-
Ο χρήστης greo έγραψε:
@kleisj
Το να λες οτι καποιου απλα του εφυγε λογω χαμηλης προσφυσης ειναι ενα, το να κλεισει καποιος καποιον ειναι αλλο, το εκανε ενα Χαραμα97 ειναι τριτο. Μεχρι τη σελιδα 20 ειχα διαβασει απο πολλους οτι συνεβη το 1. Ειπα οτι αυτο αποκλειεται.Εγω σε μια στιγμη της μεταδοσης ακουσα οτι αναμενεται βροχη σε 4,5 λεπτα. Δηλαδη την πιθανοτητα στο τελευταιο πιτ-στοπ να ηξεραν στη ΜκΛ και να αλλαξαν καποιο σεταπ του Αλονσου, ενω αντιστοιχα στη Φερραρι, δεν... την αποκλειουμε
Έχουμε διαφορετικό interpretation για το ίδιο γεγονός. Για μένα ο Βραζιλιάνος υπερασπιζόταν πρώτη θέση με νύχια κ με δόντια 'φαρδαίνοντας' το μονοθέσιο του. Τώρα από εκεί κ πέρα δεν είδα κάτι το αντιαθλητικό παρά μόνο όπως αναφέρθηκε pure racing. Στην περίπτωση της προσπέρασης υπερασπιζόμενος την θέση του με τις δεδομένες συνθήκες ξακρύζοντας προσπαθώντας να κρατήσει την μεγίστη ταχύτητα που μπορούσε κ για να μην σβουρήξει (που ίσως θα μπορούσε να επιφέρει κ έξοδο κ των 2 μια κ ήταν κοντά) βρέθηκαν δίπλα κ ακούμπησε τον Alonso στο side pod κ μαζεύτηκε επί τόπου.
Αυτά με τα δικά μου μάτια. Άλλοι το βλέπετε αλλιώς. Δεν θα πείσουμε οι μεν τους δε στην τελική.Άσχετο με το γεγονός αλλά πανομοιότυπη προσπέραση. Αν ο Hamilton είχε ακουμπήσει με τον Fisi δεν θα μιλούσαμε για μια καταπληκτική προσπέραση αλλά για ένα ηλίθιο κ αχρείαστο ρίσκο που θα μπορούσε να επιφέρει πολύ μεγάλο ατύχημα δεδομένης της ταχύτητας που βρισκόντουσαν τα μονοθέσια. Αυτό όμως είναι στα πλαίσια του pure racing που έχουμε πια συνηθίσει να μην βλέπουμε.
Είμαι της άποψης του don't blame for trying , blame for not trying...!
Δεν αναφέρομαι σε κάποιο πιλότο συγκεκριμένα. -
Ο χρήστης Go_For_Pole έγραψε:
Να τον πιστεψουμε, οκ. Μονο που μιλαμε για φρεσκο σετ (οχι στρωμενο) , για ενα 'προβλημα' που δεν ειχε κανενας αλλος και φυσικα για ενα 'προβλημα' που κανενας δε σχολιασε παραπερα.Kαι ο Webber στη συνεντευξη τυπου ισχυριστηκε οτι ειχε παρομοιο προβλημα.Δε νομιζω οτι ειναι και σπανιο γεγονος..
-
Ο χρήστης pasxos έγραψε:
Να τον πιστεψουμε, οκ. Μονο που μιλαμε για φρεσκο σετ (οχι στρωμενο) , για ενα 'προβλημα' που δεν ειχε κανενας αλλος και φυσικα για ενα 'προβλημα' που κανενας δε σχολιασε παραπερα.
Kαι ο Webber στη συνεντευξη τυπου ισχυριστηκε οτι ειχε παρομοιο προβλημα.Δε νομιζω οτι ειναι και σπανιο γεγονος..
