-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Τι σπρέι είναι αυτό για τους τριγμούς; Κάποιο ειδικό ή κλασικά WD40 όπου υπάρχει υποψία;οχι το WD40 απλα δεν χρησιμοποιησα αυτο αν και το ειχα και αυτο, ειπα να δοκιμασω κατι αλλο ετσι εβαλα ενα της Locktite αλλα δεν θυμαμαι τωρα πιο ακριβως, παντος ηταν πιο καλο απο το WD.
-
Σπρέι σιλικόνης,κάνει δουλειά..
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Τι σπρέι είναι αυτό για τους τριγμούς; Κάποιο ειδικό ή κλασικά WD40 όπου υπάρχει υποψία;Μα το wd40 ειναι σπρευ κατα της οξειδωσης, και οχι για εξαφανιση τριγμων. Στο MGF που ειχα παλαιοτερα, ενα σπρευ σιλικονης γνωστης μαρκας ειχε κανει τρομερη δουλεια σε πορτες, χερουλια, κουκουλα και γενικα οπου ετριζε το roadster.
-
Ο χρήστης akaliptosZR έγραψε:
Τι σπρέι είναι αυτό για τους τριγμούς; Κάποιο ειδικό ή κλασικά WD40 όπου υπάρχει υποψία;
Μα το wd40 ειναι σπρευ κατα της οξειδωσης, και οχι για εξαφανιση τριγμων. Στο MGF που ειχα παλαιοτερα, ενα σπρευ σιλικονης γνωστης μαρκας ειχε κανει τρομερη δουλεια σε πορτες, χερουλια, κουκουλα και γενικα οπου ετριζε το roadster.
To wd40 ειανι το υλικο που βαζω στους αρμους που εχει το ταμπλο στο 19αρι μου μια φορα τον χρονο και ησυχαζω απο τους τριγμους που μπορει να εμφανισει για την ηλικια του και την αναρτηση που εχει!
-
Λάθος επιλογή το WD40. Πρώτον, υπάρχουν καλύτερα στο είδος του (αλλά αν σου αρέσει δεν υπάρχει πρόβλημα) και δεύτερο (και σημαντικό) είναι ότι λαδώνει και κολλάνε σκόνες όπου το βάλεις. Για λίγο καιρό δουλεύει πολύ καλά και μετά όταν μαζευτεί σκόνη εκεί γίνεται χειρότερα.
Το σπρέι σιλικόνης είναι καλύτερο, στεγνώνει και δεν μαζεύει σκόνες (ιδίως για οδηγούς σε παράθυρα). Όπως παντού, έτσι και στα σπρέι σιλικόνης το ποσοστό της σιλικόνης διαφέρει και μερικά έχουν ελάχιστη.
ΥΓ Η γνώμη μου για το WD40 είναι ότι διώχνει πολύ καλά το νερό από όπου το βάζεις (ηλεκτρικό σύστημα). Αντισκωριακά και λιπαντικά υπάρχουν καλύτερα. Ανάλογα τι θέλεις.
-
Ορίστε τι μπορεί να βγάλει το μοτέρ του Megane GT με ελεύθερη εξάτμιση 63,5mm από καταλύτη και πίσω και με ένα βαρελάκι Simota αντί του εργοστασιακού φιλτροκουτιού (τώρα για την εισαγωγή βέβαια έχω τις επιφυλάξεις μου) και ηλεκτρονικό management του κινητήρα από Greddy E-manage Ultimate.
-
Τι κοστος για ολα αυτα δημητρη? Πες τα αναλυτικα διοτι με ενδιαφερει..
-
Τι κοστος για ολα αυτα δημητρη? Πες τα αναλυτικα διοτι με ενδιαφερει..Τιμές αναλυτικά δεν μπορώ να αναφέρω λόγω του ότι την εξάτμιση πχ την πλήρωσα σε ειδική τιμή μιας και δεν υπήρχε έτοιμη και αναγκάστηκα να αποχωριστώ το αμάξι μου για 1 ολόκληρη εβδομάδα.
