-
Για τον πόλεμο κατά της ακρίβειας πόσο ποντάρεις και σε ποιον;
-
@koutsan
Την δικια μου να δεις και θα καταλάβεις!!! Αλλά ΔΕΝ βοηθάει!!! -
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Άρχισες πάλι.
Δεν είμαι επαγγελματίας ανώτερος στρατιωτικός είμαι όμως στο χώρο.
Έχω κάνει σπουδές στο αντικείμενο.
Έχω υπ' όψιν μου τις Βίβλους και τα επιχειρησιακά σχέδια σε ότι αφορά στους δύο από τους τρείς κλάδους ( ΣΞ , Ναυτικό ).
Έχω πλήρη πληροφόρηση για τον Ελληνικό Στρατό και αρκετά καλή για τον τουρκικό σε ότι αφορά την επιχειρησιακή ετοιμότητα , την οργάνωση , το αξιόμαχο , την ψυχολογία.
Δεν πατάω εύκολα τα κουμπάκια. Υπογράφω και ας προκαλέσω μειδιάματα. Δεν είμαι από αυτούς που θα φοβηθούν να μιλήσουν μήπως και μειδιάσουν τύποι που η μόνη τους ενασχόληση είναι η μείωση των άλλων και η αυτοαναγόρευσή τους σε φωτεινούς ( εάν είναι καράφλες ) παντογνώστες.
Παρ' όλ' αυτά δεν είναι κανείς υποχρεωμένος ούτε να ασπαστεί την άποψή μου , ούτε να συμφωνήσει. Παρακαλώ όμως για λίγη ευγένεια γιατί τραχείς ξέρουμε να είμαστε όλοι.
Τι να πει κανείς...Ό,τι και να πει είναι λίγο...
Το πρόβλημα είναι το δωρεάν...Αν σε έβαζαν να παίξεις 100 χιλιαρικάκια στοίχημα απόδοση 80/20 θα μας τα έλεγες αλλιώς, αλλά όταν είναι τζάμπα ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια οι (για ευγένεια μην παρακαλάς δεν με διακρίνει αυτή η αρετή)
Ε αφού δεν είσαι ευγενής τουλάχιστον προσώρησε στον χαρακτηρίσμό που έκρυψες με εικονίδια.
Είμαι , με τις παρούσες συνθήκες , μέσα για το στοίχημα. Όχι 100 χιλιάρικα ( που δεν τα έχω ) αλλά ένα 20άρι χιλιάδες ( που τα έχω ) τα βάζω.
Και μετά Γιώργο? Θα κάνουμε πόλεμο για να δούμε ποιός θα κερδίσει το στοίχημα?
Μην είσαι απόλυτος!
Δεν είμαι εθνικιστικά απόλυτος , δεν το λέω για να πουλήσω μούρη. Δεν ξέρω πως θα είναι τα πράγματα σε δύο χρόνια ή πως ήταν προ 15ετίας. Μιλάω για τωρινά δεδομένα.
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Η πολιτική είναι ευαίσθητο θέμα. Μην μετανοιώσουμε που ξεκινήσαμε την κουβέντα!!! Λίγη προσοχή στους χαρακτηρισμούς koutsan! Δεν χρειάζονται!!! Και δεν προσφέρουν και τίποτα!!
Δεν θεωρώ ότι έχω να προσφέρω τίποτα και δεν έχω να προσφέρω τίποτα...
Συμμετέχοντας σε μια συζήτηση, προσφέρεις, είτε θέλεις είτε όχι, την άποψή σου! Αφού καταλαβαίνεις τι εννοώ! Το να αποκαλέσεις κάποιον 'βλάκα' σε τι βοηθάει?
Πότε με είπε βλάκα ; Σε κάθε περίπτωση επιστρέφω τον χαρακτηρισμό αυτόν ή όποιον άλλον είχε στο νου του.
-
Ο χρήστης ginogsm έγραψε:
Η πολιτική είναι ευαίσθητο θέμα. Μην μετανοιώσουμε που ξεκινήσαμε την κουβέντα!!! Λίγη προσοχή στους χαρακτηρισμούς koutsan! Δεν χρειάζονται!!! Και δεν προσφέρουν και τίποτα!!
Δεν θεωρώ ότι έχω να προσφέρω τίποτα και δεν έχω να προσφέρω τίποτα...
