-
-
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Χάλασε η γείωση στο ταμπλό;
Και κάτι άλλο φίλε, ο ρεοστάτης φωτεινότητας είναι από άνθρακα πλέον και όταν δεν τον κουνάμε καθόλου, με τους κραδασμούς του αυτοκινήτου κάνει τρύπα ο βραχίονας!.
Πολλές φορές εάν τον παίξουμε λίγο, αποκαθίσταται το πρόβλημα.
Σε καμία περίπτωση δεν κάνουμε χρίση ενός electronic contact spray. Τον χάσαμε και ας είναι και καινούργιος!!!!.
Φιλικά
Α.Ουπς! Αυτό δεν το ήξερα...είχα μείνει στους ροοστάτες με περιέλιξη...
Αν δεν κάνω λάθος όμως πρόκειται για Mercedes 190 . Είχαν τότε (αν δεν κάνω λάθος 1987 ξεκίνησε το μοντέλο) τέτοιους ροοστάτες? -
Ο χρήστης tsargy έγραψε:
Και κάτι άλλο φίλε, ο ρεοστάτης φωτεινότητας είναι από άνθρακα πλέον και όταν δεν τον κουνάμε καθόλου, με τους κραδασμούς του αυτοκινήτου κάνει τρύπα ο βραχίονας!.
Σε καμία περίπτωση δεν κάνουμε χρίση ενός electronic contact spray. Τον χάσαμε και ας είναι και καινούργιος!!!!.
Φιλικά
Αν δεν κάνω λάθος όμως πρόκειται για Mercedes 190 . Είχαν τότε (αν δεν κάνω λάθος 1987 ξεκίνησε το μοντέλο) τέτοιους ροοστάτες?Μάλλον όχι, πρέπει να είναι παλιάς τεχνολογίας (μοντέλο 1991)
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Γιατί δεν κάνει το καθαριστικό επαφών;
Το καθαριστικό επαφών, βασικά καθαρίζει τον άνθρακα από αυτές που είναι αντίσταση. (άνθρακας από spark). Τα σύγχρονα ποτενσιόμετρα δεν χρησιμοποιούν χρωμιονικελίνη όπως παλιά, για οικονομία. Έχουν μια επάλειψη άνθρακα, που παίζει τον ρόλο της μεταβλητής αντίστασης, που με το σπρέι αλλοιώνεται έως διαλύετε.
Α. -
Ο χρήστης tsargy έγραψε:
Φιλικά
Αν δεν κάνω λάθος όμως πρόκειται για Mercedes 190 . Είχαν τότε (αν δεν κάνω λάθος 1987 ξεκίνησε το μοντέλο) τέτοιους ροοστάτες?
Μετά το 95 αρχίσαμε να έχουμε προβλήματα!.
Μα δεν πιστεύω ότι ένα ακριβό αυτοκίνητο, ξεφτιλίζει τέτοιους μηχανισμούς ευτελίζοντας τους. Μα θα πρέπει να ψαχνόμαστε πάντα!.
Α. -
Ξέρει κανείς κάποιο διαλυτικό για σιλικόνη; Που έχει μείνει πάνω σε τζάμι Όσο πιο ανώδυνα γίνεται
-
Ο χρήστης iliasp έγραψε:
Δείτε ασφάλεια από τον πίσω SAM της CLK (μέσα στο αμάξι δλδ) μοντέλο '06 (αριστερά του κουτιού, δεξιά αυτή που έβγαλα από το αυτοκίνητο)Και μου έλεγε φίλος ότι σε μεταχειρισμένο 5ετίας που πήρε τις άλλαξε όλες και τον έκανα χαβαλέ!
