-
Ο χρήστης Alexis 5 έγραψε:
Για να κανεις μια τετοια δοκιμη θες χρηματα και μαλιστα αρκετα.... νομιζεις οτι βγαινουν αυτα τα εξοδα με την πωληση των περιοδικων και μονο? οχι... υπαρχουν και διαφημησεις εταιριων που απαιτουν μια καλυτερη προβολη του προιοντος τους (αυτοκινητο) και πως θα το προβαλεις αν δεν εχει τα κοτσια το αμαξι να σταθει σε μια πιστα? με τον να υποβιβασεις φυσικα τον αντιπαλο
α) οι 'ανταγωνιστές' μια χαρά στάθηκαν στην πίστα, ρίξε μια ματιά στους ταχύτερους γύρους τους, και σύγκρινέ τους με του GT. Και μη μου πεις για το μη απενεργοποιούμενο ESP, τι να κάνουμε, έτσι βγαίνει το αυτοκίνητο.
β) με ποιον τρόπο ακριβώς υποβιβάστηκε ο αντίπαλος; Εγώ διάβασα μόνο για τέσσερα αυτοκίνητα που δοκιμάστηκαν σε στοκ μορφή, με ίδια λάστιχα (πολύ σημαντικό αυτό) και με πλήρη τεχνική υποστήριξη. Δε διάβασα πουθενά να μπήκε το μεγκάν με λάθος πιέσεις στην πίστα, ούτε να είχε γαργαλημένο εγκέφαλο το γκολφ ή το λεόν.
Σχετικά με τα σενάρια συνωμοσίας κάτα της εγχώριας αντιπροσωπείας της Ρενώ, πιστεύετε ότι αν ίσχυε κάτι τέτοιο, θα αγόραζε ο διευθυντής του περιοδικού Clio RS για προσωπική του χρήση, εκθειάζοντάς το κιόλας στο προηγούμενο τεύχος;
-
Ο χρήστης dimman έγραψε:
Δηλαδή, ο 'συνάδελφος' κι εσύ ισχυρίζεστε ότι οι 4Τ έστησαν ολόκληρη εξάωρη δοκιμή, δέσμευσαν δεκάδες τετράδες λάστιχα, οδηγούς, μηχανικούς, έκλεισαν την πίστα, κ.λπ. κ.λπ. με απώτερο στόχο τον εξευτελισμό του αυτοκινήτου από τους ανταγωνιστές... Μπορείς να σκεφτείς κάποιο λόγο για να γίνει κάτι τέτοιο;
Το ότι αλλάζει το ιδιοκτησιακό καθεστώς της ΜΑΒΑ και το αφεντικό της και οι δεσμοί του με τους 4Τ και την πίστα των Μεγάρων ,σου λένε κάτι;
δηλαδη, λες οτι θαβουν το μεγκαν για να τιμησουν την πολυετη συνεργασια τους?
ή θελουν να παραδωσουν καμμενη γη στον επομενο ιδιοκτητη ,που το πιο πιθανον να μην εχουμε κανα προηγουμενο μαζι του και να θελουν τις διαφημισεις του? -
Ο χρήστης dimman έγραψε:
ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ !!!Όταν σε ένα αυτοκίνητο δεν απενεργοποιείται πλήρως το ESP τότε πολύ απλά **ΔΕΝ το βάζεις στην πίστα.**Πόσο μάλλον και για τέστ αντοχής.Μόνο ένας άσχετος θα το έκανε αυτό.
Μπορείς κάλλιστα βέβαια να το συγκρίνεις στον δρόμο.Δεν έχω ιδέα για τη συμπεριφορά του Μεγκάν, αλλά κάτι εξίσου ακραίο είναι το εξής:
Το Μεγκάν έχει άθλια δυναμική συμπεριφορά και το εργοστάσιο χρησιμοποιεί το ESP για να καλύψει τις αθλιότητες. Γι αυτό δεν απενεργοποιείται.
Βγάλε άκρη τώρα
-
Ο χρήστης screwdriver έγραψε:
ο λογος που ανεφερα το συγκριτικο στην πιστα ειναι οτι ο akalyptoszr ανεφερε οτι μπαινει στην πιστα και οτι θα μπει και με το καινουριο του gt(καλοταξιδο btw)το πιο σημαντικο στοιχειο αυτης της δοκιμης ειναι πιστευω οτι υπηρχε τεχνικο team απο καθε εταιρεια για να υποστηριξει το αμαξι της.
αυτο ,οπως και να το κανουμε δινει καποιο κυρος στην διαδικασια.
η διαψευση λαθος στοιχειων θα ηταν αμεση!το 1,5'' στον γυρο δεν ειναι μικρη διαφορα.
οι αντιπαλοι του ειναι μαλλον καλυτεροι και δεν χρειαζονται την υποβιβαση του μεγκαν,αλλα αυτο ειναι υποκειμενικη αποψη.
οι 4τροχοι οφειλαν να δοκιμασουν τα αυτοκινητα οπως πουλιουνται,η ρενω αφου εμπιστευεται το προιον της γιατι δεν δινει την δυνατοτητα?ολοι οι ανταγωνιστες της το κανουν
εκτος της καταστροφης του δισκου,χαρακτηριζεται ως πιο μαλακα στημενο κλπ.αφου ο φιλος θα μπει στην πιστα δεν εχει παρα να γραψει καλυτερο χρονο απο αυτο των 4τ,να ανεβασει το γυρο του στο youtube και αποδειξει τα περι συνομωσιας κατα της ρενω.
