-
Ο χρήστης akaliptosZR έγραψε:
Φυσικα με ενα παραλληλο εγκεφαλο, φτανεις τα 210 αλογα και τα 35-36 κιλα ροπη, και εισαι κυριος. Διοτι τωρα ειναι τοσο μικρη η πιεση, που ουτε που καταλαβαινεις πως ειναι τουρμπο..ΑΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΑ...ουτε 1.4 ουτε 1.6 πουσαρισμενα μοτερ στο επακρον...
Ευτυχως το μοτερ του GT ειναι χαλαρο... πολυ χαλαρο...
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Φυσικα με ενα παραλληλο εγκεφαλο, φτανεις τα 210 αλογα και τα 35-36 κιλα ροπη, και εισαι κυριος. Διοτι τωρα ειναι τοσο μικρη η πιεση, που ουτε που καταλαβαινεις πως ειναι τουρμπο..ΑΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΑ...ουτε 1.4 ουτε 1.6 πουσαρισμενα μοτερ στο επακρον...
Ευτυχως το μοτερ του GT ειναι χαλαρο... πολυ χαλαρο...
Γνωριζεις μηπως σε τι πιεση δουλευει ?
-
Γεια και χαρά κι από μένα,
είναι πολύ ενδιαφέρουσα η κατηγορία των hot hatch πλέον, μιας και υπάρχουν τόσες πολλές καλές επιλογές, με επιδόσεις και value 4 money. Βέβαια θα πρέπει να προετοιμάσεις την τσέπη και για μετά, αφού αν δεν χώσεις βενζινούλα στα κυλινδράκια, ιπποδύναμη δεν βγαίνει . Εξάλλου, υπάρχει και μια παλιά λαϊκή παροιμία που λέει: ό,τι μπαίνει βγαίνει και το ζουμί είναι κερδος
Τώρα στα μοντέλα(όχι τα μανεκέν)
To Cooper S, αν και πολύ καυτό σε handling/επιδόσεις, είναι όντως παράλογα ακριβό.
Τα Fiesta ST και Megane GT δεν τα προτείνω λόγω προχωρημένης ηλικίας, και ειδικά για το Renault, έχω προσωπική κακή εμπειρία όσον αφορά την αξιοπιστία του(έκδοση 1.6).
Για μένα πάντως, αν μπορείς να ανέβεις από τα 20-25κ στα 25-30, θα δεις διαφορά. Τα 150-180ps, ενδεχομένως να σου αφήσουν και μια ανικανοποίητη επιθυμία για κάτι περισσότερο.
Δυο πολύ top επιλογές, οριακά στο budget, είναι τα Focus ST kai Mazda 3 MPS. Με 225 άλογα τροχό το ένα και 235 το άλλο, μιλάμε για πυραυλάκια. Κράτα υπόψη βέβαια ότι 'πίνουν' με μανία.
Στα Mini Gti, το Corsa OPC επίσης δείχνει κορυφαίο, τουλάχιστον στα χαρτία, μιας και δεν έχει δοκιμαστεί ακόμη σε διάρκεια.
Τέλος, κάτι προτάσεις του τύπου, βλετιώσεις κλπ, απλά είναι εκτός τόπου και χρόνου. Από το να δώσεις 20 στο εργοστάσιο + 5 στον 'Karamitsos Motorsport' για να καταστρέψεις την μεταπωλήτική αξία του αυτοκινήτου σου, αλλά και την αξιοπιστία του, δώστα μια και καλή στο εργοστάσιο. -
Καλά εννοείται δε συζητάω για βελτίωση, τουλάχιστον μηχανική.. ίσως λίγο χαμήλωμα στο ST όμως να είναι απαραίτητο (απ' όσα λέγονται τουλάχιστον).
Πιστεύω ότι στη κατηγορία του είναι το καλύτερο value 4 money, υπολογίζοντας και τις άτοκες και ότι μου το δίνουν με το κλειδί 30 χιλ.
Απλά μετά με βλέπω με το Corsaki 1.2 του '96 της γυναίκας στην Αθήνα....
και αυτή με το λεωφορείο.. -
Μη ζοριστείς τόσο για να πάρεις αμάξι... δεν αξίζει και δεν το χαίρεσαι μετά όταν το έχεις άγχος... Καλύτερα κάτι με 25.000 και τα υπόλοιπα για να περνάς άνετα. Δεν νομίζω να αξιοποιήσεις πολλές φορές τις δυνατότητες που θα σου προσφέρει ένα αμάξι με +5.000 ευρώ, ειδικά αν κινείσαι πολύ στην Αθήνα.
Στα λέω εγώ που ζορίστηκα για να πάρω αμάξι και μου έχει γίνει άγχος... -
Έτσι είναι όμως, κάθε απόλαυση έχει και το τίμημα της...
