-
akaliptosZR, εσένα τι ακριβώς σε ενδιαφέρει; Έχεις μετοχές στην ρενό;
Είσαι ή δεν είσαι ικανοποιημένος από την επιλογή σου; Αυτό δεν είναι που μετράει; Εγώ πιστεύω ότι έκανες μια άριστη επιλογή με την αγορά του συγκεκριμένου αμαξιού, μην χαλιέσαι άδικα, δεν υπάρχει λόγος.
-
Σχετικά με το θέμα της τιμής δεν ευθύνεται καθόλου το περιοδικό.Οι 4Τ απ'όσο ξέρω λαμβάνουν κάθε μήνα από τις αντιπροσωπείες ενημέρωση για τις τιμές των μοντέλων.Αν δεν λάβουν πάει να πεί ότι παραμένουν ως έχουν.
Επίσης η τιμή καταλόγου της Renault για το 3-θυρο megane GT είναι αυτήν την στιγμή τα 24.350€.Τα 20.800€ είναι προιόν έκπτωσης και φυσικά αποτελούν πραγματικότητα για ένα περιορισμένο χρονικό διάστημα.
Το περιοδικό φυσικά δεν μπορεί να ασχολείται με τυχόν προσφορές και εκπτώσεις που προκύπτουν ξαφνικά.Δεν μπορεί να προγραμματίσει ο γράφων το άρθρο ποιά θα είναι η τιμή του εν λόγω μοντέλου όταν θα βγεί το τεύχος των 4Τ στα περίπτερα.Λογικά λοιπόν δημοσιεύεται πάντα η τιμή καταλόγου και πολύ σωστά κάνουν. -
Ουτε εντος εδρας δεν κερδιζει το μεγκαν?
-
Ρε Μίλτο, εγώ πιστεύω πως οι 4Τ δεν περίμεναν ότι θα έχει τέτοια κατάληξη το megane.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Ρε Μίλτο, εγώ πιστεύω πως οι 4Τ δεν περίμεναν ότι θα έχει τέτοια κατάληξη το megane.Τότε έκαναν πατάτα...
Σιγά σιγά έρχεστε στα λόγια μου
-
Κοίταξε. Σε κάθε τεστ μπορεί να υπάρξουν κριτήρια σύμφωνα με τα οποία δεν γίνεται να συγκριθεί ένα αμάξι με ένα άλλο. Έτσι όμως δεν θα γινόταν κανένα τεστ. Συμφωνώ πως το megane είχε ένα handicap έτσι πως έγιναν τα πράγματα, αλλά για αυτό δεν φταίει το περιοδικό. Ας πρόσεχε η ρενό.
-
Ο χρήστης akaliptosZR έγραψε:
Όταν μιλάμε όμως να λέμε και όλη την αλήθεια.Το megane GT στην δοκιμή των 4Τ κατέστρεψε τα φρένα του επειδή δεν απενεργοποιείται πλήρως το ESP.
Γι αυτό υπάρχει μια απλή λύση και γίνεται να βγεί εκτός με μια απλή τοποθέτηση διακόπτη on-off.
Έτσι λοιπόν με το ESP off δεν νομίζω να καταστραφούν τα φρένα του και μου προξενεί εντύπωση και μου προκαλεί την πονηρή μου περιέργεια το γεγονός που επέμειναν οι 4Τ σε αυτήν την δοκιμή.Δε νομίζεις, αλλά δεν μπορείς να το ξέρεις εκ των προτέρων. Και στη δοκιμή, ειπώθηκε ξεκάθαρα ότι για την καταστροφή των φρένων ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό το ESP.
Όσο για την... πονηρή σου περιέργεια, οι 4Τ επέμειναν σε μια δοκιμή 4 μικρομεσαίων αυτοκινήτων με τούρμπο μοτέρ. Δεν υπήρχε περίπτωση να συγκρίνουμε 3 μαμά αυτοκίνητα με ένα τζαμπερωμένο Megane GT για να βγει έξω το ESP του. Έτσι πουλιούνται, έτσι συγκρίθηκαν. Oπότε, τις... πονηρές σκέψεις καλύτερα να τις αφήσουμε απέξω.
