-
Ο χρήστης Spike έγραψε:
...κι εγώ είχα την εντύπωση ότι τα λευκά πάνε στον πρώτο...+1
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
...κι εγώ είχα την εντύπωση ότι τα λευκά πάνε στον πρώτο...
+1
Τι εννοείτε? Νομίζατε ότι καταμετρούνται ως ψήφοι του πρώτου κόμματος? Δηλ. αν τα λευκά ήταν 5% και η ΝΔ έβγαινε πρώτο κόμμα ότι θα έπαιρνε 5% bonus?
-
Ναι
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
ΝαιΟχι ΔΕΝ ΠΑΝΕ στο πρώτο κόμμα, παρότι έγινε μια μαμουνιά στις
προηγούμενες εκλογές (ο γνωστός Αχιλλέας) και έγινε χαμός
στο εκλογοδικείο γιατί παρερμήνευσαν το νόμο.Η βουλή έβαλε τέλος στην ιστορία - δεν επιδρούν την κατανομή.
BTW: Χίλιες φορές καλύτερα να ψηφίσετε κάποιο μικρό κόμμα
παρά να ρίξετε λευκο. Το λευκό ΔΕΝ ΠΡΟΣΜΕΤΡΑΤΑΙ στην διαδικασία,
δηλαδή η ΑΡΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ειναι γνωστή αλλά ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΡΟΛΟ. -
Ρε παιδιά, τα λευκά είναι μέσα στα ποσοστά των έγκυρων.
Δηλαδή στα έγκυρα 900 που λέει ο Kouk μέσα είναι και τα λευκά που παίρνουν κάποιο ποσοστό.
Στο τέλος όταν μοιράζονται οι έδρες τα λευκά προσμετρούνται (;) στο πρώτo κόμμα, έτσι κέρδισε η Φουντουκίδου (ΝΔ) τη έδρα από τον Πασχαλίδη (ΠΑΣΟΚ) στην Πέλλα (στα δικαστήρια).
Δηλαδή συναίβει αυτό για το οποίο γελάει ο Koutsan.
Ωστόσο ο νόμος άλλαξε από τότε και ρωτάω τι ισχύει τώρα.Στο παράδειγμα που έγραψα πριν έχει κανείς απάντηση;
-
Οχι. Στα 900 δεν είναι τα λευκά. Τα λευκά είναι στα 100 μαζί με τα άκυρα!
Δεν μπορείς να υπολογίσεις τις έδρες με 'ξερά' ποσοστά.
Μονοεδρικές, εξισορροπήσεις κλπ μεταβάλουν πολύ την κατανομή των εδρών... -
Νομίζω ότι ισχύει αυτό που λέει ο zardoz.
Δήλαδη το λευκό που δηλώνει αντίδραση, βολεύει τους πρασινομπλέδες. -
Λογικό δεν είναι?Αφου λευκό θα ψηφίσει κάποιος που δεν θα ψήφιζε ένα από αυτά τα κόμματα...!!
-
Ο χρήστης ripper έγραψε:
Δήλαδη το λευκό που δηλώνει αντίδραση, βολεύει τους πρασινομπλέδες.νομιζω το λευκο και το ακυρο πανε υπερ του πρωτου κομματος.......
-
Ο χρήστης ripper έγραψε:
Ρε παιδιά, τα λευκά είναι μέσα στα ποσοστά των έγκυρων.
Δηλαδή στα έγκυρα 900 που λέει ο Kouk μέσα είναι και τα λευκά που παίρνουν κάποιο ποσοστό.
Στο τέλος όταν μοιράζονται οι έδρες τα λευκά προσμετρούνται (;) στο πρώτo κόμμα, έτσι κέρδισε η Φουντουκίδου (ΝΔ) τη έδρα από τον Πασχαλίδη (ΠΑΣΟΚ) στην Πέλλα (στα δικαστήρια).
Δηλαδή συναίβει αυτό για το οποίο γελάει ο Koutsan.
Ωστόσο ο νόμος άλλαξε από τότε και ρωτάω τι ισχύει τώρα.Στο παράδειγμα που έγραψα πριν έχει κανείς απάντηση;
Τα λευκά ΔΕΝ προσμετρώνται για την εύρεση του εκλογικού μέτρου...Αυτό το έκανε μόνο η απόφαση 12/2005 του ΑΕΔ σύμφωνα με την οποία στη συγκεκριμένη επίδικη διαφορά προσμετρήθηκαν τα λευκά ψηφοδέλτια ως έγκυρα (πρωτοφανές στα χρονικά)...Μετά από αυτό το φέσι φυσικά προστέθηκε ρητή διάταξη στον εκλογικό νόμο για τη μη προσμέτρηση των λευκών ψηφοδελτίων στο εκλογικό μέτρο.
