-
ευχαριστω
-
Σε εμενα εκαιγε λαδι, το πηγα συνεργειο για αλλο λογο, και το βαλενε στο ρελαντι, μετα απο λιγο, οταν πατησαν λιγο γκαζι, εβγαλε εμφανεις ανθυμιασεις και καπνο και μυριζε λιγο τηγανιλα. Αν ησουν στη θεση του οδηγου σε κινηση κλπ δεν θα το καταλαβαινες, αλλα απο πισω ηταν εμφανεστατο
-
αν έχεις θέμα με τα ελατήρια λαδιού βγάζει καπνούς συνέχεια... όταν είναι κρύο , στο ρελαντί , όταν έχει φορτίο κλπ
-
Θέλουν αλλαγή;
Το δεύτερο είναι από την πλευρά του ( μοναδικού) πιστονιού. Αν με ρωτούσε κάποιος θα έλεγα ότι αυτό θα είχε μεγαλύτερη φθοράΕπίσης κάτι άσχετο:
Ο χρήστης Άρης έγραψε:
+Ρεζερβα εκτος του πορτμπαγκαζ.. δε χρειαζεται να το αδειαζεις για ν αλλαξεις.
Αυτό μπορεί να μπει και στα - αφού τρώει νερά κτλ και μειώνεται σημαντικά η διάρκεια ζωής του ελαστικού.
Και εγώ το βλέπω ξεκάθαρα ως αρνητικό. Βοηθά στο χαμήλωμα του κέντρου βάρους βέβαια
---->
( ρεζέρβα από Renault 19 - κάτω από το πορτ παγκάζ). Τα μαύρα σημάδια στα πλαϊνά είναι έντονα ( τόσο που με βάζουν σε σκέψεις για την αντοχή του) βαθουλώματα από το σίδερο στήριξης μιας και η θέση προορίζεται για 165 λάστιχο. -
MXT!!!!
Tα τακάκια τα κόβω για γερουσία ή μου φαίνεται;
-
Τί έλεγαν τα MTX; Too young to know
Τα τακάκια παίρνουν πόδι; Διάλεξε αντικαταστάτες: http://www.rpc.gr/product_search.jsp?ac ... 7&extLang=. Αυτά είναι Textar Τ4168 ( δεν τα'χει).Ακόμη μία ερώτηση ( επειδή απ'ότι φαίνεται, ο προηγούμενος ιδιοκτήτης ήταν ΣΠΟΡΤΙΦ τύπος και έβαψε τη δαγκάνα κόκκινη):
Αν θέλω να βγει για να τη ΣΕΝΙΑΡΩ, σημαίνει νέα υγρά φρένων; -
Όχι, δεν χρειάζεται να ξεβιδώσεις το σωληνάκι.
Καλό είναι όμως να την κρεμάσεις με σύρμα και να μην την αφήσεις να κρέμεται από το σωληνάκι (όπως στα συνεργεία).
Αφού θα την βγάλεις, καθάρισε καλά το πειράκι και γρασάρισέ το.
Μετά βάλε πάστα χαλκού πίσω από το τακάκι.Τις βίδες στη δαγκάνα κανονικά πρέπει να τις σφίξεις με ροπόκλειδο (όπως όλες τις βίδες) αλλά αυτές είναι σιδερένιες και δεν θα πάθουν τίποτε με λίγο παραπάνω σφίξιμο (χωρίς το εργαλείο).
-
Τα τακάκια εγώ δεν θα τα άλλαζα.
Θα άλλαζα απλώς τη θέση τους, δηλαδή το πιο φαγωμένο στη θέση του αφάγωτου και τούμπαλιν.
Θα χρειαστούν μερικά χιλιόμετρα στρώσιμο βέβαια, μέχρι να ξαναπατήσουν, οπότε προσοχή.Είναι φυσιολογικό το τακάκι που είναι στη μεριά του εμβόλου να φθείρεται περισσότερο.
-
Ο χρήστης alexeft έγραψε:
Είναι φυσιολογικό το τακάκι που είναι στη μεριά του εμβόλου να φθείρεται περισσότερο.Αν δεν γρασάρεις ποτέ το πειράκι και μαγκώνει η δαγκάνα (όταν ελευθερώνει) να δεις πόσο περισσότερο φαγώνεται το ένα από τα δύο τακάκια.
-
Δε διαφωνώ μαζί σου. Τα πειράκια θέλουν γράσο. Παρ'όλα αυτά, το τακάκι από την πλευρά της δαγκάνας πάλι τρώγεται περισσότερο.
