-
βαλε μια καινουρια ταπα στο ψυγειο νερου και αν συνεχιζει και τα χανει θα ειναι φλατζα,υπαρχει περιπτωση να τα καιει σε καποιο θαλαμο καυσης
-
Δεν είναι και λίγη η ποσότητα... Στις αναλύσεις λαδιών ψάχνουν και για ίχνη αντιψυκτικού, ίσως να ξεκινήσεις από κάτι τέτοιο που είναι σχετικά οικονομικό ως ψάξιμο. Αυτό φυσικά αν η τάπα έχει σωστό λαστιχάκι, αλλά και πάλι...
-
Merci για τις απαντήσεις !
Και η ζωή, συνεχίζεται ..... -
το πηρες μεταχειρισμενο και το προσεξες αυτο,για ποσο χρονικο διαστημα γινεται
εκανες προσφατα ρεκτιφιε στον κινητηρα η ανοιχτηκε για καποιο λογο η κεφαλη;
τα 300ml τα συμπλρωνεις καθε 10μερες, καθε 7μερες,3μερες;
οταν υπαρχει απωλεια αντιψυκτικου παρατηρησε το στις ποσες μερες χρειαζεται συμπληρωμα και ποσο; -
Πήγαινε στο συνεργείο να πρεσάρουν το σύστημα ψύξης και θα τη βρεις τη διαρροή.
Μη το ξεσκίστε στη πίεση, όσο γράφει η τάπα του ψυγειου - όχι παραπάνω.Δεν θα φαίνεται αν είναι εσωτεριή στον κινητήρα ή στο καλοριφέρ.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Μη το ξεσκίστε στη πίεση, όσο γράφει η τάπα του ψυγειου - όχι παραπάνω.Δεν θα φαίνεται αν είναι εσωτεριή στον κινητήρα ή στο καλοριφέρ.
Υπάρχει φιλέ ιδικό εργαλείο που δεν τα σκάει.
Α. -
Ο χρήστης r200 έγραψε:
το πηρες μεταχειρισμενο NAΙ, ΑΛΛΑ Ο ΙΔΙΟΣ ΑΠΟ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ MB/SMART ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΤΟ 2008 ΜΕ 10.000 ΚΜ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΑΔΕΙΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΤΗΝ ΕΧΩ ΑΚΟΜΑ, ΝΟΕ 2006. ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΓΜΤ .
εκανες προσφατα ρεκτιφιε στον κινητηρα η ανοιχτηκε για καποιο λογο η κεφαλη; ΟΧΙ.
τα 300ml τα συμπλρωνεις καθε 10μερες, καθε 7μερες,3μερες; ΚΑΘΕ 30-40 ΗΜΈΡΕΣ ΠΕΡΙΠΟΥ (1.000 χλμ).
οταν υπαρχει απωλεια αντιψυκτικου παρατηρησε το στις ποσες μερες χρειαζεται συμπληρωμα και ποσο;
ΑΝ ΤΟ ΑΦΗΣΩ 2ΜΗΝΟ,( 1.500χλμ) ΘΕΛΕΙ 300-400mlΠήγαινε στο συνεργείο να πρεσάρουν το σύστημα ψύξης και θα τη βρεις τη διαρροή.
ΤΟ ΕΚΑΝΑ ΠΕΡΣΙ, ΟΚ.
Δεν θα φαίνεται αν είναι εσωτεριή στον κινητήρα ή στο καλοριφέρ. ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ, ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΜΟΥ! -
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Α.Πάντως οι τρόμπες που έχω δει έχουν δείκτη που δείχνει ότι μπορείς να τα φουσκώσεις σε 2, σε 3 μπαρ ή και παραπάνω αν θέλεις.
Δεν έχουν κάποιο περιοριστή. -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Α.Πάντως οι τρόμπες που έχω δει έχουν δείκτη που δείχνει ότι μπορείς να τα φουσκώσεις σε 2, σε 3 μπαρ ή και παραπάνω αν θέλεις.
Δεν έχουν κάποιο περιοριστή.
Ο δικός μου3 bar max. Φτάνει…..
Α. -
Ο χρήστης r200 έγραψε:
η δικη μου εκδοχη με αυτα τα δεδομενα ειναι οτι καιει αρκετα σαν να ειναι βενζινοκινητο
η αντιπροσωπεια μπορει να επικαλεστει οτι ειναι φυσιολογικο για τον τροπο που οδηγειται το αυτοκινητο
ισως με μια μετρηση καυσαεριων μπορουν να επαληθευσουν οτι πιθανοτατα κατι δεν παει καλα,καποιος κολλημενος λ ισωςΟπως τα λες ακριβως r200 ! Ολοι βλεπουν προβλημα εκτος απο το συνεργειο της αντιπροσωπειας , το οποιο τι μου λεει ? φυσιολογικο μεση καταναλωση 7.7 λτ για corsa diesel !!! εξαρταται λεει απο την οδηγηση . καει 7.7 και ο board δειχνει 5.5
Τι κανουν τωρα ? Κατι για calibration εχω ακουσει τι ειναι αυτο μηπως ξερεις ? -
Ο χρήστης sakk έγραψε:
η δικη μου εκδοχη με αυτα τα δεδομενα ειναι οτι καιει αρκετα σαν να ειναι βενζινοκινητο
η αντιπροσωπεια μπορει να επικαλεστει οτι ειναι φυσιολογικο για τον τροπο που οδηγειται το αυτοκινητο
ισως με μια μετρηση καυσαεριων μπορουν να επαληθευσουν οτι πιθανοτατα κατι δεν παει καλα,καποιος κολλημενος λ ισωςΟπως τα λες ακριβως r200 ! Ολοι βλεπουν προβλημα εκτος απο το συνεργειο της αντιπροσωπειας , το οποιο τι μου λεει ? φυσιολογικο μεση καταναλωση 7.7 λτ για corsa diesel !!! εξαρταται λεει απο την οδηγηση . καει 7.7 και ο board δειχνει 5.5
Τι κανουν τωρα ? Κατι για calibration εχω ακουσει τι ειναι αυτο μηπως ξερεις ?