Τέλος, να σου υπενθυμίσω ότι οι 4Τ έχουν εκφραστεί με τα ΚΑΛΥΤΕΡΑ λόγια για τη συμπεριφορά των Clio RS και Megane RS σε πίστα και σε δρόμο. Λες να είχαμε πρόβλημα να το κάνουμε και για το GT?
Για τους λογους για τους οποιους δεν συμπληρωσε τον ιδιο αρυθμο γυρων με τα υπολοιπα απλα διαβασε την απαντηση του Δημητρη. Ειναι ΑΚΡΙΒΟΔΙΚΑΙΟ 4 αυτοκινητα να 'διαγωνιζονται' και το ενα απο αυτα να εχει το ESP ON ?
Όταν έτσι πουλιούνται, είναι.-
ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ !!!
Όταν σε ένα αυτοκίνητο δεν απενεργοποιείται πλήρως το ESP τότε πολύ απλά **ΔΕΝ το βάζεις στην πίστα.**Πόσο μάλλον και για τέστ αντοχής.Μόνο ένας άσχετος θα το έκανε αυτό.
Μπορείς κάλλιστα βέβαια να το συγκρίνεις στον δρόμο.Οι χαρακτηρισμοί (άσχετος) καλό είναι να λείπουν. Ευχαριστούμε.
Και, αν μας επιτρέπεις, τα βάζουμε ΚΑΙ στην πίστα, ΚΑΙ στο δρόμο. Το μη-απενεργοποιούμενο ESP είναι μειονέκτημα (ειδικά αν μιλάμε για ένα ΚΑΛΟ αυτοκίνητο όπως το Μεγκάν) και φαίνεται στην πίστα. Ας το έβγαζαν με κουμπάκι.
α) οι 'ανταγωνιστές' μια χαρά στάθηκαν στην πίστα, ρίξε μια ματιά στους ταχύτερους γύρους τους, και σύγκρινέ τους με του GT. Και μη μου πεις για το μη απενεργοποιούμενο ESP, τι να κάνουμε, έτσι βγαίνει το αυτοκίνητο.
Αφού λοιπόν έτσι βγαίνει το αυτοκίνητο να το συγκρίνουν στον δρόμο,τι να κάνουμε;Έτσι βγαίνει και δεν είναι για πίστα.
Έχει συγκριθεί ΚΑι στο δρόμο: http://library.techlink.gr/4t/article.a ... icle=11972
MΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΠΩΣ ΤΟ ΜΕΓΚΑΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ESP.
ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΟ ESP ΕΙΝΑΙ Εξτρα και χρεωνεται επιπλεον.
ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙΣ(ΑΝ ΕΧΕΙΣ) ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΣΩΣ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ. ΑΛΛΑ ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑ ΣΩΣΤΟ ΤΕΣΤ, ΝΑ ΤΟ ΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ. ΔΕΝ ΤΡΩΝΕ ΟΛΟΙ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ, ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΙΣΤΑ(Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ), ΚΑΙ ΘΑ ΓΕΛΟΥΣΑΝ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΑΚΟΥΣΜΑ ΔΟΚΙΜΗΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΜΕ ΤΟ ΕΣΠ ΣΤΟ ΟΝ.
ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΠΟΥ ΒΓΗΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΚΑΝ, ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΜΕΓΚΑΝ ΜΕ ΕΣΠ, ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΕΙ ΠΙΣΤΑ ΔΙΟΤΙ ΘΑ ΕΧΕΙ ΦΘΟΡΕΣ. ΦΟΒΕΡΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΑΝΤΛΗΤΙΚΟ ΤΕΣΤ ΣΤΑ ΜΕΓΑΡΑ. ΕΥΓΕ!
ΔΗΛΑΔΗ ΤΡΟΜΕΡΟ VALUE4MONEY ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΜΕΓΚΑΝ..
