-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Σε πείραξε η ποιότητα κύλισης στο Πούντο!Σταματα να ξυνεις πληγες
-
Επειδή ρωτήσατε λοιπόν ,κυκλοφορεί Laguna 2.0T με 270 άλογα τα οποία έχουν αυγατέψει και αναμένεται επιβεβαίωση σε δυναμόμετρο λείαν συντόμως.
Ο ιδιοκτήτης της έχει αλλάξει έμβολα και μπέκ από το megane RS έχει ανακατασκευάσει την τουρμπίνα του αλλά δυστυχώς βγήκε μικρή ,μικρότερη απ'αυτήν του RS και γι αυτό αυγάτεψαν τελευταία τα άλογα του.
Επίσης φοράει full εξάτμιση με 100άρη καταλύτη και 72mm downpipe.
Η ηλεκτρονική διαχείρηση γίνεται με Greddy e-manage ultimate. -
Ο χρήστης akaliptosZR έγραψε:
Ειπε κανεις πως ενα βελτιωμενο(μοτερ) τζι τι, στριβει καλυτερα απο το ΡΣ ?
Αν στριβει το τζι τι, και το καθε τζι τι, ειναι στην κριση του ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΟΥ και του ΟΔΗΓΟΥ. Αλλα μην το παμε εκει το θεμα, διοτι ειναι αρκετοι παραμετροι. Απο πιστα εχεις καθολου εμπειρια?
Όχι, δεν τέθηκε αυτό το θέμα, αλλά το ότι αν φτάσεις ή ξεπεράσεις την δύναμη του RS θέλεις και τα ανάλογα φρένα αναρτήσεις κτλ.
**Ναι, έχω εμπειρία.
**ΤΟ ΡΣ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΜΠΕΙ ΣΤΗΝ ΚΟΥΒΕΝΤΑ?
Αναφερθηκε ΑΠΛΑ για να εξηγησουμε πως την ιπποδυναμη(παραπλησια) ενος ΡΣ μπορει ευκολα-αξιοπιστα-οικονομικα ενα ΤΖΙ ΤΙ να την φτασει.
ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ? ειτε δεν θελεις ειτε δεν μπορεις ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ !
Τι να καταλάβω; Ψάξου λίγο παραπάνω και θα δεις ότι δεν είναι όλα τόσο ρόδινα για όσους προσπάθησαν να φτάσουν την ιπποδύναμη του RS με τα μοτέρ των laguna τλχ. Τέλος από μένα, βαρέθηκα τα ίδια και τα ίδια. Φτάσε το και 400 άλογα, εμένα δεν με νοιάζει, απλά εξέφρασα τις αμφιβολίες μου κατά πόσο αυτό μπορεί να γίνει σωστά, εύκολα, αξιόπιστα και οικονομικά. Τώρα το γιατί να το φτάσεις 250 άλογα και να μην πάρεις το RS αρχής εξαρχής δεν το καταλαβαίνω, αλλά αυτό μάλλον γιατί δεν ασχολούμαι με το συγκεκριμένο άθλημα. Και όχι, δεν εννοώ την βελτίωση.
Καλό απόγευμα.
Friday, January 12, 2007
Λοιπόν, είναι γεγονός, είμαι πισταδόρος και με την βούλα λέμε!!!
..................Λογικα ολο το καλοκαιρι θα ελιωνες τετραδες και τετραδες (παρολο που λογω των θερμοκρασιων δεν παταει ανθρωπος λογικος)..
Και η εμπειρια εχει γινει σαν την κωλοτρυπιδα.Ολοι εχουν.
ΠΟΙΟΣ ΕΙΠΕ ΠΩΣ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΚΑΝ ΝΑ ΤΟ ΦΤΑΣΩ 250? ΕΓΩ ΜΙΛΗΣΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΠΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΡΣ, ΔΗΛΑΔΗ 200-210 ΑΛΟΓΑ. ΕΣΥ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ 250ΑΡΕΣ ΚΑΙ 400ΑΡΕΣ ΓΙΑ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΜΟ.
ΤΩΡΑ ΜΕ ΠΟΙΟ Α8ΛΗΜΑ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ, ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΜΟΥ ΛΕΙΠΕΙ ΤΟ ΕΜΟΤΙCON, ΜΕ ΤΟ ΧΕΡΑΚΙ ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ..