-
Ο χρήστης XtremeRotary έγραψε:
Γεια και χαρά κι από μένα,είναι πολύ ενδιαφέρουσα η κατηγορία των hot hatch πλέον, μιας και υπάρχουν τόσες πολλές καλές επιλογές, με επιδόσεις και value 4 money. Βέβαια θα πρέπει να προετοιμάσεις την τσέπη και για μετά, αφού αν δεν χώσεις βενζινούλα στα κυλινδράκια, ιπποδύναμη δεν βγαίνει . Εξάλλου, υπάρχει και μια παλιά λαϊκή παροιμία που λέει: ό,τι μπαίνει βγαίνει και το ζουμί είναι κερδος
To Cooper S, αν και πολύ καυτό σε handling/επιδόσεις, είναι όντως παράλογα ακριβό.
Τα Fiesta ST και Megane GT δεν τα προτείνω λόγω προχωρημένης ηλικίας, και ειδικά για το Renault, έχω προσωπική κακή εμπειρία όσον αφορά την αξιοπιστία του(έκδοση 1.6).
Για μένα πάντως, αν μπορείς να ανέβεις από τα 20-25κ στα 25-30, θα δεις διαφορά. Τα 150-180ps, ενδεχομένως να σου αφήσουν και μια ανικανοποίητη επιθυμία για κάτι περισσότερο.
Δυο πολύ top επιλογές, οριακά στο budget, είναι τα Focus ST kai Mazda 3 MPS. Με 225 άλογα τροχό το ένα και 235 το άλλο, μιλάμε για πυραυλάκια. Κράτα υπόψη βέβαια ότι 'πίνουν' με μανία.
Στα Mini Gti, το Corsa OPC επίσης δείχνει κορυφαίο, τουλάχιστον στα χαρτία, μιας και δεν έχει δοκιμαστεί ακόμη σε διάρκεια.
Τέλος, κάτι προτάσεις του τύπου, βλετιώσεις κλπ, απλά είναι εκτός τόπου και χρόνου. Από το να δώσεις 20 στο εργοστάσιο + 5 στον 'Karamitsos Motorsport' για να καταστρέψεις την μεταπωλήτική αξία του αυτοκινήτου σου, αλλά και την αξιοπιστία του, δώστα μια και καλή στο εργοστάσιο.Αν αναφέρεσαι στο σχολιο μου περι εγκεφαλου, να εξηγησω πως ουτε το κοστος ειναι 5.000 ευρω, και πως ουτε η ΕΠΙΣΗΜΗ RENAULT SPORT στη Γαλλια ειναι ο καραμητσος μοτορσπορτ...Τωρα αν καποιος εχει τα λεφτα για το Τζι Τι που κοστιζει 20.800 και δωσει αλλα 2.000 ευρω θα εχει φτασει τα 23.000 ευρω. Με αυτη τη κινηση οι επιδοσεις του θα ειναι παραπλησιες με αυτες του MEGANE RS 225 που κοστιζει 30.000...Οτι θελει ο καθενας..
p.s Αν παλι δεν αναφεροσουν στο σχολιο μου, αγνοησε τα παραπανω (οχι εντελως )
-
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Μη ζοριστείς τόσο για να πάρεις αμάξι... δεν αξίζει και δεν το χαίρεσαι μετά όταν το έχεις άγχος... Καλύτερα κάτι με 25.000 και τα υπόλοιπα για να περνάς άνετα. Δεν νομίζω να αξιοποιήσεις πολλές φορές τις δυνατότητες που θα σου προσφέρει ένα αμάξι με +5.000 ευρώ, ειδικά αν κινείσαι πολύ στην Αθήνα.
Στα λέω εγώ που ζορίστηκα για να πάρω αμάξι και μου έχει γίνει άγχος...+1000
-
Και εγώ θα σου ξαναπώ, νομίζεις οτι το μοτέρ σου έχει πολύ σχέση με αυτό του RS;
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Και εγώ θα σου ξαναπώ, νομίζεις οτι το μοτέρ σου έχει πολύ σχέση με αυτό του RS;Eπειδη μαλλον εσυ δεν ξερεις ακριβως τις διαφορες σου παραθετω επακριβως
'Το 'μικρό' μοτέρ των 165-170 ίππων είναι ίδιο με το 'μεγάλο' των 225 του megane RS. Η μόνη διαφορά βρίσκεται στην σχέση συμπίεσης και στα έμβολα.9,5:1 αντί 9:1. Τα προγραμματισμένα megane RS στο ρενω κλαμπ βγάζουν στην χειρότερη 250 άλογα και φυσικά δεν κινδυνεύουν να σπάσουν.Με ίδια σωθικά λοιπόν και χρησιμοποιώντας τουρμπίνα και μπέκ από τον 'μεγάλο' κινητήρα μετατρέπουμε τον 'μικρό' κινητήρα σε 'μεγάλο' με έλάχιστα αυξημένη συμπίεση. Το κόστος τουρμπίνας και μπέκ ως καινούργιων ανταλλακτικών από την ίδια την Renault δεν ξεπερνά τα 2500
-
μη δωσεις 30 χιλιαρικα..δεν υπαρχει λογος να πηγαινει κανεις με λεωφορειο κτλ κτλ...