Το ξερω αλλα ας δουμε λιγακι το γυρολογιο με αρχη το in-lap:
Webber
1:48.293 2:07.005 1:49.004 1:49.055 1:47.876 1:45.385 1:45.158 1:46.903Massa
1:48.363 2:03.640 1:48.571 1:49.102 1:47.128 1:46.837 1:46.313 1:44.060Δηλαδη ο Αυστραλος με ιδια χαλια λαστιχα, χειροτερο μονοθεσιο και σε safe mode κανει in-lap ταχυτερο απο τον Βραζιλιανο και μετα γυριζει (με εξαιρεση το γυρο εξοδου απο τα πιτς) σε παρομοιο ρυθμο. Σημειωση οτι πριν τη βροχη η Red Bull ειναι κατα μεσο ορο 1,5 πιο πανω απο τον Μασα. Την ιδια στιγμη ο Χαμιλτον αποδεικνυει οτι ο ρυθμος και τον δυο ειναι τεσσερα πανω. Αν εσυ βρισκεις κατι παραξενο, πες μου.
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
ΕπιμένωΚοίταξε στο αρχείο σου (σχεδόν) οποιονδήποτε αγώνα με μάχη για προσπέρασμα ενός εκ των Senna, Rosberg, Mansel (και αρκετών ακόμα που μου διαφεύγουν).
Και εγω επιμενω οτι αυτο δεν ειναι επιχειρημα. Με αυτη τη λογικη τα chops του MS θα τα εχουμε καμια 20αρια χρονια και οποιον παρει ο χαρος.
-
To λένε racing. Kαι ναι, η F1 δεν είναι σήμερα όπως ήταν παλιά, οπότε είναι λογικό οι κινήσεις που δοκιμάζουν οι οδηγοί να είναι πιο ακραίες όσο αυξάνει η παρεχόμενη ασφάλεια. Και το 80 αν συγκρίνονταν οι κινήσεις των οδηγών με αυτές του 60, ήτανε πάλι χίλιες φορές πιο παράτολμες.
-
Να τον πιστεψουμε, οκ. Μονο που μιλαμε για φρεσκο σετ (οχι στρωμενο) , για ενα 'προβλημα' που δεν ειχε κανενας αλλος και φυσικα για ενα 'προβλημα' που κανενας δε σχολιασε παραπερα.
Kαι ο Webber στη συνεντευξη τυπου ισχυριστηκε οτι ειχε παρομοιο προβλημα.Δε νομιζω οτι ειναι και σπανιο γεγονος..
Webber
1:48.363 2:03.640 1:48.571 1:49.102 1:47.128 1:46.837 1:46.313 1:44.060Δηλαδη ο Αυστραλος με ιδια χαλια λαστιχα, χειροτερο μονοθεσιο και σε safe mode κανει in-lap ταχυτερο απο τον Βραζιλιανο και μετα γυριζει (με εξαιρεση το γυρο εξοδου απο τα πιτς) σε παρομοιο ρυθμο. Σημειωση οτι πριν τη βροχη η Red Bull ειναι κατα μεσο ορο 1,5 πιο πανω απο τον Μασα. Την ιδια στιγμη ο Χαμιλτον αποδεικνυει οτι ο ρυθμος και τον δυο ειναι τεσσερα πανω. Αν εσυ βρισκεις κατι παραξενο, πες μου.
Μαλιστα,μου ανατρεπεις ολο το σκεπτικο τωρα.. Ισως τελικα να ειναι ετσι οπως λες..
-
Webber
Η διαφορα ειναι οτι ο Webber ειπε οτι προς το τελος εμφανιστηκαν οι κραδασμοι ενω ο fm απ'την αρχη.
Επισης απο πού συμπεραινεις οτι εμφανιστηκαν στον ιδιο βαθμο και στους 2 και συγκρινεις γυρους. Στον ενα μπορει να κοστισε 1 δευτερο το γυρο στον αλλο 2.
