-
Ο χρήστης klid έγραψε:
Παίδες χαιρετώ την παρέα σας,
επειδή δεν θέλω να ανοίξω άλλο θέμα, θεώρησα ότι σε αυτό εδώ ταιριάζει περισσότερο η απορία μου σχετικά με το εσωτερικό πλύσιμο του κινητήρα με πετρέλαιο...
Λοιπόν, όπως ήδη ανέφερα, θέλω να πλύνω το εσωτερικό του μοτέρ με πετρέλαιο απλά βάζοντας τον για λιγότερο από 1 λεπτό να δουλεύει με πετρέλαιο αντί για λυπαντικά λάδια.
Η ερώτησή μου είναι ότι μετά από αυτή την τρελή ιδέα (οκ μη μου την πείτε, ξέρω ότι ακούγεται ως μεγάλη καφρίλα... ) θέλω να μάθω αν οι μικρές ποσότητες πετρελαίου που θα μείνουν μέσα στο μπλόκ, υπάρχει πιθανότητα να αλλιώσουν την χημική σύνθεση του λιπαντικού λαδιού που θα βάλω μετά το πλύσιμο? Γιατί αν όντως την επηρεάζει, ε τότε δεν αξίζει τον κόπο η όλη αυτή ταλαιπωρία...Yπάρχουν ειδικά καθαριστικά για αυτή τη δουλειά, τα βάζεις στο λάδι για 150-200 χλμ και μετά πετάς τα λάδια.
Υπάρχει και ένα καθαριστικό της ΒΡ που το βάζεις αντί για λάδια, το κρατάς για 10 ΄ με τον κινητήρα να δουλεύει στις 1500 σαλ και μετά το πετάς και βάζεις καινούργια λάδια.Όλα αυτά είναι καλά αλλά πρέπει να το κάνεις τακτικά κάθε 30-40.000 χλμ, αν το κάνεις για 1η φορά με μοτέρ που έχει πχ 100.000 χλμ υπάρχει κίνδυνος να είναι πολύ β΄ρωμικο και να ξεκολλήσει καμμιά μεγάλη μούργα και να φράξει τη ροή του λαδιού στα κουζινέτα ( στροφάλου, μπιελών ή εκκεντροφόρου/ρων, οπότε αντί για καλό πας για μοτέρ.
Μη βάλεις μέσα πετρέλαιο, δεν συστήνεται από κανένα για πολλούς λόγους, σκέψου μόνο σου μερικούς, μεγάλο παιδί είσαι.
-
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Οταν κουνας το τιμονι δεξια αριστερα(σταματημενος) και ακους εναν υποκοφο ηχο απο την κολωνα του τιμονιου δηλωνει κατι? Ειναι ενας ηχος που δεν υπηρχε εξαρχης...
Έχω γράψει πολλές φορές, ότι μάρκα μοντέλο και χιλιόμετρα, βοηθάει στην σωστή απάντηση….
Στο προκείμενο. Τζόγος κρεμαγιέρας, τζόγος στα ακρόμπαρο, τζόγος στο κόμπλερ της κολόνας.
Όλα αυτά ελέγχονται με κρεμασμένο το αυτοκίνητο.
Α.Ενα hyundai tucson ειναι με 90κ.
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Yπάρχουν ειδικά καθαριστικά για αυτή τη δουλειά, τα βάζεις στο λάδι για 150-200 χλμ και μετά πετάς τα λάδια.
Υπάρχει και ένα καθαριστικό της ΒΡ που το βάζεις αντί για λάδια, το κρατάς για 10 ΄ με τον κινητήρα να δουλεύει στις 1500 σαλ και μετά το πετάς και βάζεις καινούργια λάδια.Όλα αυτά είναι καλά αλλά πρέπει να το κάνεις τακτικά κάθε 30-40.000 χλμ, αν το κάνεις για 1η φορά με μοτέρ που έχει πχ 100.000 χλμ υπάρχει κίνδυνος να είναι πολύ β΄ρωμικο και να ξεκολλήσει καμμιά μεγάλη μούργα και να φράξει τη ροή του λαδιού στα κουζινέτα ( στροφάλου, μπιελών ή εκκεντροφόρου/ρων, οπότε αντί για καλό πας για μοτέρ.