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΑ ΠΟΣΤ ΣΟΥ, ΑΙΣΙΩΣ ΦΤΑΝΕΙΣ ΤΑ 14.000 (ΕΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΣ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΕΝΑ...ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕΡΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΦΤΙΑΓΜΕΝΟΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΡΑΝΕ ΠΛΗΚΤΡΑ.
Υ.Γ ΒΡΕ ΑΘΕΟΦΟΒΕ, Ο Δημητρης εχει ΛΑΓΚΟΥΝΑ βελτιωμενη στα νουμερα που αναφερομαι, με τον ιδιο ακριβως τροπο που αναφερομαι, και εδω και 65.000 χλμ δεν εχει κανενα προβλημα!!
Χαίρομαι που βρήκες το ποστ, το έψαχνα. Βάλτο όλο όμως.
Εγώ έχω λίγη εμπειρία, αυτό τι σχέση έχει όμως;
Κατά τα άλλα: Overcompensating... Εγώ μπορεί να βαράω πλήκτρα, εσύ προφανώς βαράς άλλα. Beat the monkey που λένε...
Τα φιλάκια μου.
-
-
:whatever:Θέλεις να πεις κάτι;
-
Έγινε λόγος για τη σχέση συμπίεσης, στην οποία προφανώς δεν δίνετε τη σημασία που της αντιστοιχεί. Δεν είναι τυχαίο που τα Ibiza Cupra και Μegane RS(αλλά και κάθε κινητήρας με υψηλή υπερπλήρωση) έχουν χαμηλότερη σχέση συμπίεσης από τα αντίστοιχα FR και GT, τα οποία έχουν ηπιότερη υπερπλήρωση.
Υψηλή σχέσης συμπίεσης και υψηλή υπερλήρωση, είναι δύο παράμετροι που απλά δεν συνδιάζονται, παρά μόνο με την χρήση υπερανθεκτικών υλικών(και υπερακριβών).
Αν τελικά, δεν μας ενδιαφέρει η μεταπωλητική αξία του αυτοκινήτου ή το ενδεχόμενο να κάνει 'παφ' το μοτεράκι, και αποφασίσουμε να πάρουμε το 'δρόμο' των βελτιώσεων, το πρώτο πράγμα που λαμβάνουμε υπόψη πριν αρχίσουμε να παίζουμε με τα bar και τα μπεκ ψεκασμού είναι σε τι σχέση συμπίεσης θα γίνουν όλα τα παραπάνω. -
Ο χρήστης XtremeRotary έγραψε:
Έγινε λόγος για τη σχέση συμπίεσης, στην οποία προφανώς δεν δίνετε τη σημασία που της αντιστοιχεί. Δεν είναι τυχαίο που τα Ibiza Cupra και Μegane RS(αλλά και κάθε κινητήρας με υψηλή υπερπλήρωση) έχουν χαμηλότερη σχέση συμπίεσης από τα αντίστοιχα FR και GT, τα οποία έχουν ηπιότερη υπερπλήρωση.
Υψηλή σχέσης συμπίεσης και υψηλή υπερλήρωση, είναι δύο παράμετροι που απλά δεν συνδιάζονται, παρά μόνο με την χρήση υπερανθεκτικών υλικών(και υπερακριβών).
Αν τελικά, δεν μας ενδιαφέρει η μεταπωλητική αξία του αυτοκινήτου ή το ενδεχόμενο να κάνει 'παφ' το μοτεράκι, και αποφασίσουμε να πάρουμε το 'δρόμο' των βελτιώσεων, το πρώτο πράγμα που λαμβάνουμε υπόψη πριν αρχίσουμε να παίζουμε με τα bar και τα μπεκ ψεκασμού είναι σε τι σχέση συμπίεσης θα γίνουν όλα τα παραπάνω.Ακριβώς !!!!
Γι αυτό λέω ότι με χαμηλότερη πίεση θα έχουμε τα ίδια άλογα.Ουσιαστικά αυτό που αποδίδει και πρέπει να ξέρουμε είναι η πίεση καύσης μέσα στον κύλινδρο κι όχι η πίεση έξω απ'άυτόν.
-
μιας και το τοπικ εχει ξεφυγει απο τους χαλαρους ρυθμους... ....