Ηλία, τί εστί 'πίσω SAM' ; έχει κάτι τέτοιο η 190Ε (W201); κι αν έχει ξέρεις πού μπορεί να βρίσκεται; (οι μόνες ασφάλειες που έχω δει είναι στο κουτί -ψηλά αριστερά- πάνω από τον αριστερό θόλο στο χώρο της μηχανής )
-
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Σε καμία περίπτωση δεν κάνουμε χρίση ενός electronic contact spray. Τον χάσαμε και ας είναι και καινούργιος!!!!.Φίλε Αντώνη, εδώ θα διαφωνήσω. Τα contact cleaner (χωρίς λάδι)ειναι κατασκευασμένα γι'αυτη τη δουλειά και ειναι το πρώτο πράγμα που χρησιμοποιείς κατά την επισκευή ηλεκτρονικών κυκλωμάτων και ποντεσιόμετρων. Καθαρισμός, οπτικός έλεγχος, μέτρηση, και έπειτα αντικατάσταση αν χρειαστεί.
Η επίστρωση του άνθρακα που λειτουργεί ως αντίσταση, δεν ειναι τόσο ευαίσθητη, ούτε είναι ρευστή ώστε να διαλυθεί με την χρήση (δεν λέμε να αδειάσεις όλη τη φιάλη μέσα στον ροοστάτη) του συγκεκριμένου σπρέι. Εγώ το χρησιμοποιώ, χρόνια με πολύ καλά αποτελέσματα (εξαφάνιση θορύβου, αυξομείωση της αντίστασης χωρίς διακοπές και κομπιάσματα, κλπ) στα ποντεσιόμετρα, αλλά και στις πλακέτες με πολύ πιο ευαίσθητα υλικά.
Και με αντίσταση από πλάκα χρωμιονικελίνης και με στρώση άνθρακα, μπορείς να κανεις δουλειά με το σπρέι.ΥΓ: Οι ροοστάτες- ποντεσιόμετρα περιέλιξης χρησιμοποιούνται και σήμερα για κυκλώματα με μεγαλύτερες ισχύς.
-
Ο χρήστης XENO έγραψε:
Δείτε ασφάλεια από τον πίσω SAM της CLK (μέσα στο αμάξι δλδ) μοντέλο '06 (αριστερά του κουτιού, δεξιά αυτή που έβγαλα από το αυτοκίνητο)
Και μου έλεγε φίλος ότι σε μεταχειρισμένο 5ετίας που πήρε τις άλλαξε όλες και τον έκανα χαβαλέ!
Ηλία, τί εστί 'πίσω SAM' ; έχει κάτι τέτοιο η 190Ε (W201); κι αν έχει ξέρεις πού μπορεί να βρίσκεται; (οι μόνες ασφάλειες που έχω δει είναι στο κουτί -ψηλά αριστερά- πάνω από τον αριστερό θόλο στο χώρο της μηχανής )
Μπακαλίστικα δες το σαν ασφαλειοθήκη-εγκέφαλο!
Στη 201 έχεις μόνο την ασφαλειοθήκη στον χώρο του κινητήρα! Στη 211 όμως νομίζω ότι είσαι όπως στη 209 μου, ασφαλειοθήκη κινητήρα-SAM, ασφαλειοθήκη στη μεριά του οδηγού και ασφαλειοθήκη-SAM πίσω αριστερά στο θόλο!Η μία που έβγαλα ήταν από τον πίσω της αντλίας καυσίμου και την άλλαξα, αλλά παίζει να με πιάσει καμιά λαλακία και να τις αλλάξω όλες!
-
Ok, καταλαβα ευχαριστω. Την παρασκευη πάω την κυρια 190Ε στον ηλεκτρολογο για γενικό έλεγχο. Η νεαρή δε δέιχνει ακομη προβλήματα.
-
Δέν ξέρω που οφείλεται το μαύρισμα, πάντως η ασφάλεια πέρα απ αυτό δέν έχει κάποιο πρόβλημα. Σε ασφάλειες που δουλεύουν για μεγάλα χρονικά διαστήματα με ρεύματα κοντά στο ονομαστικα τους αμπέρ, παρατηρείται το φαινόμενο να λεπταίνει το μεσαίο (τηκόμενο) μέρος και κάποια στιγμή η ασφάλεια καίγεται ακόμα και αν δέν έχουν ξεπεραστεί τα ονομαστικά αμπερ.
