-
Έχω μια corolla 1.4 5d με 29000 χλμ και την άφησα για επισκευή τριγμών σε εξουσιοδοτημένο service. Για εξυπηρέτηση μου έχουν δώσει μία corolla πάλι 1.4 με 86000 χλμ sedan. Το αυτοκίνητο αυτό είναι πολύ πιο γρήγορο από το δικό μου σε όλο το φάσμα στροφών και με πιο ομαλή λειτουργία, αφού πίστευα ότι είναι 1.6! Σε επικοινωνία που είχα με τον προιστάμενο του συνεργείου για να μάθω την τύχη του δικού μου αυτοκινήτου, του ανέφερα την παρατήρησή μου και μου είπε ότι φοράμε τον ίδιο ακριβώς κινητήρα απλώς από την αρχή το έχουν σκίσει για αυτό και η μηχανή έχει ανοίξει. Για να τον πιστέψω είδα την άδεια κυκλοφορίας! Θα πρεπε λέει μετά τα 1000 χλμ να το έσκιζα και εγώ για να ανοίξει γιατί τώρα θα αργήσει πολύ. Είναι δυνατόν; Από τα 3000 χλμ το άνοιγα σταδιακά μέχρι τα 8000 χλμ όπου και μετά έφτανα μέχρι κόφτες. Τι άλλο έπρεπε να κάνω;
-
Έχω μια corolla 1.4 5d με 29000 χλμ και την άφησα για επισκευή τριγμών σε εξουσιοδοτημένο service. Για εξυπηρέτηση μου έχουν δώσει μία corolla πάλι 1.4 με 86000 χλμ sedan. Το αυτοκίνητο αυτό είναι πολύ πιο γρήγορο από το δικό μου σε όλο το φάσμα στροφών και με πιο ομαλή λειτουργία, αφού πίστευα ότι είναι 1.6! Σε επικοινωνία που είχα με τον προιστάμενο του συνεργείου για να μάθω την τύχη του δικού μου αυτοκινήτου, του ανέφερα την παρατήρησή μου και μου είπε ότι φοράμε τον ίδιο ακριβώς κινητήρα απλώς από την αρχή το έχουν σκίσει για αυτό και η μηχανή έχει ανοίξει. Για να τον πιστέψω είδα την άδεια κυκλοφορίας! Θα πρεπε λέει μετά τα 1000 χλμ να το έσκιζα και εγώ για να ανοίξει γιατί τώρα θα αργήσει πολύ. Είναι δυνατόν; Από τα 3000 χλμ το άνοιγα σταδιακά μέχρι τα 8000 χλμ όπου και μετά έφτανα μέχρι κόφτες. Τι άλλο έπρεπε να κάνω;
-
-
Σασμαν φοραει το ίδιο;Το βαρος των δυο αυτοκινήτων ειναι παραπλήσιο;
Μου φαίνεται αδυνατον να μην εχει ανοίξει ο κινητηρας σου μετα απο 30 χιλιάδες χιλιόμετρα,ειδικα σε εποχες που τα εργοστασια διατείνονται οτι οι κινητηρες τους δεν θελουν στρωσιμο. -
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Σασμαν φοραει το ίδιο;Το βαρος των δυο αυτοκινήτων ειναι παραπλήσιο;
Μου φαίνεται αδυνατον να μην εχει ανοίξει ο κινητηρας σου μετα απο 30 χιλιάδες χιλιόμετρα,ειδικα σε εποχες που τα εργοστασια διατείνονται οτι οι κινητηρες τους δεν θελουν στρωσιμο.Για σασμάν δεν ξέρω. Για κιλά όμως είναι σχεδόν το ίδιο.
-
ε μα και συ ρε αδερφε δε το εστρωσες, κηδεια διαρκειας του εκανες...
μηπως το εχεις μπουκωμενο?
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
ε μα και συ ρε αδερφε δε το εστρωσες, κηδεια διαρκειας του εκανες...μηπως το εχεις μπουκωμενο?
Και πως έπρεπε να του φερόμουν δηλαδή; Εσύ θα έπαιρνες ένα αυτοκίνητο 17000 ευρώ και θα το κόφτιαζες μέσα σε στενά;
-
Γιατί, μόνο σε στενά κυκλοφορείς?
-
Ο χρήστης IBIZA1_0 έγραψε:
Και πως έπρεπε να του φερόμουν δηλαδή; Εσύ θα έπαιρνες ένα αυτοκίνητο 17000 ευρώ και θα το κόφτιαζες μέσα σε στενά;
Αττική Οδος, Εθνική Οδός...κτλ...
