-
Ο χρήστης piii έγραψε:
Ασχετος ομολογουμένως περι διαφορικών ήθελα να ρωτήσω το εξής:
Κοιτούσα ένα jeep cherokee στην απέλπιδα προσπάθειά του να ξεκολλήσει απο ένα σημείο που είχε πάγο.
Παρατήρησα ότι ο μπροστινός αριστερός τροχός και ο πίσω δεξιός ήταν οι μόνοι που σπίνιαραν κατα την προσπάθεια.
Τι σόι τετρακίνηση είναι αυτή; Δεν θα έπρεπε να σπινιάρουν και οι τέσσερις;
Έχεις πάρει απαντήσεις, ας συμπληρώσω και εγώ!.
Τα 4Χ4, από πλευράς μετάδοσης είναι πολλών ειδών.
1)αυτά που έχουν 3 διαφορικά, όπως το NIVA, και είναι συνεχούς εμπλοκής 4Χ4. Αυτά έχουν και έναν ακόμη λεβιέ, που κάνει το μεσαίο διαφορικό ‘κάρο’, δηλαδή άμεση εμπλοκή και όχι διαφορικό.
2) αυτά που δουλεύουν με δυο τροχούς. Όταν θέλεις να τα κανείς 4Χ4, με έναν λεβιέ συνδέεις και τον άλλο άξονα σε στιλ ‘κάρο’, 2 διαφορικά.
3) αυτά που ανήκουν στην κατηγορία (2), μα έχουν στους εμπρός τροχούς σύστημα ελευθέρου τροχασμού, που εμπλέκετε με υδραυλικό τρόπο, κατόπιν εντολής του οδηγού.
4) αυτά που έχουν μεν συνεχή εμπλοκή μα όχι 50 – 50% και που τα θεωρώ ‘πίπες’ γκομενιλίστικες!.
5) αυτό που έφτιαξα εγώ (βελτίωσα). 3 διαφορικά κατηγορία (1), προσθέτοντας εμπρός και πίσω στα διαφορικά, φυγοκεντρικά μπλοκέ. Ήταν κατά την γνώμη μου το τελειότερο σύστημα. Σίγουρα δεν ήταν βίτσιο μου μα ανάγκη βασική. Το χρησιμοποιούσα σε αγώνες χωμάτινους για έλεγχο της ιδικής διαδρομής, (νερά, λάσπες, σαθρά χώματα, μεγάλες ανηφόρες). Επίσημης για να βγάζω μέσα από άμμο, σκάφος 2 τόνων. Και τροχόσπιτο τον χειμώνα. Με τα καινούργια μετρα του ΓΑΠ, θα πλήρωνα σαν να το είχα νοικιάσει!!!...
Το έσπρωξα και αγόρασα το καινούργιο Jimny VVTI κατά κόσμο 1328 τσε τσε!. Σίγα μην άντεχα μόνον τόσα!!!... δίνω συμβουλές με ΠΜ….
Με ηλεκτρικές εμπλοκές, ελευθέρους τροχασμούς με αυτόματες υδραυλικές εμπλοκές.
Μπαίνει αυτόματα το 4Χ4 εάν δεν προλάβεις να πατήσεις το κουμπί!!!!.... παίρνοντας εντολή από το ABS 4ης γενιάς!.
Περιμένω τα μπλοκέ κομπλέ με διαφορικά, για να ολοκληρώσω την μορφή που θέλω να δώσω, δηλαδή αντί 205/70/15 205/70/17, για μεγαλύτερη επιφάνεια πατήματος χωρίς να αυξήσω το φάρδος.
Σίγουρα η οικονομία στην βενζίνα δεν θα με άφηνε αδιάφορο. Μα την πληρώνω για να έχω αυτό που θέλω. Και έτσι και γιουβέτσι δεν γίνετε!!!!.....
Ήθελα και ένα 6η σασμάν ZF,….. μα κάνει όσο και το αυτοκίνητο. Απλησίαστο!.
