-
Ο χρήστης Angel!!!! έγραψε:
οι πελάτες των γαλλικών είναι ψωνισμένοι μαλάκες ή απλά μαλάκες σύμφωνα με το φτωχό μυαλό σου?
Οι πελάτες των Γαλλικών και Ιταλικών δεν πληρώνουν ένα 1400άρι ίσα με μια μεζονέτα,άιντεεεεεε!!
έχεις δει τιμές για 1400αρα μίτο, για 1400αρη αμπαρθ, για 1400αρη abarth 500c ??
μάλλον ακριβότερα από τα αντίστοιχα , 1400αρια πόλο γτι κλπ είναι...Δε θα έλεγα πως είναι αντίστοιχες περιπτώσεις.
Μας αρέσει ή όχι αυτά που αναφέρεις πουλάνε και όνομα.δεν παίζουν στην ίδια κατηγορία η μίτο qv με το πόλο gti ??
το ιμπιζα κουπρα με το αμπαρθ ςς? -
beru- bosch- bougicord
ποιον θεωρειται καλυτερο εως χειροτερο απο τις 3 μαρκες σε πολλαπλασιαστη? -
στο δικο μου clio 1100cc του 2003 του εχω κανει ολα τα service συν καμια 15αρια τουλαχιστον φορες επισκευες ( και λιγες ειναι... τρομερη ποιοτητα και προπαντων το τονιζω εξυπερετηση ) τους ζαλιζω ασχημα αλλα ακομα στο βιβλιο service δεν εχουν γραψει τιποτα... ειναι λευκο.. ε τωρα που κοντευει 10ετια κατι θα γραψουν...
εχω κατι αποριες και δεν ειμαι και σιγουρος οτι αφορουν το θεμα αλλα θα σας τις γραψω και οποιος ξερει και θελει μου λεει...
εκτος απο γαλλια εχω και μια corolla ke30 34 μαιων που μου ηρθε η εμπνευση να την φτιαξω ενω ηταν σε κωμικα απαραδεκτη κατασταση...
τωρα εχω αρχισει να σκεφτομαι τα της μηχανης..
μηχανη 1200cc περιπου 3κ που εχει πανω της συνολικα γυρω στις 300000 km. τα τελευταια χρονια καιει λαδια πολλα, στα χαμηλα τραβα καλα και στις τελικες πηγαινε μεχρι 120 με τον θεο διπλα σου... εχει να συντηρηθει 6 χρονια... μονο λαδια αλλαζα η συμπληρωνα και υγρα...
για λογους που αγγιζουν το μεταφυσικο το δικο μου, θελω να φτιαξω αυτο το μοτερ και οχι να βαλω καποιο αλλο.
ετσι αρχισα να σκεφτομαι το ρεκτιφιε.. μετα απο κατι απιστευτα σε τιμες που ακουσα απευθυνθηκα στην ομοσπονδια ρεκτιφιε που μου ειπε οτι για το συγκεκριμενο μoτερ το πληρες ρεκτιφιε κοστιζει 750€.
τα ερωτηματα ειναι τα εξης:
ρεκτιφιε χωρις τορναρισμα, δηλ. χωρις ανοιγμα διατομης των κυλινδρων, αλλα με αλλαγη πιστονιων, ελατηριων... θα εχουν λιωσει πια..., μπιελων,κουζινετων, βαλβιδων, τσιμουχων και καθαρισμος σασμαν και βεβαια μηχανης εσωτερικα και γυαλισμα εξωτερικα αντλια καυσιμου και νερου υπαρχει....; για καποιο λογο δεν θελω να πειραχτουν οι κυλινδροι.
