-
Μετά την πρόσφατη ανακοίνωση των διορισμών-τοποθετήσεων των καθηγητών δευτεροβάθμιας, μάθαμε ότι η φίλη μου (νεοδιόριστη μέσω ΑΣΕΠ) τοποθετείται στο νησί της Καλύμνου. Επειδή αφενός δε γνωρίζω πρακτικά σχεδόν τίποτα από Δωδεκάνησα και ειδικότερα το συγκεκριμένο νησί (συγκοινωνίες, υποδομές, διαμονή κλπ) αφετέρου είναι αρκετά τα πράγματα που πρέπει να έχει υπόψη του και να προσέξει ένας πρωτοδιόριστος εκπαιδευτικός που ξενιτεύεται από το σπίτι του λόγω δουλειάς, θα παρακαλούσα όποιον/α φίλο/η έχει ανάλογες εμπειρίες είτε από το συγκεκριμένο νησί ή γενικότερα από Δωδεκάνησα ως προς τα θέματα που προανέφερα, να παραθέσει τις εμπειρίες του. Θα είναι πολύτιμη βοήθεια για τις επόμενες κινήσεις μας..
-
Μετά την πρόσφατη ανακοίνωση των διορισμών-τοποθετήσεων των καθηγητών δευτεροβάθμιας, μάθαμε ότι η φίλη μου (νεοδιόριστη μέσω ΑΣΕΠ) τοποθετείται στο νησί της Καλύμνου. Επειδή αφενός δε γνωρίζω πρακτικά σχεδόν τίποτα από Δωδεκάνησα και ειδικότερα το συγκεκριμένο νησί (συγκοινωνίες, υποδομές, διαμονή κλπ) αφετέρου είναι αρκετά τα πράγματα που πρέπει να έχει υπόψη του και να προσέξει ένας πρωτοδιόριστος εκπαιδευτικός που ξενιτεύεται από το σπίτι του λόγω δουλειάς, θα παρακαλούσα όποιον/α φίλο/η έχει ανάλογες εμπειρίες είτε από το συγκεκριμένο νησί ή γενικότερα από Δωδεκάνησα ως προς τα θέματα που προανέφερα, να παραθέσει τις εμπειρίες του. Θα είναι πολύτιμη βοήθεια για τις επόμενες κινήσεις μας..
-
-
Ρε σεις ο δασκαλάκος μας, που χάθηκε; (ναι αυτός με το μουχουπέντε)
-
Κανείς;
-
Ο χρήστης lazarefa έγραψε:
Μετά την πρόσφατη ανακοίνωση των διορισμών-τοποθετήσεων των καθηγητών δευτεροβάθμιας, μάθαμε ότι η φίλη μου (νεοδιόριστη μέσω ΑΣΕΠ) τοποθετείται στο νησί της Καλύμνου. Επειδή αφενός δε γνωρίζω πρακτικά σχεδόν τίποτα από Δωδεκάνησα και ειδικότερα το συγκεκριμένο νησί (συγκοινωνίες, υποδομές, διαμονή κλπ) αφετέρου είναι αρκετά τα πράγματα που πρέπει να έχει υπόψη του και να προσέξει ένας πρωτοδιόριστος εκπαιδευτικός που ξενιτεύεται από το σπίτι του λόγω δουλειάς, θα παρακαλούσα όποιον/α φίλο/η έχει ανάλογες εμπειρίες είτε από το συγκεκριμένο νησί ή γενικότερα από Δωδεκάνησα ως προς τα θέματα που προανέφερα, να παραθέσει τις εμπειρίες του. Θα είναι πολύτιμη βοήθεια για τις επόμενες κινήσεις μας..Τι δουλειά έκανε πριν η φίλη σου; Μήπως δούλευε στον ιδιωτικό τομέα;
Γιατί αν ναι τότε ότι και να κάνει θα περάσει ζάχαρη
Εντάξει θα είναι λίγο δύσκολα τον χειμώνα αλλά δεν είναι και πολύς ο καιρός, έτσι κι αλλιώς οι εκπαιδευτικοί 5-6 μήνες τον χρόνο δουλεύουν συνολικά, λίγο οι διακοπές, λίγο τα τριήμερα, λίγο οι καταλήψεις, λίγο οι εκλογές έφυγε ο χρόνος
Αν ήτανε άντρας θα σου έλεγα να προμηθευτεί κανένα καλάμι, στολή κατάδυσης, ψαρόβαρκα κ.λ.π. κ.λ.π.
