσική έννοια δεν είχαμε ποτέ, μόνο κυβερνήσεις, κράτος είναι η λακκούβα στο δρόμο, οι ουρές στα ταμεία, στις υπηρεσίες κλπ.
Έχουμε 10.000.000 κράτη, κάθε έλληνας έχει και το χαβαδάκι του, για το ίδιο θέμα γράφουν 20 και διαβάζεις 20 διαφορετικές γνώμες, έτσι φτάσαμε ώς εδώ, δεν μας έφεραν τα μνημόνια σε αυτά τα χάλια, εμείς φέραμε τα μνημόνια εδώ με τη....μαγκιά μας.sorry για το
-
Kράτος με την κλασσική έννοια δεν είχαμε ποτέ, μόνο κυβερνήσεις, κράτος είναι η λακκούβα στο δρόμο, οι ουρές στα ταμεία, στις υπηρεσίες κλπ.
Έχουμε 10.000.000 κράτη, κάθε έλληνας έχει και το χαβαδάκι του, για το ίδιο θέμα γράφουν 20 και διαβάζεις 20 διαφορετικές γνώμες, έτσι φτάσαμε ώς εδώ, δεν μας έφεραν τα μνημόνια σε αυτά τα χάλια, εμείς φέραμε τα μνημόνια εδώ με τη....μαγκιά μας.sorry για το
Δεν έχεις άδικο,όλα αυτά όμως με τη συμβολή του κράτους,πχ ο καθένας βρίσκει ένα εργοστάσιο πχ στην Ταυλάνδη εισάγει τακάκια με ένα ευρώ το σετ γαμάει την αγορά και δεν ελέγχετε από πουθενά για το τι ποιότητας είναι,TUV,προδιαγραφές κλπ.
Οποιοσδήποτε μπορεί να ασχοληθεί με το αυτοκίνητο μπορεί να το κάνει στο....μπανανα κλάμπ.
Αν ξεκληριστεί μια οικογένεια σε μια εορεινή διαδρομή επειδή αποκολήθηκε η πάστα του φρένου οι ειδικοί θα αποφανθούν υπερβολική ταχύτητα και θα τελειώσει εκεί το θέμα.
Βέβαια ο πελάτης ενδιαφέρετε μόνο για την....τιμή,η οποία φυσικά έχει και τα ανάλογα αποτελέσματα. -
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Για τις φουσκες..αμα πας σε εξωτερικο συνεργειο και σου τις αλλαξει με το ανοιχτηρι χωρις να λυσει μπιλιοφορους τοτε και για τις 2 πας για ενα 50ρικο περιπου.
Τις μαλακίες τις φυσούνες του κ@λου με τα σφιχτήρια της οκάς........
Ναι αυτες, που απο τοτε που τις εβαλα εχει ησυχασει το κεφαλι μου...
Κοιταξα το βιβλιαρακι...ανα 8-9 μηνες εκοβαν οι ''γνησιες'' στο favorit που μου πουλαγαν τα καταστηματα ανταλλακτικων. Εγω γνησιες ζηταγα και πληρωνα απο την σκοντα, δεν ξερω ομως αν ηταν.Τωρα τι κωλους λες δεν καταλαβαινω. Εγω μια φορα ελυσα το προβλημα μου... Οσο για τους σφικτηρες, ταιρ απ....
Υ.Γ εγω μιλαω για τις φυσουνες που κανουν 20-25 ευρω η μια και ειναι universal. Τωρα αν εσυ εννοεις φυσουνες των 5-8 ευρω ισως να ειναι του κωλου που λες.
-
Μου φαίνεται περίεργο να σκίζονται οι κανονικές φυσούνες και να αντέχουν αυτές με ραφή.
Πάντως οι εξωτερικές φυσούνες (αυτές που σκίζονται, οι εσωτερικές δεν σκίζονται ποτέ) αλλάζουν εύκολα.
Βγάζεις τη ρόδα, ξεβιδώνεις την ανάρτηση (νομίζω πρέπει να πιάσεις το ελατήριο) και τις αλλάζεις.
Ένας καλός μηχανικός τις αλλάζει αμέσως, βάζει καινούριο γράσο και το αμάξι είναι σαν καινούριο. -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Μου φαίνεται περίεργο να σκίζονται οι κανονικές φυσούνες και να αντέχουν αυτές με ραφή.Πάντως οι εξωτερικές φυσούνες (αυτές που σκίζονται, οι εσωτερικές δεν σκίζονται ποτέ) αλλάζουν εύκολα.
Βγάζεις τη ρόδα, ξεβιδώνεις την ανάρτηση (νομίζω πρέπει να πιάσεις το ελατήριο) και τις αλλάζεις.
Ένας καλός μηχανικός τις αλλάζει αμέσως, βάζει καινούριο γράσο και το αμάξι είναι σαν καινούριο.Το έχεις κάνει ποτέ χωρίς να βάλεις όλο το ημιαξόνιο στον πάγκο ?
Πως θα περάσει μέσα το στενό μέρος της φούσκας από το φαρδύ του μπιλιοφόρου που είναι στην έξω πλευρά χωρίς βα χωρίσει το κομμάτι του μπιλιοφόρου από το ημιαξόνιο ?
Θέλει περισσότερη δουλειά από ότι φαντάζεσαι και όχι επάνω στο αυτοκίνητο, μακάρι να ήτανε Lego αλλά δεν είναι .
-
Εφόσον ξεβιδώσεις ανάρτηση μετά δεν θα θες και ευθυγράμιση λογικά; Άρα λογικά αποκλείετε να το κάνεις μόνος σου
Διάφορες Τεχνικές απορίες..........