-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
... θα ηθελα ορισμενες φορες να ειναι πιο δυνατο ωστε να ψυχει πιο γρηγορα.Εκεί είναι και το δικό μου 'θέμα' όχι τόσο στην επιβάρυνση στις επιδόσεις όσο στην απόδοση του. Στα 2 (παρόλο και) ανοιχτόχρωμα μικρά μου μου φαίνονται αδύναμα (τα a/c) στην απόδοση και θορυβώδει στη μεγάλη σκάλα αντίθετα στα σκουρόχρωμα μεγάλα που είχα δεν με πείραζε ούτε η επιβάρυνση σε επιδόσεις ούτε σε απόδοση που είχαν να αντιμετωπίσουν μεγαλύτερους χώρους και μαυρο εξωτερικό χρώμα.
Εκείνο που μου είναι αδιάφορο είναι η υπαρξη clima αντί για a/c που δεν καταλαβα ποτέ ουσιαστική διαφορά σε αίσθηση. -
Όποιος καλύπτει το παρπρίζ όταν παρκάρει στον ήλιο, ανακαλύπτει ότι το κλιματιστικό μπορεί να ψύξει το αυτοκίνητο σε μερικά λεπτά.
Όποιος δεν το καλύπτει, περιμένει μισή ώρα μέχρι να κρυώσει το αμάξι. -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Όποιος καλύπτει το παρπρίζ όταν παρκάρει στον ήλιο, ανακαλύπτει ότι το κλιματιστικό μπορεί να ψύξει το αυτοκίνητο σε μερικά λεπτά.
Όποιος δεν το καλύπτει, περιμένει μισή ώρα μέχρι να κρυώσει το αμάξι.Σωστος!
-
Καλησπέρα κ απο 'μενα!
Στη C230K (W203) του father το κλιματιστικό έχει πολύ ικανοποιητική απόδοση... Ακόμη κ με υψηλές θερμοκρασίες το εσωτερικό παραμένει δροσερο παρα το μαύρο εξωτερικό χρώμα. Ακόμη κ όταν κλεινει ώρες ολόκληρες κάτω απο τον ήλιο,ακόμη κ με τους μεγάλους καύσωνες... Με το που το ενεργοποιήσεις ο αέρας παγώνει με τη μία κ σε ένα 10λεπτο το πολύ το εσωτερικό δροσίζει! Απλά όταν κατσεις στα δέρματα πάρα το οτι είναι μπέζ καίγεται η πλάτη σ κ ο...πωπός σ στιγμιαία!!!
Στο κορσάκι μ ισχύουν περίπου τα ίδια... Έβαλα εξτρα το clima το οποίο πήγαινε πακέτο με θερμομονωτικό παρμπριζ. Επίσης το εξωτερικό χρώμα είναι ασημί κ τα καθίσματα υφασμάτινα. Έτσι δημιουργεί δροσερή ατμόσφαιρα ακόμη κ σε υψηλές εξωτερικές θερμοκρασίες...
Εκεί που τα έχασα όμως είναι στο Astra TwinTop του αδερφού μ... Πραγματικά το κλιματιστικό του είναι ΚΑΤΑΨΥΚΤΗΣ!!! Παρα τα σκουρα καφέ δέρματα κ το μαύρο εξωτερικό χρώμα, δεν τολμάς να το βάλεις κάτω απο 22 βαθμούς! Παγώνεις!! Όσο ήλιο κ όση θερμοκρασία κ να έχει έξω!!!
Να σημειώσω όμως οτι κ στα 3 τηρούνται αυστηρά συντήρηση κ σέρβις!!!
-
22 βαθμοί είναι πολύ λίγο, δεν έχεις λόγο να το έχεις τόσο χαμηλά κανονικά. Εγώ βρίσκω πολύ βολικό να το έχω στους 24,5 (24 αν είμαι στη μεριά που έχει ήλιο) αλλά γούστα είναι αυτά. (και υποθέτοντας ότι συμφωνούν τα θερμόμετρα και ότι το δικό μου 24 είναι ίδιο με των άλλων)
Γενικά είμαι πολύ ευχαριστημένος από το κλιματισμό της BMW 520i E39.