Tα παράπονά σου στη Ρενό λοιπόν. Προφανώς, αν το Megane πωλείται και χωρίς ESP, δεν έχουν ούτε ένα. Γιατί, όταν οι 4Τ ζητούν αυτοκίνητο για δοκιμή αντοχής σε πίστα με συνεργείο επίσημο από πίσω, δεν είναι οι 4Τ υπεύθυνοι για το αυτοκίνητο, αλλά Η ΙΔΙΑ η εταιρεία.
Και, το συμπέρασμα είναι ακριβώς αυτό που είπες: όποιος έχει Megane, ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΒΑΛΕΙ με ESP στην πίστα. Για λοιπά συμπεράσματα υπάρχει αναλυτικό συγκριτικό ΕΚΤΟΣ πίστας με το Golf GT, όπου τα γραμμένα για το αυτοκίνητο είναι ΚΑΛΑ και όχι ΚΑΚΑ. Απλώς, έτσι όπως πωλείται δεν κάνει για πίστα. Ζήσε μ' αυτό, χώνεψέ το ή συνέχισε να διαμαρτύρεσαι που γράφουμε την αλήθεια.
Αν βέβαια είχες αγοράσει άλλο αυτοκίνητο, δεν θα γκρίνιαζες, σωστά;
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Κοίταξε. Σε κάθε τεστ μπορεί να υπάρξουν κριτήρια σύμφωνα με τα οποία δεν γίνεται να συγκριθεί ένα αμάξι με ένα άλλο. Έτσι όμως δεν θα γινόταν κανένα τεστ. Συμφωνώ πως το megane είχε ένα handicap έτσι πως έγιναν τα πράγματα, αλλά για αυτό δεν φταίει το περιοδικό. Ας πρόσεχε η ρενό.η ρενω φταιει πρωτα απο ολους..εγω πχ υπο τις προυποθεσεις που εγινε το τεστ δε θα δινα το συγκεκριμενο αμαξι για τεστ...φυσικα οι τακτικες της αντιπροσωπειας σε πολλα πραγματα ειναι γνωστες εδω μεσα και θυμιζουν λαντα και μοσκβιτς του 80...
απο την αλλη οι 4Τ φυσικα δε φερουν ευθυνη για το οτι τους δοθηκε μεγκαν με esp για τη δοκιμη...η ενσταση μου ειναι στο γεγονος οτι ετσι οπως εγινε το τεστ η παρουσια του μεγκαν δεν αξιζε ουτε για 100 λεξεις και μαλιστα αυτες οι λεξεις θα επρεπε ναναι μπινελικια προς την αντιπροσωπεια...αντιθετα, ο υπευθυνος του τεστ και ο αρχισυντακτης του δωσανε μια σελιδα και αυτο συνδυαζομενο με τα αλλα 3 που τρεξαν οπως τρεξαν δημιουργει εντυπωσεις...
δε με ενοχλει οτι το μεγκαν εγινε ρομπα, με ενοχλει ομως να μου παρουσιαζεται ως τεστ αντοχης αυτο το πραμα...και καλα ενημερωση...
κρατα το στη μπαντα και πες 'αυτο το κουτσαλογο δε αντεξε 5 γυρους, τελεια και παυλα'...βασικα η ευθυνη ειναι της ρενω το ξαναλεω...
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Κοίταξε. Σε κάθε τεστ μπορεί να υπάρξουν κριτήρια σύμφωνα με τα οποία δεν γίνεται να συγκριθεί ένα αμάξι με ένα άλλο. Έτσι όμως δεν θα γινόταν κανένα τεστ. Συμφωνώ πως το megane είχε ένα handicap έτσι πως έγιναν τα πράγματα, αλλά για αυτό δεν φταίει το περιοδικό. Ας πρόσεχε η ρενό.+1
Επίσης αποκλείω κατηγορηματικά να μην ήξεραν οι δοκιμαστές των 4Τ ότι το Μegane με ESP θα χαντακωνόταν, αλλά δεν είμαι καθόλου σίγουρος για το αν πήγε το μυαλό του χαρτογιακά από τη MAVA που παραχώρησε το συγκεκριμένο αυτοκίνητο. Οι μηχανικοί της Renault, σίγουρα 'την ψυλιάστηκαν τη δουλειά' κι αυτοί, αλλά δεν έχουν λόγο - ούτε όρεξη - να ασχοληθούν. Ειδικά αυτοί, έχουν σοβαρότερα προβλήματα στο μυαλό τους αυτόν τον καιρό.
