-
Οδηγαω στον δρομο της Αγιας Πελαγιας λιγο εξω απο το Ηρακλειο.
Ξαφνικα στα 200 περιπου μετρα βλεπω να διασχιζει το δρομο σαν σφαιρα μια κατσικα. Επειδη περναω πολυ συχνα απο εκεινο το σημειο, ξερω οτι υπαρχει σε εκεινο το μερος μια μαντρα με προβατα και κατσικες, οποτε σκεφτηκα αμέσως οτι η 'φιλη μας' την κοπανησε απο το μαντρι. Πριν προλαβω να τελειωσω τη σκεψη μου βλεπω να πεταγεται απο την ακρη του δρομου ενα μαυροπουκαμισάς πανω σε μια 'γουρουνα'. Του δειχνω με το χερι προς τα πού πηγε η κατσικα και αφου μου εκανε μια χειρονομια σαν να μου λεει 'ευχαριστω' μου προταξε το δικανο που κουβαλουσε σαν να μου ελεγε 'τωρα θα της δειξω εγω' -
Αυτο επρεπε να παει στο ΖΩΑ ΖΩΑ ΖΩΑ!
Ρε τον μαυροπουκαμισα....ακου γουρουνα!
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Οδηγαω στον δρομο της Αγιας Πελαγιας λιγο εξω απο το Ηρακλειο.
Ξαφνικα στα 200 περιπου μετρα βλεπω να διασχιζει το δρομο σαν σφαιρα μια κατσικα. Επειδη περναω πολυ συχνα απο εκεινο το σημειο, ξερω οτι υπαρχει σε εκεινο το μερος μια μαντρα με προβατα και κατσικες, οποτε σκεφτηκα αμέσως οτι η 'φιλη μας' την κοπανησε απο το μαντρι. Πριν προλαβω να τελειωσω τη σκεψη μου βλεπω να πεταγεται απο την ακρη του δρομου ενα μαυροπουκαμισάς πανω σε μια 'γουρουνα'. Του δειχνω με το χερι προς τα πού πηγε η κατσικα και αφου μου εκανε μια χειρονομια σαν να μου λεει 'ευχαριστω' μου προταξε το δικανο που κουβαλουσε σαν να μου ελεγε 'τωρα θα της δειξω εγω'Να υποθέσω οτι η κατσίκα βρήκε τραγικό θάνατο, ε?
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
η κυράτσα με το Jetta σταματούσε σε όλες τις διασταυρώσεις (το κοκκάλωνε) ενώ είχε προτεραιότητα και ακολουθούσε και το λεωφορείο.καλά έκανε και σταματούσε στις διασταυρώσεις σε μικροστενα κι ας είχε προτεραιότητα. Οι απο πίσω όφειλαν να κρατάνε απόσταση ασφαλείας.
-
Σωστό ειναι να κόβεις στα στενά στις διασταυρώσεις, λάθος είναι να παρακωλύεις την κυκλοφορία. Και απ' οτι κατάλαβα από την περιγραφή, η κυρία αυτή έκανε το 2ο.
-
Ο χρήστης xristos69 έγραψε:
η κυράτσα με το Jetta σταματούσε σε όλες τις διασταυρώσεις (το κοκκάλωνε) ενώ είχε προτεραιότητα και ακολουθούσε και το λεωφορείο.
καλά έκανε και σταματούσε στις διασταυρώσεις σε μικροστενα κι ας είχε προτεραιότητα. Οι απο πίσω όφειλαν να κρατάνε απόσταση ασφαλείας.
ΠΕΣ ΜΟΥ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙΣ! ΑΥΤΟ ΜΟΝΟ ΤΕΛΟΣ!
να ερθω να σου κανω ακριβως το ιδιο...να δω πως θα φερθεις στην πραξη και οχι σταλογια μιας και απο αυτα εχουμε χωρτασει
-
Ο χρήστης xristos69 έγραψε:
η κυράτσα με το Jetta σταματούσε σε όλες τις διασταυρώσεις (το κοκκάλωνε) ενώ είχε προτεραιότητα και ακολουθούσε και το λεωφορείο.