Αλλες ενστασεις:
- Ο fm εχασε αρκετο χρονο επι 2 γυρους λογω της μαχης με τον Alonso
- Μετα τη μαχη ο fm μονο να χασει ειχε ενω το Webber τον κυνηγαγε ο Wurz για το podium
- Δεν μπηκαν-βγηκαν την ιδια στιγμη στα pits για να συγκρινεις inlaps
-
Ο χρήστης ripper έγραψε:
Ωστόσο αυτό δεν κάνει αυτόματα τον Massa κουλό, μέχρι τότε είχε κάνει φανταστικό αγώνα.oύτε τον Αλόνσο όμως τυχερό...
-
Δε βλεπω πουθενα ο Webber να προσδιοριζει ποτε επηρεαστηκε. Επισης θελω να ξερω πως με τα κανονικα λαστιχα -οχι τα τετραγωνα- ο Μασα εκανε χειροτερο inlap (μιλαω παντα για τον ιδιο γυρο) οχι μονο απο τον Αλονσο (1,4 διαφορα) αλλα και απο τους Heidfeld, Wurz και Webber που στο στεγνο εριχνε 1,5 με 2. Αν μαλιστα θες να εισαι και τυπικος θα πρεπει να λαβεις υποψη οτι οι τρεις ηταν αρκετα πιο πισω στον γυρο και με βαση οτι η κατασταση χειροτερευε σταθερα ειχαν ακομη μεγαλυτερο μειονεκτημα.
Αυτο και μονο να δεις φτανει αφου μετα θεωρεις οτι πρεπει να εχει κανεις κραδασμομετρο. Δε συμφωνω φυσικα αλλα ας πουμε οτι υπαρχουν καποια ελαφρυντικα.
Για τις τρεις ενστασεις:
α) Μονο που οι γυροι της βροχης ειναι 8.
β) Μονο να χασει;! Δηλαδη δεν κυνηγησε καθολου τον Ισπανο; Ουτε ενα γυρο;
γ) Κανεις λαθος, στον ιδιο μπηκαν στα πιτς. -
Επιμένω
Κοίταξε στο αρχείο σου (σχεδόν) οποιονδήποτε αγώνα με μάχη για προσπέρασμα ενός εκ των Senna, Rosberg, Mansel (και αρκετών ακόμα που μου διαφεύγουν).
Και εγω επιμενω οτι αυτο δεν ειναι επιχειρημα. Με αυτη τη λογικη τα chops του MS θα τα εχουμε καμια 20αρια χρονια και οποιον παρει ο χαρος.
Κωνσταντίνε, οι αναφορές στους παλιούς παρατέθηκε ως επιχείρημα στο ότι η μάχη ΦΜ-ΦΑ μου θύμισε δεκαετία του '80 (επειδή το αμφισβήτησες).
Από και και πέρα, είναι καθαρά θέμα οπτικής γωνίας του καθένα. Από τη δική μου, είδα 2 οδηγούς να μάχονται ροδα με ρόδα, με τσαμπουκά και τσαγανό για την 1η θέση, χωρίς να κάνει κανείς πίσω και χωρίς αγωνιστικά παρατράγουδα. Ε, αυτό εγώ το γουστάρω, μου λείπει και το επικροτώ!Επίσης δεν είμαι καθόλου σίγουρος πως ο Μασα προσπάθησε συνειδητά να πετάξει έξω τον Αλόνσο, μάλλον προσπαθούσε να κρατήσει κλειστές τις γραμμές του υπό βρεγμένες συνθήκες καθόλη τη μονομαχία τους και μερικές φορές, σε τόσο έντονες στιγμές και συνθήκες δεν σου βγαίνουν όλα όπως ακριβώς τα υπολογίζεις.
