-
Σε ό,τι αφορά στην εγγύηση, αυτό που έχω να πω εγώ είναι, πως όταν πήγα σ' εξουσιοδοτημένο για την πρώτη αλλαγή λαδιών το Clio μου, μου είπαν πως δεν βάζουν σφραγίδα στο βιβλιαράκι και πως το 'ιστορικό' του αυτοκινήτου φαίνεται από το 'σύστημα' στα τερματικά των εξουσιοδοτημένων. Μετά από κάποιους μήνες, που πήγα για έναν δωρεάν έλεγχο-προωθητική προσφορά marketing (; ) σε άλλο εξουσιοδοτημένο, μου είπαν πως ΟΠΟΙΑ εργασία κι αν κάνουν (οι συγκεκριμένοι) ενημερώνουν και 'σύστημα' και βιβλιαράκι. Πιασ' τ' αυγό και κούρεφ' το με δαύτους ή καλύτερα απευθύνσου (όπως κατάλαβα, πως όντως θα κάνεις) σ' ένα 'εξειδικευμένο και όχι εξουσιοδοτημένο' για να 'χεις το κεφάλι σου ήσυχο. Έτσι κι αλλιώς, η εγγύηση ΔΕΝ χάνεται, ακόμη κι αν αλλάζεις λάδια στο γκαράζ σου (αρκεί βέβαια, να μην πλακωθείς στα after-market εξαρτήματα και μετά τους ζητάς -χωρίς παρεξήγηση- κι εγγυήσεις από πάνω ...) .
-
Ο χρήστης Govus έγραψε:
Σε ό,τι αφορά στην εγγύηση, αυτό που έχω να πω εγώ είναι, πως όταν πήγα σ' εξουσιοδοτημένο για την πρώτη αλλαγή λαδιών το Clio μου, μου είπαν πως δεν βάζουν σφραγίδα στο βιβλιαράκι και πως το 'ιστορικό' του αυτοκινήτου φαίνεται από το 'σύστημα' στα τερματικά των εξουσιοδοτημένων. Μετά από κάποιους μήνες, που πήγα για έναν δωρεάν έλεγχο-προωθητική προσφορά marketing (; ) σε άλλο εξουσιοδοτημένο, μου είπαν πως ΟΠΟΙΑ εργασία κι αν κάνουν (οι συγκεκριμένοι) ενημερώνουν και 'σύστημα' και βιβλιαράκι. Πιασ' τ' αυγό και κούρεφ' το με δαύτους ή καλύτερα απευθύνσου (όπως κατάλαβα, πως όντως θα κάνεις) σ' ένα 'εξειδικευμένο και όχι εξουσιοδοτημένο' για να 'χεις το κεφάλι σου ήσυχο. Έτσι κι αλλιώς, η εγγύηση ΔΕΝ χάνεται, ακόμη κι αν αλλάζεις λάδια στο γκαράζ σου (αρκεί βέβαια, να μην πλακωθείς στα after-market εξαρτήματα και μετά τους ζητάς -χωρίς παρεξήγηση- κι εγγυήσεις από πάνω ...) .Το αυτοκίνητο από τη στιγμή που περάσει την είσοδο του συνεργείου και το πάρουν μέσα για οποιαδήποτε εργασία, καταχωρείται η πινακίδα του στο βιβλίο εργασιών του συνεργείου (για τη συγκεκριμένη ημέρα). Αυτό πλέον όλοι το τηρούν ηλεκτρονικά. Κανονικά είναι υποχρεωμένοι να καταχωρήσουν την αλλαγή λαδιών, ασχέτως αν αυτή πραγματοποιείται σε πιο σύντομο χρονικό διάστημα από τα προβλεπόμενα.
-
Ο χρήστης akaliptosZR έγραψε:
Λογικα θα αλλαξω και το φιλτρο.Για πες μου τι να προσεξω δηλαδη..Η αλλαγη θα γινει εκτος επισημου συνεργειου, αυτο εννοω και οχι πως θα την κανω μονος μου στο γκαραζ μου
Αυτος που θα σου λυσει το φιλτρο πρεπει να ειναι πολυ προσεκτικος διοτι η σωληνωση του ac περναει ακριβως διπλα απο το φιλτρο.