καλά έκανε και σταματούσε στις διασταυρώσεις σε μικροστενα κι ας είχε προτεραιότητα. Οι απο πίσω όφειλαν να κρατάνε απόσταση ασφαλείας.
Απο που κι ως που καλα εκανε και σταματαγε σε ΟΛΑ τα στενα, 'κι ας ειχε προτεραιοτητα'? Που το λεει αυτο? Αν εσυ φοβασαι ακομα και την σκια σου οταν οδηγεις, να μην οδηγεις. Αυτο ελειπε ολα τα αυτοκινητα να σταματανε σε ολα τα στενα και να κανουμε ενα ταξιδι 5 λεπτων, σε 15. Αμα ειναι ετσι να καταργησουμε τις πινακιδες προτεραιοτητας και τον κανονα για προτεραιοτητα απο τα δεξια, και απλα να σταματαμε ολοι παντου. Α ρε ελληναρα...
-
παίδες μια ερώτηση, γιατί οι τύποι δεν έκαναν μια προσπέραση να τελειώνουνε? η χαμηλή ταχύτητα δεν είναι παράνομη ούτε το να τσεκάρεισ συνέχεια στα στενά. Είναι σπασαρχίδικο, ναι. Αναρωτήθηκε κανείς μήπως πρόκειται για κάποιον νέο οδηγό και γυναίκα φοβισμένη ? πως θα γίνει δηλαδή μέχρι να μάθει να οδηγάει?
Τώρα το ξύλο και τουσ τσαμπουκάδες ας τα σχολιάσει κανένας άλλος.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Απο που κι ως που καλα εκανε και σταματαγε σε ΟΛΑ τα στενα, 'κι ας ειχε προτεραιοτητα'? Που το λεει αυτο? Αν εσυ φοβασαι ακομα και την σκια σου οταν οδηγεις, να μην οδηγεις. Αυτο ελειπε ολα τα αυτοκινητα να σταματανε σε ολα τα στενα και να κανουμε ενα ταξιδι 5 λεπτων, σε 15. Αμα ειναι ετσι να καταργησουμε τις πινακιδες προτεραιοτητας και τον κανονα για προτεραιοτητα απο τα δεξια, και απλα να σταματαμε ολοι παντου. Α ρε ελληναρα...
Christos69 το πρόβλημα δεν είναι ότι έκοβε στα στενά (όλοι το κάνουν γιατί κάποιοι ηλίθιοι πετάγονται ύπουλα). Ακινητοποιούσε σχεδόν ή και ΤΕΛΕΙΩΣ το αυτοκίνητο σε κάθε διασταύρωση (όπως είπαν τα παιδιά).
Όταν το κάνεις αυτό διαδοχικά σε παραπάνω από 3 διασταυρώσεις, πας με 20-40km, έχεις πίσω ουρά τουλάχιστον 4-5 οχημάτων (εκ των οποίων το ένα λεωφορείο) και επειδή σου κόρναρε ο πίσω να μην κοιμάσαι, τσιμπάς απότομα φρένο και πας ΕΠΙΤΗΔΕΣ αργά και το κοκαλώνεις σε επόμενη διασταύρωση και ζητάς τα ρέστα, είσαι το λιγότερο ΖΩΟΝ (για να μη πω πιο βαριά κουβέντα).
Μην μου πείτε ότι σε αντίστοιχη περίπτωση αν ακολουθούσατε δεν θα είχαν σπάσει και τα δικά σας νεύρα...
-
Ο χρήστης nteminio έγραψε:
παίδες μια ερώτηση, γιατί οι τύποι δεν έκαναν μια προσπέραση να τελειώνουνε? η χαμηλή ταχύτητα δεν είναι παράνομη ούτε το να τσεκάρεισ συνέχεια στα στενά. Είναι σπασαρχίδικο, ναι. Αναρωτήθηκε κανείς μήπως πρόκειται για κάποιον νέο οδηγό και γυναίκα φοβισμένη ? πως θα γίνει δηλαδή μέχρι να μάθει να οδηγάει?Τώρα το ξύλο και τουσ τσαμπουκάδες ας τα σχολιάσει κανένας άλλος.