Να πω εδώ, πως θεωρώ αδιανόητο η ίδια η MAVA να 'σαμπόταρε' το Megane για το συγκριτικό του. Δεν είναι δυνατόν να λέμε τέτοια πράγματα... Άγνοια και αδιαφορία επί του προκειμένου, ίσως ναι. Ηθελημένο 'σαμποτάζ' σε προϊόν της αδιανόητο. -
Ο χρήστης cavallino έγραψε:
Κοίταξε. Σε κάθε τεστ μπορεί να υπάρξουν κριτήρια σύμφωνα με τα οποία δεν γίνεται να συγκριθεί ένα αμάξι με ένα άλλο. Έτσι όμως δεν θα γινόταν κανένα τεστ. Συμφωνώ πως το megane είχε ένα handicap έτσι πως έγιναν τα πράγματα, αλλά για αυτό δεν φταίει το περιοδικό. Ας πρόσεχε η ρενό.
+1
Επίσης αποκλείω κατηγορηματικά να μην ήξεραν οι δοκιμαστές των 4Τ ότι το Μegane με ESP θα χαντακωνόταν, αλλά δεν είμαι καθόλου σίγουρος για το αν πήγε το μυαλό του χαρτογιακά από τη MAVA που παραχώρησε το συγκεκριμένο αυτοκίνητο. Οι μηχανικοί της Renault, σίγουρα 'την ψυλιάστηκαν τη δουλειά' κι αυτοί, αλλά δεν έχουν λόγο - ούτε όρεξη - να ασχοληθούν. Ειδικά αυτοί, έχουν σοβαρότερα προβλήματα στο μυαλό τους αυτόν τον καιρό.
Να πω εδώ, πως θεωρώ αδιανόητο η ίδια η MAVA να 'σαμπόταρε' το Megane για το συγκριτικό του. Δεν είναι δυνατόν να λέμε τέτοια πράγματα... Άγνοια και αδιαφορία επί του προκειμένου, ίσως ναι. Ηθελημένο 'σαμποτάζ' σε προϊόν της αδιανόητο.καπου εδω εγινε αποτι καταλαβαινω η φαση...οι 4Τ ζητησαν μεγκαν, οι της ρενω ουτε καν σκεφτηκαν οτι θα τρεχε πιστα esp ενω τα αλλα θα ηταν οφφ, megane χωρις esp ουτε για πλακα δε θα υπηρχε, το πηραν οι 4Τ στα χερια τους...το ειδαν, σου λεει αλλη μια σελιδα τεστ, το ριξανε μεσα και το σκασανε
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Αυτοί που αποφάσισαν αυτό το τέστ είτε είναι ηλίθιοι και άσχετοι είτε ενήργησαν εκ του πονηρού, αν έχουν το θάρρος της γνώμης τους ας μας εξηγήσουν τουλάχιστον το σκεπτικό τους, όπως επίσης και τα καλόπαιδα της αντιπροσωπείας που δέχτηκαν το τέστ στημένοι με τα τακάκια παραμάσχαλα όντας βέβαιοι για το αποτέλεσμα. Κάτι βρωμάει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας. Το συγκεκριμένο εργοστάσιο έχει άλλα μοντέλα για αυτές τις δραστηριότητες που βγάζουν μάτια και δεν χρειάζεται τον εκθειασμό ή την δυσφήμηση ηλιθίων για να πουλήσει τα αυτοκίνητά του.Με όλο το σέβας στην ηλικία σας, θα επαναλάβω ότι οι χαρακτηρισμοί αυτοί προσβάλλουν δεκάδες ανθρώπους που κοπίασαν γι' αυτό το τεστ, ανάμεσά τους κι εμένα προσωπικά. Αλλά οποιονδήποτε κι αν προσέβαλλαν, δεν γίνονται δεκτοί εδώ μέσα. Υπάρχει και καλύτερος τρόπος.