-
Ο χρήστης toyotaman έγραψε:
Δήλαδη το λευκό που δηλώνει αντίδραση, βολεύει τους πρασινομπλέδες.νομιζω το λευκο και το ακυρο πανε υπερ του πρωτου κομματος.......
Λόγω του ότι δεν ανεβαίνουν τα ποσοστά άλλων κομμάτων...οχι επειδή προσμετρούνται...το είπαμε και λίγο πιο πριν!
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Δεν προσμετρούνται! Το ποσοστό που παίρνει κάθε κόμμα είναι επί των έγκυρων..Συμφωνώ με τον Μάρκο. Δεν είναι επιλογή η μη συμμετοχή...
Η μη συμμετοχή (λευκά, άκυρα, μη προσέλευση κλπ), κατα την άποψή μου ισούται με απόρριψη της ίδιας της Δημοκρατίας ως πολιτεύματος.Οχι οτι δεν είναι δικαίωμα κάποιου να αρνείται το πολίτευμα αυτό, αλλα δεν μπορεί να το εντάσσει σε κάποια άλλη ιδεολογία ή να το αποκαλεί διαφορετικά, απο απόρριψη της ίδιας της Δημοκρατίας. Αν εντούτοις υπάρχει επίσημα κάποιο κίνημα ανάλογο και μου διαφεύγει, ας το αναφέρει κάποιος... Θεωρώ, οτι το δικαίωμα της ψήφου θα πρέπει να το ασκούμε όλοι, εστω κι αν αυτό σημαίνει την ψήφιση ενος κόμματος που δεν έχουμε ακούσει ποτέ....Κι αυτό, τόσο για λόγους σεβασμού προς τη Δημοκρατία, οσο και για λόγους επιρροής του εκλογικού αποτελέσματος. (κατα των κομμάτων που είναι κυρίαρχα και μας έχουν αγανακτήσει πχ).
Στο θέμα της προσμέτρησης των λευκών και ακύρων υπερ του πρώτου κόμματος, μου φαίνεται τελείως .....άκυρο να συμβαίνει!! Εφόσον αυτές οι ψήφοι δεν αφορούν κάποιο κόμμα, πώς είναι δυνατόν να είναι υπέρ κάποιου ???? Αν είναι ετσι, **προτείνω και το ποσοστό της αποχής **να πηγαινει στο πρώτο κόμμα....!!!! (ώωωωρεεε κάτι αυτοδυναμίες, νάααααααα....., με το συμπάθειο !!!!! )
-
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
Δεν προσμετρούνται! Το ποσοστό που παίρνει κάθε κόμμα είναι επί των έγκυρων..
Συμφωνώ με τον Μάρκο. Δεν είναι επιλογή η μη συμμετοχή...
Στο θέμα της προσμέτρησης των λευκών και ακύρων υπερ του πρώτου κόμματος, μου φαίνεται τελείως .....άκυρο να συμβαίνει!! Εφόσον αυτές οι ψήφοι δεν αφορούν κάποιο κόμμα, πώς είναι δυνατόν να είναι υπέρ κάποιου ???? Αν είναι ετσι, **προτείνω και το ποσοστό της αποχής **να πηγαινει στο πρώτο κόμμα....!!!! (ώωωωρεεε κάτι αυτοδυναμίες, νάααααααα....., με το συμπάθειο !!!!! )
Δεν συμβαίνει, δεν είναι έτσι, το είπαμε 4-5 φορές...
-
Η μη συμμετοχή (λευκά, άκυρα, μη προσέλευση κλπ), κατα την άποψή μου ισούται με απόρριψη της ίδιας της Δημοκρατίας ως πολιτεύματος.Οχι οτι δεν είναι δικαίωμα κάποιου να αρνείται το πολίτευμα αυτό, αλλα δεν μπορεί να το εντάσσει σε κάποια άλλη ιδεολογία ή να το αποκαλεί διαφορετικά, απο απόρριψη της ίδιας της Δημοκρατίας. Αν εντούτοις υπάρχει επίσημα κάποιο κίνημα ανάλογο και μου διαφεύγει, ας το αναφέρει κάποιος... Θεωρώ, οτι το δικαίωμα της ψήφου θα πρέπει να το ασκούμε όλοι, εστω κι αν αυτό σημαίνει την ψήφιση ενος κόμματος που δεν έχουμε ακούσει ποτέ....Κι αυτό, τόσο για λόγους σεβασμού προς τη Δημοκρατία, οσο και για λόγους επιρροής του εκλογικού αποτελέσματος. (κατα των κομμάτων που είναι κυρίαρχα και μας έχουν αγανακτίσει πχ).