το οτι το μεγκαν τρωει ξυλο στα μεγαρα απο τα ανταγωνιστικα του μοντελα και καταφερνει να κανει το 1/4 των γυρων των αλλων,επειδη καταστρεφει τα (μικροτερα σε διαστασεις απο ολων των αλλων =280-240) φρενα του πως το αξιολογεις?
δεν αμφιβαλω οτι μπορει να ανεβασει ιπποδυναμη το μεγκαν και να παει σαν ΡΣ.αλλα,αν δεν συνοδευτει απο φρενα και αναρτηση θα εχεις ενα ωραιοτατο που μονο χαρα δεν θα σου δινει.
αν προσθεσεις ολα τα κοστη μοτερ,φρενα,αναρτηση κλπ.. μηπως σε συνεφερε να το παρεις ετοιμο =ΡΣ? -
Ο χρήστης screwdriver έγραψε:
μιας και το τοπικ εχει ξεφυγει απο τους χαλαρους ρυθμους... ....το οτι το μεγκαν τρωει ξυλο στα μεγαρα απο τα ανταγωνιστικα του μοντελα και καταφερνει να κανει το 1/4 των γυρων των αλλων,επειδη καταστρεφει τα (μικροτερα σε διαστασεις απο ολων των αλλων =280-240) φρενα του πως το αξιολογεις?
δεν αμφιβαλω οτι μπορει να ανεβασει ιπποδυναμη το μεγκαν και να παει σαν ΡΣ.αλλα,αν δεν συνοδευτει απο φρενα και αναρτηση θα εχεις ενα ωραιοτατο που μονο χαρα δεν θα σου δινει.
αν προσθεσεις ολα τα κοστη μοτερ,φρενα,αναρτηση κλπ.. μηπως σε συνεφερε να το παρεις ετοιμο =ΡΣ?Βαθία μιλάς...
-
Όταν μιλάμε όμως να λέμε και όλη την αλήθεια.Το megane GT στην δοκιμή των 4Τ κατέστρεψε τα φρένα του επειδή δεν απενεργοποιείται πλήρως το ESP.
Γι αυτό υπάρχει μια απλή λύση και γίνεται να βγεί εκτός με μια απλή τοποθέτηση διακόπτη on-off.
Έτσι λοιπόν με το ESP off δεν νομίζω να καταστραφούν τα φρένα του και μου προξενεί εντύπωση και μου προκαλεί την πονηρή μου περιέργεια το γεγονός που επέμειναν οι 4Τ σε αυτήν την δοκιμή. -
με το διακοπτη δεν βγαινει τιποτε αλλο εκτος ταυτοχρονα με το ESP??
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
με το διακοπτη δεν βγαινει τιποτε αλλο εκτος ταυτοχρονα με το ESP??Όχι δεν βγαίνει τίποτα άλλο εκτός.Αν εννοείς το ABS ,αυτό λειτουργεί κανονικά.
-
Ρε παιδιά σορυ κιολας αλλά το τόπικ αναφέρεται στην αγορά γρήγορου μικρομεσαίου, να πούμε τις γνώμες μας και ίσως εμείς οι αναποφάσιστοι να δούμε κάποια καινούρια παράμετρο που θα μας βοηθήσει στην επιλογή..
Εκτός του flaming έχει μετατραπεί σε τόπικ για τη βελτίωση των Renault..
Ξερω ότι είμαι πιο νέος στη παρέα από τους περισσότερους, αλλά μήπως όλα αυτά έπρεπε να γραφτούν σε άλλο section??Kαι κάτι για το φίλο corsair εδώ:
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Παιδιά το ξέρω τα 30 είναι πολλά, αλλά σκεφτείτε ότι μιλάμε για 51 άτοκες δόσεις..
Αγαπητε, με το συμπαθειο κιολας... αλλα δεν αγοραζουμε σπιτι! Αμα μιλαμε για 50 δοσεις... στην ουσια δεν εχουμε τα φραγκα, αρα απλωνουμε το χερι μας μεχρι εκει που φτανουμε και περνουμε κατι ποιο προσιτο.
Μη σε τρομάζουν οι 51 δόσεις γιατί μιλάμε για 'άτοκες' πραγματικά (και όχι πχ σαν τη Seat που λέει άτοκες δόσεις και φουσκώνει 1.500-2.000 την αρχική τιμή - δλδ ενσωματώνει μεγάλο μέρος των τόκων)..