Μη βάλεις μέσα πετρέλαιο, δεν συστήνεται από κανένα για πολλούς λόγους, σκέψου μόνο σου μερικούς, μεγάλο παιδί είσαι.
Οντως πολύ σωστή παρατήρηση αυτή με τα πολλά χλμ. Σε ευχαριστώ για τις συμβουλές σου και ας ειναι λιγάκι αυστηρές...
Απλά στους βαπορίσιους κινητήρες όλα καθαρίζουν με πετρελαίο, όποτε παρασύρθηκα
Και πάλι ευχαριστώ που με αποτρέπεις από ένα πιθανό κίνδυνο. -
Ο χρήστης klid έγραψε:
Yπάρχουν ειδικά καθαριστικά για αυτή τη δουλειά, τα βάζεις στο λάδι για 150-200 χλμ και μετά πετάς τα λάδια.
Οντως πολύ σωστή παρατήρηση αυτή με τα πολλά χλμ. Σε ευχαριστώ για τις συμβουλές σου και ας ειναι λιγάκι αυστηρές...
Και πάλι ευχαριστώ που με αποτρέπεις από ένα πιθανό κίνδυνο.Παληός συνάδελφος είσαι ?
-
Ο χρήστης klid έγραψε:
Και πάλι ευχαριστώ που με αποτρέπεις από ένα πιθανό κίνδυνο.Παλιότερα, (στα ~185.000 χλμ) μου έβαλαν ένα μπουκαλακι μεσα στο λαδι (το μπουκάλι περιείχε νάφθα κατα κύριο λόγο αν θυμάμαι καλα) το αφησαν κανα 15λεπτο στο ρελαντι και κανα 2-3 λεπτα με μερικες γκαζιές και μετα πεταξαν τα λαδια και το ζουμί αυτό όπως ήταν.. Αυτο συνέβη ΑΦΟΥ το παλουκάρι στο συνεργειο εβγαλε το ψευτοκαπακο και έπλυνε τα παντα και το εκανε καινουριο, εκκεντροφόρους, οδηγους ελατρια ελαμπαν. Σε κατι γωνιες στο καπακι εβγαζε με το κατσαβίδι μαυριλες με ιξώδες βούτυρου. Υποθετω αυτό εννοει ο 21Quadra να βουλωσει τιποτα και να τρέχεις. Στο ξεκινημα μετά, μεχρι να δεήσει το λάδι να παει πανω ειχαμε κροταλίσματα, ένα κοκκοράκι (ή καπελότο) δε, εκανε καμμιά εβδομάδα να το βουλώσει.
Με εχουν συμβουλέψει εδώ παλιότερα
- να βάλω λαδι για ντιζελ κινητηρες που έχει καθαριστικα και ειναι σημαντικα πιο ήπιο από το μαντζούνι αυτό που έβαλαν τελικά,
- να δώσω κάτι παραπάνω να καθαριστεί το καρτερ γιατι όντως αν στην κεφαλή έχει μαζέψει βούτυρο, στο καρτερ θα έχει crude oil, φαντάσματα, γοργόνες κλπ.
Πιθανά τώρα στην αλλαγή που θα κανω να κανω αυτο με το λαδι ντίζελ. Χρειάζομαι και διαφορετικό φίλτρο λαδιού?
-
Ο χρήστης ___ έγραψε:
Πιθανά τώρα στην αλλαγή που θα κανω να κανω αυτο με το λαδι ντίζελ. Χρειάζομαι και διαφορετικό φίλτρο λαδιού?
