-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Το αυτοκίνητο είναι πολύ προσεγμένο και ειδικά το εσωτερικό του μου άρεσε. Εμφανώς πολύ βελτιωμένο σε σχέση με το Getz που αντικατέστησε.πρέπει να πάω να το δώ!!!!
Μου αρέσει πολύ!!!! 78 αλογάκια ειναι πολύ καλά σε αυτη τη τιμή και αυτούς τους χώρους!!!! -
Εμείς ήδη το παραγγείλαμε για τη μητέρα μου...
-
Κάτι άκουσα ότι θα έρθει και με 1600άρι κινητήρα. Ισχύει;;
Λέτε να βγει και σε καμιά σπορ έκδοση με τίποτα ζάντες 16άρες κλπ...κλπ...;;;
Είναι σχεδόν 4 μέτρα, είναι όμορφο μέσα-έξω, έχει μαύρο ταμπλό...
Αν βγει και καμιά σπορ έκδοση τότε μάλλον με ξαναβλέπω πάλι με κορεάτικο... -
Παιδιά, εμένα δεν με ενδιέφεραν αυτά. Εγώ ήθελα να βρω αντικειμενικά το πιο ολοκληρωμένο πακέτο με ένα χαμηλό budget που είχαμε.
Έκανα test drive σε fiesta, corsa, mazda2 και i20 και κατέληξα στο i20. Ο κινητήρας 1.2 είναι πολύ ελαστικός και μου φάνηκε πως είχε καλύτερη επιτάχυνση από το fiesta 1.4 και γενικά μου έδωσε πολύ καλή αίσθηση στο δρόμο. Πολύ ωραίος κόκκινος φωτισμός και πολύ καλή ποιότητα στο εσωτερικό.
Α και πολύ οικονομικό στα καύσιμα, στα τέλη και στα ανταλλακτικά. Τι άλλο θέλει κανείς σε αυτή την κατηγορία;
ΥΓ: Κι εγώ διαβάζω πως θα έρθει και με 1,4 και 1,6 κινητήρες.
-
Toν 1600άρη μπορεί ο Δάβαρης να μην τον φέρει. Αλλωστε και στο Getz τον έκοψε.
Δεν τους φέρνει γιατί θα υποχρεωθεί εκ'των πραγμάτων να ρίξει τις τιμές των 1200 και 1400 κυβικών ώστε να έχει ανταγωνιστική τιμή ο 1600άρης απέναντι στους υπόλοιπους κατασκευαστές.
Για αυτό μάλλον δεν τους φέρνει...
Πάντως αν δεν το φέρει θα χάσει ένα πλήθος πελατών που ζητούν 'μικρό' με επιδόσεις ...Ένα απλό παράδειγμα.
Το FORD FIESTA 1600 Sport κοστίζει μόλις 15625euro...και 15800 το 5θυρο.
To i20 GLS (1400κυβικά) ο Δάβαρης το χρεώνει 14700euro...μόλις 1000euro ποιο φθηνά από το Ford.
Αν φέρει το 1600άρι πόσο πρέπει να το πουλήσει ώστε να είναι ποιο φθηνό από το Fiesta και ταυτόχρονα να μην ρίξει τις τιμές του δικού του;
Άτοπο, δεν γίνεται!!Το ίδιο έκανε και με το Coupe, το ίδιο και με το Getz, το ίδιο και με το Lantra, το ίδιο και με το Sonata και ίσως το ίδιο θα κάνει και με τα υπόλοιπα μοντέλα (i30). Φαίνεται ότι 'κόβει' τα πάνω από 1600κυβικά μοντέλα...γιατί του στερούν τις διπλωματικές κινήσεις...
Αν το συνεχίσει ... βλέπω να έχει σύντομα προβλήματα ...
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
με 295 λίτρα χώρο αποσκευών και 2.53m wheelbase (ενδεικτικά το 207 έχει 2.54m και είναι μάλιστα και 9εκ. μεγαλύτερο σε μήκος) είναι εντυπωσιακά ευρύχωρο!!!
ο 1.2 είναι λίγος όμως με 1066 κιλά βάρος!
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
με 295 λίτρα χώρο αποσκευών και 2.53m wheelbase (ενδεικτικά το 207 έχει 2.54m και είναι μάλιστα και 9εκ. μεγαλύτερο σε μήκος) είναι εντυπωσιακά ευρύχωρο!!!
ο 1.2 είναι λίγος όμως με 1066 κιλά βάρος!
Έχει USB ...
Έχει AUX IN ...
Έχει Clima ...Το 1200άρι είναι πολύ λίγο.
Για μένα λίγο είναι και το 1400άρι...
Αν έρθει το 1600άρι, με 16άρι ή 17άρι ζαντικό ... τότε με καλύπτει σε όλα ... και είναι και 5θυρο ... (αρκεί να έχει πίσω δίσκους και όχι ταμπούρα.. )Και χωράει και στο πάρκινγκ μου άνετα και είναι και ωραίο... και κάνει για όλες τις δουλειές 'εντός εκτός και επι τα αυτά'... ... και θα κάνω εύκολα ανταλλαγή ...