Αν στην προσπαθεια του να το λυσει πιεσει λιγο περισσοτερο την σωλινωση( κατα λαθος) θα σπασει την βαση που εδραζετε ο σωληνας που ειναι πανω στο κομπρεσερ!
Εγω την πατησα για αυτο κ στο γραφω αν ο τυπος που το πας δεν ασχολειτε με ρενω να του το τονισεις μην ντραπεις!
Αυτα, καλη αλλαγη! -
Ο χρήστης tractioner έγραψε:
Λογικα θα αλλαξω και το φιλτρο.Για πες μου τι να προσεξω δηλαδη..
Η αλλαγη θα γινει εκτος επισημου συνεργειου, αυτο εννοω και οχι πως θα την κανω μονος μου στο γκαραζ μου
Αυτος που θα σου λυσει το φιλτρο πρεπει να ειναι πολυ προσεκτικος διοτι η σωληνωση του ac περναει ακριβως διπλα απο το φιλτρο.
Αν στην προσπαθεια του να το λυσει πιεσει λιγο περισσοτερο την σωλινωση( κατα λαθος) θα σπασει την βαση που εδραζετε ο σωληνας που ειναι πανω στο κομπρεσερ!
Εγω την πατησα για αυτο κ στο γραφω αν ο τυπος που το πας δεν ασχολειτε με ρενω να του το τονισεις μην ντραπεις!
Αυτα, καλη αλλαγη!ευχαριστω για την συμβουλη! Ακομα δεν εχω βρει βεβαια καποιον μηχανικο εκτος αντιπροσωπειας, διοτι ειναι το πρωτο ρενω σε ολη την οικογενεια, οποτε δεν εχω καποιον γνωστο μου να μου υποδειξει που να παω..
-
Ο χρήστης akaliptosZR έγραψε:
Ακομα δεν εχω βρει βεβαια καποιον μηχανικο εκτος αντιπροσωπειας, διοτι ειναι το πρωτο ρενω σε ολη την οικογενεια, οποτε δεν εχω καποιον γνωστο μου να μου υποδειξει που να παω..Τίιιιιιι;! Γρήγορα εδώ !!
-
Παίδες επανέρχομαι και γω με εντυπώσεις από το GT..
Το έκανα test drive για περίπου 15 λεπτά στη Πέτρου Ράλλη και Κηφισό..
Πρώτη εντύπωση ότι αποκλείεται να ήταν 165 άλογα μόνο!
Το αμάξι απ' ότι μου είπε ο πωλητής ήταν από τα δημοσιογραφικά, με 15.000 χμ περίπου.. ίσως επειδή έχει ανοίξει, τι να πω, αλλά δε μου φάνηκε για 165..
σε βαθμό που υποψιάστηκα να είναι πειραγμένο! Καμία σχέση με το Golf GT που ήταν βέβαια άστρωτο, αλλά απλά δε πήγαινε.. έτσι μου φάνηκε εμένα τουλάχιστον.. ο πωλητής πάντως υποστήριξε ότι λόγω γερμανικής νομοθεσίας ανακοινώνεται 165 ενώ είναι 180 Ποιος ξέρει.. μπορεί..Άλλες εντυπώσεις: αρκετά έως πολύ ελαφρύ τιμόνι, σε κάποιο βαθμό ασάφειας, αν και επιφυλάσσομαι για τα πολλά χλμ ή σε γρήγορη διαδρομή..
Δε μπόρεσα να βγάλω συμπεράσματα για το πως στρίβει εννοείται (δυστυχώς..)
Από άποψη εσωτερικού, δε μου άρεσε πάρα πολύ αλλά δε με χάλασε κιόλας.. τπτ ιδιαίτερο.. ψέματα, με χάλασε λίγο ο μακρύς επιλογέας και αισθητικά και σε αίσθηση.. έδειχνε λίγο ασαφής..