οσον αφορα τους χρονους ολων γενικοτερα,αξιζει να αναφερθει οτι ''μαμα'' σαξοραλλα γραφουν αρκετα πιο κατω...
οσον αφορα την εν λογω λαγκουνα...εδω δεν πουλησε ως καινουρια,θα βρεθει καποιος να την παρει μτχ?
η μονη ελπιδα ειναι να βρει κανα ''αρρωστο'' να την παρει οπως εχει.
(κανουμε και λιγη πλακα ε)Το μη απενεργοποιησιμο ΕΣΠ δεν σημαινει πως ειναι σωστο εκ μερους της ρενω, αλλα ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ αποτελει μεγαλο εμποδιο για γρηγορους γυρους ΜΕΣΑ σε πιστα. Δεν με νοιαζει ποσο γυρναει ουτε το ρενω ουτε κανενα απο αυτα. Πηγαινα πιστα πολυ πριν πιασει ΟΛΗ αυτη η μοδα που κυριευει ολα τα φορουμ τα τελευταια 2 χρονια, οποτε εχουν δει αρκετα τα ματια μου και εχουν ακουσει αρκετα τα αυτια μου.
Μαμα ραλλυ ΦΥΣΙΚΑ και γυριζει πιο κατω με εναν ικανο οδηγο. Παντως θυμαμαι με ολο το σκηνικο αυτο, τις προβλεψεις για ενα MG ZR 120 που γυριζε 16-17...με μαμα αναρτηση-λαστιχα.Πριν μπει στην πιστα ηταν ενα πολυ μετριο αυτοκινητο, χωρις κανεις να το εχει οδηγησει ομως. Μονο και μονο ακουγοντας ΡΟΒΕΡ εφευγε μακρια. Ελα που ομως το χρονομετρο και η πιστα ειναι ο καλυτερος κριτης. ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ πιστευω πως με το ΕΣΠ απενεργοποιημενο, το τΖΙ τΙ, ΜΠΟΡΕΙ να γραψει χαμηλοτερους χρονους. Και λεω πιστευω, μονο κ μονο βασιζομενος στην δυναμη του και ειδικα στην ατμοσφαιρικη λειτουργια του υπερτροφοτουμενου μοτερ του.
Ο χρονος θα δειξει.
Παντως εχει πλακα, να σχολιαζει ο καθενας, και μολις απευθυνεις μια προσωπικη ερωτηση αποφευγουν να απαντησουν..Ηθελα να ηξερα αν εκτος απο αεροφωτογραφια εχουν δει κι αλλιως τα μεγαρα.
Υ.Γ εχοντας το πλεονεκτημα να εχω εξοχικο 10 λεπτα απο τα μεγαρα, δεν αναφερομαι στην πιστα, διοτι εχω γραψει καμποσους γυρους και εγω οπως πολλοι αλλοι.
-
Η κουβέντα έχει γίνει πολλές φορές ξανά: η Renault βγάζει το GT με 160 άλογα, ενώ το μοτέρ αυτό με (λίγες , πολλές , κάμποσες κλπ μετατροπές) βγάζει 225 ίππους στο Megane RS...Αυτά κάνει το ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ.
Κάποιοι ισχυρίζονται πως μπορούν να βγάλουν 250 αντί για 160 και ίσως και παραπάνω και ΠΑΝΤΑ ΑΞΙΟΠΙΣΤΑ...
Σ' αυτό που αντέδρασε ο Κωνσταντίνος και κάποιοι άλλοι και έχω αντιδράσει...σφοδρά με έναν παλιότερα που έλεγε πως διπλασίαζε τα άλογα του 1.8Τ του VAG εύκολα και ΑΞΙΟΠΙΣΤΑ, είναι πως απλά...δεν γίνεται! Δεν γίνεται να πας το μοτέρ εκτός ορίων και να περιμένεις να είναι και αξιόπιστο μετά από όλα αυτά...Μπορεί ν' αντέξει 100Κ χιλιόμετρα, μπορεί και 200Κ , αλλά μπορεί να κάνει το ΜΠΡΑΦ και στα 10Κ ή και νωρίτερα... Όπως και να χει, ο κατασκευαστής για να το αφήσει εκεί που το είχε, θα είχε τους λόγους του... Γιατί άραγε έχει αφήσει το RS στα 225 άλογα, ενώ γίνεται Ο ΧΑΜΟΣ στην κατηγορία από υψηλές ιπποδυνάμεις; Μήπως γιατί δεν μπορεί να εγγυηθεί για την αξιοπιστία του;
Ακόμη όμως και ν' αντέξει το μοτέρ, δεν θα καταπονηθεί το σασμάν υπέρμετρα; Δεν θα πάρει το δίσκο στο χέρι; Τα ημιαξόνια θ' αντέξουν; Οι βάσεις της μηχανής; Τα ρουλεμάν;
Κάτι ακόμη σημαντικό : όταν αυξάνουμε τους ίππους (ναι είναι εύκολο ν' αυξηθούν σε turbo κινητήρες, γίναμε όλοι μάγκες...), το ν' αλλάξεις ένα σετ πιστόνια και μια φλάτζα για να πέσει η συμπίεση, δεν λύνει το πρόβλημα... Ολοι ξεχνάνε πως τα θερμικά φορτία που αναπτύσσονται είναι πολύ πιο μεγάλα από πριν, επομένως οι ανάγκες ψύξης πολλαπλασιάζονται, αλλά παράλληλα τα μέταλλα του κινητήρα δουλεύουν εκεί που...δεν είχαν σχεδιαστεί να δουλέψουν! Επόμενως, δεν είναι σίγουρο πως θ' αντέξουν...