Είναι δρόμος που παρκάρουν από δεξιά και μένει το υπόλοιπο οδόστρωμα για τη διέλευση των αυτοκινήτων. Δεν επαρκεί το πλάτος για προσπέραση. Απλά έχει αρκετό πλάτος (δεν σε ενοχλούν τα παρκαρισμένα δηλαδή) και περνάς άνετα. Να προσπεράσεις όμως δεν γίνεται. Είναι ήσυχος δρόμος, σε ήσυχη περιοχή, απλά έχει προτεραιότητα επειδή διέρχονται από εκεί 2 γραμμές λεωφορείων.
-
περιπολικό να έχει μείνει επί της παραλιακής λίγο μετά την έξοδο της εθνικής πάντως είχε προκαλέσει κομφούζιο
-
Δεν μπορω να πω πως η κυρια εκανε λαθος και ελεγχε στις διασταυρωσεις, ειδικα σε δρομο οπως τον περιεγραψε ο Vasgti. Μενω σε παρομοιο δρομο οπου εγω εχω προτεραιοτητα και οι καθετα ερχομενοι εχουν STOP. Αν δεν σταματησω σε ΟΛΕΣ τις διασταυρωσεις το αυτοκινητο μου μεχρι να βγω Αλεξανδρας θα το παρω σε σακουλα...το λιγοτερο. Καπως ετσι βγηκε πρωι πρωι κυριος απο το πρωτο στοπ εξω απο το σπιτι μου χωρις να σταματησει καν ως ωφειλε (1η πιθανη στουκα), καπως ετσι βγηκε η δεσποινις απο αριστερα μου και εχοντας στοπ , κατευθυνομενος προς πανορμου (2η πιθανη στουκα) καπως ετσι και ακρως επιθετικα εκανε σφηνα ταριφας απο δεξια μου στην κηφισιας μετα το δαχτυλιδι για ολυμπιακο σταδιο (εκει που εχει ψαροκοκκαλο (3η πιθανη στουκα) και καπως ετσι δεν σταματησε ταριφας και Smart μαυρο κινουμενοι στον παραδρομο για το Agora Center εχοντας STOP ως οφειλαν. Και ολα αυτα σημερα μεταξυ 9:00 και 9:25 το πρωι. Αν λοιπον δεν σταματαγα εγω θα ειχα συρρικνωσει το αυτοκινητο μου κατα πολλα εκατοστα. Δεν νομιζω λοιπον το οτι η κυρια σταματαγε (ισως και για να προστατεψει την περιουσια της / αυτοκινητο) αξιζει να της δωσουμε τον χαρακτηρισμο ζωο. Για τους τσαμπουκαδες βεβαια ειναι μια αλλη ιστορια. Το ιδιο κανω και εγω, οχι βεβαια για να σπασω τα νευρα των πισω, αλλα για να προστατεψω το οχημα μου απο την βλακεια των υπολοιπων.
Ειμαι και εγω ζωο γιατρε μου??
-
Ο χρήστης Heater έγραψε:
Ειμαι και εγω ζωο γιατρε μου??
λάθος topic
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
λάθος topicΜπαααα.....μπορει να με δει κανεις, να το βαλει εδω και να παρω και τον τιτλο του ζωντοβολου!!!!
-
Heater υπάρχει και μια μικρή διαφορά. Άλλο να σταματάς σε στενά των Αμπελοκήπων (που στάνταρ δεν υπάρχει καλή ορατότητα), και άλλο σε στενά περιοχής των Βορείων προαστίων με άπλετη ορατότητα και ήσυχους δρόμους. Και μάλιστα από τη στιγμή που ενώ ξέρεις τι γίνεται πίσω, το κάνεις επίτηδες.