Συμμετέχοντας σε μια συζήτηση, προσφέρεις, είτε θέλεις είτε όχι, την άποψή σου! Αφού καταλαβαίνεις τι εννοώ! Το να αποκαλέσεις κάποιον 'βλάκα' σε τι βοηθάει?
Πότε με είπε βλάκα ; Σε κάθε περίπτωση επιστρέφω τον χαρακτηρισμό αυτόν ή όποιον άλλον είχε στο νου του.
-
Χαλαρώστε ρε σεις.
Εδώ και 33 σελίδες και δεν πλακωθήκαμε για τα πολιτικά (πάει χάλασε ο κόσμος!).
Για τους Τούρκους θα χαλάσουμε τις καρδιές μας;;; -
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Ε αφού δεν είσαι ευγενής τουλάχιστον προσώρησε στον χαρακτηρίσμό που έκρυψες με εικονίδια.
Είμαι , με τις παρούσες συνθήκες , μέσα για το στοίχημα. Όχι 100 χιλιάρικα ( που δεν τα έχω ) αλλά ένα 20άρι χιλιάδες ( που τα έχω ) τα βάζω.
Ποιό στοίχημα μωρέ, ενός πολέμου που δεν θα γίνει? Και αφού μας είπες για τα υπάρχοντα σχέδια και ότι δεν θα εμπλακούν και άλλοι και να φέρουμε και τη Λίτσα Πατέρα να μας πει τη γνώμη της και και ...
Αυτός είναι ο ορισμός του ΜΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ 'Λέω ό,τι γουστάρω και κανείς δεν μπορεί να με ελέγξει για την ορθότητα των ισχυρισμών μου' ...
Γι αυτό είναι ΤΖΑΜΠΑ οι προβλέψεις σου...Και εγώ εκτιμώ ότι σε πόλεμο μεταξύ Αιθιοπίας - Κίνας η Αιθιοπία θα κερδίσει κατά 80% αν βέβαια δεν επέμβει η Κένυα, το ΝΑΤΟ, η Ρωσία, και ο ΟΗΕ...Το παίζω μάλιστα στοίχημα 500 χιλιάρικα...
Μωρός είσαι.
Απάντησε σε δημοσίευση που έλεγε ότι χωρίς παρέμβαση τρίτων η Ελλάδα θα έχανε έναν Πόλεμο με την τουρκία. Αντιπαρέρχομαι το γεγονός ότι στον Πόλεμο είμαστε όλοι χαμένοι και λέω ότι χωρίς παρέμβαση τρίτων η Ελλάδα με μεγάλο ποσοστό βεβαιότητος θα κέρδιζε - επιχειρησιακά. Τώρα εσύ μπορείς να καλέσεις όποιον θέλεις και γνωρίζεις και να παίζεις ότι θέλεις , δεν είναι δικό μου πρόβλημα.
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
πρεπει να ειμαστε ο μονος ευρωπαικος λαος που ειναι τοσο 'πολεμοχαρης'
Ανέκαθεν.
Θυμίσου ότι είμαστε το μόνο έθνος που γιορτάζει την έναρξη ενός πολέμου και όχι την λήξη ( '21 , ΒΠΠ ).
-
Ανέκαθεν.
Θυμίσου ότι είμαστε το μόνο έθνος που γιορτάζει την έναρξη ενός πολέμου και όχι την λήξη ( '21 , ΒΠΠ ).
Είμαστε τόσο όσο όλοι οι άλλοι λαοί!!!!
-
Ο χρήστης Petros έγραψε:
Χαλαρώστε ρε σεις.
Εδώ και 33 σελίδες και δεν πλακωθήκαμε για τα πολιτικά (πάει χάλασε ο κόσμος!).
Για τους Τούρκους θα χαλάσουμε τις καρδιές μας;;;Αφού πετάγεται πάντα να πει την
-
Ρε εκλογές έχουμε. Υποτίθεται για το πως θα ζήσουμε καλύτερα.
Αφήστε τους πολέμους. Κάντε κάτι άλλο...
-
Ποιό στοίχημα μωρέ, ενός πολέμου που δεν θα γίνει? Και αφού μας είπες για τα υπάρχοντα σχέδια και ότι δεν θα εμπλακούν και άλλοι και να φέρουμε και τη Λίτσα Πατέρα να μας πει τη γνώμη της και και ...