ενα 207 τουρμπο ειναι πολυ καλη επιλογη και σβελτη!
-
Και εγώ θα σου ξαναπώ, νομίζεις οτι το μοτέρ σου έχει πολύ σχέση με αυτό του RS;
Eπειδη μαλλον εσυ δεν ξερεις ακριβως τις διαφορες σου παραθετω επακριβως
'Το 'μικρό' μοτέρ των 165-170 ίππων είναι ίδιο με το 'μεγάλο' των 225 του megane RS. Η μόνη διαφορά βρίσκεται στην σχέση συμπίεσης και στα έμβολα.9,5:1 αντί 9:1. Τα προγραμματισμένα megane RS στο ρενω κλαμπ βγάζουν στην χειρότερη 250 άλογα και φυσικά δεν κινδυνεύουν να σπάσουν.Με ίδια σωθικά λοιπόν και χρησιμοποιώντας τουρμπίνα και μπέκ από τον 'μεγάλο' κινητήρα μετατρέπουμε τον 'μικρό' κινητήρα σε 'μεγάλο' με έλάχιστα αυξημένη συμπίεση. Το κόστος τουρμπίνας και μπέκ ως καινούργιων ανταλλακτικών από την ίδια την Renault δεν ξεπερνά τα 2500
-
Γεια και χαρά κι από μένα,
είναι πολύ ενδιαφέρουσα η κατηγορία των hot hatch πλέον, μιας και υπάρχουν τόσες πολλές καλές επιλογές, με επιδόσεις και value 4 money. Βέβαια θα πρέπει να προετοιμάσεις την τσέπη και για μετά, αφού αν δεν χώσεις βενζινούλα στα κυλινδράκια, ιπποδύναμη δεν βγαίνει . Εξάλλου, υπάρχει και μια παλιά λαϊκή παροιμία που λέει: ό,τι μπαίνει βγαίνει και το ζουμί είναι κερδος
Τέλος, κάτι προτάσεις του τύπου, βλετιώσεις κλπ, απλά είναι εκτός τόπου και χρόνου. Από το να δώσεις 20 στο εργοστάσιο + 5 στον 'Karamitsos Motorsport' για να καταστρέψεις την μεταπωλήτική αξία του αυτοκινήτου σου, αλλά και την αξιοπιστία του, δώστα μια και καλή στο εργοστάσιο.Αν αναφέρεσαι στο σχολιο μου περι εγκεφαλου, να εξηγησω πως ουτε το κοστος ειναι 5.000 ευρω, και πως ουτε η ΕΠΙΣΗΜΗ RENAULT SPORT στη Γαλλια ειναι ο καραμητσος μοτορσπορτ...Τωρα αν καποιος εχει τα λεφτα για το Τζι Τι που κοστιζει 20.800 και δωσει αλλα 2.000 ευρω θα εχει φτασει τα 23.000 ευρω. Με αυτη τη κινηση οι επιδοσεις του θα ειναι παραπλησιες με αυτες του MEGANE RS 225 που κοστιζει 30.000...Οτι θελει ο καθενας..
p.s Αν παλι δεν αναφεροσουν στο σχολιο μου, αγνοησε τα παραπανω (οχι εντελως )
Το RS έχει άλλα φρένα, άλλη ανάρτηση και διαφορετικό drivetrain. Φαντάζομαι πώς θα έχει και πιο φαρδιά λάστιχα επίσης.
Όλα αυτά συνθέτουν μια ολοκληρωμένη πρόταση, για το πώς πρέπει να είναι οπλισμένο ένα GTi.
Αν τώρα πιστεύεις, ότι με μια απλή αναβάθμιση εγκεφάλου θα μετατρέψεις ένα GT σε σκληροπυρηνικό GTi τότε είσαι σε λάθος δρόμο, και ελπίζω να το καταλάβεις εγκαίρως. Το μόνο που θα καταφέρεις, είναι να κάνεις ζημία στο αυτοκίνητο σου, ενώ στην καλύτερη των περιπτώσεων, θα σου βγει η πίστη όταν θελήσεις να το πουλήσεις. -
Έλα ρε Κωνσταντίνε τώρα, εδώ λέμε με 4 χιλιαρικάκια κάνουμε το αμάξι 250 άλογα. Βλάκες αυτοί που αγοράζουνε το RS και δίνουμε 10 χιλιάρικα παραπάνω ενώ υπάρχει το Gt..