Όχι, ίδιο φίλτρο. Μόνο προσοχή στις προδιαγραφές, γιατί του ντήζελ μπορεί να διαφέρουν.
Απλά ούτε να κοιτάξει τίποτα. Το φίλτρο που έβαζε έτσι απλά.
Και της προδιαγραφές που θα της διαβάσει?.
Α. -
Μεταφραση:
Τελικά αυτο το 'κόλπο με το λάδι για ντιζελοκινητήρες'
να το κάνω?
Κάνει κατι ή απλα εφυζηχάζει εμενα?
να βαλω οτι ιξώδες έβαζα ή διαφορετικό?
Να τα κρατησω όσο καιρο κραταω και τα άλλα λάδια? -
Πάμε στο λάδι diesel. πρέπει να είναι ιδίου ιξώδους με αυτό που προτείνει ο κατασκευαστής στην βενζίνα.
10 – 4 0 έβαζε, 10 – 40 θα βάλει…. Θα πρότεινα απλά να βάζει που και που ένα καθαριστικό σύγχρονο μηχανής στην βενζίνη, προ το φουλάρισα και να φουλάρι μετά.
Ένα λιπαντικό που βάζουν και στο αέριο, κάνει και για την βενζίνα. Είναι προηγμένης σύνθεσης. Στο αέριο πάει με τροφοδότη, στην βενζίνα πάει στο ρεζερβουάρ. Από αυτό πάντα, έβαζα και βάζω μια ελάχιστη ποσότητα από την αγορά των αυτοκινήτων μου και μέχρι να το πουλήσω!.
Δουλεύουν σαν έξτρα λιπαντικά, και φτιάχνουν και ένα λιπαρό περιβάλλον εν ήδη φιλμ που δεν αφήνει τίποτε να επικαθίσει πουθενά. Είναι ευτελής η αξία της δόσεις, και δεν προκύπτει θέμα οικονομίας. Τόσο απλά!.... δεν ζητάμε μπουγάτσα με τυρί στην Αθηνά!!!!!.....
Α. -
Για εσένα και όχι για εμένα βάλτο!!….
Μα εάν το βάλεις θα το βγάλεις στον μισό χρόνο, διότι τα πρόσθετα του πετρελαίου, είναι ‘διάφορα’ και πολυμερίζονται γρηγορότερα. Άσε που οι τρόμπες λαδιού στους κινητήρες diesel είναι μεγαλύτερες. Πάντως ο προμηθευτής μου από το Βέλγιο μου λέει να μην το κάνω. Δεν είμαι χημικός. Παλιά το συνέστηνα, σήμερα όχι.
Α. -
Ο χρήστης ___ έγραψε:
Όχι, ίδιο φίλτρο. Μόνο προσοχή στις προδιαγραφές, γιατί του ντήζελ μπορεί να διαφέρουν.
Απλά ούτε να κοιτάξει τίποτα. Το φίλτρο που έβαζε έτσι απλά.
Και της προδιαγραφές που θα της διαβάσει?.
Α.Μαστορα, το φίλτρο συνήθως ένα είναι και δεν έχεις πολλές επιλογές. Ότι έβαζε θα ξαναβάλει.
Πάμε στο λάδι τωρα, θα επιλέξει ένα ιξώδες πχ. 10w40 και θα κοιτάξει να έχει τις απαιτούμενες προδιαγραφές π.χ.(MB 229.31), τις οποίες γράφει στο μπουκάλι επάνω!
Νομίζω φίλε ότι έδωσα εξήγηση και τακτική μου, στο προηγούμενο ποστάρισμα μου.
Α. -
Oποιοδήποτε ACEA Cx λάδι είναι συμβατό με κινητήρα τόσο βενζίνης όσο και πετρελαίου. Παρομοίως για τα ACEA Ax/Bx. Κοιτάς τι ζητάει ο κατασκευαστής και αποφασίζεις ποιο θα αγοράσεις.