Το σκεπτικό το εξήγησα: προσπαθήσαμε να δούμε τι κάνουν 4 γρήγορα χάτσμπακ σε πολύωρη οριακή οδήγηση στην πίστα. Αυτό και μόνο αυτό. Όποιος ενδιαφέρεται για δοκιμή του αυτοκινήτου, υπάρχει ΣΔΟΚ με Golf GT στο τέυχος 438, Mαρτίου 2007 και γνωριμία του στο τεύχος 437. Το παρόν γράφτηκε με μεγάλη γραμματοσειρά, μπας και το δείτε επιτέλους.
Τέλος, η ίδια ερώτηση και προς εσάς: αν δεν είχατε στην κατοχή σας 4 (τέσσερα) Ρενό 21, θα διερρηγνύατε τα ιμάτιά σας υπέρ του Megane GT ή όχι;
-
drdino :αν με ηξερες εστω και λιγο θα καταλαβαινες πως δεν προσπαθω να υπερασπιστω την ρενω, ουδεποτε ειχα, τωρα πηρα το πρωτο
ΑΛΛΑ με εξοργισε το γεγονος πως μετα απο πολλα χρονια (διοτι μεγαλωσα με τους 4τ αλλα οταν ενιωσα πως δεν με καλυπτουν πλεον σταματησα), αγορασα ενα τευχος τους ΜΟΝΟ κ ΜΟΝΟ για την δοκιμη του μελλοντικου μου αυτοκινητου.
ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΟΚΙΜΗ ΑΥΤΗ, ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΗΤΑΝ ΕΛΑΧΙΣΤΑ.Θεωρω λοιπον, πως στην ουσια πεταξα στο δρομο το αντιτιμο για την αγορα του συγκεκριμενου τευχους. Ποιος εφταιγε 100% η 50-50 ποσως με ενδιαφερει σαν αναγνωστη.
Κrusestern:ΤΙ ΘΑ ΕΚΑΝΑ ΕΓΩ ΑΝ ΕΙΧΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΑΛΛΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΤΟ ΞΕΡΩ ΜΟΝΟ ΕΓΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΟΥ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΕΣΥ, ΟΥΤΕ ΣΦΥΡΙΖΟΝΤΑΣ ΟΥΤΕ ΤΡΑΓΟΥΔΩΝΤΑΣ.
ΤΟ ΜΕΓΚΑΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΕΣΠ ΦΥΣΙΚΑ, ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΧΕ Η ΡΕΝΩ, ΤΟΤΕ ΑΣ ΜΗΝ ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΑΤΕ ΣΤΗΝ ΔΟΚΙΜΗ, Η ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΠΩΣ ΠΡΙΝ ΕΠΙΛΕΞΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΠΟΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΘΑ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΣΕ ΠΙΣΤΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΧΕΤΙΚΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΙΘΑΝΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ...ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΖΗΤΗΣΤΕ ΕΝΑ CATERHAM, KAI ENA ΥΑΡΙΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΡΙΞΤΕ ΕΥΘΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΥΡΟ ΤΕΣΤ ΣΤΙΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΕΣ.
ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ Η ΦΡΑΣΗ:ΚΑΝΑΜΕ ΛΑΘΟΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗ, ΝΟΜΙΖΩ ΘΑ ΕΛΥΝΕ ΚΑΘΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.
-
drdino :αν με ηξερες εστω και λιγο θα καταλαβαινες πως δεν προσπαθω να υπερασπιστω την ρενω, ουδεποτε ειχα, τωρα πηρα το πρωτοΑΛΛΑ με εξοργισε το γεγονος πως μετα απο πολλα χρονια (διοτι μεγαλωσα με τους 4τ αλλα οταν ενιωσα πως δεν με καλυπτουν πλεον σταματησα), αγορασα ενα τευχος τους ΜΟΝΟ κ ΜΟΝΟ για την δοκιμη του μελλοντικου μου αυτοκινητου.