Αλλά επειδή είναι γυναίκα δυσκολεύει λίγο το πράγμα
Αν έχετε σχέση ίσως θα πρέπει και εσύ να περνάς που και που από εκεί για ψυχολογική υποστήριξη Μόνο πρόσεχε γιατί κυκλοφορεί, πολύ, ένας ιός εγκυμοσύνης σε τέτοιες συνθήκες.Όσες γνωστές έχω και πήγαν σε τέτοιες μεταθέσεις σε λίγους μήνες πήραν επαπειλούμενη, μετά 2 χρόνια άδεια, μετά πάλι επαπειλούμενη και ξανά άδεια και σε 4 χρόνια έχουν πάρει μετάθεση δίπλα στο σπίτι τους , 2 παιδιά βλέπεις
Χωρίς παρεξήγηση
-
Ο χρήστης klong έγραψε:
Μόνο πρόσεχε γιατί κυκλοφορεί, πολύ, ένας ιός εγκυμοσύνης σε τέτοιες συνθήκες.Είναι ιός που αρχίζει να διαφαίνεται 2-3 μήνες μετά την έναρξη της σχολικής
περιόδου. Αρχίζουν τα 'υπονοούμενα', το 'που πάει η σχέση μας' κλπ κλπ.ΠΡΟΣΟΧΗ, ως τώρα ο ιός έχει χτυπήσει 4 στις 4 γνωστές μου εκπαιδευτικούς.
Ακόμα παίζει πολύ και ο 'πολιτικός γάμος'Συγνώμη που δεν σου απαντάμε ΑΚΡΙΒΩΣ για αυτό που ρώτησες, αλλά αυτά (που ρώτησες)
λύνονται τις πρώτες εβδομάδες. Αυτό που σου λέμε κρατάει την υπόλοιπη (ίσως) ζωή σου. -
Ωχ, κατάλαβα...Περίπου όπως τα φανταζόμουν είναι
Με άλλα λόγια ή με παντρεύεσαι/γκαστρώνεις ή χωρίσαμε... -
Μην λετε τετοια γιατι του χρονου τελειωνει η δικια μου και αν ειμαστε ακομα μαζι
-
Εγώ δεν το βρίσκω τόσο τραγικό όσο θέλουν να το παρουσιάζουν οι περισσότεροι/ες. Και οι δικιά μου γυναίκα πέρασε ένα χρόνο στη Νάξο() και ήταν μια χαρά ...και για τους δυό! Δεν πέρασε καθόλου άσχημα. Κάθε δεύτερο Σ/Κ ερχόταν μετά πήγαινα εγώ.... Μακάρι να μπορούσα να είχα περάσει κι εγώ αυτή την εμπειρία για να μην πω ότι θα το σκεφτόμουν σοβαρά να μείνω για πάντα εκεί! Όσο για τους άγριους χειμώνες..... είναι πολύ... ρομαντικά!!!! Το μόνο που θα πω είναι ότι η γυναίκα μου που ακόμη και χθες ψιλοκρύωνε, πέρασε όλο το χειμώνα σε δωμάτιο χωρίς θέρμανση με μία μόνο κουκουνάρα (θέλω να πιστεύω!!!). Χωρίς πλάκα η υποτιθέμενη ερήμωση των νησιών το χειμώνα δεν είναι και τόσο τραγική γιατί ο εκπαιδευτικός κάνει παρέα με άλλους εκπαιδευτικούς που βρίσκονται στην ίδια θέση μ'αυτόν. Αν λοιπόν έχουν θετική διάθεση και δεν κλαίνε την μοίρα τους θα περάσουν ωραία. Αρκεί να μην έχουν αφήσει πίσω οικογένεια και παιδιά κι έχουν το μυαλό τους μόνο στο πώς θα φύγουν από εκεί.