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Έλα ρε Κωνσταντίνε τώρα, εδώ λέμε με 4 χιλιαρικάκια κάνουμε το αμάξι 250 άλογα. Βλάκες αυτοί που αγοράζουνε το RS και δίνουμε 10 χιλιάρικα παραπάνω ενώ υπάρχει το Gt..Σωστά, τι ξέρω και εγώ, δεν είμαι σεβάσμιος...
Τέσπα, με το καλό να το παραλάβεις το αυτοκίνητο, αλλά να προσέξεις στις όποιες μετατροπές.
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Έλα ρε Κωνσταντίνε τώρα, εδώ λέμε με 4 χιλιαρικάκια κάνουμε το αμάξι 250 άλογα. Βλάκες αυτοί που αγοράζουνε το RS και δίνουμε 10 χιλιάρικα παραπάνω ενώ υπάρχει το Gt.. -
Παιδιά το ξέρω τα 30 είναι πολλά, αλλά σκεφτείτε ότι μιλάμε για 51 άτοκες δόσεις.. αυτό πρακτικά σημαίνει ότι πληρώνεις σχεδόν το ίδιο με το να αγοράσεις ένα μοντέλο των 24-25 χιλ. με μια κωλοχρηματοδότηση με σχεδόν 10% επιτόκιο.. κάπου 3-4 χιλ, ίσως και παραπάνω θα πάει ο τόκος.. αν βέβαια δεν έχεις μετρητά.
Αυτό που σκέφτομαι περισσότερο δεν είναι η τιμή αγοράς (στο κάτω-κατω 4 χιλ. παραπάνω δεν είναι ούτε 100
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Έλα ρε Κωνσταντίνε τώρα, εδώ λέμε με 4 χιλιαρικάκια κάνουμε το αμάξι 250 άλογα. Βλάκες αυτοί που αγοράζουνε το RS και δίνουμε 10 χιλιάρικα παραπάνω ενώ υπάρχει το Gt..Μικρε, δεν ειπα ΕΓΩ πως θα κανω το τζι τι 250 αλογα. Επειτα δεν ειπα εγω πως καποιος ειναι βλακας που θα δωσει 30.000 για το ΡΣ. ΑΛΛΑ για καποιον (οχι για μενα) που θελει ενα πολυ καλο στησιμο-πλαισιο και πολυ περισσοτερο γκαζι ΑΛΛΑ δεν μπορει να παρει το ΡΣ, παιρνει το Τζι το βελτιωνει και εχει ενα τζιτι με ΠΑΡΑΠΛΗΣΙΕΣ οπως τονισα επιδοσεις κινητηρα.Τωρα αν αυτο δεν το καταλαβαινετε, τι αλλο να πω. Μαλλον ειστε και εσεις στην μεριδα που μονο τα ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΥΤΑ (προσεχτε μην καειτε)GTi με ιπποδυναμεις(ΑΝΩ ΤΩΝ 200) και στησιμο(ΡΣ) και φρενα(4ΠΙΣΤΟΝΑ ΜΠΡΕΜΠΟ) απο αλλο πλανητη σας κανουν..Ωρες ωρες νομιζω πως ολοι εδω μεσα οδηγουν τουλαχιστον απο μια φεραρρι και ενα καγιεν, και λογοκρινουν ασυστολα ολα τα υπολοιπα ως ποταπα καρα.
Αλλα τι λεω συγχωρεστε με, εδω διαβαζοντας 4-5 περιοδικα εκφερουμε οχι μονο αποψη για ΥΠΕΡΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ, αλλα μεσα στα σχολια παραθετουμε και συμβουλες προς τους κατασκευαστες για το πως θα τα φτιαχνανε καλυτερα.
Γιατι ΕΜΕΙΣ ξερουμε παντα καλυτερα.Η πραγματικη βελτιωση-οδηγηση-αποκομιση εμπειριων ξεφευγει κατα πολυ απο την εκτεταμενη χρηση του πληκτρολογιου. Γιαυτο σε συμβουλευω καλο το διαβασμα, καλο το γραψιμο, αλλα οταν ειναι να ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ κατι απο την τσεπη ΣΟΥ θα δεις την διαφορα.. Φιλικα παντα κιντoο..
-
-
Ο χρήστης kovathe έγραψε:
Παιδιά το ξέρω τα 30 είναι πολλά, αλλά σκεφτείτε ότι μιλάμε για 51 άτοκες δόσεις..Αγαπητε, με το συμπαθειο κιολας... αλλα δεν αγοραζουμε σπιτι! Αμα μιλαμε για 50 δοσεις... στην ουσια δεν εχουμε τα φραγκα, αρα απλωνουμε το χερι μας μεχρι εκει που φτανουμε και περνουμε κατι ποιο προσιτο.
Renault Megane GT [was: Επιλογή γρήγορου μικρομεσαίου]