Η θέση οδήγησης αρκετά καλή αν και ένιωθα λίγο σφιχτά στο πλάι το κάθισμα (είμαι αρκετά ψηλός 1,92 και ανοιχτός στη πλάτη) αλλά τα χειριστήρια ήταν σε καλή θέση.
Από χώρους έχει ικανοποιητικους αν και δε μπήκα πίσω (3θυρο).Γενικά καλή εντύπωση, είμαι κατα 90% έτοιμος να το κλείσω..
-
Η μεγάλη διαφορά του Megane GT σε σχέση με άλλα ,είναι τα 270Nm ροπής που κάνουν την διαφορά.
Οπότε μην σου φαίνεται παράξενο.Όσο για τα 180 πράσινα άλογα που ανέφερε ο πωλητής,τι να πω; -
Λογικό βέβαια από την άλλη ως έναν βαθμό, λόγω των παραπάνω κυβικών.
-
Σαν καινουριος κατοχος του GT, θα σου προτεινα να το παρεις 100%. Το εχω στην κατοχη μου εδω και μερικες εβδομαδες, εχω κανει 700 χλμ και ειμαι ακομα εντυπωσιασμενος απο την γραμμικοτητα και την δυναμη του κινητηρα. Να φανταστεις δεν εχει ανεβασει ακομα στροφες πανω απο 3.200 και παρολαυτα
Παρτο και δεν θα το μετανιωσεις, μην ξεχνας αλλωστε πως παιρνεις ενα αυτοκινητο που μεχρι προτινος κοστιζε 26.000 ευρω!
-
Λοιπον, μετα και το δευτερο γεμισμα του ρεζερβουαρ, εχω να δηλωσω:
η καταναλωση επεσε στα 9.6λιτρα/100χλμ ΑΛΛΑ ανεβηκε και η μεση ωριαια ταχυτητα απο 29.2χλμ/ωρα σε 37!! Δηλαδη ενω το αυτοκινητο ανεβασε σημαντικα την ταχυτητα του, η καταναλωση απο το δευτερο μολις γεμισμα επεσε. Περιττο να πω, πως οι διαδρομες ηταν ΑΚΡΙΒΩΣ οι ιδιες με του πρωτου γεμισματος. Ισως λιγοτερο κλιματισμο θα ελεγα, αλλα πολυ περισσοτερο γκαζι..
Απο σημερα που θα ανεβαζω μεχρι 4.000 θα δουμε την καταναλωση.
Το αυτοκινητο ειναι απιστευτα γραμμικο, ροπατο και ησυχο...Μου αρεσει ολοενα και περισσοτερο!!!
Να δω ποτε θα προλαβω να βαλω φωτογραφιες...
-
Ακάλυπτε καλορίζικο το GT και να έχεις καλά και ασφαλή χλμ, γιατί δεν γράφεσαι στο **www.greekrenaultclub.gr **να σε έχουμε παρέα και να έχεις άμεσα και τις απαντήσεις που κατά καιρούς θα χρειάζεσαι ?
-
Ειμαι εγεγραμμενο μελος ηδη.Απλα δεν ποσταρω αρκετα εκει ακομα, αν θελεις και λογω συνηθειας. Παντως μολις εχω μια συνολικη εικονα για το αυτοκινητο θα γραψω αναλυτικα τις εντυπωσεις μου.
Μεχρι στιγμης παντως, το αυτοκινητο εχει ανεβασει στροφες (ενταξει μεχρι 4.000) και δειχνει φοβερα προθυμο να ανεβασει κι αλλο...
Το κρατημα του ειναι απλα ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ σε ανοικτες καμπες με πολλα χλμ, απλα νιωθεις πως εισαι σε ραγες. Προερχομενος απο αρκετα καλοστημενα αυτοκινητα ειτε εργοστασιακου τυπου ειτε after-market, πρεπει να δηλωσω πως αν αφεθεις και δεν το φηβηθεις μπορει να σε ταξιδεψει με παρα πολλα χλμ ΑΣΦΑΛΕΣΤΑΤΑ..Βεβαια το παναλαφρο(ΑΘΛΙΟ) τιμονι ακομα με κανει να αναπολω το τιμονι της γριουλας που ξεκουραζεται στο γκαραζ μου.(ΑR 156 1.800)
-
Τι εγινε kovathe, το εκλεισες το μεγκαν?