Ελπίζω να συμπλήρωσα……
Καλή χρονιά φιλέ να έχουμε, με λιγότερα βαρίδια οικονομικά. Δεν το βλέπω…. μα ας το ξεχάσουμε για μερικές μέρες!!!.
Antonis-team. -
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Ερώτηση.
Μερικές φορές όταν πάω να ξεκινήσω τραντάζεται όλο το αυτοκίνητο.
Βολάν? Ή δίσκο/πλατό?
Ανάλογα που θα πιάσει ο συμπέκτης το κάνει. Δεν το κάνει πάντα. **Πρέπει να έχει φαγωθεί μονόπαντα **ρε γμτ.
Τι σημαίνει αυτό --> + ?
χωρις να ειμαι απολυτα σιγουρος, δεν γινεται να φαγωθει μονοπαντα
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Ερώτηση.Μερικές φορές όταν πάω να ξεκινήσω τραντάζεται όλο το αυτοκίνητο.
Βολάν? Ή δίσκο/πλατό?
Ανάλογα που θα πιάσει ο συμπέκτης το κάνει. Δεν το κάνει πάντα. Πρέπει να έχει φαγωθεί μονόπαντα ρε γμτ.
Γράφεις «μερικές φόρες», αυτό δεν σημαίνει ότι χάλασε το σετ συμπλέκτη, μα ότι ‘γυάλισε’ ο δίσκος.
Τίποτα λαδάκια βλέπεις από κάτω στην χελώνα?.
Αν ξεκινήσεις με περισσότερες στροφές το κάνει?.
Α. -
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Ερώτηση.
Βολάν? Ή δίσκο/πλατό?
Ανάλογα που θα πιάσει ο συμπέκτης το κάνει. Δεν το κάνει πάντα. Πρέπει να έχει φαγωθεί μονόπαντα ρε γμτ.
Γράφεις «μερικές φόρες», αυτό δεν σημαίνει ότι χάλασε το σετ συμπλέκτη, μα ότι ‘γυάλισε’ ο δίσκος.
Α.Όχι, λάδια δεν έχει.
Αν ξεκινήσω με περισσότερες στροφές, πχ 2.000-2.100 δεν το κάνει.
Τι κάνω γιατρέ?
Εδιτ: και δεν το κάνει πάντα. Πχ χθες ξεκινούσα κανονικά. Είναι ανάλογα που θα το 'πιάσω'.
-
«χωρις να ειμαι απολυτα σιγουρος, δεν γινεται να φαγωθει μονοπαντα»
Από τα πολύ δύσκολα να συμβεί!. Μα και τότε δεν βιμπράρει η εμπλοκή.
Α -
Από αυτό το τράνταγμα, που εμφανιζόταν κυρίως όταν ο δίσκος ήταν εντελώς κρύος, απαλλάχτηκα κάνοντας την εξής ανελέητη πράξη: Σε φανάρι, σηκώνω χειρόφρενο, βάζω μια τετάρτη, πατάω σχεδόν όλο το γκάζι και αφήνω το συμπλέκτη σε ημισύμπλεξη έτσι ώστε να έχω κάπου 3500σαλ σταθερές. Αυτό το άφησα να κρατήσει 6-7 δευτερόλεπτα. Ο συμπλέκτης μύρισε, δεν ξέρω σε τι ποσοστό τον έφθειρα, άλλα ξέρω ότι εδώ και δυο μήνες, ζεστό/κρύο το αμάξι ξεκινάει με την ομαλότητα που έχει ένας ολοκαίνουργιος δίσκος! Δε συνιστώ όμως τη διαδικασία γενικώς, γιατί είναι κάπως βάναυση, αλλά αν μου ξαναπαρουσιαστεί το πρόβλημα, θα το ξανακάνω!
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Ερώτηση.
Βολάν? Ή δίσκο/πλατό?
Α.Όχι, λάδια δεν έχει.
Τι κάνω γιατρέ?
Εδιτ: και δεν το κάνει πάντα. Πχ χθες ξεκινούσα κανονικά. Είναι ανάλογα που θα το 'πιάσω'.
