-
Ο αισθητήρας όπως προκύπτει από το όνομά του, μετράει την ΑΠΟΛΥΤΗ πίεση στην εισαγωγή (Manifold Absolute Pressure) και όχι την σχετική πίεση - δηλαδή δεν έχει ανοίγματα προς την ατμόσφαιρα που μπορεί να λερωθούν και να δυσλειτουργεί ο αισθητήρας.
Η περιγραφή του αισθητήρα βρίσκεται εδώ: http://www.bosch.com.au/content/language1/html/4596.htm
όπου εξηγεί τον ΣΦΡΑΓΙΣΜΕΝΟ ΑΙΣΘΗΤΗΡΑ και επίσης αναφέρει:
*They are extremely robust and insensitive to aggressive media such as oils, fuels, brake fluids, saline fog and industrial climate. *Δεν μπορώ να καταλάβω τι μπορεί να πάθει ο αισθητήρας από το χώμα, το πολύ πολύ να χαλάσει η πρίζα του αισθητήρα - όχι ο αισθητήρας.
-
Να στείλουμε τεχνικές οδηγίες στη Bosch πως κάποιος κατάφερε να βάλει σκόνες στον map.
Συνέχισε τις μπούρδες για το καθάρισμα του map.
-
Λεωνίδα, σε πολλά αμάξια βρωμίζει ρε συ... Όχι από σκόνες αλλά από τις αναθυμιάσεις του κάρτερ...
Εγώ τον καθαρίζω πού και πού και ψιλοβλέπω και διαφορά σε απότομες μεταβολές της γωνίας της πεταλούδας... -
+1 στο ντιριντινο.
Γι αυτό πολλοί καταργούν την επιστροφή λαδιού στην πεταλούδα.
Τα VAG είχαν ένα θέμα με τον μαφ πάντως απ ό,τι θυμάμαι -
Ποίον πόλο είπαμε οτι αποσυνδέουμε απο την μπαταρία;;;;;
-
Θεωρητικά τον αρνητικό, σε περιπτώσεις μεγάλης ακινησίας όμως εγώ έβγαζα πάντα το θετικό για να αποφύγω τυχόν σώμα που μπορούσε να κάνει κάποιο καλώδιο και τελικά να κλείνει το κύκλωμα τρώγοντας την μπαταρία.
-
Θα βγάλω και τους 2 λοιπόν
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Θα βγάλω και τους 2 λοιπόνΚαι αν εχεις και τα καπακια τα πλαστικα για τους πολους βαλτα κι αυτα
-
Έχει επιληφθεί ο ντρίφτερ για τη φόρτιση
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Έχει επιληφθεί ο ντρίφτερ για τη φόρτισηΤι είσαι ρε φίλε; Ο άνθρωπος δυναμό;!
-
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Λεωνίδα, σε πολλά αμάξια βρωμίζει ρε συ... Όχι από σκόνες αλλά από τις αναθυμιάσεις του κάρτερ...
Εγώ τον καθαρίζω πού και πού και ψιλοβλέπω και διαφορά σε απότομες μεταβολές της γωνίας της πεταλούδας...
Και σίγουρα έχεις δίκιο φίλε μου.
Μα πρέπει να λάβεις υπόψη σου, ότι ορισμένοι τοποθετούν χοάνες, που αφήνουν να περνάνε όλα, πλην από γάτες και ποντίκια!. Σίγουρα ο καθαρισμός τους είναι ελλιπής. Και δεν αγοράζουν τα δυο μπουκάλια που είναι απαραίτητα για τον καθαρισμό τους. Σίγουρα το μικρό σπρέι με το λάδι, που χρειάζεται πριν την πρώτη τοποθέτηση, δεν το αγοράζουν ποτέ.
Σε αυτές της περιπτώσεις, οι ελαιώδης αναθυμιάσεις, μαζί με την οποία σκόνη περνάει, δημιουργεί μια μελάσα, η οποία ελλείψει κυκλοφορίας, επικάθεται. Την πλένεις με φάρμακο, την φυσάς, και 90% επιτυγχάνεις τον σκοπό σου.
Τώρα πως είναι δυνατόν, μια τεραστία θεωρητική και πρακτική γνώση, να καταρρίπτεται από άνθρωπο, που ως μονό στοιχείο γνώσης έχει το κατέβασμα σελίδων, διαφορών κατασκευαστών, μου είναι αδιανόητο. Σίγουρα κάνω λάθη και εγώ, μα δεν είναι δυνατόν να πειστώ με εκφράσεις της τάξης «συνέχισε τις μπουρδες».
Τώρα ένταξη, την πρώτη φορά ήταν τύχη και δούλεψε!.
Μα τουλάχιστον 2 με 3 φορές το κάνω την ημέρα, εδώ και 20 περίπου χρόνια, που έγινε απαραίτητο εξάρτημα στα αυτοκίνητα, και άμεσος βλέπω διαφορά. Άρα 2 Χ 300 Χ 20 = 12000 ΦΟΡΕΣ Τυχερός ΉΜΟΥΝΑ?!......
Αφήνω λιπών στην κρίση των διαβαστών της ενότητας, την όποια θετική η αρνητική απόφαση. (αυτή την στιγμή είναι 14). ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ: ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙ, ΤΟΝ ΠΕΤΑΝΕ, η πρώτα τον καθαρίζουν ανέξοδα?!.....
Antonis-team.Ο map είναι αισθητήρας πίεσης, δεν υπάρχει ροή αέρα και δεν χρειάζεται καθάρισμα.
Δουλεύει πάντα και δεν χαλάει ποτέ εκτός αν σπάσει.Το τακτικό καθάρισμα του map είναι ΜΠΟΥΡΔΕΣ.