Παρομοίως και με το Greddy μιας και πάλι είχα την τιμή να έχω το 1ο αυτοκίνητο στο οποίο δοκιμάστηκε με φύσσες.Απλά θα αναφέρω ότι ο GReddy E-manage Ultimate έχει τοποθετηθεί με φύσσες σε όσους αισθητήρες χρειάζεται έτσι ώστε να μπορεί να αφαιρεθεί ανα πάσα ώρα και στιγμή.Πρόκειται για λύση Plug n Play δηλαδή.
Να επισημάνω τέλος ότι το αυτοκίνητο φοράει την εργοστασιακή τουρμπίνα και τα εργοστασιακά μπέκ και φυσικά δεν έχει ανοιχτεί ούτε καν το ψευτοκάπακο του valve train.
-
Και οτι ClioRs δεν περναει με τιποτα.....
Ακαλυπτε ηταν που θα το κραταγες στην εργοστασιακη του μορφη.......
-
αυτη δεν ειναι δυναμομετρηση απο Megane GT σωστα?? απο LAGUNA ειναι...υποθετικα λεμε τι μπορει να βγαλει το GT...Ακομα GT με GReddy δεν εχει δυναμομετρηθη!!! ετσι δεν ειναι??
-
Πράγματι έχεις δίκιο. Έχουν όμως ίδιο μοτέρ, ίδια τουρμπίνα και μπεκ, ίδιο εγκέφαλο και ίδιους αισθητήρες. Οπότε............
Αυτό που δεν ξέρω είναι η εξάτμιση που φοράει το Megane GT. Αν είναι όμοια με του MEGANE RS, μπορεί να μην χρειαστείτε και εξάτμιση.......... -
Κόστος για το greddy (με πλεξούδα για τα Ρενώ, τοποθέτηση και πρόγραμμα) με pm........
-
Ο χρήστης Bagus έγραψε:
Και οτι ClioRs δεν περναει με τιποτα.....Ακαλυπτε ηταν που θα το κραταγες στην εργοστασιακη του μορφη.......
Eγω θελω να το κρατησω...αυτο δεν κρατιεται ομως!
-
3500 χλμ πλεον με το GT, απολυτα ικανοποιημενος απο την επιλογη μου.
Παρολο που βαριεμαι γρηγορα και ευκολα το σουλουπι των αυτοκινητων που ειχα στην κατοχη μου (εκτος της 156 φυσικα...), νιωθω πως επραξα πολυ σωστα επιλεγοντας το GT εναντι στα astra 1.6T,golf GT,leon TSI..Eνα μονο πραγμα μου την δινει, ειναι ΕΚΝΕΥΡΙΣΤΙΚΑ αθορυβο!! Ισως μεταβω στην λυση της 63.5 κλασσικης διαμετρου για τουρμπατα, να δω λιγο φως και στην ηχητικη απολαυση.
Στην αποδοση, ελεω τουρμπο, θα ειναι noticeable η αυξηση ?
Επισης ΔΕΝ μου αρεσουν οι πισω μπουκες του GT, ποτε δεν μου αρεσαν...Αλλα δεν κατεχω απο photoshop, να πειραματιστω..Μηπως ειναι κανενας που μπορει να με βοηθησει?
-
Παρολο που βαριεμαι γρηγορα και ευκολα το σουλουπι των αυτοκινητων που ειχα στην κατοχη μου (εκτος της 156 φυσικα...), νιωθω πως επραξα πολυ σωστα επιλεγοντας το GT εναντι στα astra 1.6T,golf GT,leon TSI..Eνα μονο πραγμα μου την δινει, ειναι ΕΚΝΕΥΡΙΣΤΙΚΑ αθορυβο!! Ισως μεταβω στην λυση της 63.5 κλασσικης διαμετρου για τουρμπατα, να δω λιγο φως και στην ηχητικη απολαυση.
Επισης ΔΕΝ μου αρεσουν οι πισω μπουκες του GT, ποτε δεν μου αρεσαν...Αλλα δεν κατεχω απο photoshop, να πειραματιστω..Μηπως ειναι κανενας που μπορει να με βοηθησει?
Στέλιο 63,5mm εξάτμιση φοράω κι εγώ από τον Ποπάυ από καταλύτη και πίσω.