Επίσης έχω παρατηρήσει μεγάλη διαφορά αν το αυτοκίνητο (μαύρο) είναι στον ήλιο ή/και με ζεστή μηχανή. Η ζεστή μηχανή (χωρίς ζεστό αυτοκίνητο όπως πχ σε σκιερό σημείο) ζεσταίνει τους αεραγωγούς και κάνει τον αέρα να μην είναι τόσο κρύος για 2 λεπτά. Με ζεστό αυτοκίνητο (χωρίς ζεστό κινητήρα) ο αέρας είναι αμέσως κρύος αλλά κάνει πάλι κανά λεπτό να δροσίσει το χώρο (αν και τα καθίσματα καίνε). Προφανώς αν έχεις και ζεστό αυτοκίνητο και ζεστό κινητήρα θέλεις 2-3 λεπτά για να είσαι άνετα. -
Πραγματικα απο εδω και περα οταν αφηνω το αμαξι θα βαζω το αντιηλιακο. Μου εδωσε χτες το αμαξι ο πατερας μου και το αμαξι ηταν παρκαρισμενο στον ηλιο και το γ@μημενο το τιμονι εκαιγε τοσο πολυ που δεν μπορουσα να το πιασω.
-
Ο χρήστης Mad_Max_Geo έγραψε:
Πραγματικα απο εδω και περα οταν αφηνω το αμαξι θα βαζω το αντιηλιακο. Μου εδωσε χτες το αμαξι ο πατερας μου και το αμαξι ηταν παρκαρισμενο στον ηλιο και το γ@μημενο το τιμονι εκαιγε τοσο πολυ που δεν μπορουσα να το πιασω.Αυτη η αθυροστομια σου ρε Γιωργο
Δεν εντυπωσιαζεις κανεναν αν χρησιμοποιεις τετοιες λεξεις . -
ετσι ειναι τα πλαστικα τιμονια,καινε στον ηλιο.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Πραγματικα απο εδω και περα οταν αφηνω το αμαξι θα βαζω το αντιηλιακο. Μου εδωσε χτες το αμαξι ο πατερας μου και το αμαξι ηταν παρκαρισμενο στον ηλιο και το γ@μημενο το τιμονι εκαιγε τοσο πολυ που δεν μπορουσα να το πιασω.
Αυτη η αθυροστομια σου ρε Γιωργο
Δεν εντυπωσιαζεις κανεναν αν χρησιμοποιεις τετοιες λεξεις .Ευτυχως αυτη τη φορα εγραψε 'πατερας' σκετο...χωρις τπτ αλλο μαζι..
-
μην το παρατραβατε
-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
ετσι ειναι τα πλαστικα τιμονια,καινε στον ηλιο.Δερματινο ειναι.
-
τοτε εχεις ευαισθητα χερια
-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
τοτε εχεις ευαισθητα χεριαΜπορει και αυτο επειδη εχω μια πληγη αρκετα μεγαλη κατω απο τον εντιχειρα.
-
Σε fiesta που έχω τώρα το aircondition είναι αξιοπρεπές αλλά δεν το συγκρίνω με τίποτα με το airconditiοn που είχα σε yaris μκ1 πραγματικά ήταν το καλύτερο aircondition που έχω συναντίσει ποτέ και μετά απο 9 χρόνια ακόμη δούλεβε τέλεια. Το yaris που είχα ήταν από την φουρνιά των made in japan σε ευρωπαικό yaris που μπήκα δεν ήταν το ίδιο καλό το aircondition.
-
edit [mod]
-
edit [mod]
-
edit [mod]
-
edit [mod]
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
22 βαθμοί είναι πολύ λίγο, δεν έχεις λόγο να το έχεις τόσο χαμηλά κανονικά. Εγώ βρίσκω πολύ βολικό να το έχω στους 24,5 (24 αν είμαι στη μεριά που έχει ήλιο) αλλά γούστα είναι αυτά.Συνήθως στο Corsa κ στη Merc το λειτουργώ στους 23... Αλλα όποτε παίρνω το Astra ΠΟΤΕ κάτω απο 25-24...
Πάντως αυτό που λές σχετικά με τη θερμοκρασία του κινητήρα όντως ισχύει... Το έχω προσέξει αρκετές φορες...
Επίσης έχω προσέξει οτι αν έχεις τον κινητήρα πολύ ώρα με νεκρα στο ρελαντι, πέφτει κάθετα η απόδοση του κλιματιστικού... Αυτό οφείλεται στο οτι το κομπρεσσέρ δεν παίρνει αρκετές στροφές; -
Ο χρήστης ak20 έγραψε:
Αυτό οφείλεται στο οτι το κομπρεσσέρ δεν παίρνει αρκετές στροφές;Ναι και
επειδή δεν τρέχεις δεν ψύχεται καλά το 'ψυγείο' του a/c (συμπυκνωτής).
Είστε ευχαριστημένοι με το aircondition του αυτοκινήτου σας;