Σε αυτές της περιπτώσεις που δεν φαίνετε εύκολα ένα τέτοιο πρόβλημα, κάνουμε επαναπρογραμματισμό εγκεφάλου.
Α. -
Aπο εδώ
Σήμερα ξαναελέγχω τη στάθμη αντιψυκτικού, αφού το SMART είχε δουλέψει 6-7 λεπτά σε στάση και ανέβασε αμέσως θερμοκρασία 90 βαθμούς, γεγονός ασυνήθιστο. Διαπιστώνω ότι είναι σχεδόν άδειο το δοχείο. Συμπληρώνω και ελέγχοντας απο κάτω απο τη μηχανή , ΕΧΑΝΕ ΤΟ ΥΓΡΟ! Οσο δούλευε ο κινητήρας, τόσο αυξανόταν η ροή. Το πάω συνεργείο, το σηκώνουμε και ... όλο το κάτω μέρος της μηχανής ήταν βρεγμένο. Διάγνωση:Αλλαγή αντλίας νερού.
Τώρα κατάλαβα γιατί 'έσκουζαν' απο προχθές και ιμάντας-τροχαλία ====> πάνε πακέτο στη ζημιά !.
Ανταλλακτικό+παρελκόμενα (αντιψυκτικό, κλπ) και εργασία 120€.
Με τις υγείες μου. -
Πάλι καλά να λες. Φθηνά τη γλίτωσες!
-
Πάλι καλά που τη γλίτωσες!
-
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
Aπο εδώ
Σήμερα ξαναελέγχω τη στάθμη αντιψυκτικού, αφού το SMART είχε δουλέψει 6-7 λεπτά σε στάση και ανέβασε αμέσως θερμοκρασία 90 βαθμούς, γεγονός ασυνήθιστο. Διαπιστώνω ότι είναι σχεδόν άδειο το δοχείο. Συμπληρώνω και ελέγχοντας απο κάτω απο τη μηχανή , ΕΧΑΝΕ ΤΟ ΥΓΡΟ! Οσο δούλευε ο κινητήρας, τόσο αυξανόταν η ροή. Το πάω συνεργείο, το σηκώνουμε και ... όλο το κάτω μέρος της μηχανής ήταν βρεγμένο. Διάγνωση:Αλλαγή αντλίας νερού.
Τώρα κατάλαβα γιατί 'έσκουζαν' απο προχθές και ιμάντας-τροχαλία ====> πάνε πακέτο στη ζημιά !.
Ανταλλακτικό+παρελκόμενα (αντιψυκτικό, κλπ) και εργασία 120€.
Με τις υγείες μου.Τυχερός είσαι.
Τροχαλία γιατί;
-
Κάνει όλη αυτή τη δουλειά και για 10-20 ευρώ θα αφήσει την παλιά τροχαλία;
-
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Τι κανουν τωρα ? Κατι για calibration εχω ακουσει τι ειναι αυτο μηπως ξερεις ?
Σε αυτές της περιπτώσεις που δεν φαίνετε εύκολα ένα τέτοιο πρόβλημα, κάνουμε επαναπρογραμματισμό εγκεφάλου.
Α.Μηπως μπορειτε να μου πειτε ο επαναπρογραμματισμος εγκεφαλου που χρησιμευει ?
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Κάνει όλη αυτή τη δουλειά και για 10-20 ευρώ θα αφήσει την παλιά τροχαλία;Και τι θα πει αυτό; Τι παθαίνει η τροχαλία; Μάλλον τίποτα.
-
Στο σιβικ μου αλλάζω τροχαλία κάθε φορά που αλλάζω ιμάντα και αντλία νερού κάθε δεύτερη φορά (σε άλλα αμάξια αλλάζεις κάθε φορά και την αντλία νερού).
Τώρα θα πάρω το μεγάλο κιτ
http://www.ebay.com/itm/370554681460
και θα αλλάξω (ξανά) όλα τα λαστιχάκια.
Αν δεν έχανε η φλάντζα στροφάλου ο κινητήρας μου θα ήταν καθαρός σαν καινούριος. -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Αν δεν έχανε η φλάντζα στροφάλου ο κινητήρας μου θα ήταν καθαρός σαν καινούριος.
Και γιατι δεν την αλλαζεις?
Διάφορες Τεχνικές απορίες..........