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Επίσης δεν είμαι καθόλου σίγουρος πως ο Μασα προσπάθησε συνειδητά να πετάξει έξω τον Αλόνσο, μάλλον προσπαθούσε να κρατήσει κλειστές τις γραμμές του υπό βρεγμένες συνθήκες καθόλη τη μονομαχία τους και μερικές φορές, σε τόσο έντονες στιγμές και συνθήκες δεν σου βγαίνουν όλα όπως ακριβώς τα υπολογίζεις.Θα έλεγα, μάλιστα, ότι από την πολλή ευσυνειδησία άφησε αρκετό χώρο στον Alonso στην είσοδο του S. Θα μπορούσε (χωρίς μάλιστα τίποτα μεμπτό) να ανοίξει περισσότερο στην είσοδο κι ο Alonso να εγκατέλειπε την προσπάθεια από το ξεκίνημα κιόλας. Ε, μετά, τα πράγματα μέσα στο S είναι κάπως στριμόκωλα...
-
Το θέμα είναι γιατί στην Φερράρι δεν έχουν πια την ποιότητα που είχαν παλαιότερα όσον αφορά το QC. Δεν είναι δυνατό να πιστεψεί κανείς ότι o ακατανόμαστος έλεγχε τα πάντα στην ομάδα.....
Ενδιαφερον που το λες αυτο, απο οτι αφηνουν να εννοηθει οι Βρετανικες παλιοφυλαδες, υπευθυνο για το εκπληκτικο QC ηταν το διπολο Brawn, Stepney. Αν και δεν πιστευω το Βρετανικο promotion απαραιτητα, βλεπωντας απο περυσι την πτωση της ομαδας σε αυτο το θεμα προσανατολιζομαι να τους πιστεψω.
Αυτό που παρατηρώ είναι ότι τους τελευταίους 12 μήνες στην Φερράρι έχουν καταγραφεί περισσότερα προβλήματα από αυτά που είχε η scuderia από το 2000 ως και τα μέσα του 2006. Επειδή δε, όπως και η βελτίωση έτσι και η 'μη βελτίωση' είναι κάτι που δεν εμφάνιζεται αστραπιαία θεωρώ ότι όταν πέρυσι στα μέσα της season κάποιοι έμαθαν ότι το 2007 δεν θα ήταν στην ομάδα ή απλά δεν θα είχαν αυτά που θεωρούσαν ότι θα έχουν το έριξαν στο σορολόπ.
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Μάλιστα παραμυθάκι.... Αν αυτό που είδες εχθές δεν ήταν θέμα τύχης τι ήταν???? Πολλά θα μπορούσαν να γίνουν και τελικά έγινε αυτό. Ο Ηam δεν έκανε σε κανένα σημείο λάθος και βρέθηκε να εκκινεί 10ος με το εφεδρικό μονοθέσιο γιατί κάποιο αεροπίστολο τραυμάτισε το ελαστικό. 8 γύρους πριν το τέλος, σε έναν αγώνα που καθυστέρησε λόγω της μαλακίας των οργανωτών που αποφάσισαν ενώ γνώριζαν για την βροχή να ξεκινήσουν τον αγώνα κανονικά και μετά αντί του SC έβγαλαν και κόκκινη σημαία περιμένοντας όμως και 40 λεπτά για να στεγνώσει η πίστα, άρχισε να βρέχει και πάλι αλλά τόσο ώστε να βολεύει περισσότερο την Mclaren από την Φερράρι. Ο άλλος άμεσος αντίπαλος να εγκαταλείπει από υδραυλικά. Δηλαδή τι άλλο πρέπει να τύχει στους αντιπάλους του FA για να τον θεωρήσουμε τυχερό????
Προφανως μια εξοδο και ενα τρακτερ για το Χαμιλτον δεν τα ειδες. Ή εντασσεται στο 'μη λαθος'; Ο Ραικονεν οταν εγκατελλειψε ηταν μπροστα ή πισω απο τον Αλονσο; γιατι ειχα παει για κατουρημα και δε θυμαμαι...