αυτα αν γινουν θα αλλαξουν την εικονα του αυτοκινητου; αυτα για να γινουν χρειαζεται ρεκτιφιεδαδικο η μπορει να γινουν και σε συνεργειο;
thanks -
σε συνεργειο δεν μπορει να γινει τετοια δουλεια
ακομα και να ανοιχτει η μηχανη σε συνεργειο, το καπακι κλπ θα σταλουν σε ρεκτιφιε
-
Ο χρήστης keleb έγραψε:
στο δικο μου clio 1100cc του 2003 του εχω κανει ολα τα service συν καμια 15αρια τουλαχιστον φορες επισκευες ( και λιγες ειναι... τρομερη ποιοτητα και προπαντων το τονιζω εξυπερετηση ) τους ζαλιζω ασχημα αλλα ακομα στο βιβλιο service δεν εχουν γραψει τιποτα... ειναι λευκο.. ε τωρα που κοντευει 10ετια κατι θα γραψουν...εχω κατι αποριες και δεν ειμαι και σιγουρος οτι αφορουν το θεμα αλλα θα σας τις γραψω και οποιος ξερει και θελει μου λεει...
εκτος απο γαλλια εχω και μια corolla ke30 34 μαιων που μου ηρθε η εμπνευση να την φτιαξω ενω ηταν σε κωμικα απαραδεκτη κατασταση...
τωρα εχω αρχισει να σκεφτομαι τα της μηχανης..
μηχανη 1200cc περιπου 3κ που εχει πανω της συνολικα γυρω στις 300000 km. τα τελευταια χρονια καιει λαδια πολλα, στα χαμηλα τραβα καλα και στις τελικες πηγαινε μεχρι 120 με τον θεο διπλα σου... εχει να συντηρηθει 6 χρονια... μονο λαδια αλλαζα η συμπληρωνα και υγρα...
για λογους που αγγιζουν το μεταφυσικο το δικο μου, θελω να φτιαξω αυτο το μοτερ και οχι να βαλω καποιο αλλο.
ετσι αρχισα να σκεφτομαι το ρεκτιφιε.. μετα απο κατι απιστευτα σε τιμες που ακουσα απευθυνθηκα στην ομοσπονδια ρεκτιφιε που μου ειπε οτι για το συγκεκριμενο μoτερ το πληρες ρεκτιφιε κοστιζει 750€.
τα ερωτηματα ειναι τα εξης:
ρεκτιφιε χωρις τορναρισμα, δηλ. χωρις ανοιγμα διατομης των κυλινδρων, αλλα με αλλαγη πιστονιων, ελατηριων... θα εχουν λιωσει πια..., μπιελων,κουζινετων, βαλβιδων, τσιμουχων και καθαρισμος σασμαν και βεβαια μηχανης εσωτερικα και γυαλισμα εξωτερικα αντλια καυσιμου και νερου υπαρχει....; για καποιο λογο δεν θελω να πειραχτουν οι κυλινδροι.
αυτα αν γινουν θα αλλαξουν την εικονα του αυτοκινητου; αυτα για να γινουν χρειαζεται ρεκτιφιεδαδικο η μπορει να γινουν και σε συνεργειο;
thanksΦιλικά και καλοπροαίρετα και χωρίς ίχνος ειρωνίας, αν πας σε συνεργείο ή σε ρεκτιφιέ και αναφέρεις όσα γράφεις εδώ, θα τους δώσεις τροφή για γέλιο εβδομάδων, καλύτερα είναι να μάθεις από κανένα βιβλίο τι είναι η μηχανή εσωτερικής καύσης, τι είδους φθορές προκύπτουν από τις πολλές χιλιάδες χιλιόμετρα και μετά να επενέλθεις. Θα δείς ότι και εσένα θα σου φανεί αστείο το κείμενο σου, φιλικά, Πάνος.