Χωρίς να πειράξω καθόλου τον καταλύτη και το downpipe πρίν τον καταλύτη που κατεβαίνει από την έξοδο της τουρμπίνας είχα κέρδος +7 άλογα.
Το μεγάλο μεονέκτημα στην εξάτμιση είναι αυτό το dp-cat.Έχει μια πολύ περίεργη στενή κούρμπα που χρίζει άμεσης βελτίωσης και τα κέρδη από αυτό θα είναι αρκετά περισσότερα.
Αυτή αποτελεί και μια από τις μελλοντικές κινήσεις μου και στο συνιστώ ανεπιφύλακτα.
Πιστεύω πως μόνο με full εξάτμιση και 200άρη καταλύτη θα έχεις ένα κέρδος 10+ αλόγων σε μαμά αυτοκίνητο. -
και νομίζεις ότι βάζοντας εξάτμιση φασαριόζα θα έχεις ήχο;
γιατί από όσο ξέρω σε τουρμπάτα δύσκολα θα ακούσεις ήχο όπως στα ατμοσφαιρικά.
έχω μπει/οδηγήσει τέτοια και δεν ακούγονταν τίποτα μέσα. (πχ Octavia GT 1.8Τ 193hp και Almera Challenge 1.8 135hp) ...το Αlmera σου έπαιρνε τα μυαλά μέσα έξω ενώ το Οκτάβια ήταν αθόρυβο.
Μου έκανε εντύπωση και ρώτησα και μου είπαν αυτό που σου λέω πιο πάνω.
-
Και η εξάτμιση του dimman δεν ακούγεται καθόλου.......
-
Τον τελευταιο καιρο, επειτα απο ευλαβικο στρωσιμο, εψαχνα ευκαιρια να ξεδιπλωσω τις αρετες του GT..Mια τετοια ευκαιρια παρουσιαστηκε προχθες το βραδυ οπου και συναντησα μια καταμαυρη SLK (new) στην συγγρου..Απο την συγγρου μεχρι και το γκολφ γλυφαδας οπου και εστριψα για το σπιτι μου, καναμε ολων των ειδων τα ανοιγματα, ειτε απο σταση, ειτε ρεπριζ με ολες τις ταχυτητες..
Συμπερασματα που εβγαλα ειναι πως το GT ειναι ελαχιστα πιο γρηγορο απο σταση, αλλα στα πολλα (πανω απο 170) αρχιζει και ανοιγει την διαφορα υπερ του. Παντως στις καμπες του αλιμου, με πολλα χιλιομετρα ομως στο κοντερ ΠΑΝΤΑ ανοιγα την διαφορα υπερ μου, βεβαια μπορει ο οδηγος της slk να φοβοτανε λιγακι και να αφηνε το δεξι πενταλ..
Μπορω να πω πως ξαφνιαστηκα θετικα με την slk αλλα ειδικα με το GT μου ..
-
Βάψε απλώς το γκρι πλαστικό στο χρώμα του αυτοκινήτου και μην πειράζεις την εξάτμιση, τσάμπα λεφτά. Αν θυμάμαι σωστά, είναι μαύρο το αυτοκίνητο, αν βαφτεί κι αυτό το πλαστικό μαύρο, θα είναι πιο διακριτικό και πιο όμορφο.
-
Ναι μαυρο ειναι το αυτοκινητο..Γκρι ειναι το πλαστικο? Ουτε που το εχω προσεξει, απο την βρωμα μαυρο μου φαινεται!!
Ισως το βαψω, σαν να εχεις δικιο..
Τα αλλα σας στα ειπα? Το σαββατο βαζω προγραμμα...Δεν φταιω εγω...εκεινο δεν κρατιεται να ξεπερασει τα 200 αλογακια και τα 30 κιλα ροπουλα...
Αν προλαβω και τοποθετησω το προγραμμα αυτο το σαββατο, θα ανεβασω δυναμομετρησεις και τα συναφη..Πρεπει ομως πρωτα να βρω λιγο χρονο να με μετρησει με το διαγνωστικο ο φιλος Δημητρης με την δυνατη Λαγκουνα..
Χμμμ....Για να δουμε!!
Renault Megane GT [was: Επιλογή γρήγορου μικρομεσαίου]