Αισθητήρας πίεσης είναι και ο αισθητήρας πίεσης λαδιού, φαίνεται και εκείνος βουλώνει τακτικά και θέλει καθάρισμα.
Αντώνη, δώσε στοιχεία σε ποιο αμάξι δεν δούλευε ο map, τι έγραφε το διαγνωστικό πριν και τι έγραφε το διαγνωστικό μετά το καθάρισμα.
Για να δούμε τι ξέρεις. -
μήπως τότε ο MAF χρειάζεται καθάρισμα
-
Άλλο το ένα άλλο το άλλο.
Για τον ΜΑΡ μιλάμε, αισθητήρα πίεσης.
Όχι γενικά για την εισαγωγή, αισθητήρες θερμοκρασίες, πεταλούδες κλπ. -
Και κάπου εδώ νομίζω ότι έχεις δίκιο και εννοούσαμε τον maf
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Και κάπου εδώ νομίζω ότι έχεις δίκιο και εννοούσαμε τον mafΌχι, για τον ΜΑΡ μιλούσαμε.
Ρώτησα άνθρωπο που ΦΤΙΑΧΝΕΙ παρόμοιους αισθητήρες:
The surface moves very little, maybe .002”. Normally these things work with a strain gauge. I have no idea if you can clean one of these things. I doubt it will help. -
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Θα βγάλω και τους 2 λοιπόνΒγάλτη ολόκληρη από το αυτοκίνητο να πάει στον διάολο!
-
Θα έγραφα διάφορα αλλά είμαι εγκρατής.
Καλά κάνεις και καθαρίζεις την εισαγωγή στο σέρβις, τα αμάξια δουλεύουν καλύτερα
αλλά σε όλα τα άλλα συνεργεία που δεν καθαρίζουν την εισαγωγή, σύμφωνα με τα γραφόμενά σου θα έπρεπε να δουλεύουν χάλια τα αμάξια τους.
Μπορεί να μη δουλεύουν τέλεια αλλά δεν μπορείς να πεις ότι όλα τα άλλα δουλεύουν χάλια.Τεσπα, σε ένα αμάξι που δουλεύει χάλια για να βεβαιωθείς γρήγορα ότι ο map είναι βουλωμένος/χαλασμένος κάνεις το εξής:
Σβήσε το αμάξι,
Βγάλε τη πρίζα από τον map,
Βάλε μπρος,
Αν το αμάξι συνεχίζει να δουλεύει χάλια, ο map ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΑΞΕΙ και το πρόβλημα είναι άλλο.
Αν το αμάξι δουλεύει καλύτερα από πριν, ο map είναι βουλωμένος/χαλασμένος. -
Και σίγουρα και ο τελευταίος στο μαγαζί, αυτό κάνει που εσύ περιγράφεις!!!!!......και τρέχω μετά εγώ να διαγράφω βλάβες!!!.Δε βγαζει σφαλμα .
-
Ο χρήστης lll έγραψε:
Και σίγουρα και ο τελευταίος στο μαγαζί, αυτό κάνει που εσύ περιγράφεις!!!!!......και τρέχω μετά εγώ να διαγράφω βλάβες!!!.
Δε βγαζει σφαλμα .
Σε τι αμάξι yugo?
Aπο όσο ξερω εξαρτάται απο τον κατασκευστη.καποια βγάζουν κάποια όχι -
Θα έγραφα διάφορα αλλά είμαι εγκρατής.
Καλά κάνεις και καθαρίζεις την εισαγωγή στο σέρβις, τα αμάξια δουλεύουν καλύτερα
αλλά σε όλα τα άλλα συνεργεία που δεν καθαρίζουν την εισαγωγή, σύμφωνα με τα γραφόμενά σου θα έπρεπε να δουλεύουν χάλια τα αμάξια τους.
Μπορεί να μη δουλεύουν τέλεια αλλά δεν μπορείς να πεις ότι όλα τα άλλα δουλεύουν χάλια.Τεσπα, σε ένα αμάξι που δουλεύει χάλια για να βεβαιωθείς γρήγορα ότι ο map είναι βουλωμένος/χαλασμένος κάνεις το εξής:
Σβήσε το αμάξι,
Βγάλε τη πρίζα από τον map,
Βάλε μπρος,
Αν το αμάξι συνεχίζει να δουλεύει χάλια, ο map ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΑΞΕΙ και το πρόβλημα είναι άλλο.
Αν το αμάξι δουλεύει καλύτερα από πριν, ο map είναι βουλωμένος/χαλασμένος.
Και σίγουρα εγώ δεν είμαι εγκρατής.
Και σίγουρα και ο τελευταίος στο μαγαζί, αυτό κάνει που εσύ περιγράφεις!!!!!......και τρέχω μετά εγώ να διαγράφω βλάβες!!!.
Και σίγουρα σε κάθε service, καθαρίζουμε πεταλούδα.
ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΟ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ map!!!......
Μα είμαι ‘ταμαχιάρης’ και όταν μου λένε άσκημες λέξεις, τα παίρνω στο κρανίο.
Και σίγουρα η λέξη «βουλωμένος» σημβαίνει συχνά.
Και σίγουρα ΛΕΟΝΤΑ, ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΕ ΣΥΓΧΩΡΕΣΕΙΣ, ΠΟΥ ΣΟΥ ΑΓΡΙΕΨΑ!!!......
ΑΝΤΩΝΗΣ.Εγώ συνεχίζω και αμφιβάλω ότι όλα τα αμάξια που έρχονται στο μαγαζί σου και δουλεύουν χάλια, κανένα δεν έχει πρόβλημα με τον map.
Αν είχαν πρόβλημα με τον map και έβγαζες την πρίζα θα δούλευαν μια χαρά.
Διάφορες Τεχνικές απορίες..........