Αυτός είναι ο ορισμός του ΜΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ 'Λέω ό,τι γουστάρω και κανείς δεν μπορεί να με ελέγξει για την ορθότητα των ισχυρισμών μου' ...
Γι αυτό είναι ΤΖΑΜΠΑ οι προβλέψεις σου...Και εγώ εκτιμώ ότι σε πόλεμο μεταξύ Αιθιοπίας - Κίνας η Αιθιοπία θα κερδίσει κατά 80% αν βέβαια δεν επέμβει η Κένυα, το ΝΑΤΟ, η Ρωσία, και ο ΟΗΕ...Το παίζω μάλιστα στοίχημα 500 χιλιάρικα...
Μωρός είσαι.
Απάντησε σε δημοσίευση που έλεγε ότι χωρίς παρέμβαση τρίτων η Ελλάδα θα έχανε έναν Πόλεμο με την τουρκία. Αντιπαρέρχομαι το γεγονός ότι στον Πόλεμο είμαστε όλοι χαμένοι και λέω ότι χωρίς παρέμβαση τρίτων η Ελλάδα με μεγάλο ποσοστό βεβαιότητος θα κέρδιζε - επιχειρησιακά. Τώρα εσύ μπορείς να καλέσεις όποιον θέλεις και γνωρίζεις και να παίζεις ότι θέλεις , δεν είναι δικό μου πρόβλημα.
γιωργο,
δεν ελεγε οτι θα εχανε τον πολεμο με την τουρκια (δικια μου ηταν η δημοσιευση), ελεγε οτι θα ηταν αρκετα πιθανο να εχανε τον πολεμο...
εχουν μεγαλη διαφορα αυτα τα δυο -
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Ανέκαθεν.
Δεν το λέω για κακό ή για καλό.
Κοίτα λίγο από τα αρχαία χρόνια την μέση εκπαίδευση των παιδιών. Αυτή την εντύπωση έχω αποκομίσει.
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Ανέκαθεν.
εγω γιατι βλεπω οτι οι γερμανοι εχουν λυσει τις διαφορες τους με τους γαλλους, οι φινλανδοι με τους ρωσους, οι ισπανοι με τους πορτογαλους κοκ σε αντιθεση με εμας που εχουμε προβλημα με ολους τους γειτονες;;
μηπως επειδη πλεον εμεις και οι γειτονες μας ειμαστε λιγοτερο πολιτισμενοι σε συγκριση μ'αυτους;
ας μην παρεξηγηθω, δεν λεω οτι οι ελληνες ειναι πολεμοχαρεις γενικοτερα
αλλα απο την αλλη οταν εισαι καπως πολιτισμενος και εχεις υποφερει απο πολεμους στο παρελθον (βλ γερμανια, γαλλια κλπ) τοτε δεν πολυψηνεσαι.. λογικο δεν ειναι;
αντιθετως.... οι απολιτιστοι... http://www.youtube.com/watch?v=186PVicCcKg
οκ μειοψηφιες αυτοι θα μου πεις αλλα.. ποσοι απο τους ελληνες δεν θα ηθελαν την σμυρνη ελληνικη, ή τι αποψη εχουν αληθεια για τη βορεια ηπειρο;εντιτ: γνωριζω οτι κ αλλοι λαοι εχουν προβλημα με τα εδαφη τους (οπως πχ οι ισπανοι) αλλα μιλαω για το λαο..
ποσοι ισπανοι δινουν δεκαρα τσακιστη για τις 2 ισπανικες πολεις στην αφρικη ή για το γιβραλταρ; -
Μήπως ξεχνάμε φίλε μου όμως πόσοι Έλληνες σφαγιάσθηκαν στην Σμύρνη και στην Βόρεια Ηπειρο;
-
Ο χρήστης Patrinos έγραψε:
Μήπως ξεχνάμε φίλε μου όμως πόσοι Έλληνες σφαγιάσθηκαν στην Σμύρνη και στην Βόρεια Ηπειρο;oσοι φινλανδοι σφαχτηκαν απο τους ρωσους;
οσοι γαλλοι απο τους ναζι; -
Ο χρήστης skye έγραψε:
Ανέκαθεν.