Νικόλα μου, ξεκινάς με περισσότερες στροφές και θα στρώσει!.
Α. -
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Ερώτηση.
Βολάν? Ή δίσκο/πλατό?
Α.Όχι, λάδια δεν έχει.
Τι κάνω γιατρέ?
Νικόλα μου, ξεκινάς με περισσότερες στροφές και θα στρώσει!.
Α.Ελήφθη.
Ευχαριστώ Αντώνης-Ομάδα
-
Ο χρήστης harlek έγραψε:
Από αυτό το τράνταγμα, που εμφανιζόταν κυρίως όταν ο δίσκος ήταν εντελώς κρύος, απαλλάχτηκα κάνοντας την εξής ανελέητη πράξη: Σε φανάρι, σηκώνω χειρόφρενο, βάζω μια τετάρτη, πατάω σχεδόν όλο το γκάζι και αφήνω το συμπλέκτη σε ημισύμπλεξη έτσι ώστε να έχω κάπου 3500σαλ σταθερές. Αυτό το άφησα να κρατήσει 6-7 δευτερόλεπτα. Ο συμπλέκτης μύρισε, δεν ξέρω σε τι ποσοστό τον έφθειρα, άλλα ξέρω ότι εδώ και δυο μήνες, ζεστό/κρύο το αμάξι ξεκινάει με την ομαλότητα που έχει ένας ολοκαίνουργιος δίσκος! Δε συνιστώ όμως τη διαδικασία γενικώς, γιατί είναι κάπως βάναυση, αλλά αν μου ξαναπαρουσιαστεί το πρόβλημα, θα το ξανακάνω!
Με 6 – 7’’ και φουλ!, έχασες κανένα 15% φίλε!!!..
Πάντα όταν αλλάζουμε σετ συμπλέκτη, το κάνουμε 3’’ για να ‘στρώση’. Μετά αφήνουμε σβηστό το αυτοκίνητο, για να κρυώσει πατημένος από το πλατό!.
Το πρόβλημα την σήμερον ήμερα, παρουσιάζετε συχνά. Αιτία η γ@μιμενη φτώχια που μας επέβαλαν «σώνοντας μας». Όλοι ξεκινάμε σχεδόν με το ρελαντί για οικονομία, και όταν το αυτοκίνητο δεν είναι VV, υπάρχει πρόβλημα.
Α. -
15%?? Αυτό είναι πολύ!!
Γιατί όμως το ξεκίνημα μ' ελάχιστες στροφές να προκαλεί πρόβλημα; Ποια είναι η εξήγηση; -
Την τύχη μου την κορδελιάστρα χρονιάρα μέρα!
Εδώ και 3-4 ημέρες το αυτοκίνητο κάνει έναν ανατριχιαστικό θόρυβο όταν παίρνω αριστερές στροφές (και δεν μπορώ να θυμηθώ ο πστς αν το έκανε χτες και σε δεξιές), λες και σέρνεις κανα παλιό βαρύ έπιπλο σε παρκέ. Κοίταξα μήπως έχει φύγει το πλαστικό του θόλου και βρίσκει στο λάστιχο αλλά δεν είναι αυτό. Το κάνει μόνο αν πάρεις στροφή με πάνω από 30-40χαώ ή πιέσεις εσκεμμένα το αυτοκίνητο ενώ στρίβεις ώστε να «γονατίσει». Τι διάολο είναι τώρα τούτο πρωτοχρονιάτικα; Στην εμπρός δεξιά πλευρά άλλαξα πρόσφατα φούσκα μπιλιοφόρου, βάζοντας μάλιστα πλαστική για να έχει και μια σχετικά μεγαλύτερη αντοχή. Τα αμορτισέρ μου είναι σχεδόν καινούρια, το αυτοκίνητο δεν τραβάει αρ-δεξ, όλα βαίνουν καλώς. Τι στην ευχή γίνεται; -
Ο χρήστης piii έγραψε:
Ασχετος ομολογουμένως περι διαφορικών ήθελα να ρωτήσω το εξής:
Κοιτούσα ένα jeep cherokee στην απέλπιδα προσπάθειά του να ξεκολλήσει απο ένα σημείο που είχε πάγο.