Σχεδόν όλος ο κόσμος αγοράζει πλέον με δάνεια. Προσωπικά εργάζομαι σε τράπεζα και τα ξέρω από 1ο χέρι..
Είναι τεράστια η διαφορά το να πληρώσεις 4-5 χιλιάρικα τόκο για ένα ποσό της τάξης των 20 χιλ. και άλλο τελείως πράγμα τα άτοκα..
Ακόμα και να τα έχεις μετρητά δε σε συμφέρει να τ' ακουμπήσεις όταν μπορείς να τα πληρώσεις σε άτοκες δόσεις..
Αν δλδ κάποιος σου έδινε 30 χιλ. και σου έλεγε δώστα μου λίγα λίγα πίσω άτοκα δε θα τα παιρνες?
Πιστεύω να καταλαβαίνεις τη διαφορά.. -
Ο χρήστης screwdriver έγραψε:
μιας και το τοπικ εχει ξεφυγει απο τους χαλαρους ρυθμους... ....το οτι το μεγκαν τρωει ξυλο στα μεγαρα απο τα ανταγωνιστικα του μοντελα και καταφερνει να κανει το 1/4 των γυρων των αλλων,επειδη καταστρεφει τα (μικροτερα σε διαστασεις απο ολων των αλλων =280-240) φρενα του πως το αξιολογεις?
αν προσθεσεις ολα τα κοστη μοτερ,φρενα,αναρτηση κλπ.. μηπως σε συνεφερε να το παρεις ετοιμο =ΡΣ?Για τους λογους για τους οποιους δεν συμπληρωσε τον ιδιο αρυθμο γυρων με τα υπολοιπα απλα διαβασε την απαντηση του Δημητρη. Ειναι ΑΚΡΙΒΟΔΙΚΑΙΟ 4 αυτοκινητα να 'διαγωνιζονται' και το ενα απο αυτα να εχει το ESP ON ?
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΞΥΛΟ
OPEL ASTRA 1.6T 180HP.............1:18:339.......36.8Lt mesi katanalosi
MEGANE GT 2.0T 165HP.............1.18:699.......27.2Lt mesi katanalosi
LEON 1.8 TSI 160(180+).............1:17:076.......32.9Lt mesi katanalosi
VW GOLF GT 1.4T (170+)............1:17:020.......30.2Lt mesi katanalosiΤο μεγκαν ετρεχε με το ΕΣΠ ενεργοποιημενο απεναντι στα υπολοιπα 3 που ειχε απενεργοποιηθει. Αν αυτο σου λεει κατι εχει καλως. Αν οχι παω πασο. Οσο για το ξυλο, σου παραθετω τους χρονους παραπανω.
Σου μιλησα μονο για μια ΤΕΡΑΣΤΙΑΣ σημασιας διαφορα με τα υπολοιπα. ΔΕΝ θα μπω καν στην διαδικασια να συγκρινω τοσους αλλους παραγοντες που επηρεαζουν αυτο το ενα δευτερολεπτο. Παντως αν εχει κανεις γυρους με και χωρις ΕΣΠ σε ΠΙΣΤΑ καταλαβαινει ακριβως το νοημα...
-
Ένας από τους λόγους που δε θα έπαιρνα το 207 rallye είναι ότι δεν απενεργοποιείται πλήρως το ESP.. Ενώ στο RC νομίζω γίνεται..
-
το οτι το μεγκαν τρωει ξυλο στα μεγαρα απο τα ανταγωνιστικα του μοντελα και καταφερνει να κανει το 1/4 των γυρων των αλλων,επειδη καταστρεφει τα (μικροτερα σε διαστασεις απο ολων των αλλων =280-240) φρενα του πως το αξιολογεις?
αν προσθεσεις ολα τα κοστη μοτερ,φρενα,αναρτηση κλπ.. μηπως σε συνεφερε να το παρεις ετοιμο =ΡΣ?Για τους λογους για τους οποιους δεν συμπληρωσε τον ιδιο αρυθμο γυρων με τα υπολοιπα απλα διαβασε την απαντηση του Δημητρη. Ειναι ΑΚΡΙΒΟΔΙΚΑΙΟ 4 αυτοκινητα να 'διαγωνιζονται' και το ενα απο αυτα να εχει το ESP ON ?
Nαι, διότι στο Megane δεν υπάρχει διακόπτης ολικού off.