Και μια απορια: Ποια ειναι ακριβως η βροχη που βολευει τη ΜακΛαρεν; Εχουμε καποιο μετρο; Ή λεμε μια κοτσανα που δικαιολογει τις αερολογιες μας; Σορι, αλλα αν δε θες ειρωνια, γραφε σοβαραΠροφανώς αν είχες δει μέσα από το in-car τι ακριβώς συνέβαινε εκείνη τη στιγμή δεν θα το έλεγες αυτό. Το γεγονός ότι αργότερα οι FM και FA πέρασαν από εκεί χωρίς απώλειες πιθανά να οφείλεται και στην πληροφόρηση που είχαν.
Το γεγονός ότι ο KR εγκατέλειψε σημαίνει ότι αντί για 6 πόντους έχει μηδέν και πρακτικά είναι εντελώς εκτός της διεκδίκησης του τίτλου κάτι θα πρέπει να συνεπάγεται..... Εκτός αν θεωρείς ότι ο KR δεν αποτελούσε απειλή για τον FA.
Όταν άρχισε να βρέχει τα μονοθέσια είχαν καύσιμα για 8 γύρους ακόμα δηλαδή στο 1/3 του φορτίου υπό κανονικές συνθήκες και 2 pit-stop. Σε αυτές τις συνθήκες λόγω των επιλογών της Ferrari σε επίπεδο σχεδιασμού της F2007 αυτή παρουσιάζεται περισσότερο ασταθής από την McLaren και δεν εκμεταλεύεται τα ελαστικά της τόσο καλά (τάδε έφη Πουρναράκης και αυτό ψιλοαποδεικνύεται και από την εν γένει συμπεριφορά της F2007). Εφόσον αυτό ισχύει για το στεγνό με την απλή νοητική επέκταση ότι πιθανά ισχύει και για το βρεγμένο (το θεωρώ πιο απίθανο να αντιστρέφεται το γεγονός αυτό) θεωρήσα ότι με καινούργια λάστιχα (και όχι πατημένα) με το 1/3 του φορτίου τα πράγματα δεν θα ήταν και τόσο καλά για την Φερράρι όπως και έγινε. Τα vibrations δεν τα πολυπιστεύω γιατί είναι πολύ @@@@κία ως δικαιολογία και άντε αυτό να σε κάνει 0.5 secs πιο αργό αλλά όχι 2.5secs στο γύρο.
Θεωρώ πάντως ότι καλό θα είναι να το σταματήσουμε εδώ (απάντησε μία φορά αν θέλεις) και μετά ας το πάμε σε pm mode καθώς δεν νομίζω ότι η συγκεκριμένη αντιπαράθεση να ενδιαφέρει το λοιπό forum.
Αυτά....
-
Το εξαιρετικό βιβλίο του Peter Wright για την F-2000* αναφέρει ξεκάθαρα ότι αυτός που ουσιαστικά υλοποίησε τη φιλοσοφία της απόλυτης αξιοπιστίας, και την πέρασε σε όλη τη δομή της ομάδας ήταν ο Ross Brawn.
- Πρόκεται για απίστευτο βιβλίο με εξαιρετικές τεχνικές αναλύσεις, φωτογραφίες, σχέδια και διαγράμματα. Κάθε φίλος της F1 που ενδιαφέρεται για την τεχνική πλευρά του αθλήματος θα πρέπει να το έχει στην κατοχή του.
-
Ο χρήστης RXristos έγραψε:
Του έκατσε και μάλιστα πανηγυρικά το τελευταίο σετάκι ελαστικών της ferrari, έκανε και το προσπέρασμα αφού τον έκλεισε ο Μασα ομολογουμένος (αλήθεια...ο αείμνηστος Σεννα, για να μην πω ο Σούμι που ΜΟΟΟΝΟ αυτός τα κάνει αυτά, θα του είχε ανοίξει την πόρτα και θα του έλεγε παρακαλώ περάστε ή θα τον πέταγε έξω μαζί και αυτόν όπως είχε κάνει με τον Προστ...αλλά αυτός είναι θεός και συγχωρείται, βεεεεβαια...) και βγήκε ανώτερος του Μασα.