ΒΙΑΣΟΥ!!! ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΙΩΣΕΙΣ!!
-
Επανερχομαι λοιπον στο θεμα μου..
Η καταναλωση ανεβηκε αλλα ανεβηκε αισθητα και η μεση ωριαια ταχυτητα. Πλεον το GT ανεβαζει μεχρι τις 4.500 στροφες, και μπορω να πω πως ειναι οπως ακριβως το περιμενα..
Γρηγορο αρκετα, τρομερη ροπη, τραβαει απο παντου με ο,τι σχεση και αν εχω επιλεξει, και αθορυβο εντελως..Σε σημειο ξενερωματος. Ηδη σκεφτομαι εξατμιση και φιλτρο μπας και ακουσω το αυτοκινητο καμια φορα..
Χθες το βραδυ παντως ΨΙΛΟ-ανοιξα με ενα γκολφ αντιστοιχο..ειδε καλα καλα τις 2 εξατμισεις του μεγκαν μου..ανοιξαμε βεβαια μονο 1-2ες και φυσικα δεν ηταν σχεδιασμενο για να βγαλω συμπερασματα..Παντως ο οδηγος του γκολφ στο επομενο φαναρι με ρωτησε για το μοτερ μου, οντας εκπληκτος με το ξεπεταγμα του μεγκαν μου.
Κλεινοντας, το 7,7 καταναλωση πιστευω πως δεν προκειται να το δω ΠΟΤΕ.- Μακαρι να κανω λαθος..
-
εδιτ.
-
Το 7,7 μπορεί και να το δεις. Περίμενε να στρώσει ο κινητήρας καλά και μετά σε ανοιχτό δρόμο και εφόσον θα έχεις μάθει και τα 'χούγια' μπορεί και να το δεις ως μέση κατανάλωση σε ανοιχτή διαδρομή .
Με το GTI καλοκαίρι σε διαδρομή Κέντρο Αθήνας-Α.Ο-Καλύβια-Λαγονήσι και επιστροφή έγραψα μέση 7,9/100 (επιβεβαιωμένα και με πρατήριο-γέμισμα πριν και μετά).
Βέβαια τηρούσα όρια, δεν επιτάχυνα απότομα και εκμεταλεύτηκα στο έπακρο το fuel cut-off που έχουν τα σύγχρονα αυτοκίνητα.
'Αρα δεν νομίζω ότι είναι δύσκολο και για το Megane. -
Μακαρι, παντως οταν βυθιζω το δεξι πενταλ βλεπω κατι ΤΡΕΛΑ ΝΟΥΜΕΡΑ...ουτε που θελω να τα γραψω...
2.0Τ ομως...κατι θα πινει, δεν γινεται...σωστα?
-
ο μονος τροπος να μειωσεις την καταναλωση, ειναι να κανεις μεγαλες διαδρομες!
στα ταξιδια θα δεις μεγαλες διαφορες.. -
Ο χρήστης tm έγραψε:
ο μονος τροπος να μειωσεις την καταναλωση, ειναι να κανεις μεγαλες διαδρομες!
στα ταξιδια θα δεις μεγαλες διαφορες..και θα κάψεις, βέβαια, συνολικά, περισσότερη βενζίνη!
-
Στα 2 πρωτα γεμισματα εκανα και καποιο μινι ταξιδακι...Εκει φυσικα ειχα καλυτερη καταναλωση..Τεραστια διαφορα με την καταναλωση εντος πολης. Τι να κανω ομως που κινουμαι βασικα στην παραλιακη?
Renault Megane GT [was: Επιλογή γρήγορου μικρομεσαίου]