Και εγώ πάντα κόβω σε στενά. Και όταν λέω κόβω δεν εννοώ ίσα που θα πατήσω το φρένο. Κόβω σε σχεδόν μηδενική ταχύτητα, αλλά περνάς σχεδόν ρολαριστός (πολύ χαμηλές στροφές 2ας). Μολις δεις ότι δεν έρχεται κανείς και δεν απειλείσαι από κάποιον ηλίθιο ή αφηρημένο, επιταχύνεις και περνάς. Με την προϋπόθεση ότι υπάρχει η αντίστοιχη ορατότητα βέβαια.
Σκέψου αυτό και σκέψου τώρα σε αντίστοιχο δρόμο, να το κοκκαλώνεις τελείως, να κοιτάς μια ώρα αν έρχεται κάποιος και βάλε και κάμποσα δεύτερα μέχρι να ξαναξεκινήσει (με 1η)... Και όταν της κορνάρεις να τσαρουχώνει φρένα και να μην πηγαίνει πάνω από 40 ενώ το τετράγωνο μέχρι την επόμενη διασταύρωση είναι αρκετά μεγάλο...
-
Tα ποδηλατα επιτρεπεται να κινουνται στην Κορινθου-Αθηνα ?Την κυριακη το πρωι πετυχα 2 ποδηλατες με αγωνιστικα ποδηλατα στην εθνικη εξω απο τα γκουντις στα Μεγαρα .Καλη η προπονηση αλλα νομιζω οτι απαγορευεται η κινηση τους σε εθνικες οδους,κανω λαθος;
-
Vasgti..σιγουρα σε δρομο που εχει απλετη ορατοτητα μπορεις να ελεγχεις τις διασταυρωσεις ρολαροντας με πολυ μικρη ταχυτητα (αν και στους δρομους του ψυχικου που χρησιμοποιω για να βγω κηφισιας παρα το φαρδος που εχουν αν δεν σταματησεις την εκανες). Απλα επειδη εγραψες οτι υπηρχαν παρκαρισμενα δεξια του δρομου και ισως να μην υπηρχε η σωστη ορατοτατη. Απο την αλλη....και που κορναραν τι καταλαβαν?? Τα δικα τους νευρα εσπασαν (τους τα εσπασε...) και στο τελος εμπλεξαν και σε καυγα. Απλα εκει περιμενεις την σωστη στιγμη να προσπερασεις...η παρακαλας να στριψει προς την αλλη κατευθυνση απο την δικη σου στο επομενο στενο.
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
και να μην πηγαίνει πάνω από 40 ενώ το τετράγωνο μέχρι την επόμενη διασταύρωση είναι αρκετά μεγάλο...Δεν το κατάλαβα αυτό. Εντός κατοικημένης περιοχής με πόσα πρέπει να πηγαίνει; Το ότι μπορεί να μην ήξερε την περιοχή το σκέφτηκε κανείς σας; Ποτέ δεν περνάω αέρα τα στενά περιοχής που δεν ξέρω, πάντα κόβω αρκετά, ενίοτε ακινητοποιούμαι σε σημεία που δεν έχω ορατότητα. Δε με ενδιαφέρει αν ο δρόμος που κινούμαι είναι μεγάλος ή μικρός, αν διέρχονται λεωφορεία ή όχι, αν οι πίσω μου είναι μόνιμοι κάτοικοι ή περαστικοί, αν δε γνωρίζω την περιοχή κινούμαι με μεγάλη προσοχή. Είναι δικαίωμά μου και υποχρέωσή μου.
-
Άλλο αυτό και άλλο να κινείσαι σαν όχημα σχολής οδηγών και από κάποιο σημείο και μετά να το κάνεις ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ. Ξέρεις πως λέγεται αυτό? Παρακώλυση συγκοινωνίας. Αν ήθελε να πηγαίνει με το πάσο της, ας έστριβε εκείνη στο πρώτο στενό, ή να έβγαζε φλας/αλαρμ να προειδοποιεί ότι ψάχνει κάτι ή ας άφηνε να περάσουν όλοι οι υπόλοιποι και μετά συνέχιζε την βραδυπορεία της.
-
Μερικοι διαφωνειτε μονο και μονο για να διαφωνισετε μου φαινεται...
Ο,τι πιο απίθανο εχω δει σε Ελληνικούς δρόμους! [#3]