-
Όχι απαραίτητα. Αν η δαγκάνα δεν μαγκώνει, δεν φθείρεται το ένα περισσότερο από το άλλο.
Έτσι κι αλλιώς το έμβολο διατηρεί μια μικρή πίεση στο τακάκι όταν έχεις αφήσει το φρένο αλλά απλά ακουμπάει στον δίσκο, δεν πιέζει.
Για να φαγώνεται το ένα περισσότερο πρέπει να μαγκώνει η δαγκάνα ή το έμβολο όταν ελευθερώνει.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Όχι, δεν χρειάζεται να ξεβιδώσεις το σωληνάκι.Καλό είναι όμως να την κρεμάσεις με σύρμα και να μην την αφήσεις να κρέμεται από το σωληνάκι (όπως στα συνεργεία).
Αφού θα την βγάλεις, καθάρισε καλά το πειράκι και γρασάρισέ το.
Μετά βάλε πάστα χαλκού πίσω από το τακάκι.Τις βίδες στη δαγκάνα κανονικά πρέπει να τις σφίξεις με ροπόκλειδο (όπως όλες τις βίδες) αλλά αυτές είναι σιδερένιες και δεν θα πάθουν τίποτε με λίγο παραπάνω σφίξιμο (χωρίς το εργαλείο).
τι κανει η παστα χαλκου?
-
Έχει και «δοντάκι».
-
Μόνο καινούργιος δίσκος δεν έχει δόντι.
Εκτός αν αλλάζεις και δίσκους κάθε 10000 χλμ. -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Όχι απαραίτητα. Αν η δαγκάνα δεν μαγκώνει, δεν φθείρεται το ένα περισσότερο από το άλλο.Έτσι κι αλλιώς το έμβολο διατηρεί μια μικρή πίεση στο τακάκι όταν έχεις αφήσει το φρένο αλλά απλά ακουμπάει στον δίσκο, δεν πιέζει.
Για να φαγώνεται το ένα περισσότερο πρέπει να μαγκώνει η δαγκάνα ή το έμβολο όταν ελευθερώνει.
Δε μου έχει συμβεί ποτέ να μη φαγώνεται το ένα περισσότερο από το άλλο.
-
Ο χρήστης nintza έγραψε:
τι κανει η παστα χαλκου?Σωληνάριο ή σπρέι (σωληνάριο θα σου κρατήσει 20 χρόνια).
Τακάκια που πήρα από Σαρακάκη είχαν σακουλάκι με μια μαύρη πάστα.Ανάμεσα από έμβολο και τακάκι, βοηθάει να μη σφυρίζουν τα φρένα.
-
Ο χρήστης alexeft έγραψε:
Δε μου έχει συμβεί ποτέ να μη φαγώνεται το ένα περισσότερο από το άλλο.Σε τι αμάξι;
Οι καλές δαγκάνες φθείρουν ομοιόμορφα τα τακάκια.
Πριν μερικά χρόνια είδα την πίσω δαγκάνα στο παλιό μερσεντές να έχει κάνει κωνικό το ένα τακάκι. Από την άλλη μεριά είναι καλά.
Σφυρίζουν ΔΥΝΑΤΑ στην όπισθεν.
Στο ΚΤΕΟ όμως τα φρένα ήταν σχεδόν τέλεια. -
Toyota aygo ας πούμε.
Εσύ κάθε πότε γρασάρεις πείρους;
-
Γράσο κάθε 2-3-4 χρόνια (μαζί με αλλαγή υγρών) αλλά το αμάξι ήταν κάθε ΣΚ του χειμώνα σε δρόμους με χιόνια και αλάτια.
Τα πειράκια όμως εντάξει, χωρίς σκουριά.
Οι δίσκοι ξεφλουδίζονται περιμετρικά, όπως το φύλλο από τυρόπιτα.Τα τακάκια μου βγάζουν 80Κ, ίσως επειδή τα ψήνω τακτικά (καπνίζουν) ή γιατί δεν τρέχω πολύ και δεν πατάω πολύ φρένο.
Δεν ξέρω ποια αμάξια είναι προβληματικά με τα τακάκια, το Aygo θα το έχω υπόψιν.
-
Άρη εξαρτάται τι ακριβώς θέλεις να κάνεις. Αν είναι απλό καθάρισμα , αστα όπως είναι πάνω , πάρε μια σκληρή βουρτσα από σοθπερμάρκετ και κανα λίτρο σουαζ και πλύντα καλα. Θα γυαλίσουν σαν κανουργια.....
Διάφορες Τεχνικές απορίες..........