Τέλος, όταν αυξάνεις υπερπλήρωση , κρατώντας την ίδια συμπίεση, δεν είναι καθόλου καλή ιδέα... Τα εργοστάσια ή μειώνουν την συμπίεση, ή προχωρούν σε εκτεταμένες αλλαγές στο εσωτερικό του κινητήρα. Το FR πούλησε περισσότερο από το Cupra γιατί ήταν πολύ φθηνότερο και ο μέσος αγοραστής Seat συνήθως έχει όλο το αυτοκίνητο σε 'άτοκες' δόσεις... Και μετά θα πάει να το 'τσιπάρει' για να μην του βγαίνει κανείς στην Βούτα...
Τελευταίο αλλά όχι και λιγότερο σημαντικό: από πότε χρειαζόμαστε 250++ άλογα για να πάμε γρήγορα; Κάποιοι δεν γράψατε πως τα Σαξόραλλα είναι ακόμη πιο γρήγορα; Τα GT είτε λέγονται Megane είτε Golf φτιάχτηκαν για άλλα πράγματα: για να είναι γρήγορα και ασφαλή παντού και πάντα και παράλληλα αν το θελήσει ο οδηγός τους διασκεδαστικά, χωρίς να καίνε τον άμπακα... Με αυτόν τον γνώμονα σχεδιάστηκαν και οι αναρτήσεις και τα φρένα τους επίσης. Οι μετατροπές που γράφτηκαν εδώ μέσα, κάθε άλλο παρά αυτό τον σκοπό υπηρετούν!
Αναρωτιέμαι: τις μετατροπές τις χρειάζονται τ' αυτοκίνητα, ή οι οδηγοί τους; Αν είσαι τόσο χεράς, τι ακριβώς μετράς στην ευθεία και στο δυναμόμετρο; Ποιος το έχει....μεγαλύτερο το...διάγραμμα; ΚΑΙ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΔΗΛΑΔΗ; Το διάγραμμα θα στρίψει το τιμόνι, θα φρενάρει, θα επιταχύνει;
Εγώ μια χαρά διασκεδάζω με τα 86...ατίθασα άτια μου τα οποία τα φρενάρουν δίσκοι 253/240, μπροστά (αεριζόμενοι)/πίσω: είναι και η μόνη μηχανική μετατροπή που έκανα στο αυτοκίνητο, καλύτερα φρένα. Οχι πως χρειάζονται, αλλά ποτέ δεν ξέρεις....Και με τα 80κάτι που είχα παλιότερα διασκέδαζα ακόμη περισσότερο και πάλι είχα φρένα που ίδια είχε αυτοκίνητο 100+ ίππων, για να είμαι σίγουρος...
Κάποιοι βλέπω να βολεύονται με φρένα και αναρτήσεις εργοστασιακές, αλλά τα εργοστασιακά άλογα είναι πάντα λίγα...
Α και κάτι ακόμη: αν το γύρισμα του κοντέρ είναι κλεψιά, το 'ξετσιπάρισμα' γιατί δεν είναι; Γιατί αφού είναι τόσο ...αξιόπιστη η μετατροπή και δεν υπάρχει κανένα μα κανένα πρόβλημα, το κρύβουμε από αντιπροσωπείες και υποψήφιους αγοραστές; Μάλλον επειδή είναι άσχετοι και δεν ξέρουν πόσο αξιόπιστα είναι όλα αυτά ε;
Ε, προφανως κι εγώ άσχετος και κακόπιστος είμαι και προφανώς και δεν έχω δικαίωμα να ομιλώ επειδή δεν έχω μπει σε πίστα και διαθέτω αυτοκίνητο με λιγότερο (αν είναι ποτέ δυνατόν ε!
) από 100 ίππους! Τη σήμερον ημέρα για να μπορείς να ορθώσεις ανάστημα και να έχεις άποψη, πρέπει να γνωρίζεις τα πάντα από πίστες, δυναμόμετρα και ιπποδυνάμεις 200+... -
Ο χρήστης dimman έγραψε:
μιας και το τοπικ εχει ξεφυγει απο τους χαλαρους ρυθμους... ....
το οτι το μεγκαν τρωει ξυλο στα μεγαρα απο τα ανταγωνιστικα του μοντελα και καταφερνει να κανει το 1/4 των γυρων των αλλων,επειδη καταστρεφει τα (μικροτερα σε διαστασεις απο ολων των αλλων =280-240) φρενα του πως το αξιολογεις?
δεν αμφιβαλω οτι μπορει να ανεβασει ιπποδυναμη το μεγκαν και να παει σαν ΡΣ.αλλα,αν δεν συνοδευτει απο φρενα και αναρτηση θα εχεις ενα ωραιοτατο που μονο χαρα δεν θα σου δινει.
αν προσθεσεις ολα τα κοστη μοτερ,φρενα,αναρτηση κλπ.. μηπως σε συνεφερε να το παρεις ετοιμο =ΡΣ?Για τους λογους για τους οποιους δεν συμπληρωσε τον ιδιο αρυθμο γυρων με τα υπολοιπα απλα διαβασε την απαντηση του Δημητρη. Ειναι ΑΚΡΙΒΟΔΙΚΑΙΟ 4 αυτοκινητα να 'διαγωνιζονται' και το ενα απο αυτα να εχει το ESP ON ?
