-
Το σήμα στην πινακίδα δεν είναι υποχρεωτικό, είναι μόνο ενδεικτικό για το πότε πρέπει να ξαναπεράσει ΚΤΕΟ το όχημα. Αρκεί το χαρτί τεχνικού ελέγχου του ΚΤΕΟ, που πρέπει να συνοδεύει τα έγγραφα του οχήματος.
-
Λοιπόν παίδες κατέβηκα στο parking και έβγαλα καμιά 30αριά φώτος το λάντρα.Το αμάξι όταν κινείται κάνει ένα χαρακτηριστικό θόρυβο σαν κατι να σέρνεται απο κάτω (ωστόσο τίποτα δεν σέρνεται η προεξέχει περίεργα).Έβγαλα καμιά 30αριά φωτογραφίες απο κάτω απο πάνω απο παντού σε μεγάλη ανάλυση για να τσεκάρετε να μου πείτε αν φαίνεται τίποτα παράξενο.Οι φώτος είναι σε τεράστια ανάλυση οπότε σας παραθέτω το λίνκ με τον φάκελο στο imageshack :
http://img822.imageshack.us/gal.php?g=img5034p.jpg
Αν δεν βαριέστε ρίξτε τους μια ματιά
-
Καλησπέρα σε όλη την παρέα . Είμαι καινούργιο μέλος και έχω ένα ¨μικρό¨ έως μεγάλο πρόβλημα θα έλεγα . Έχω ένα σεατ κομπο για το μαγαζί και προχθές ξαφνικά βάζω μπροστά όλα οκ, και βάζω όπισθεν, πάω να ξεμπαρκάρω και αντί να πηγαίνει πίσω πήγαινε μπροστά (περιττό να πω ότι εμένα μ@λ@κας. ), το αμάξι φαινομενικά παίρνει την όπισθεν (λαμπάκι όπισθεν δεν ανάβει) αλλά πηγαίνει μπροστά. Όλες η άλλες ταχύτητες μπαίνουν κανονικά. Τι λέτε να φταίει? Τα αξονακιά που συνδέουν τον μοχλό με το κιβώτιο είναι εντάξει πάντως, δεν φαίνετε να έχει βγει κανένα από τη θέση του. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για όποια απάντηση.
-
Νομίζω έχεις πατιτή όπισθεν?
μήπως παίζει κάτι με τη βαλβίδα?
-
Ναι φίλε μου ντριφτερ πατητή είναι. Πια βαλβίδα εννοείς?? Που βρίσκετε?? Πάντως πατιέται κανονικά το κουμπί μπαίνει όπισθεν αλλά πάει μπροστά παρολαυτα..
-
Βασικά εννοούσα την ασφάλεια της όπισθεν, που σε αποτρέπει απ το να βάλεις 1.
Χωρίς να ξέρω, απλά εικάζω ότι για να μην κουμπώνει η όπισθεν, και το σασμάν να είναι οκ, ότι κάτι παίζει με το πατητό (όχι το παιχνίδι )
-
Ο χρήστης fastmanakos έγραψε:
Λοιπόν παίδες κατέβηκα στο parking και έβγαλα καμιά 30αριά φώτος το λάντρα.Το αμάξι όταν κινείται κάνει ένα χαρακτηριστικό θόρυβο σαν κατι να σέρνεται απο κάτω (ωστόσο τίποτα δεν σέρνεται η προεξέχει περίεργα).Έβγαλα καμιά 30αριά φωτογραφίες απο κάτω απο πάνω απο παντού σε μεγάλη ανάλυση για να τσεκάρετε να μου πείτε αν φαίνεται τίποτα παράξενο.Ξεκαθαρίζω ότι δεν είμαι ειδικός και αν δεν φανεί κάποιο σαφές χτύπημα ή δεν ξέρεις πολύ καλά το συγκεκριμένο αυτοκίνητο δύσκολο το βλέπω από φωτό να δεις κάτι που από κοντά θα ήταν πιο εύκολο.
Η επιφανειακή σκουρίτσα στα δισκόφρενα (φωτό 3) μπορεί να σου κάνει τέτοιο θόρυβο αλλά δεν είναι καθόλου ανησυχητικό και μάλλον θα φύγει μετά από λίγα χλμ.
Η σπασμένη φούσκα (φωτό 2 αλλά και 4) στους εμπρός τροχούς επιτρέπει να μπούνε ξένα σώματα και δείχνει και κάπως στην αριστερή πλευρά...
Χρειάζονται φωτό από σημεία που δεν έχεις πιάσει... Εν κινήσει τα πράματα μπορεί να είναι πολύ πιο σαφή για όποιον είναι εκεί. Είναι κάποια πράματα που σε ακινησία δείχνουν εντάξει αλλά αν τα ζορίσεις βλέπεις να έχουν ανεπίτρεπτους τζόγους. -
Τα ημίμπαρα/ακρόμπαρα αλλάζονται κατά περίπτωση ή καλό είναι να παίρνουν πόδι και των 2 μεριών;
-
Δεν νομίζω πως μπορεί να επηρεαστεί το μπροστινό σύστημα με ένα καινούργιο και ένα παλιό, όπως γίνεται με τα ελαστικά.