Με συγχωρεις κανεις λαθος.....
Γιατι το λευκο και το ακυρο ειναι απορριψη της Δημοκρατιας ?
Οταν το 90% των πολιτικων στην Ελλαδα ειναι ψευτες......
Ποτε σκεφτηκαν πραγματι τον μεσο Ελληνα πολιτη......
Ποτε αυτα που ειπαν προεκλογικα τα υλοποιησαν αμεσως μετα τις εκλογες....
Παντα φταει η προηγουμενη κυβερνηση......
Αυτοι δεν φταινε ποτε......
Ποτε παρετηθηκε ενας πολιτικος απο ευθιξια...
ΠΟΤΕ
Γιατι το λευκο και το ακυρο να μην ειναι πραγματι μια διαμαρτυρια κατα της εκαστοτε πολιτικης των κομματων ? -
Για όλα αυτά Τογιοταίε!
Θεωρώ, ότι αφού τα κρίνεις, μπορείς να ψηφίσεις 'Κυνηγούς' και να μειώσεις τα ποσοστά των πρώτων κομμάτων...
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Κάποιοι όμως εξακολουθούσαν να επιμένουν.
ΠΟΤΕ
Γιατι το λευκο και το ακυρο να μην ειναι πραγματι μια διαμαρτυρια κατα της εκαστοτε πολιτικης των κομματων ?Γιατι 1ον και κυριότερον, δεν ιδρώνει το αυτάκι τους με τη μέθοδο που προτείνεις και 2ον γιατι- ακόμη και κατα τα λεγόμενά σου- υπάρχει ενα 10% άξιων πολιτικών.
-
ΠΟΤΕ
Γιατι το λευκο και το ακυρο να μην ειναι πραγματι μια διαμαρτυρια κατα της εκαστοτε πολιτικης των κομματων ?Γιατι 1ον και κυριότερον, δεν ιδρώνει το αυτάκι τους με τη μέθοδο που προτείνεις και 2ον γιατι- ακόμη και κατα τα λεγόμενά σου- υπάρχει ενα 10% άξιων πολιτικών.
Ναι φιλε μου.
Μπορει να υπαρχει ενα 10% εντιμων πολιτικων, αλλα και αυτοι καιγονται απο το συστημα. Και αν δεν καουν και θελουν να μιλησουν εξω απο τα δοντια θα τους φανε απο τα κομματα. -
Δε φτάνει ότι το λέω ε?
Ε για να μην επιμένουν
Ν. 3434/ 2006 (Α΄ 21)
Ρύθμιση θεμάτων εθνικών, νομαρχιακών και δημοτικών εκλογών και διευθέτηση ειδικών θεμάτων.Άρθρο 1
Λευκά ψηφοδέλτια
Κατά την αληθή έννοια των διατάξεων της παρ. 4 του άρθρου 4 και των άρθρων 5, 6, 7 και 8 του ν. 3231/2004 (ΦΕΚ 45 Α΄), κατά τη σύνταξη, ανά εκλογική περιφέρεια, των πινάκων αποτελεσμάτων από τα αρμόδια δικαστήρια, κατά την κατανομή των εδρών, καθώς και για τον καθορισμό του εκλογικού μέτρου, τα λευκά ψηφοδέλτια δεν προσμετρώνται στα έγκυρα. -
Η όπως λέει ο Κύρος Γρανάζης του 4ΤΦ: 'Ετσι είναι. Μην με βάζεις να ψάχνω!'
-
Πολύ ωραία, το πιασαμε.
ΑΡΑ:
Για όποιον δεν γουστάρει τους πρασινομπλέδες, η αποχή-άκυρο-λευκό είναι χαμένη ψήφος.Οπότε πρέπει να βρούμε ποιο μικρό κόμμα θα ψηφίσουμε.
Και αν δεν κάνω λάθος, για να περιοριστούν οι έδρες του κυβερνώντος κόμματος, συμφέρει να μπουν περισσότερα κόμματα στη βουλή.Thanks Koutsan-Kouk.
Εκλογές 2007 - Τα ευτράπελα!!!