Nαι, διότι στο Megane δεν υπάρχει διακόπτης ολικού off.
Mετά τα 50km/h τίθεται αυτόματα σε λειτουργία.
ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ !!!
Όταν σε ένα αυτοκίνητο δεν απενεργοποιείται πλήρως το ESP τότε πολύ απλά **ΔΕΝ το βάζεις στην πίστα.**Πόσο μάλλον και για τέστ αντοχής.Μόνο ένας άσχετος θα το έκανε αυτό.
Μπορείς κάλλιστα βέβαια να το συγκρίνεις στον δρόμο.Μήπως λόγω ESP δε θα πρέπει συγκρίνεται με τα υπόλοιπα;;
-
Ο χρήστης tazz έγραψε:
α) οι 'ανταγωνιστές' μια χαρά στάθηκαν στην πίστα, ρίξε μια ματιά στους ταχύτερους γύρους τους, και σύγκρινέ τους με του GT. Και μη μου πεις για το μη απενεργοποιούμενο ESP, τι να κάνουμε, έτσι βγαίνει το αυτοκίνητο.
Αφού λοιπόν έτσι βγαίνει το αυτοκίνητο να το συγκρίνουν στον δρόμο,τι να κάνουμε;Έτσι βγαίνει και δεν είναι για πίστα.
β) με ποιον τρόπο ακριβώς υποβιβάστηκε ο αντίπαλος; Εγώ διάβασα μόνο για τέσσερα αυτοκίνητα που δοκιμάστηκαν σε στοκ μορφή, με ίδια λάστιχα (πολύ σημαντικό αυτό) και με πλήρη τεχνική υποστήριξη. Δε διάβασα πουθενά να μπήκε το μεγκάν με λάθος πιέσεις στην πίστα, ούτε να είχε γαργαλημένο εγκέφαλο το γκολφ ή το λεόν.
...και να είχαν γαργαλημένο εγκέφαλο θα το μαθαίναμε;Ούτε αυτοί που τα δοκίμασαν δεν θα το ήξεραν.
Σχετικά με τα σενάρια συνωμοσίας κάτα της εγχώριας αντιπροσωπείας της Ρενώ, πιστεύετε ότι αν ίσχυε κάτι τέτοιο, θα αγόραζε ο διευθυντής του περιοδικού Clio RS για προσωπική του χρήση, εκθειάζοντάς το κιόλας στο προηγούμενο τεύχος;
Το προιόν είναι πολύ καλό εν αντιθέσει με την αντιπροσωπεία Ελλάδος.
-
Ο χρήστης akaliptosZR έγραψε:
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ πιστευω πως με το ΕΣΠ απενεργοποιημενο, το τΖΙ τΙ, ΜΠΟΡΕΙ να γραψει χαμηλοτερους χρονους. Και λεω πιστευω, μονο κ μονο βασιζομενος στην δυναμη του και ειδικα στην ατμοσφαιρικη λειτουργια του υπερτροφοτουμενου μοτερ του.Τα ηλεκτρονικά βοηθήματα (για να μη μπερδευόμαστε με αρχικόλεξα) στην αρχή κόβουν το γκάζι και μετά επεμβαίνουν επιλεκτικά στα φρένα ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗ ΦΤΑΣΕΙ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΣΤΟ ΟΡΙΟ ΚΑΙ ΓΛΙΣΤΡΗΣΕΙ.
Καλύτερους χρόνους; ανάλογα ποιος είναι στο τιμόνι. Αν ο οδηγός ΔΕΝ είναι καλός τότε τα ηλεκτρονικά τον βοηθούν και πηγαίνει πιο γρήγορα - φυσικά πρέπει να ΓΝΩΡΙΖΕΙ ότι τα ηλεκτρονικά κάνουν το αυτοκίνητο να στρίβει και όχι τα χέρια του.
Προφανώς ένας καλός οδηγός δεν θέλει τα ηλεκτρονικά βοηθήματα ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΦΗΝΟΥΝ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΟ ΟΡΙΟ.
ΥΓ Κανονικά δεν πρέπει να καταλαβαίνεις τα ηλεκτρονικά να επεμβαίνουν - μόνο το λαμπάκι αναβοσβήνει. Αν όμως μπαίνεις γρήγορα σε στροφές και νιώθεις τα φρένα να συμμαζεύουν το αμάξι ΑΝΤΙ να νιώθεις ότι σε κόβουν και δεν μπορείς να πας γρήγορα, καλύτερα να ΚΟΨΕΙΣ γιατί α) δεν έχεις χέρια και β) είσαι ένα κλικ από το να σου φύγει εντελώς και να βροντήξεις.
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Η κουβέντα έχει γίνει πολλές φορές ξανά: η Renault βγάζει το GT με 160 άλογα, ενώ το μοτέρ αυτό με (λίγες , πολλές , κάμποσες κλπ μετατροπές) βγάζει 225 ίππους στο Megane RS...Αυτά κάνει το ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ.
Κάποιοι ισχυρίζονται πως μπορούν να βγάλουν 250 αντί για 160 και ίσως και παραπάνω και ΠΑΝΤΑ ΑΞΙΟΠΙΣΤΑ...