Τώρα βέβαια η Κάλυμνος δεν είναι Νάξος(), είναι πολύ πιο μακριά και εκτός των βασικών ακτοπλοικών γραμμών και η συγκοινωνία το χειμώνα γίνεται πολύ πιο δύσκολη. Αλλά η εντύπωσή μου είναι (τουλάχιστον απ'όσο μπορεί κανείς να κρίνει επισκεπτόμενος το νησί το καλοκαίρι) ότι πρέπει να έχει αρκετό κόσμο και το χειμώνα τουλάχιστον στην Πόθια και μάλιστα καλό κόσμο. Αυτό μπορεί να το συμπεράνει κανείς από τον εντυπωσιακά μεγάλο αριθμό (για το μέγεθος της πόλης) οδοντιάτρων, γιατρών και φαρμακείων! Γενικά έχει πάρα πολλούς μετανάστες στην Αμερική, Αυστραλία κλπ οι οποίοι αγαπούν το νησί κι αυτό φαίνεται.
Επίσης ακόμη κι αν υπηρετήσει σε σχολείο έξω από την Πόθια (αν υπάρχει) έχω την εντύπωση ότι θα είναι πολύ εύκολο να μένει στην Πόθια και να πηγαινοέρχεται καθημερινά.Γενικά πιστεύω ότι το πώς θα αντιμετωπίσει κανείς τη ζωή στα νησιά είναι καθαρά θέμα διάθεσης. Με θετική διάθεση και χωρίς οικογενειακές υποχρεώσεις θα περάσει καλά και θα είναι μία θετική εμπειρία που θα της μείνει.
(*). Νάξος: για όσους δεν έχουν πάει για να προλάβω τον ΓΙΩΡΓΟΣ123 η Νάξος είναι ένα απαίσιο νησί με μία μόνο παραλία. (έτσι μήπως και αραιώσει λίγο ο κόσμος ...)
-
Ο χρήστης Farmakopoios έγραψε:
Μην λετε τετοια γιατι του χρονου τελειωνει η δικια μου και αν ειμαστε ακομα μαζιΈλα μην κάνεις έτσι και εγω 2 παιδιά έχω και δεν είναι και τόσο άσχημα τα πράγματα, ίσα ίσα θα έλεγα
Ειδικά αν ήταν εκπαιδευτικός και η δική μου θα ήταν ακόμη καλύτερα.
Το τέλειο θα ήταν βέβαια να ήμουνα εγώ διορισμένος (*), έστω και στην Κάλυμνο, μόνος για 1-2 χρόνια
Θα έπερνα τις στολές κατάδυσης κ.λ.π κ.λ.π. που αναφέρω παραπάνω και θα ήμουνα και ο πρώτος
Αλλά που τέτοια τύχη.Αντε κάντε παιδιά να λυθεί και το δημογραφικό μας, αν δεν κάνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι ποιός θα κάνει.
(*) Αδιόριστος εκπαιδευτικός βλέπεις.
-
Ως εκπαιδευτικος (που δεν δουλεψε ποτε ως εκπαιδευτικος),μπορω να πω οτι την ζηλευω, αλλη φαση να διδασκεις σε μερη οπου το εργο σου εχει οχι απλως σημασια,αλλα ειναι το παν...