Επιμένεις να μην καταλαβαίνεις: το τεύχος που αγόρασες ΔΕΝ είχε δοκιμή του μελλοντικού σου αυτοκινήτου, παρά ΜΟΝΟ στην πίστα (που φυσικά ΔΕΝ είναι δοκιμή στο σύνολό της με την έννοια που δοκιμάζονται τα αυτοκίνητα από τους 4Τ).
Η δοκιμή του αυτοκινήτου σου βρίσκεται στο τεύχος 438, μάλλιασε η γλώσσα μου να το λέω.
-
akalipte καταρχας μη τσιμπας στο καθε δολωμα που θα σου πεταξουν...
οπως βλεπεις υπαρχει αρκετος κοσμος που πιστευει οτι το τεστ εδειξε κατι και οσον αφορα το μεγκαν...
οι 4Τ δε κανανε καμια λαθος εκτιμηση! πηραν ενα αυτοκινητο που τους δοθηκε, το ριξανε στη πιστα και καναν ενα χρονο...απλα πραγματα..
το καλυτερο που ειχαν να κανουν ηταν να πουν 'οριστε τι παθαινει ενα αμαξι οταν μας διδεται χωρις να ικανοποιει τις προυποθεσεις του τεστ'..επισης να πουν ποιος φταιει για αυτο...αν προσπαθησε καποιος να το 'πει' με τη σελιδα που ειχε το μεγκαν στο τεστ μαλλον δε τα καταφερε απο τη στιγμη που πολλοι τα βλεπουν φυσιολογικα τα πραγματα...νομιζω ομως οτι ενα απλο ' δε σεβονται τους 4Τ με τα αμαξια που μας δινουν, αρα δε σεβονται και σας' ηταν αρκετο!
ο krus σου ειπε τι συγκριτικα μπορεις να αγορασεις ωστε να χεις αρχειο για το νεο σου αμαξι..
νομιζω οτι το θεμα εξαντληθηκε -
Την δοκιμη του μεγκαν με το γκολφ την εχω χιλιοδιαβασει (ηλεκτρονικα) και ειναι εξαιρετικη,και οφειλω να πω πως με επηρεασε αρκετα με τα πολυ θετικα σχολια, για την αγορα του.
Ισως επειδη για εμενα η πιστα αποτελει μεγαλο μερος της ζωης καθε αυτοκινητου μου, να εχω ριξει μεγαλυτερο βαρος στο συγκεκριμενο τεστ. Παντως προσωπικα, και το λεω μετα λυπης, δυσκολα θα αγοραζα ξανα ενα τευχος των 4τ...
-
αυτο ειναι δικαιωμα σου..και γω ειπα οτι ειπα γιατι θελω το περιοδικο να λειτουργει οσο πιο επαγγελματικα γινεται...αν δε γινουν παρατηρησεις στο τροπο που βγαινουν μερικα πραματα δε θα εχουμε ποτε ενα καλο περιοδικο και το περιοδικο καλως η κακως ειναι εξοδο της τσεπης μας..
εφοσον εσυ σκοπευεις να εντρυφησεις στο τομεα της βελτιωσης θα πω καλο κουραγιο, καλα ξοδεματα και καλα χιλιομετρα!
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Tα παράπονά σου στη Ρενό λοιπόν. Προφανώς, αν το Megane πωλείται και χωρίς ESP, δεν έχουν ούτε ένα. Γιατί, όταν οι 4Τ ζητούν αυτοκίνητο για δοκιμή αντοχής σε πίστα με συνεργείο επίσημο από πίσω, δεν είναι οι 4Τ υπεύθυνοι για το αυτοκίνητο, αλλά Η ΙΔΙΑ η εταιρεία.
Και, το συμπέρασμα είναι ακριβώς αυτό που είπες: όποιος έχει Megane, ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΒΑΛΕΙ με ESP στην πίστα. Για λοιπά συμπεράσματα υπάρχει αναλυτικό συγκριτικό ΕΚΤΟΣ πίστας με το Golf GT, όπου τα γραμμένα για το αυτοκίνητο είναι ΚΑΛΑ και όχι ΚΑΚΑ. Απλώς, έτσι όπως πωλείται δεν κάνει για πίστα. Ζήσε μ' αυτό, χώνεψέ το ή συνέχισε να διαμαρτύρεσαι που γράφουμε την αλήθεια.