Σ' αυτό που αντέδρασε ο Κωνσταντίνος και κάποιοι άλλοι και έχω αντιδράσει...σφοδρά με έναν παλιότερα που έλεγε πως διπλασίαζε τα άλογα του 1.8Τ του VAG εύκολα και ΑΞΙΟΠΙΣΤΑ, είναι πως απλά...δεν γίνεται! Δεν γίνεται να πας το μοτέρ εκτός ορίων και να περιμένεις να είναι και αξιόπιστο μετά από όλα αυτά...Μπορεί ν' αντέξει 100Κ χιλιόμετρα, μπορεί και 200Κ , αλλά μπορεί να κάνει το ΜΠΡΑΦ και στα 10Κ ή και νωρίτερα... Όπως και να χει, ο κατασκευαστής για να το αφήσει εκεί που το είχε, θα είχε τους λόγους του... Γιατί άραγε έχει αφήσει το RS στα 225 άλογα, ενώ γίνεται Ο ΧΑΜΟΣ στην κατηγορία από υψηλές ιπποδυνάμεις; Μήπως γιατί δεν μπορεί να εγγυηθεί για την αξιοπιστία του;Το εργοστάσιο είναι γνωστό ότι προσπαθεί να καλύψει πάρα πολλές προτιμήσεις αγοραστών και άλλες τόσες συνθήκες λειτουργίας.Φυσικά δεν είναι το ίδιο ανθεκτικός στην φθορά ένας κινητήρας που λειτουργεί στην Ν.Αφρική σε σκονερό περιβάλλον ζέστης 35-40 βαθμών θερμοκρασίας με έναν ακριβώς ίδιο κινητήρα που λειτουργεί στην Ευρώπη.Επίσης άλλα τα Αφρικανικά καύσιμα κι άλλα τα Ευρωπαικά.
Τέλος ο ίδιος εργοστασιακός κινητήρας θα αντέξει λιγότερο στα χέρια ενός οδηγού που τον σκίζει κρύο μές το καταχείμωνο και περισσότερο σε έναν που προσέχει να ζεσταθεί σωστά ο κινητήρας και δεν τον σβήνει καμμένο με τις θερμοκρασίες στον Θεό.
Ο κατασκευαστής λοιπόν για να ανταπεξέλθει σε όλες τις δυνατές αντίξοες συνθήκες ρυθμίζει πολύ light τον κινητήρα ο οποίος φυσικά και έχει τεράστια περιθώρια βελτίωσης χωρίς να χαθεί η αξιοπιστία του σε μεγάλο βαθμό.Ακόμη όμως και ν' αντέξει το μοτέρ, δεν θα καταπονηθεί το σασμάν υπέρμετρα; Δεν θα πάρει το δίσκο στο χέρι; Τα ημιαξόνια θ' αντέξουν; Οι βάσεις της μηχανής; Τα ρουλεμάν;
Ότι είπαμε για τον κινητήρα ,ισχύει και για τα μηχανικά μέρη.Φυσικά αν υπάρχει οδηγός που πάει συνέχεια στους κόφτες και αφήνει τον συμπλέκτη στις 4000στρ σε κάθε φανάρι όχι δεν πρέπει να πειράξει καθόλου το αυτοκίνητο αλλά δεν θα τον αντέξει ούτε το εργοστασιακό.
Κάτι ακόμη σημαντικό : όταν αυξάνουμε τους ίππους (ναι είναι εύκολο ν' αυξηθούν σε turbo κινητήρες, γίναμε όλοι μάγκες...), το ν' αλλάξεις ένα σετ πιστόνια και μια φλάτζα για να πέσει η συμπίεση, δεν λύνει το πρόβλημα... Ολοι ξεχνάνε πως τα θερμικά φορτία που αναπτύσσονται είναι πολύ πιο μεγάλα από πριν, επομένως οι ανάγκες ψύξης πολλαπλασιάζονται, αλλά παράλληλα τα μέταλλα του κινητήρα δουλεύουν εκεί που...δεν είχαν σχεδιαστεί να δουλέψουν! Επόμενως, δεν είναι σίγουρο πως θ' αντέξουν...
Τέλος, όταν αυξάνεις υπερπλήρωση , κρατώντας την ίδια συμπίεση, δεν είναι καθόλου καλή ιδέα... Τα εργοστάσια ή μειώνουν την συμπίεση, ή προχωρούν σε εκτεταμένες αλλαγές στο εσωτερικό του κινητήρα. Το FR πούλησε περισσότερο από το Cupra γιατί ήταν πολύ φθηνότερο και ο μέσος αγοραστής Seat συνήθως έχει όλο το αυτοκίνητο σε 'άτοκες' δόσεις... Και μετά θα πάει να το 'τσιπάρει' για να μην του βγαίνει κανείς στην Βούτα...Απο που προκύπτει το συμπέρασμα ότι με αύξηση της ισχύος κατά 50-60 άλογα η αύξηση της θερμοκρασίας είναι τέτοια που βγαίνει εκτός των ορίων σχεδίασης κιόλας των μετάλλων;
Στο ίδιο πόστ απαντώ κάτι περί Ν.Αφρικής.Τελευταίο αλλά όχι και λιγότερο σημαντικό: από πότε χρειαζόμαστε 250++ άλογα για να πάμε γρήγορα; Κάποιοι δεν γράψατε πως τα Σαξόραλλα είναι ακόμη πιο γρήγορα; Τα GT είτε λέγονται Megane είτε Golf φτιάχτηκαν για άλλα πράγματα: για να είναι γρήγορα και ασφαλή παντού και πάντα και παράλληλα αν το θελήσει ο οδηγός τους διασκεδαστικά, χωρίς να καίνε τον άμπακα... Με αυτόν τον γνώμονα σχεδιάστηκαν και οι αναρτήσεις και τα φρένα τους επίσης. Οι μετατροπές που γράφτηκαν εδώ μέσα, κάθε άλλο παρά αυτό τον σκοπό υπηρετούν!