Αλλά δεν θα το φέρει ο Δάβαρης το 1600άρι...
Οπότε παραμένω με το Coupe ...
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Έχει USB ...
Έχει AUX IN ...
Έχει Clima ...... και είναι και 5θυρο ...
Και χωράει και στο πάρκινγκ μου άνετα και είναι και ωραίο... και κάνει για όλες τις δουλειές 'εντός εκτός και επι τα αυτά'... ... και θα κάνω εύκολα ανταλλαγή ...
άντε καλοτάξιδο...άσε το διαμέρισμα...
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
άντε καλοτάξιδο...άσε το διαμέρισμα...Eυχαριστώ!...! .... ...
Τελικά δεν τις γλυτώνω!...
-
Στα 1.2, η καλύτερη επιλογή αυτή τη στιγμή μάλλον είναι το Clio με τον κινητήρα TCE 100hp και με έκπτωση στην τιμή -1.250 €.
-
ΌΛες οι υποκειμενικές εκτιμήσεις καλές είναι...Όμως ας ποστάρουν όσοι έτυχε να κάνουν test drive μπας και πουν κάτι συγκεκριμένο από εμπειρία και όχι υποθέσεις. Στο http://www.whatcar.co.uk και άλλα εγγλέζικα site γράφουν π.χ. ότι ο 1.2 είναι ζωηρός και μια χαρά. Ισχύει άραγε???
-
Εγώ το οδήγησα και ήδη είπα σε προηγούμενο ποστ πως μου φάνηκε πιο ζωηρός από το fiesta 1.4 με τα 96 άλογα!
-
Ο χρήστης planetman έγραψε:
Εγώ το οδήγησα και ήδη είπα σε προηγούμενο ποστ πως μου φάνηκε πιο ζωηρός από το fiesta 1.4 με τα 96 άλογα!Λογικά θα πρέπει να είναι πιο ελαφρύ απο το Φιέστα!!!! Παίζει κι αυτό ρόλο αν ισχύει!!!
-
Δεν ξέρω αλλά εμένα όλα τα ford μου φαίνονται πολύ αργοκίνητα, αργόστροφα.
-
http://www.worldcarfans.com/9090209.010 ... ges-leaked
...είπα να μην ανοίξω νέο τόπικ στα 'Μελλοντικά μοντέλα' αφού είναι έκδοση ήδη υπάρχοντος. -
Τελικά θα έρθει το 1600άρι;
-
Υποστηρίζει η Hyundai ότι το i20 είναι ένα αυτοκίνητα ειδικά σχεδιασμένο για την ευρωπαϊκή αγορά και τις ανάγκες των ευρωπαίων αγοραστών γι'αυτό και σχεδιάστηκε στη Γερμανία...η παραγωγή του όμως για την παγκόσμια αγορά περιλαμβανομένης της ευρωαπαϊκής;**Το νέο i20 όπως και το i10 **που ήδη κυκλοφορεί στους δρόμους μας, **κατασκευάζονται αμφότερα στην Ινδία **όπου θα βρίσκεται πλέον το εξαγωγικό κέντρο της Hyundai για compact αυτοκινητα...καλά μας δουλεύουν; Και με τις τιμές;Το ίδιο αμοίβεται ο Γερμανός, ο Ιταλός,ο Ισπανός με τον Ινδό....; Απαράδεκτη η Hyundai...οι τιμές θα έπρεπε να είναι πολύ πιο κάτω...έχει παραγίνει το πράγμα πια...
Και επειδή είδα τη συζήτηση περί ποιότητας κτλ...ακόμα και αν η ποιότητα των Hyundai που παράγονται στην Ινδία είναι η ίδια με αυτήν της Κορέας, τους ίδιους μισθούς παίρνουν οι Ινδοί με τους Κορεάτες και μας προσφέρουν τα αυτοκίνητα στις ίδιες τιμές;Γιατί πρέπει να καρπώνονται όλο το κέρδος από τη μείωση του κόστους και να μη μεταφέρεται στο προϊόν με πτώση της τιμής; Καμία άλλη δικαιολογία για την παραγωγή αυτοκινήτων σε Ινδία και Κίνα χωρίς μειώσεις στις τιμές; -
O μόνος λόγος που μεταφέρθηκαν εκεί οι γραμμές παραγωγής είναι η μείωση του κόστους, τίποτα άλλο. Η Hyundai τα τελευταία χρόνια έχει ανεβάσει πολύ την ποιότητα αλλά αντίστοιχα ανέβασε και τις τιμές της και από ότι φαίνεται απλά ήθελε να αυξήσει κι άλλο τα κέρδη της. Δεν βγάζουν πια φτηνά αυτοκίνητα όπως παλιά, προσπαθούν να ανταγωνιστούν στα ίσα (σχεδόν στα ίσα, παραμένουν χαμηλότερες οι τιμές κατά ένα 10% σε σχέση με τα ευρωπαϊκά) τις υπόλοιπες αυτοκινητοβιομηχανίες.