Ενταξει ο Σεννα δλδ ηταν ενας καραγκιοζακος που αν δεν μπορουσε να μηνει μπροστα, πεταγε εξω τον αντίπαλο........λιγη προσοχη οταν μιλαμε για τον συγκεκριμενο οδηγο, απο την άλλη κανενασ αλονσο και κανενας Μασσα δεν θα μπορουσε να εχει οπτικη επαφη με τον ανθρωπο οχι να τον περασει κιολας!
-
As promised, οι φωτογραφίες του αδερφού μου από το ΠΣΚ στο Nuerburgring! Οι φωτογραφίες είναι ένα mix από το Karting Center του Schumacher στο Kerpen, την πίστα, το pit-walk της Πέμπτης, το BMW M Testing Facility στο Nordschliefe και το χωριό (το Koblenz) που έμεναν. Βίντεο δε μπορώ να ανεβάσω γιατί είναι περίπου 4 DVDάκια σύνολο 4 ωρών.
Enjoy...
Koblenz...
Track and pit-walk...
BMW M-Testing Facility at Nordschliefe, Michael Schumacher Karting Center in Kerpen and a Viper at the Nuerburgring Nordschliefe (περίμεναν να μπούνε στη πίστα)...
-
Πήγε και ο αδερφός μου, ίσως ανεβάσω κι εγώ κάποιες τις επόμενες ημέρες...
-
christos.dimou οπως θες Μονο που 22 ετρεχαν, οι 17 εστριψαν σε καθε γυρο με επιτυχια, οι 5 οχι. Δε θα τους πουμε και μπραβο. Αν δεν εβλεπε (που δεν εβλεπε) ας εκοβε (που δεν εκοψε). Στο Β ερασιτεχνικο στα μαθαινουν αυτα, οχι στη σουπερ λισανς.
-
ratanplan μάλλον δεν κατάλαβες το ύφος μου και βάζεις λόγια που δεν λέω...θέλω να δείξω την μαχητικότητα του Massa στην συγκεκριμένη στιγμή κάτι που είχε και με το παραπάνω ο Σεννα και μάλιστα ο ίδιος έχει πεί οτι έκανε τα πάντα για να νικήσει (πριν λίγες μέρες κάποιος είχε ανεβάσει την συνέντευξη που είχε δώσει στον Στιούαρτ), κάτι που έκανε και ο Σούμι, κάτι που έκανε και ο Πικέ και όλοι οι 'θερμόαιμοι' γεννημένοι πρωταθλητές. Thats all. Οπότε λίιιγο προσοχή όταν διαβάζουμε πόστ.
-
Μονο που 22 ετρεχαν, οι 17 εστριψαν σε καθε γυρο με επιτυχια, οι 5 οχι. Δε θα τους πουμε και μπραβο. Αν δεν εβλεπε (που δεν εβλεπε) ας εκοβε (που δεν εκοψε). Στο Β ερασιτεχνικο στα μαθαινουν αυτα, οχι στη σουπερ λισανς.
Κανεις λαθος, η υδρολισθηση δεν ειναι οδηγικο λαθος ουτε στο ερασιτεχνικο ουτε στη super license ουτε πουθενα, οχι αν δε βλεπεις (πώς θα το δεις αραγε το aquaplane???) αλλα αν δε γνωριζεις οτι συμβαινει.
Να κοψει που λες δεν υπηρχε λογος. Αρχισε να βρεχει και ηταν με intermediates, εκτος απο εκεινο το σημειο που ειχε μαζευτει πολυ νερο στην υπολοιπη πιστα γυρναγαν κανονικα.
Απο τους 22 που λες το χοντρο προβλημα φαινεται οτι εμφανιστηκε απο το Button (ή λιγο πριν) και μετα, αλλα τους τελευταιους (πχ Heidfeld) τους ενημερωσαν οι ομαδες και εκοψαν τελειως.
Eπίσημο thread: GP Eυρώπης 2007