Αν βέβαια είχες αγοράσει άλλο αυτοκίνητο, δεν θα γκρίνιαζες, σωστά;
Εγω δέχομαι ότι η συγκεκριμένη δοκιμή δεν αποτελεί δοκιμή δρόμου αλλά τέστ ξεχαρβαλώματος.
Φυσικά από αυτό υπάρχει μια ολόκληρη αναφορά στο Megane GT ακριβώς όπως και στα υπόλοιπα αυτοκίνητα και με φωτογραφικό υλικό της φθοράς.
Ερωτώ λοιπόν ποιά είναι η εντύπωση που αποκομίζει κάποιος που διαβάζει την αναφορά αυτή;
Ποιά είναι η εντύπωση του όταν διαβάζει ότι το αυτοκίνητο εγκατέλειψε την προσπάθεια στον 72ο γύρο;Σίγουρα το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης το φέρει η ίδια η αντιπροσωπεία ,όμως διαβάζοντας μια τέτοια δοκιμή αφ'ενός σχηματίζεται εσφαλμένη εντύπωση για μια συγκεκριμένη μάρκα και αφέτέρου χάνει την αξιοπιστία του το ίδιο το περιοδικό που την δημοσιεύει.
Δυστυχώς κύριοι δεν βλέπω πουθενά να αναφέρεται η ακαταλληλότητα του συγκεκριμένου αυτοκινήτου για την πίστα και περισσότερο δε η ανικανότητα της αντιπροσωπείας.Τέλος για το αν γίνετε ντόρος επειδή έχω εγω και κάποιοι άλλοι Renault δεν έχει καμια σημασία.Αν αυτό συνέβαινε σε μοντέλο άλλης μάρκας δεν θα είμασταν εμείς που θα κάναμε ντόρο αλλά θα ήταν κάποιοι άλλοι.Σας πειράζουν τα πρόσωπα;
-
Το ήξερες, ήσουν σίγουρος, ότι το συγκεκριμένο μεγκάν ΔΕΝ αντέχει σε χρήση πίστας; Γιατί η αντιπροσωπεία (όπως φαίνεται) ΔΕΝ το ήξερε.
Ακόμα, ΔΕΝ είναι σίγουρο ότι θα ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΟΥΝ τα φρένα από όλα τα αυτοκίνητα που έχουν ESP και μπούνε σε πίστα.
Η καταστροφή σημαίνει ότι αναπτύχθηκαν ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΨΗΛΕΣ θερμοκρασίες, όχι απλή υπερθέρμανση. Αν είχε άλλα τακάκια είσαι σίγουρος ότι θα καταστρεφόντουσαν;
(δεν έχω διαβάσει το τεστ και υποθέτω ότι καταστράφηκαν τα τακάκια)
-
Ισως επειδη για εμενα η πιστα αποτελει μεγαλο μερος της ζωης καθε αυτοκινητου μου, να εχω ριξει μεγαλυτερο βαρος στο συγκεκριμενο τεστ. Παντως προσωπικα, και το λεω μετα λυπης, δυσκολα θα αγοραζα ξανα ενα τευχος των 4τ...
κατσε τωρα γιατι θα μας τρελανεις
απο τη μια εχεις ενα μεγκαν gt με esp.
απο την αλλη θα το βαζεις στην πιστα.
και ερχεται αυτο το τεστ και σου δειχνει τα αποτελεσματα μιας τετοιας κινησης,χωρις να την παθεις μονος σου και να μαθειις the hard wayκαι αντι να εισαι ευγνωμων και να προβληματιστεις ωστε να μπορεσεις να υπερκερασεις αυτο το προβλημα,καθεσαι και ''βριζεις'' τους 4τ?
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
(δεν έχω διαβάσει το τεστ και υποθέτω ότι καταστράφηκαν τα τακάκια)
στην αρχη τα τακακια,τα οποια αλλαχτηκαν στο πρωτο μισαωρο και μετα ο δεξιος δισκος
Renault Megane GT [was: Επιλογή γρήγορου μικρομεσαίου]