Στη συγκεκριμένη ασφάλεια το τηκόμενο μέρος είναι άθικτο. Κατα τη γνώμη μου δέν έχει νόημα να αλλαχτεί.
-
Επανέρχομαι στην όχι και τόσο τεχνική απορία: πού είναι ο 21 quadra ?
-
Υπάρχει κατάλληλο θέμα.
-
H τοποθέτηση ενός radiator παράλληλα στην κίνηση του αέρα, τί οφέλη έχει;
Διάβασα κάπου ( χωρίς δικαιολόγηση) για ακόμη καλύτερη απαγωγή θερμότητας, πώς εξηγείται; -
Πιθανών για χωροταξικούς λόγους μπήκε έτσι το intercooler.
Μάλλον θα έχει βάλει και αεραγωγούς στο καπώ του Miata. -
στην προσπαθεια να βρω τοπ μαουντ για το καντετ εκανα συζητηση σε αλλο φορουμ με ενα παιδι για τη τοποθετηση μεταλλικων custom τοπ μαουντ.
χωρις ιχνος ελαστικης πατουρας...η ενσταση μου ειναι η καταπονηση του θολου και η αντιδραση στις λακουβες...
η απαντηση ηταν οτι δεν υπαρχει προβλημα, αφου την καταπονηση την τρωει το αμορτισερ...
και εναλλακτικα αν θελαμε θα σχεδιαζε απο πολυουρεθανη...οι αποψεις σας;;
-
Αυτό είναι το θέμα με τέτοιες λύσεις , οτι δηλαδή την ακουν οι θόλοι , ειδικα σα παλιά και καταπονημένα οχήματα. Η χρήση σκληρότερης πολυαιρεθάνης ή σκληροτερης αναρτησης σε συνδιασμό και με την ανάλογη οδήγηση έχει αποτέλεσμα να 'ανοιγουν ' οι ΄ θόλοι. Σε οχήματα που ειναι για πίστες ή γενικά για σκίσιμο συνήθως πέφτει και το ανάλογο 'ραψιμο' οπότε τέτοιες λύσεις είναι εύκολο να εφαρμοστουν.
-
Ο χρήστης kingstonian έγραψε:
η απαντηση ηταν οτι δεν υπαρχει προβλημα, αφου την καταπονηση την τρωει το αμορτισερ...
οι αποψεις σας;;
Απο οτι μου εχει πει φιλος μου μηχανολογος στο χωρο του αυτοκινητου αυτο ειναι λαθος.
Υπαρχουν ελαστικοτητες στο πλαισιο τις οποιες τις εχουν υπολογισει οι μηχανικοι κατα το σχεδιασμο των αναρτησεων. -
Σήμερα έψαχνα να βρω τον κατανεμητή πίεσης για τα πίσω φρένα στο Punto μου (1997, χωρίς ABS). Είχα διαβάσει για κάτι μηχανισμούς με μοχλούς, ελατήρια κ.λπ. που ρυθμίζουν την πίεση ανάλογα με το φορτίο (τη θέση) της πίσω ανάρτησης.
Το μόνο που είδα στο Punto, ήταν αυτό που φαίνεται στη φωτό (ένα για κάθε πίσω τροχό). Αυτός είναι ο κατανεμητής; Πάντως δεν φαίνεται όμως να επηρεάζεται από τη θέση της ανάρτησης. Ρυθμίζεται αυτό το πράγμα ή μειώνει την πίεση κατά ένα φιξ ποσοστό; -
Ο χρήστης Άρης έγραψε:
H τοποθέτηση ενός radiator παράλληλα στην κίνηση του αέρα, τί οφέλη έχει;
Διάβασα κάπου ( χωρίς δικαιολόγηση) για ακόμη καλύτερη απαγωγή θερμότητας, πώς εξηγείται;[]http://img204.imageshack.us/img204/1083/miataengine.jpg[/]
Πολλά driftάμαξα τοποθετούν έτσι το intercooler. Δεν θυμάμαι ακριβώς τον λόγο (ότι παίρνουν περισσότερο αέρα, κάτι τέτοιο πάντως).
Διάφορες Τεχνικές απορίες..........