-
οπως ειπες και εσυ... φιλικα και καλοπροαιρετα ακουσε αυτο.. εγω ειμαι οικονομολογος... αν βρεθουμε σε μια συζητηση και αρχισουμε να μιλαμε για την οικονομικη κριση και αρχισεις να λες τις αποψεις σου και εγω σου πω οτι αυτα που λες αν τα πεις σε καποιον που το κατεχει θα του δωσεις τροφη εβδομαδων για γελιο και σου πω επισης να πας να ανοιξεις κανα βιβλιο θα σου φανει φιλικο και καλοπροαιρετο;
μαθε οτι ακομα και ο πιο ασχετος να ειναι απεναντι σου ( που στα μηχανικα δεν το αμφισβητω οτι ειμαι αλλα και σε ολα οτι μπορεις να φανταστεις αν θελεις... ) οφειλεις να σκεφτεσαι και εισαι ευγενικος... για να ειναι και ο αλλος μαζι σου το ιδιο... -
Γειά σου Παναγιώτη
-
Ο χρήστης keleb έγραψε:
οπως ειπες και εσυ... φιλικα και καλοπροαιρετα ακουσε αυτο.. εγω ειμαι οικονομολογος... αν βρεθουμε σε μια συζητηση και αρχισουμε να μιλαμε για την οικονομικη κριση και αρχισεις να λες τις αποψεις σου και εγω σου πω οτι αυτα που λες αν τα πεις σε καποιον που το κατεχει θα του δωσεις τροφη εβδομαδων για γελιο και σου πω επισης να πας να ανοιξεις κανα βιβλιο θα σου φανει φιλικο και καλοπροαιρετο;
μαθε οτι ακομα και ο πιο ασχετος να ειναι απεναντι σου ( που στα μηχανικα δεν το αμφισβητω οτι ειμαι αλλα και σε ολα οτι μπορεις να φανταστεις αν θελεις... ) οφειλεις να σκεφτεσαι και εισαι ευγενικος... για να ειναι και ο αλλος μαζι σου το ιδιο...Ποτέ δεν θα επέτρεπα στον εαυτό μου να εκτεθώ σε ένα θέμα όντας άσχετος με αυτό, πριν ρωτήσω θα έκανα μια προεργασία διαβάζοντας κάτι σχετικό στο θέμα ώστε να μην προκαλέσω τουλάχιστον τους γέλωτες, οπότε αν δεν είχα λάβει σωστά κάποια βασική γνώση και προκαλούσα γέλιο, ναι, θα ελάμβανα καλοπροαίρετα τις όποιες παρατηρήσεις, δηλαδή με απλά Ελληνικά, ας πρόσεχα, και δεν θα διαμαρτυρόμουν περαιτέρω.
Αν με παρακολουθείς εδώ που γράφω τις χαζομάρες μου κατά καιρούς, είμαι προσεκτικός στις εκφράσεις μου, αλλά να, χτές ήταν ζεστή η νύχτα και μου ξέφυγε λίγο το θέμα της ευγένειας, ζητώ συγγνώμη ειλικρινά.
Όσο για την κρίση, ας το, έπρεπε όταν στηνότανε το € κάπου εκεί το 1999 να το είχατε πάρει χαμπάρι εσείς οι ειδικοί ότι θα στραγγάλιζε τις οικονομίες του Νότου αφού τους αφαίρεσε τα εργαλεία της υποτίμησης και της εκτύπωσης νομίσματος, και όχι μόνο αυτό, δηλαδή όλοι οι ειδικοί της τάξης σας είτε δεν καταλάβατε ότι στηνότανε μια Γερμανική αυτοκρατορία στην Ευρωπαίκή αυλή μας, ή όλοι εκτελούσαν διατεταγμένη υπηρεσία.
Όταν η Γερμανία έθαβε τα ελλείματα των κρατικών νοσοκομείων της σε ανώνυμη κρατική εταιρία και διπλασίαζε με δήλωση της τα αποθέματα του χρυσού της για να δείχνει πιο ισχυρή από ότι ήταν τον καιρό εκείνο, οι οικονομολόγοι έπρεπε να πάρουν θέση, όχι οι μηχανικοί. Αλλά το θέμα δεν το κατέχω, οπότε αν έχεις κανένα εκλαϊκευμένο περι τα οικονομικά βιβλίο να μου συστήσεις για εκείνη την εποχή ώστε να πιάσω το νήμα από την αρχή, και να καταλάβω ποιοί και γιατί με πηδάνε σήμερα, η πρόταση σου θα είναι κάτι παραπάνω από ευπρόσδεκτη, ευχαριστώ.
-
Διαφορες τεχνικες αποριες:
πως βγαζω τα πισω καθισματα σε Almera N16 3d?
