-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Εύκολα ένα από τα καινούρια. Ποτέ δεν μου άρεσαν τα παλιά αυτοκίνητο, ούτε τα ρετρό, οπότε το δίλλημα για μένα δεν υπάρχει. Άσε που δεν υπερτερούν τα παλιά πουθενά των καινούριων.
Σχεδιασμός, αίσθηση, συμμετοχικότητα. Ορίστε 3 σημεία που μου έρχονται μάνι-μάνι στο μυαλό στα οποία υπερτερούν τα παλιά. Και για πολλούς αυτά τα 3 σημεία είναι πολύ σημαντικά, όταν έχουμε να κάνουμε με αυτοκίνητα αυτής της κατηγορίας.
Τον σχεδιασμό άστον έξω, είναι υποκειμενικός. Για τα άλλα 2, παρόλο που δεν έχω οδηγήσει αυτοκίνητα της κατηγορίας, δεν πιστεύω ότι αυτοκίνητα του 60-70 είναι καλύτερα σε αυτό τον τομέα από τα καινούρια.
-
Παιδια,πολύ καλο το συμμετοχικο αυτοκίνητο,αλλα οταν μιλάμε για σουπερκαρ πρεπει να κοιταμε και την αποτελεσματικότητα.Τα αυτοκίνητα αυτα σχεδιαζονται και κατασκευαζονται για να ειναι κορυφαία σε απόδοση,και όχι για να ειναι 'fun to drive'
Εαν θα προτιμούσα ενα παλιότερο σούπερκαρ απο ενα σημερινο,αυτο θα γινόταν βαση του σχεδιασμου (που παραμενει κλασσικος και υποκειμενικός φυσικα),ενω εαν θα προτιμουσα κατι σύγχρονο θα ήταν λόγω του ότι αν το βαλεις στην πίστα δίπλα-δίπλα με ενα παλιό.........ΧΧΧ (τσοντα )Οσο ρομαντικος κι'αν εισαι,μπορεις να σνομπάρεις το κρατημα και το γκάζι μιας Εντζο για τη συμμετοχικότητα μιας Μιούρα;
Η μηπως τα διπλάσια 'τζι' δεν θα σου ανεβασουν τους παλμούς όσο τα 'αναποδα' και τα 'μπαντιλίκια'Με δυο λόγια,αν θα μου λέγανε 'διαλεξε μεταξυ εντζο και μιούρα για να κάνεις δεκα γυρους στις σερρες',θα εφτυνα καταμουτρα την κλασικη θεα.
αν μου λέγανε,'διαλεξε Μιουρα ή εντζο για να τη βαλεις στο γκαραζ σου' μαλλον θα ορμούσα στη Μιούρα -
ωραια τα παλια να τα βλεπεις και να τα εχεις σε κανα γκαραζ, να τα οδηγεις και που κ που
αλλα τα νεα ειναι ακομα καλυτερα (μπορεις να τα βλεπεις, να τα οδηγεις πιο συχνα και να τα ευχαριστιεσαι ακομα περισσοτερο)το λεω εγω αυτο που τοσα χρονια συζουσα ως ρομαντικος με 'παλιο' αυτοκινητο καθαρα απο επιλογη
ΕΝΖΟ ftw -
Σούπερκαρ δηλαδή που θα μπαίνει μόνο πίστα; Γιατί στους μισούς και βάλε επαρχιακούς, τα σημερινά σούπερκαρ δεν νομίζω να χωράνε...και όχι μόνο στην Ελλάδα!
-
Όποιος έχει τη δυνατότητα να έχει ένα GT40 ή μία Miura, τότε σίγουρα θα έχει και ένα [τουλάχιστον] σύγχρονο supercar, οπότε δεν μπορώ να σκεφτώ αν θα προτιμούσα τα μεν ή τα δε, γιατί μάλλον θα μπορούσα να αγοράσω ένα από κάθε εποχή
-
Ο χρήστης opterios έγραψε:
Όποιος έχει τη δυνατότητα να έχει ένα GT40 ή μία Miura, τότε σίγουρα θα έχει και ένα [τουλάχιστον] σύγχρονο supercarΌχι. Μιλάμε για τον μέσο αγοραστή μικρομεσαίου, που πιέζεται λίγο παραπάνω με τις δόσεις και από τις αντιπροσωπείες της Opel και της VW, αρχίζει και καλοβλέπει τις 430, τις 911 κλπ.
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Εύκολα ένα από τα καινούρια. Ποτέ δεν μου άρεσαν τα παλιά αυτοκίνητο, ούτε τα ρετρό, οπότε το δίλλημα για μένα δεν υπάρχει. Άσε που δεν υπερτερούν τα παλιά πουθενά των καινούριων.
Σχεδιασμός, αίσθηση, συμμετοχικότητα. Ορίστε 3 σημεία που μου έρχονται μάνι-μάνι στο μυαλό στα οποία υπερτερούν τα παλιά. Και για πολλούς αυτά τα 3 σημεία είναι πολύ σημαντικά, όταν έχουμε να κάνουμε με αυτοκίνητα αυτής της κατηγορίας.
Τον σχεδιασμό άστον έξω, είναι υποκειμενικός. Για τα άλλα 2, παρόλο που δεν έχω οδηγήσει αυτοκίνητα της κατηγορίας, δεν πιστεύω ότι αυτοκίνητα του 60-70 είναι καλύτερα σε αυτό τον τομέα από τα καινούρια.