Τα υπόλοιπα για φίλτρα πολυμερισμούς προσθέτων κλπ είναι ιστορίες για δράκους και φίδια -
Σίγουρα χημικός μηχανικός δεν είμαι .μα όταν στο λέει χημικός μηχανικός βιομηχανίας στο εξωτερικό, συνεργάτης με εξειδίκευση στα λιπαντικά, τότε το αποδέχεσαι μην έχοντας λόγο κατόπιν γνώσεων……
Βεβαία δικό σου το αυτοκίνητο και οι αυθαίρετες επιλογές! ....... εγώ απλά γραφώ την γνώση και πήρα μου, καθώς και ότι μου ανέφεραν έγκριτοι επιστήμονες του ιδους.
Α. -
Αν δεν ξερεις να διαβαζεις προδιαγραφες λαδιων προβλημα σου.
Sent from my MB525 using a vodka burner with retro livery
-
ΟΚ, ακούω τις απόψεις σας....
κανεις δεν απαντησε στο καιρο ερώτημα... ΚΑΝΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ? Η ΑΠΛΑ ΕΦΗΣΥΧΑΖΟΜΑΣΤΕ? -
Τα Cx ναι, τα Ax/Bx δεν έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε θείο.
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
κανεις δεν απαντησε στο καιρο ερώτημα... ΚΑΝΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ? Η ΑΠΛΑ ΕΦΗΣΥΧΑΖΟΜΑΣΤΕ?
Δεν υπάρχει λόγος, μα και στο προηγούμενο ποστάρισα μου δεν είχε στόχο τον mod αλλά εσένα. Δεν χρειάζεται. Για την κάθε δουλειά έχει παραχθεί το καταλληλότερο υλικό.
Μπες και σε αυτό www.voulis.com για να δεις εμπεριστατωμένα προϊόντα, για δισκολους.Τώρα εάν δεν ξέρω να διαβάζω…. Υποκειμενικό το κριτήριο και δεν καταλαβαίνω πως πρόεκυψε….
Α. -
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Δεν υπάρχει λόγος, μα και στο προηγούμενο ποστάρισα μου δεν είχε στόχο τον mod αλλά εσένα. Δεν χρειάζεται. Για την κάθε δουλειά έχει παραχθεί το καταλληλότερο υλικό.
Μπες και σε αυτό http://www.voulis.com για να δεις εμπεριστατωμένα προϊόντα, για δισκολους.Τώρα εάν δεν ξέρω να διαβάζω…. Υποκειμενικό το κριτήριο και δεν καταλαβαίνω πως πρόεκυψε….
Α.Αυτός είχε κλείσει, είχαν κάνει κατάληψη οι εργάτες για δεδουλευμένα, ξανάνοιξε ?
-
ξερει κανεις τι κολλα χρειαζομαι για το καπακι βαλβιδων και τι κολλα για το καρτερ?
vw group κινητηρας.. -
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Μπες και σε αυτό http://www.voulis.com για να δεις εμπεριστατωμένα προϊόντα, για δισκολους.Τώρα εάν δεν ξέρω να διαβάζω…. Υποκειμενικό το κριτήριο και δεν καταλαβαίνω πως πρόεκυψε….
Α.Αυτός είχε κλείσει, είχαν κάνει κατάληψη οι εργάτες για δεδουλευμένα, ξανάνοιξε ?
δεν είναι ο προμηθευτής μου φίλε μου καλέ.
Παρακολουθώντας τους ολυμπιακούς είδα διαφήμιση του.
Μπήκα στην σελίδα του και τον έμαθα. Δεν τον ήξερα.
Α -
Ο χρήστης Giorgos20 έγραψε:
ξερει κανεις τι κολλα χρειαζομαι για το καπακι βαλβιδων και τι κολλα για το καρτερ?
vw group κινητηρας..παρε μια καλη φλατντζοκολλα και για τα δυο...εγω χρησιμοποιω την Dirko
Διάφορες Τεχνικές απορίες..........