ξερω να ριξω τις πλατες αλλα δε μου κανει με ενδιαφερει να μπορεσω να αφαιρεσω ή εστω να σηκωσω το κατω μερος των καθισματων να καθαρισω γιατι κατι εχει πεσει και βρωμαει -
Ο χρήστης keleb έγραψε:
μαθε οτι ακομα και ο πιο ασχετος να ειναι απεναντι σου ( που στα μηχανικα δεν το αμφισβητω οτι ειμαι αλλα και σε ολα οτι μπορεις να φανταστεις αν θελεις... ) οφειλεις να σκεφτεσαι και εισαι ευγενικος... για να ειναι και ο αλλος μαζι σου το ιδιο...στα τεχνικά θέματα δεν χωράνε απόψεις...
στα της ευγένειας έχεις δίκιο....
-
εχω μερικες ερωτησεις..
1.γνωριζετε αν τα προιοντα απο τον εν λογω καταστημα ειναι αξιοπιστα?http://www.andreadisparts.com/
2.λιγο χαζη ερωτηση.που μπορω να στειλω mail ωστε να ελεγξω τη γνησιοτητα ενος 2λιτρου 5w40 motul?
3.οταν ενας κινητηρας καει λαδι...πως μπορουμε να βγαλουμε συμπερασμα για την αιτια?
δηλ.αν φταινε τα τσιμουχακια πως το ελεγχουμε?
ή τα ελατηρια?
ή τους οδηγους? π.χ.
ευχαριστω -
Τσιμουχάκια = καπνιλα καπως ασπρογάλαζη οταν γκαζώνεις.
-
καπνίλα μπορεί να είναι και από ελατήριο λαδιού
-
ευχαριστω,να γινω ποιο συγκεκριμενος,
ποτε εμφανιζεται αυτη η 'καπνιλα',δηλ,τι πρεπει να κανω?
οι οδηγοι τι συμπτωματα εμφανιζουν? -
Καπνίλα εμενα εβγαζε αμα καθόταν λίγο ρελαντι και γκαζωνα την εβλεπες (οχι μεσα απο το αυτοκινητο, όχι σε τατοιο βαθμό)
-
Ο χρήστης Giorgos20 έγραψε:
οι οδηγοι τι συμπτωματα εμφανιζουν?γίνε λιγο πιο συγκεκριμένος... αν και γενικά τηλεδιάγνωση δεν...
όταν ζεσταθεί συνεχίζει? -
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
οι οδηγοι τι συμπτωματα εμφανιζουν?γίνε λιγο πιο συγκεκριμένος... αν και γενικά τηλεδιάγνωση δεν...
όταν ζεσταθεί συνεχίζει?δε το εχω παρατηρησει αν πεταει καπνο..εχετε υποψην καποιο 'τεστ' για να δοκιμασω?
-
κανε σημα σε καποιο αυτοκινητο που σε ακολουθουσε για μερικα λεπτα και ρωτα τον.μονο ετσι θα καταλαβεις τι κανει στο δρομο.
-
Ο χρήστης Giorgos20 έγραψε:
όταν ζεσταθεί συνεχίζει?δε το εχω παρατηρησει αν πεταει καπνο..εχετε υποψην καποιο 'τεστ' για να δοκιμασω?
leak down test στον κυλινδρο...για να παρεις μια γευση για το τι παιζει...μια εικονα
-
Βασικά έχει να κάνει με την συμπεριφορά του μοτέρ και το πότε βγάζει καπνό.
Συνήθως τσιμουχάκια βαλβίδων είναι όταν βγάζει αναθυμιάσεις ή καπνό στο ρελαντί μετά από επιτάχυνση ή σκίσιμο κατά κύριο λόγο ή μόνο στο ρελαντί ειδικά αμα έχει ανεβάσει θερμοκραία (πχ μέσα σε κίνηση). Αν βγάζει κατά την επιτάχυνση περισσότερες πιθανότητες να είναι ελατήρια ελατήρια ή φλάντζα
Διάφορες Τεχνικές απορίες..........