εγω γιατι βλεπω οτι οι γερμανοι εχουν λυσει τις διαφορες τους με τους γαλλους, οι φινλανδοι με τους ρωσους, οι ισπανοι με τους πορτογαλους κοκ σε αντιθεση με εμας που εχουμε προβλημα με ολους τους γειτονες;;
μηπως επειδη πλεον εμεις και οι γειτονες μας ειμαστε λιγοτερο πολιτισμενοι σε συγκριση μ'αυτους;
ας μην παρεξηγηθω, δεν λεω οτι οι ελληνες ειναι πολεμοχαρεις γενικοτερα
αλλα απο την αλλη οταν εισαι καπως πολιτισμενος και εχεις υποφερει απο πολεμους στο παρελθον (βλ γερμανια, γαλλια κλπ) τοτε δεν πολυψηνεσαι.. λογικο δεν ειναι;
αντιθετως.... οι απολιτιστοι... http://www.youtube.com/watch?v=186PVicCcKg
οκ μειοψηφιες αυτοι θα μου πεις αλλα.. ποσοι απο τους ελληνες δεν θα ηθελαν την σμυρνη ελληνικη, ή τι αποψη εχουν αληθεια για τη βορεια ηπειρο;εντιτ: γνωριζω οτι κ αλλοι λαοι εχουν προβλημα με τα εδαφη τους (οπως πχ οι ισπανοι) αλλα μιλαω για το λαο..
ποσοι ισπανοι δινουν δεκαρα τσακιστη για τις 2 ισπανικες πολεις στην αφρικη ή για το γιβραλταρ;Εντάξει οι μαρμαρωμένοι βασιλιάδες κτλ είναι ακρότητες που οδηγούν σε οξύνσεις που στην παρούσα δεν έχουν λόγο να συμβαίνουν.
Αλλά το εάν είσαι πολεμοχαρής είναι διαφορετικό από το να είσαι και πολεμόφιλος και όχι απαραίτητα κακό. Δεν κάναμε πολέμους επιθετικούς στην Ιστορία μας πλην του Μ. Αλεξάνδρου και ενδεχομένως δύο ή τριών εκστρατιών. Αλλά όταν χρειάστηκε υπερασπιστήκαμε τα εδάφη μας.
Πάντως και εγώ στην απάντησή μου για την νίκη της Ελλάδος , με πιθανότητες μίλησα.
-
skye
Διαφωνώ οριζοντίως και καθέτως περί του πόσο φιλοπόλεμοι είναι οι Έλληνες. Το αντίθετο ισχύει και είναι κάτι που μας διαχωρίζει από το αγγλοσαξονικό μοντέλο της δύσης. Ο Έλληνας (εν γέννει) ΠΟΤΕ δε θεωρεί τον πόλεμο ως λύση και μάλιστα έχει πολύ ισχυρό αντιπολεμικό αισθητήριο, όχι μόνο για τον ίδιο αλλά για τρίτες χώρες που δεν τις ξέρει καλά-καλά.
Ο Αγγλος, ο Αμερικανός, ο Γερμανός και ενδεχομένως ο Γάλλος και ο Ισπανός, πολύ πιο εύκολα θα 'εγκρίνουν' μία πολεμική πράξη με ηθική μάλιστα αφετηρία. Έχω την αίσθηση (αλλά όχι τη βεβαιότητα) ότι αν αύριο για παράδειγμα οι Αμερικάνοι απειλούσαν να βομβαρδίσουν την Άγκυρα -φερειπείν ως απάντηση σε μία υποτιθέμενη εισβολή στο Ιράκ- οι Έλληνες δε θα έσπευδαν να στηρίξουν και υποστηρίξουν. -
Ο χρήστης skye έγραψε:
Μήπως ξεχνάμε φίλε μου όμως πόσοι Έλληνες σφαγιάσθηκαν στην Σμύρνη και στην Βόρεια Ηπειρο;
oσοι φινλανδοι σφαχτηκαν απο τους ρωσους;
οσοι γαλλοι απο τους ναζι;Αναλογικά περισσότεροι και χάσαμε και το δικαίωμα της διεκδίκησης εδαφών λόγω ίδρυσης άλλου κράτους ( Τουρκικού ).
-
ενδιαφέρον θα είχε μια 4Τ δημοσκόπηση για την παράσταση νίκης
πιστεύω οτι μεγαλύτερο παράδοξο σε αυτές τις εκλογές μέχρι τώρα είναι η παντελής έλλειψη δημοσκοπήσεων .
Εκλογές 2007 - Τα ευτράπελα!!!