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Ως εκπαιδευτικος (που δεν δουλεψε ποτε ως εκπαιδευτικος),μπορω να πω οτι την ζηλευω, αλλη φαση να διδασκεις σε μερη οπου το εργο σου εχει οχι απλως σημασια,αλλα ειναι το παν...Λίγο ιδεαλιστικό αυτό, η πραγματικότητα είναι συνήθως πολύ διαφορετική.. Από τις εμπειρίες της γυναίκας μου και των συναδέλφων της μπορώ να πώ χοντρικά ότι στα τουριστικά νησιά τα παιδιά και οι γονείς την έχουν χεσμένη τη μόρφωση και το λένε κατάμουτρα στους καθηγητές τους καθώς βλέπουν το μέλλον τους στον τουρισμό. Στα λιγότερο τουριστικά-φτωχά μέρη το επίπεδο αντίληψης των μαθητών είναι μερικές φορές τόσο χαμηλό που σε πιάνει απελπισία. Αλλά όπως λέει η γυναίκα μου αν υπάρχει έστω και ένα παιδί που ενδιαφέρεται και αισθάνεσαι ότι το βοηθάς να πάει μπροστά αξίξει να κάνεις αυτή τη δουλειά!
Βέβαια υπάρχουν και περιπτώσεις που το έργο σου έχει τεράστια σημασία. Δεν θα ξεχάσω ένα φίλο αδιόριστο φυσικό τότε που πριν χρόνια είχε πάει διακοπές στην Λέρο και οι κάτοικοι όταν έμαθαν την ειδικότητά του τον παρακαλούσαν να δηλώσει αναπληρωτής στο νησί ( το οποίο είχε μείνει χωρίς φυσικό) και θα φρόντιζαν εκείνοι να πάρει τη θέση...
-
H Kαλυμνος ειναι πανεμορφη , απλα τον χειμωνα -ιδιαιτερα- η μοναδικη προσβαση ειναι απο Κω ....
ειναι μια μικρη οδυσσεια για εναν Ηπειρωτη (Αθηναιο) να μεταβει στο νησι ....
απαιτουνται παρα πολλες ωρες και αποκλειστικα συγκεκριμενα δρομομολογια ....απλα υποπονη .... θα αποζημιωθει/θειτε απο την φυσικη ομορφια του νησιου ....
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
αλλη φαση να διδασκεις σε μερη οπου το εργο σου εχει οχι απλως σημασια,αλλα ειναι το παν...ΣΟΦΟ !!
-
Ο χρήστης Blacktan έγραψε:
H Kαλυμνος ειναι πανεμορφη , απλα τον χειμωνα -ιδιαιτερα- **η μοναδικη προσβαση ειναι απο Κω **....ειναι μια μικρη οδυσσεια για εναν Ηπειρωτη (Αθηναιο) να μεταβει στο νησι ....
απαιτουνται παρα πολλες ωρες και αποκλειστικα συγκεκριμενα δρομομολογια ....απλα υποπονη .... θα αποζημιωθει/θειτε απο την φυσικη ομορφια του νησιου ....