Και στα ημιαξόνια το ίδιο δεν κάνουμε, χωρίς πρόβλημα; -
Ο χρήστης tigra 1.6 έγραψε:
Καλησπέρα σε όλη την παρέα . Είμαι καινούργιο μέλος και έχω ένα ¨μικρό¨ έως μεγάλο πρόβλημα θα έλεγα . Έχω ένα σεατ κομπο .......Αν δεν βλέπεις κάτι σπασμένο-μετακινημένο κάτω απο τη φούσκα του λεβιέ, που έχει ενα πλαστικό εξάρτημα για να 'ασφαλίζει' και να βρίσκει τη σωστή θέση της η όπισθεν, ρίξε μιά ματιά εδώ ,για να κατατοπιστείς σε κάτι ανάλογο, που ειχα πάθει σε Seat Ibiza.
-
Παίδες με πήρε τηλέφωνο ο πατέρας μου απο εθνική οδό και μου είπε ότι ενώ οδηγούσε, ξαφνικά άκουσε έναν θόρυβο απο το αυτοκίνητο. Λέει ότι κόβει πάνω απο τις 3000σ.α.λ. σε οποιαδήποτε ταχύτητα και έχει την εντύπωση ότι δεν λειτουργεί το τούρμπο. Το αμάξι ειναι Seat Altea XL 1,8 TSi . Επίσης είχε καιρό να οδηγηθεί. Σκέφτομαι μήπως είναι κανένα safe mode??? Ξέρει κανείς τίποτα?
Ευχαριστώ.
-
Ο χρήστης Pathos έγραψε:
Παίδες με πήρε τηλέφωνο ο πατέρας μου απο εθνική οδό και μου είπε ότι ενώ οδηγούσε, ξαφνικά άκουσε έναν θόρυβο απο το αυτοκίνητο. Λέει ότι κόβει πάνω απο τις 3000σ.α.λ. σε οποιαδήποτε ταχύτητα και έχει την εντύπωση ότι δεν λειτουργεί το τούρμπο. Το αμάξι ειναι Seat Altea XL 1,8 TSi . Επίσης είχε καιρό να οδηγηθεί. Σκέφτομαι μήπως είναι κανένα safe mode??? Ξέρει κανείς τίποτα?Ευχαριστώ.
Λαμπακι check engine εχει αναψει ;Να το σβησει και αναψει ξανα δοκιμασε;Μηπως εχει φυγει κανενα κολλαρο;
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Λαμπακι check engine εχει αναψει ;Να το σβησει και αναψει ξανα δοκιμασε;Μηπως εχει φυγει κανενα κολλαρο;
- όχι
- ναι, πάλι τα ίδια όμως
- δεν είδε να έχει φύγει τίποτα
Είναι σπίτι πλέον. Θα δοκίμασει ξάνα μετά απο λίγη ώρα.
Α, και το πρόβλημα ξέκινησε όταν άρχισε μια δυνατή βροχή. Δεν ξέρω αν λέει τίποτα αυτό.
-
Πως γίνεται ο ίδιος κινητήρας (σχεδιαστικά) στην δυνατή έκδοσή του να ρυπαίνει λιγότερο από ότι στην πιο light?
πχ leon 2.0tsi cupra 240hp 199 gr
leon 2.0tsi cupra R 265hp 190 gr -
Ταυτόχρονα πωλούνται;
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Πως γίνεται ο ίδιος κινητήρας (σχεδιαστικά) στην δυνατή έκδοσή του να ρυπαίνει λιγότερο από ότι στην πιο light?πχ leon 2.0tsi cupra 240hp 199 gr
leon 2.0tsi cupra R 265hp 190 grAπό τη σωστότερη ρύθμιση του αβάνς μάλλον, σε συνδυασμό με το duty cycle των μπέκ και τη θερμοκρασία του θαλάμου καύσης τη στιγμή της έναυσης, και από άλλες παραμέτρους του managment του κινητήρα υποθέτω, γιατί δε νομίζω να έχει άλλους εκκεντροφόρους, βαλβίδες, τουρμπίνα κλπ.
-
Νομίζω το εσωτερικό του κινητήρα έχει αρκετές διαφορές. Δεν έχει διαφορές μόνο στις ρυθμίσεις.
-
Ναι τα συγκεκριμένα μοτέρ έχουν μηχανολογικές διαφορές.
-
Μήπως έχει λίγο μακρύτερη μετάδοση;; Αυτό μπορεί να το δικαιολογεί αν λειτουργεί στα ίδια χλμ με λιγότερες στροφές.
Το άλλο που σκέφτομαι είναι ότι δοκιμές κατανάλωσης (από όπου προκύπτει και το CO2) γίνονται με πολύ απαλές κινήσεις και ελάχιστες επιταχύνσεις. Μπορεί το πιο πειραγμένο να μην τουρμπίζει στις ίδιες χαμηλές στροφές τόσο όσο το πιο ήπιο. -
τα μοτερ ειναι τα ιδια ακριβως περαν της χαρτογραφησης του εγκεφαλου που αλλαζει βεβαιως , η μονη επιπλεον διαφορα ειναι το μεγαλυτερο ιντερκουλερ που φορα το 265αρι.
Διάφορες Τεχνικές απορίες..........