Αναρωτιέμαι: τις μετατροπές τις χρειάζονται τ' αυτοκίνητα, ή οι οδηγοί τους; Αν είσαι τόσο χεράς, τι ακριβώς μετράς στην ευθεία και στο δυναμόμετρο; Ποιος το έχει....μεγαλύτερο το...διάγραμμα; ΚΑΙ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΔΗΛΑΔΗ; Το διάγραμμα θα στρίψει το τιμόνι, θα φρενάρει, θα επιταχύνει;
Εγώ μια χαρά διασκεδάζω με τα 86...ατίθασα άτια μου τα οποία τα φρενάρουν δίσκοι 253/240, μπροστά (αεριζόμενοι)/πίσω: είναι και η μόνη μηχανική μετατροπή που έκανα στο αυτοκίνητο, καλύτερα φρένα. Οχι πως χρειάζονται, αλλά ποτέ δεν ξέρεις....Και με τα 80κάτι που είχα παλιότερα διασκέδαζα ακόμη περισσότερο και πάλι είχα φρένα που ίδια είχε αυτοκίνητο 100+ ίππων, για να είμαι σίγουρος...
Κάποιοι βλέπω να βολεύονται με φρένα και αναρτήσεις εργοστασιακές, αλλά τα εργοστασιακά άλογα είναι πάντα λίγα...
Α και κάτι ακόμη: αν το γύρισμα του κοντέρ είναι κλεψιά, το 'ξετσιπάρισμα' γιατί δεν είναι; Γιατί αφού είναι τόσο ...αξιόπιστη η μετατροπή και δεν υπάρχει κανένα μα κανένα πρόβλημα, το κρύβουμε από αντιπροσωπείες και υποψήφιους αγοραστές; Μάλλον επειδή είναι άσχετοι και δεν ξέρουν πόσο αξιόπιστα είναι όλα αυτά ε;
Ε, προφανως κι εγώ άσχετος και κακόπιστος είμαι και προφανώς και δεν έχω δικαίωμα να ομιλώ επειδή δεν έχω μπει σε πίστα και διαθέτω αυτοκίνητο με λιγότερο (αν είναι ποτέ δυνατόν ε!
) από 100 ίππους! Τη σήμερον ημέρα για να μπορείς να ορθώσεις ανάστημα και να έχεις άποψη, πρέπει να γνωρίζεις τα πάντα από πίστες, δυναμόμετρα και ιπποδυνάμεις 200+...Όποιος θέλει να βελτιώσει το αυτοκίνητο του ,απο κάπου πρέπει να ξεκινήσει.Οι περισσότεροι προτιμούμε τον κινητήρα.Λιθοβολίστε μας.
Δυστυχώς δεν γεννηθήκαμε με τα τσέκια στο χέρι για να κάνουμε ότι μας κατέβει στο μυαλό. -
Ο χρήστης dimman έγραψε:
Έχει και ανάρτηση και πλαίσιο.Αυτά στην πίστα καταπονούνται περισσότερο με 10 γύρους στην πίστα απ'ότι σε 30.000χλμ στον δρόμο.Αυτοί που θα το πουλήσουν πως τους χαρακτηρίζεις;Εχω ενα καντετακι του 1985 (22 χρονών).Οπως ισως θα γνωρίζεις,εκεινες τις εποχές τα πλαίσια των αυτοκινήτων ήταν επιεικώς απαραδεκτα σε αντοχη και ακαμψία σε σχεση με οτιδηποτε συγχρονο.
Το δικο μου το ρημαδι λοιπών,μετραει αυτη τη στιγμη πάνω απο χίλιους γύρους μεσα σε πίστα,χωρις κλουβι ή ραψιμο.
Και μετα κυκλοφορει στους δρομους σαν το μοναδικο αυτοκίνητο που έχω,χωρις να τριζει ακομα.
Ειναι και Ελληνικής συναρμολόγησης,ότι κι'άν σημαίνει αυτο.τα γραφω αυτα,γιατι πολλοί πιστευετε οτι αμα μπειτε στην πίστα θα γυρισετε στο σπίτι με το αυτοκίνητό σας σε μορφη κομπολογιου
-
Ο χρήστης technik έγραψε:
μιας και το τοπικ εχει ξεφυγει απο τους χαλαρους ρυθμους... ....
το οτι το μεγκαν τρωει ξυλο στα μεγαρα απο τα ανταγωνιστικα του μοντελα και καταφερνει να κανει το 1/4 των γυρων των αλλων,επειδη καταστρεφει τα (μικροτερα σε διαστασεις απο ολων των αλλων =280-240) φρενα του πως το αξιολογεις?
δεν αμφιβαλω οτι μπορει να ανεβασει ιπποδυναμη το μεγκαν και να παει σαν ΡΣ.αλλα,αν δεν συνοδευτει απο φρενα και αναρτηση θα εχεις ενα ωραιοτατο που μονο χαρα δεν θα σου δινει.