Με το αεροπλάνο ξέρει κανείς τι ακριβώς παίζει; Επίσημα γνωρίζω πως πέρσι (2006) τον Αύγουστο εγκαινιάστηκε το αεροδρόμιο Καλύμνου κι από τότε (υποτίθεται) λειτουργεί κανονικά με περίπου 7 πτήσεις την εβδομάδα για Αθήνα (και κάποιες κοινές μέσω Αστυπάλαιας). Η πραγματικότητα σήμερα ωστόσο, όπως τη βίωσα εγώ ψάχνοντας για αεροπορικά εισιτήρια κατά την τρέχουσα περίοδο έχει ως εξής:
Αφενός πολλά sites που κάνεις Online κράτηση αεροπορικής θέσης δε συμπεριλαμβάνουν καν την Κάλυμνο στους προορισμούς (είναι σα να μην υπάρχει γιαυτούς δηλαδή ), αφετέρου 1-2 που την έχουν ως επιλογή δίνουν διαθεσιμότητα για πτήσεις μόνο για μετάβαση από Ελ. Βενιζέλος προς Κάλυμνο, ενώ για την επιστροφή δεν υπάρχει απολύτως τίποτα, σα να μη γίνονται καθόλου δρομολόγια. Στο δε site των Ολυμπιακών Αερογραμμών, για το ταξίδι Κάλυμνος - Αθήνα δίνει μόνο μια πτήση για τις 5 Σεπτεμβρίου, ότι ημερομηνία κι αν βάλεις (από σήμερα δηλαδή μέχρι και 1,5 μήνα μετά πχ, ανεξαρτήτως ημέρας). Σε κάποιο forum διάβασα ότι μάλλον κάνει κάποια βρωμιά η Ολυμπιακή και εμμέσως πλην σαφώς προωθεί τους επιβάτες από Κάλυμνο για Αθήνα μέσω πτήσεων από Κω . Γνωρίζει κανείς κάτι; -
To σάιτ της ολυμπιακής γενικώς δε δουλεύει, για δρομολόγια τηλεφώνησε την ολυμπιακή ή ρώτα σε τουριστικό πρακτορείο.
Από φίλη συναδέλφου που ήταν νεοδιόριστη εκπαιδευτικός στην Κάλυμνο έχω ακούσει καλά λόγια και ευχάριστες εμπειρίες. Εκτός των άλλων είπε ότι έχει αρκετό κόσμο και το χειμώνα. -
`Αμεση σύνδεση με Κάλυμνο γίνεται είτε με γραμμή του Αγούδημου GA Ferries (Ροδάνθη, Ανθή Μαρίνα) είτε με Blue Star με το Διαγόρας είτε με το Blue Star 2 αλλά θα πρέπει να κατέβεις Λέρο ή Κω και από κει να πας Κάλυμνο. Και τον χειμώνα υπάρχει σύνδεση Λέρος - Κάλυμνος αλλά πιο σπάνια, μη ξεχνιόμαστε ότι εκεί έκανα θητεία Για αεροπορική κάλυψη απ'ότι λέει στο site της Ολυμπιακής, έχει.
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
`Αμεση σύνδεση με Κάλυμνο γίνεται είτε με γραμμή του Αγούδημου GA Ferries (Ροδάνθη, Αγ. Μαρίνα) είτε με Blue Star με το Διαγόρας είτε με το Blue Star 2 αλλά θα πρέπει να κατέβεις Λέρο ή Κω και από κει να πας Κάλυμνο. Και τον χειμώνα υπάρχει σύνδεση Λέρος - Κάλυμνος αλλά πιο σπάνια, μη ξεχνιόμαστε ότι εκεί έκανα θητεία Για αεροπορική κάλυψη απ'ότι λέει στο site της Ολυμπιακής, έχει.Στρατιωτική λέσχη (Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς) είχε στην Κάλυμνο; Ρωτώ γιατί έχω ακούσει ότι στις περιοχές που υπάρχει λέσχη αξιωματικών (κι αντίστοιχα στρατιωτικό εστιατόριο) οι εκπαιδευτικοί αυτών των περιοχών έχουν δικαίωμα να σιτίζονται με τιμές αντίστοιχες αυτές των στρατιωτικών...
-
Λογικά ναι, στη Λέρο έκανα θητεία εγώ
Πάντως απ'τη στιγμή που υπάρχει στρατιωτική βάση θα υπάρχει και το αντίστοιχο εστιατόριο, στη Λέρο είχα πάει μερικές φορές κι έφαγα, καλό φαί είχαν -
αμα γουσταρει αναρριχηση-καταδυση θα περασει τζετ στην καλυμνο.
εχει φοβερους βραχους
αμα δε γουσταρει, ευκαιρια ειναι ν'αρχισει να γουσταρει
κατα τ'αλλα κλαιν δεν εχω ιδεα
Πληροφορίες για Κάλυμνο-πρωτοδιόριστο εκπαιδευτικό