Παρατήρησα ότι ο μπροστινός αριστερός τροχός και ο πίσω δεξιός ήταν οι μόνοι που σπίνιαραν κατα την προσπάθεια.
Τι σόι τετρακίνηση είναι αυτή; Δεν θα έπρεπε να σπινιάρουν και οι τέσσερις;Ta jeep δε φορανε ολα την ιδια τετρακινηση.Υπαρχουν διαφορες υλοποιησεις...Η πιο αποτελεσματικη ειναι η Quadra drive II,πθ κλειδωνει και το μπροστα διαφορικο.
κοιτα τα βιντεο να καταλαβεις.
http://www.youtube.com/watch?v=y1DG-P6oOGY
http://www.youtube.com/watch?v=i0bKtjvn ... re=related -
Ο χρήστης harlek έγραψε:
15%?? Αυτό είναι πολύ!!
Γιατί όμως το ξεκίνημα μ' ελάχιστες στροφές να προκαλεί πρόβλημα; Ποια είναι η εξήγηση;
Όταν ξεκινάμε σχεδόν με το ρελαντί, το αυτοκίνητο χαμηλά δεν έχει ροπές, με αποτέλεσμα να ‘βιμπράρει’ το μοτέρ. Είναι ανεπαίσθητο και δεν το καταλαβαίνουμε, μα ο δίσκος μέσο των ελατηρίων καταπονείτε. Τα VVT, που έχουν αυτόματα μεταβαλλόμενες ροπές, το αντιλαμβάνονται αμέσως και προσαρμόζονται.
Καλή χρονιά να έχουμε.
Antonis-team. -
βλέπω ξεκινήσαμε από νωρίς
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
βλέπω ξεκινήσαμε από νωρίς
? A.
-
Τις mal à qui est εννοεί
φιλικά πάντα, καλή χρονιά
-
Ο χρήστης kotetsi έγραψε:
Την τύχη μου την κορδελιάστρα χρονιάρα μέρα!Και μένα μου βούλιαξαν ελαφρώς την πόρτα
Μήπως πρέπει να αλλάξεις και τον αριστερό μπιλιοφόρο;
Αν και ο θόρυβος, όπως τον περιγράφεις, είναι διαφορετικός. -
Σα να τρίβεται το τακάκι, η δισκόπλακα, κάτι τέτοιο ρε γμτ... Αυτό μου έλειπε τέτοιες ημέρες (που όλα είναι προφανώς κλειστά και τελοσπάντων δε γουστάρω στις γιορτές να ασχολούμαι με προβλήματα στο φιατάκι)...
-
Ο χρήστης kotetsi έγραψε:
Σα να τρίβεται το τακάκι, η δισκόπλακα, κάτι τέτοιο ρε γμτ... Αυτό μου έλειπε τέτοιες ημέρες (που όλα είναι προφανώς κλειστά και τελοσπάντων δε γουστάρω στις γιορτές να ασχολούμαι με προβλήματα στο φιατάκι)...μηπως ειναι κανα ρουλεμαν
-
παιδια ξερει κανενας αν ειναι εφικτη η αντικατασταση του κιβωτιου DSG με χειροκινητο..?..παιζει ρολο αν ειναι κουατρο?..
το ρωταω αυτο διοτι το κοστος επισκευης-αντικαταστασησ DSG ειναι πολυ υψηλο και σκεφτομαι οτι αν ειναι να εχω προβλημα στο μελλον οι λυσεις μου ειναι 3
- δινω (πουλαω) το αμαξι με DSG
- Αντικαθιστω το DSG με χειροκινητο και ησυχαζω (οταν και εαν προκυψει θεμα)
- Κανω την προσευχη μου να ειναι καλα το DSG
Διάφορες Τεχνικές απορίες..........