αν προσθεσεις ολα τα κοστη μοτερ,φρενα,αναρτηση κλπ.. μηπως σε συνεφερε να το παρεις ετοιμο =ΡΣ?Για τους λογους για τους οποιους δεν συμπληρωσε τον ιδιο αρυθμο γυρων με τα υπολοιπα απλα διαβασε την απαντηση του Δημητρη. Ειναι ΑΚΡΙΒΟΔΙΚΑΙΟ 4 αυτοκινητα να 'διαγωνιζονται' και το ενα απο αυτα να εχει το ESP ON ?
Nαι, διότι στο Megane δεν υπάρχει διακόπτης ολικού off.
Mετά τα 50km/h τίθεται αυτόματα σε λειτουργία.
ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ !!!
Όταν σε ένα αυτοκίνητο δεν απενεργοποιείται πλήρως το ESP τότε πολύ απλά **ΔΕΝ το βάζεις στην πίστα.**Πόσο μάλλον και για τέστ αντοχής.Μόνο ένας άσχετος θα το έκανε αυτό.
Μπορείς κάλλιστα βέβαια να το συγκρίνεις στον δρόμο.Μήπως λόγω ESP δε θα πρέπει συγκρίνεται με τα υπόλοιπα;; :hmmm:
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!
Aυτο ΑΚΡΙΒΩΣ λεμε τοση ωρα..Η τουλαχιστον να συγκριθει εκτος πιστας, οπου η επεμβαση των ηλεκτρονικων βοηθηματων θα ηταν σε πολυ λιγοτερο βαθμο!
-
http://www.4troxoi.gr/phpBB/viewtopic.p ... 251#999251
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Ειναι και Ελληνικής συναρμολόγησης,ότι κι'άν σημαίνει αυτο.Αν είναι ιαπωνικό, τίποτα! Μη σου πω ότι είναι και παράσημο!
-
Ο χρήστης dimman έγραψε:
Όταν μιλάμε όμως να λέμε και όλη την αλήθεια.Το megane GT στην δοκιμή των 4Τ κατέστρεψε τα φρένα του επειδή δεν απενεργοποιείται πλήρως το ESP.
Γι αυτό υπάρχει μια απλή λύση και γίνεται να βγεί εκτός με μια απλή τοποθέτηση διακόπτη on-off.
Έτσι λοιπόν με το ESP off δεν νομίζω να καταστραφούν τα φρένα του και μου προξενεί εντύπωση και μου προκαλεί την πονηρή μου περιέργεια το γεγονός που επέμειναν οι 4Τ σε αυτήν την δοκιμή.Δε νομίζεις, αλλά δεν μπορείς να το ξέρεις εκ των προτέρων. Και στη δοκιμή, ειπώθηκε ξεκάθαρα ότι για την καταστροφή των φρένων ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό το ESP.
Όσο για την... πονηρή σου περιέργεια, οι 4Τ επέμειναν σε μια δοκιμή 4 μικρομεσαίων αυτοκινήτων με τούρμπο μοτέρ. Δεν υπήρχε περίπτωση να συγκρίνουμε 3 μαμά αυτοκίνητα με ένα τζαμπερωμένο Megane GT για να βγει έξω το ESP του. Έτσι πουλιούνται, έτσι συγκρίθηκαν. Oπότε, τις... πονηρές σκέψεις καλύτερα να τις αφήσουμε απέξω.
Τέλος, να σου υπενθυμίσω ότι οι 4Τ έχουν εκφραστεί με τα ΚΑΛΥΤΕΡΑ λόγια για τη συμπεριφορά των Clio RS και Megane RS σε πίστα και σε δρόμο. Λες να είχαμε πρόβλημα να το κάνουμε και για το GT?
Για τους λογους για τους οποιους δεν συμπληρωσε τον ιδιο αρυθμο γυρων με τα υπολοιπα απλα διαβασε την απαντηση του Δημητρη. Ειναι ΑΚΡΙΒΟΔΙΚΑΙΟ 4 αυτοκινητα να 'διαγωνιζονται' και το ενα απο αυτα να εχει το ESP ON ?
Όταν έτσι πουλιούνται, είναι.-
ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ !!!
Μπορείς κάλλιστα βέβαια να το συγκρίνεις στον δρόμο.Οι χαρακτηρισμοί (άσχετος) καλό είναι να λείπουν. Ευχαριστούμε.
Και, αν μας επιτρέπεις, τα βάζουμε ΚΑΙ στην πίστα, ΚΑΙ στο δρόμο. Το μη-απενεργοποιούμενο ESP είναι μειονέκτημα (ειδικά αν μιλάμε για ένα ΚΑΛΟ αυτοκίνητο όπως το Μεγκάν) και φαίνεται στην πίστα. Ας το έβγαζαν με κουμπάκι.
Αφού λοιπόν έτσι βγαίνει το αυτοκίνητο να το συγκρίνουν στον δρόμο,τι να κάνουμε;Έτσι βγαίνει και δεν είναι για πίστα.