Για τα άλλα 2, αρκεί να οδηγήσεις ένα οποιοδήποτε παλιό αυτοκίνητο και μετά ένα καινούριο ίδιας κατηγορίας. Είναι γενικό το φαινόμενο και δεν αφορά μόνο τα σούπερκαρς αυτό, γενική παραδοχή. Για το σχεδιασμό, σύγκρινε αυτά και πες μου...
VS
-
Και τα δυο ειναι θεικά!!!Σαν σχεδιο δεν θα'δινα σε κανενα το προβαδισμα.
-
Εγώ ψήφισα Zonda...
-
Κώστα, από άποψη σχεδιασμού, την Gallardo, χωρίς καν να το σκεφτώ.
Για τα άλλα δύο, κρατάω τις επιφυλάξεις μου έχοντας διαβάσει ότι τα supercars εκείνης της εποχής ήταν δύστροπα & νευρικά, πράγμα που σίγουρα δεν τα κάνει πιο ολοκληρωμένα αυτοκίνητα από τα τωρινά. Όταν οδηγήσω πάντως back to back δύο supercars διαφορετικής εποχής, θα σου πω την γνώμη μου, προς το παρόν, τυλίξτε μου μια Gallardo.
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Κώστα, από άποψη σχεδιασμού, την Gallardo, χωρίς καν να το σκεφτώ.Για τα άλλα δύο, κρατάω τις επιφυλάξεις μου έχοντας διαβάσει ότι τα supercars εκείνης της εποχής ήταν δύστροπα & νευρικά, πράγμα που σίγουρα δεν τα κάνει πιο ολοκληρωμένα αυτοκίνητα από τα τωρινά. Όταν οδηγήσω πάντως back to back δύο supercars διαφορετικής εποχής, θα σου πω την γνώμη μου, προς το παρόν, τυλίξτε μου μια Gallardo.
Ρε συ, συγκρίνεις το γλυπτό με τη μπαρόκ αισθητική του γερμανοθραφέντος ιταλικού?
Και γιατί το δυστροπο και το νευρικό είναι κακό για ένα σούπερκαρ? Εδώ δυσανασχετούμε επειδή πχ το καινούριο κλιο rs είναι πιο φιλικό από το παλιό, γιατί πρέπει να επικροτούμε τη φιλικοτητα σε ένα σούπερκαρ, το οποίο στην τελική δε θα έπρεπε να έχει τέτοιο προσανατολισμό?
-
Τα καινουρια...τα παλια θα βαριομουνα να τα συντηρω 100 φορες την ημερα!
-
Ναι, δεν μου αρέσει η Miura όσο η Gallardo.
Το δύστροπο και νευρικό είναι κακό γιατί:
α) δεν είστε όλοι χεράδες (:shifty:)
β) αυτό φαίνεται και στην αποτελεσματικότητα
γ) δεν γίνεται να οδηγείς και να περιμένεις το αναπάντεχο γύρισμα της ουράς μόνο και μόνο επειδή πάτησες 3% παραπάνω το γκάζι (οκ, υπερβολικό, αλλά τα παλιά supercars έχω την εντύπωση ότι δεν απέχουνε και πολύ από το παραπάνω παράδειγμα).Γιατί είναι τόσο κακό να είναι φιλικό ένα supercar ΕΦΟΣΟΝ είναι και γρήγορο και συμμετοχικό - βλ. 911 Turbo ?
Το clio απλά βάρυνε, δεν έγινε πιο φιλικό.
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Γιατί είναι τόσο κακό να είναι φιλικό ένα supercar ΕΦΟΣΟΝ είναι και γρήγορο και συμμετοχικό - βλ. 911 Turbo ?
Συμμετοχική η 911Τ;;;
Aristoteliiiiiiiiiiiiiiiiiii!
-
Ο χρήστης Pai Mei έγραψε:
Γιατί είναι τόσο κακό να είναι φιλικό ένα supercar ΕΦΟΣΟΝ είναι και γρήγορο και συμμετοχικό - βλ. 911 Turbo ?
Συμμετοχική η 911Τ;;;
Τα όρια της είπε ότι είναι πολύ υψηλά, όχι ότι δεν είναι συμμετοχική.
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Συμμετοχική η 911Τ;;;
Eντάξει εσύ πάρε 911Τ να χαρείς οδήγηση...
Εγώ θα προτιμήσω μία GT3 RS...
-
Η ερώτηση είναι αν είχα λεφτά για να αγοράσω και να συντηρήσω/ανακατασκευάσω κάποιο παλιό αν θα το έκανα, αντί να πάρω ένα καινούριο; Αν δηλαδή θα μπορούσα να έχω, να οδηγώ και να συντηρώ σχολαστικά ψάχνοντας μάστορες στην Ιταλία κι ανταλλακτικά ανά τον κόσμο για μια 250GTO αντί να είχα απροβλημάτιστα το σύγχρονο υποκατάστατό της, δηλαδή μια 599GTB Fiorano;
Εϊναι σοβαρό δίλημμα αυτό; Από τα πιο εύκολα που έχουνε τεθεί στο φόρουμ! -
Ο χρήστης Pai Mei έγραψε:
Συμμετοχική η 911Τ;;;
Eντάξει εσύ πάρε 911Τ να χαρείς οδήγηση...
Εγώ θα προτιμήσω μία GT3 RS...
Και γω GT3RS προτιμώ, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η Turbo είναι μια Mercedes με άλλο σηματάκι..
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Ναι, δεν μου αρέσει η Miura όσο η Gallardo.  
-
Eίμαι ρομαντικός να΄ούμ...
(..αλήθεια είμαι!! )
εισαι... ρομαντικος;!