Mετά τα 50km/h τίθεται αυτόματα σε λειτουργία.
-
Ο χρήστης kovathe έγραψε:
Ρε παιδιά σορυ κιολας αλλά το τόπικ αναφέρεται στην αγορά γρήγορου μικρομεσαίου, να πούμε τις γνώμες μας και ίσως εμείς οι αναποφάσιστοι να δούμε κάποια καινούρια παράμετρο που θα μας βοηθήσει στην επιλογή..Εκτός του flaming έχει μετατραπεί σε τόπικ για τη βελτίωση των Renault..
Ξερω ότι είμαι πιο νέος στη παρέα από τους περισσότερους, αλλά μήπως όλα αυτά έπρεπε να γραφτούν σε άλλο section??Kαι κάτι για το φίλο corsair εδώ:
Παιδιά το ξέρω τα 30 είναι πολλά, αλλά σκεφτείτε ότι μιλάμε για 51 άτοκες δόσεις..
Αγαπητε, με το συμπαθειο κιολας... αλλα δεν αγοραζουμε σπιτι! Αμα μιλαμε για 50 δοσεις... στην ουσια δεν εχουμε τα φραγκα, αρα απλωνουμε το χερι μας μεχρι εκει που φτανουμε και περνουμε κατι ποιο προσιτο.
Μη σε τρομάζουν οι 51 δόσεις γιατί μιλάμε για 'άτοκες' πραγματικά (και όχι πχ σαν τη Seat που λέει άτοκες δόσεις και φουσκώνει 1.500-2.000 την αρχική τιμή - δλδ ενσωματώνει μεγάλο μέρος των τόκων)..
Σχεδόν όλος ο κόσμος αγοράζει πλέον με δάνεια. Προσωπικά εργάζομαι σε τράπεζα και τα ξέρω από 1ο χέρι..
Είναι τεράστια η διαφορά το να πληρώσεις 4-5 χιλιάρικα τόκο για ένα ποσό της τάξης των 20 χιλ. και άλλο τελείως πράγμα τα άτοκα..
Ακόμα και να τα έχεις μετρητά δε σε συμφέρει να τ' ακουμπήσεις όταν μπορείς να τα πληρώσεις σε άτοκες δόσεις..
Αν δλδ κάποιος σου έδινε 30 χιλ. και σου έλεγε δώστα μου λίγα λίγα πίσω άτοκα δε θα τα παιρνες?
Πιστεύω να καταλαβαίνεις τη διαφορά..Συμφωνώ με τις άτοκες(αν και 51 είναι κομματάκι πολλές), όπως επίσης υπάρχει και ο παράγοντας εφορία, και το πώς δικαιολογούνται τα έξοδα. Μπορεί π.χ. να έχεις τα χρήματα αλλά να προτιμάς ένα διακανονισμό για λόγους πόθεν έσχες κλπ.
Αυτό που μετράει εν τέλει, είναι όταν αγοράζουμε ένα αυτοκίνητο, η αξία του να ανταποκρίνεται στο εισόδημά μας. Όχι σαν κάποιον που έγραφε για αγορά τριάρας με 15 χρόνια δόσεις... -
Ο χρήστης kovathe έγραψε:
Αυτα μην τα πεις στην τραπεζα σου...
Κανενας απολυτως δεν χαριζει χρημα .&-
-
Ο χρήστης Pai Mei έγραψε:
Nαι, διότι στο Megane δεν υπάρχει διακόπτης ολικού off.
Mετά τα 50km/h τίθεται αυτόματα σε λειτουργία.
ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ !!!
Όταν σε ένα αυτοκίνητο δεν απενεργοποιείται πλήρως το ESP τότε πολύ απλά **ΔΕΝ το βάζεις στην πίστα.**Πόσο μάλλον και για τέστ αντοχής.Μόνο ένας άσχετος θα το έκανε αυτό.
Μπορείς κάλλιστα βέβαια να το συγκρίνεις στον δρόμο. -
Ο χρήστης dimman έγραψε:
Όταν σε ένα αυτοκίνητο δεν απενεργοποιείται πλήρως το ESP τότε πολύ απλά ΔΕΝ το βάζεις στην πίστα.Μόνο ένας άσχετος θα το έκανε αυτό.
Οριστε?
Renault Megane GT [was: Επιλογή γρήγορου μικρομεσαίου]