Έχει συγκριθεί ΚΑι στο δρόμο: http://library.techlink.gr/4t/article.a ... icle=11972
-
Και κάτι ακόμα:
Καλό είναι να βουτάμε τη γλώσσα στο μυαλό πριν εκτοξεύσουμε κατηγορίες. Χαρακτηρίζοντας 'πονηρή' την δοκιμή διαρκείας των 4Τ, προσβάλλετε με το χειρότερο τρόπο δεκάδες ανθρώπους, ανάμεσά τους συντάκτες των 4Τ, ανθρώπους της πίστας, υπευθύνους των εταιρειών, ομάδες σέρβις των εταιρειών, λαστιχάδες, φωτογράφους και χρονομέτρες. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι, οι οποίοι εκείνη την ημέρα δούλεψαν από νωρίς το πρωί ως τις 02:00 τα ξημερώματα της επομένης, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, έλιωσαν στην κούραση, στον ιδρώτα και στην αϋπνία, προκειμένου να προσφέρουν ένα πραγματικά χρήσιμο συμπέρασμα στην ερώτηση: 'Πώς συμπεριφερονται 4 γρήγορα χάτσμπακ σε παρατεταμένη οριακή χρήση;' Αυτή ήταν η ερώτηση και σε αυτήν δόθηκαν απαντήσεις. -
ξερει κανεις ποσα χλμ/ω επιαναν τα 4 στην ευθεια?
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Και κάτι ακόμα:
Καλό είναι να βουτάμε τη γλώσσα στο μυαλό πριν εκτοξεύσουμε κατηγορίες. Χαρακτηρίζοντας 'πονηρή' την δοκιμή διαρκείας των 4Τ, προσβάλλετε με το χειρότερο τρόπο δεκάδες ανθρώπους, ανάμεσά τους συντάκτες των 4Τ, ανθρώπους της πίστας, υπευθύνους των εταιρειών, ομάδες σέρβις των εταιρειών, λαστιχάδες, φωτογράφους και χρονομέτρες. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι, οι οποίοι εκείνη την ημέρα δούλεψαν από νωρίς το πρωί ως τις 02:00 τα ξημερώματα της επομένης, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, έλιωσαν στην κούραση, στον ιδρώτα και στην αϋπνία, προκειμένου να προσφέρουν ένα πραγματικά χρήσιμο συμπέρασμα στην ερώτηση: 'Πώς συμπεριφερονται 4 γρήγορα χάτσμπακ σε παρατεταμένη οριακή χρήση;' Αυτή ήταν η ερώτηση και σε αυτήν δόθηκαν απαντήσεις.Εγω δέχομαι ότι ,αφού έτσι βγαίνει δεν μπορούσε να γίνει αλλιώς.Πείτε μας όμως γιατί επιλέχθηκε το συγκεκριμένο αυτοκίνητο για την συγκεκριμένη δοκιμή.
Γνωρίζατε ή δεν γνωρίζατε ότι ένα αυτοκίνητο στην πίστα με μη απενεργοποιούμενο πλήρως ESP έχει συγκριτικό μειονέκτημα έναντι των ανταγωνιστών του; -
Βγαινουνε καποια GT με απενεργοποιούμενο ESP;
-
Τσουκ. Γίνεται με πατέντα.
-
Ο χρήστης dimman έγραψε:
Και κάτι ακόμα:
Καλό είναι να βουτάμε τη γλώσσα στο μυαλό πριν εκτοξεύσουμε κατηγορίες. Χαρακτηρίζοντας 'πονηρή' την δοκιμή διαρκείας των 4Τ, προσβάλλετε με το χειρότερο τρόπο δεκάδες ανθρώπους, ανάμεσά τους συντάκτες των 4Τ, ανθρώπους της πίστας, υπευθύνους των εταιρειών, ομάδες σέρβις των εταιρειών, λαστιχάδες, φωτογράφους και χρονομέτρες. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι, οι οποίοι εκείνη την ημέρα δούλεψαν από νωρίς το πρωί ως τις 02:00 τα ξημερώματα της επομένης, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, έλιωσαν στην κούραση, στον ιδρώτα και στην αϋπνία, προκειμένου να προσφέρουν ένα πραγματικά χρήσιμο συμπέρασμα στην ερώτηση: 'Πώς συμπεριφερονται 4 γρήγορα χάτσμπακ σε παρατεταμένη οριακή χρήση;' Αυτή ήταν η ερώτηση και σε αυτήν δόθηκαν απαντήσεις.Εγω δέχομαι ότι ,αφού έτσι βγαίνει δεν μπορούσε να γίνει αλλιώς.Πείτε μας όμως γιατί επιλέχθηκε το συγκεκριμένο αυτοκίνητο για την συγκεκριμένη δοκιμή.
Γνωρίζατε ή δεν γνωρίζατε ότι ένα αυτοκίνητο στην πίστα με μη απενεργοποιούμενο πλήρως ESP έχει συγκριτικό μειονέκτημα έναντι των ανταγωνιστών του;αν εχεις διαβασει το αρθρο,λεει απο την αρχη για το ποσο καθοριστικο ρολο επαιξε το esp και δεν κατηγορουν γενικα το αμαξι.
αν εβγαζαν το συμπερασμα οτι το μεγκαν ''μπαζει'' χωρις να αναφερουν το esp με οτι συνεπαγεται, τοτε θα ειχαν φαουλ.
μην κυνηγατε μαγισσες...
ενα σημαντικο στοιχειο που δεν αναφερεται οι ρενακηδες ειναι οτι το μεγκαν φορουσε p7 ενω τα αλλα ελαστικα ''επιδοσεων''.και για αυτο ομως φταιει η περιεργη διασταση του.
Renault Megane GT [was: Επιλογή γρήγορου μικρομεσαίου]