Εμένα αυτό που με εντυπωσιάζει είναι οι τιμές των Volvo και Saab που φτιάχνονται σε χώρες όπου ο εργαζόμενος πληρώνεται με τρελούς μισθούς, κι όμως το κόστος των αυτοκινήτων τους είναι χαμηλότερο από τα αντίστοιχα γερμανικά (audi, bmw, mercedes).
-
Ο χρήστης Neos έγραψε:
O μόνος λόγος που μεταφέρθηκαν εκεί οι γραμμές παραγωγής είναι η μείωση του κόστους, τίποτα άλλο. Η Hyundai τα τελευταία χρόνια έχει ανεβάσει πολύ την ποιότητα αλλά αντίστοιχα ανέβασε και τις τιμές της και από ότι φαίνεται απλά ήθελε να αυξήσει κι άλλο τα κέρδη της. Δεν βγάζουν πια φτηνά αυτοκίνητα όπως παλιά, προσπαθούν να ανταγωνιστούν στα ίσα (σχεδόν στα ίσα, παραμένουν χαμηλότερες οι τιμές κατά ένα 10% σε σχέση με τα ευρωπαϊκά) τις υπόλοιπες αυτοκινητοβιομηχανίες.Εμένα αυτό που με εντυπωσιάζει είναι οι τιμές των Volvo και Saab που φτιάχνονται σε χώρες όπου ο εργαζόμενος πληρώνεται με τρελούς μισθούς, κι όμως το κόστος των αυτοκινήτων τους είναι χαμηλότερο από τα αντίστοιχα γερμανικά (audi, bmw, mercedes).
O Γερμανός εργάτης στην αυτοκινητοβιομηχανία είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος παγκοσμίως, όπως είχα διαβάσει σε ένα άρθρο, κάτι που έχει αρχίζει να αλλάζει εδώ και κάποια χρόνια...οι διαφορές με τις άλλες χώρες της ΕΕ δεν είναι μεγάλες...οι Γερμανοί, έχοντας εγκαταλείψει τα λουθηρανικά πρότυπα,δίνουν πολύ περισσότερα χρήματα στο marketing, ούτε όμως αυτό δικαιολογεί τη διαφορά τιμής. Η διαφορά της τιμής προκύπτει ως αποτέλεσμα της υψηλής ζήτησης για τα προϊόντα τους επειδή αγοράζοντάς τα αγοράζει και το aspiration του ότι δηλαδή μεταβλήθηκε η κοινωνική του θέση,αποτέλεσμα της φήμης τους και του marketing,που τους επιτρέπει υψηλότερα περιθώρια κέρδους για ομοειδή προϊόντα...τέλος εξαρτάται από το μοντέλο... αν σκεφθείς ότι το Α4 1.8 είναι πολύ πιο μεγάλο σε μέγεθος από το 9-3 και το S60 και ακόμα περισσότερο από το S40...
Και επειδή είμαστε η Hyundai πράγματι έχει βελτιώσει την ποιότητά της, έχει αξιόπιστα οχήματα (μηχανολογικά) πιο πολύ ακόμα ίσως και από τους Ιάπωνες αλλά δεν μπορεί να υποστηρίζει ότι τα αυτοκίνητά της έχουν ως κύριο στόχο τους ευρωπαίους όταν τα φτιάχνει στην Ινδία...δηλαδή η Toyota με το Yaris που το φτιάχνει στη Γαλλία είναι χαζή;Για να μπει στη συνείδηση του ευρωπαϊκού κοινού πρέπει να κάνει κάτι στη Δυτική Ευρώπη...όλα τα άλλα είναι άλλα λόγια ν'αγαπιόμαστε... -
Οι περισσότεροι αγοραστές όμως δεν έχουν ιδέα για το που κατασκευάζεται το κάθε αμάξι.
Δηλαδή ο τυπικός αγοραστής Hyundai θα έχει στο νου του ότι πήρε 'Κορεάτικο' ανεξάρτητα από το εργοστάσιο που του το κατασκεύασε. Πόσοι έχουν Opel Corsa και ξέρουν ότι το αμάξι τους είναι φτιαγμένο στην Ισπανία; Πόσοι έχουν Auris 3d ή Mercedes δε_θυμάμαι_ποιο_μοντέλο και ξέρουν ότι ήρθε από Τουρκία; Για τον τυπικό αγοραστή στο 90% των περιπτώσεων μετράει το όνομα της εταιρείας και μόνο. Είδες τα τούρκικα Toyota/Mercedes ή τα κινέζικα Honda να πωλούνται φθηνότερα; Μπα... οπότε όλοι αυτό τον δρόμο ακολουθούν, μειώνουν το κόστος παραγωγής μόνο για να αυξήσουν τα κέρδη και όχι για να προσφέρουν φθηνότερα το προϊόν
Hyundai i20