-
Ο χρήστης IBIZA1_0 έγραψε:
το εστρωσα για 1000, και στα 2500 πηγε Μεγαρα για ξε-στρωσιμο...
υπαρχουν και αλλοι δρομοι, εθνικες, επαρχιακοι...
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
το εστρωσα για 1000, και στα 2500 πηγε Μεγαρα για στρωσιμο...
υπαρχουν και αλλοι δρομοι, εθνικες, επαρχιακοι...
Ρε παιδιά κάθε μέρα κινούμαι κορυδαλλό-μπραχάμι. Με πόσα μπορώ να πάω;
Στο ποτάμι κινούμαι με 120χλμ. Δεν θεωρώ ότι το μπουκώνω.Όταν πάω ταξίδι όλες οι αλλαγές τις κάνω στον κόφτη για να ξεκαπνίσει από την χρήση της πόλης αλλά και πάλι δεν μπορώ να πω ότι έχω την δυνατότητα να κάνω ταξίδι κάθε μήνα.Σε εθνική και πάλι κινούμαι με 150-160. Εσείς πως θα οδηγούσατε; -
Η Corolla θυμάμαι ότι στο facelift έχασε πολύ από τις επιδόσεις της, μήπως η δικιά σου είναι facelift ενώ το αυτοκίνητο της αντικατάστασης είναι προfacelift;
Το είχαμε συζητήσει και εδώ για την ανεξήγητη ( ; ) πτώση των επιδόσεων.
-
Κάτι που είχε ακουστεί, ότι στα service έπνιγαν τα corolla για να αποφύγουν προβλήματα στους κινητήρες, ήταν παραμύθι τελικά;
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Η Corolla θυμάμαι ότι στο facelift έχασε πολύ από τις επιδόσεις της, μήπως η δικιά σου είναι facelift ενώ το αυτοκίνητο της αντικατάστασης είναι προfacelift;Το είχαμε συζητήσει και εδώ για την ανεξήγητη ( ; ) πτώση των επιδόσεων.
Eίναι προ facelift, αλλά η εξήγηση του προισταμένου ήταν άλλη... Θα τους γ....αργαλήσω μου φαίνεται.
-
Είναι δυνατόν; Από τα 3000 χλμ το άνοιγα σταδιακά μέχρι τα 8000 χλμ όπου και μετά έφτανα μέχρι κόφτες.
Αργησες παρα πολυ
Εμαθες τον κινητηρα να ειναι ψοφιος, και ψοφιος καταληξε, σορρυ
Στα 1500 χλμ, το πολυ, θα πρεπει να τελειωνει το στρωσιμο
Και φυσικα ολα γινονται σταδιακα μεχρι εκει
-
Προκυπτει ενδιαφερων θεμα,αν δηλαδη δεν κανεις καλο στρωσιμο μετα δε διορθονεται?αν αρχισεις και το ξεσκιζεις συνεχεια δε ξεμπουκωνει?για πειτε....
-
μην στεναχωριέσαι!!
μέχρι τα ~100.000 το μοτέρ ανοίγει αναλόγως της χρήσης που του κάνεις!
αυτό που σου είπε ο προϊστάμενος είναι σωστό!! -
Μηπως δεν ειναι πραγματικοτητα αλλα ειναι αισθηση επειδη το νοικιαρικο το σκιζεις και εσυ πιο αφοβα????
-
Ο χρήστης karabouzouklis έγραψε:
Μηπως δεν ειναι πραγματικοτητα αλλα ειναι αισθηση επειδη το νοικιαρικο το σκιζεις και εσυ πιο αφοβα????Δεν είναι εντύπωσή μου. Ανεβάζει πολύ πιο εύκολα στροφές από το δικό μου.Όσον αφορά το παραπάνω σχόλιο για το πως του φέρομαι, ξαναλέω ότι το άνοιγα σταδιακά.Πιστεύω ελάχιστος κόσμος παίρνει αυτοκίνητο έχοντας στο μυαλό του ότι μετά τα 1000χλμ θα το κοφτιάζει για να ανοίξει ο κινητήρας.
-
Μήπως αυτό είχε 100στάρα μέσα?
Μήπως σ'αυτό έβαλαν καθαριστικό για τα μπεκ και τραβάει καλύτερα?Επίσης το ότι η βενζίνη που βάζεις στο δικό σου αμάξι είναι χάλια ή το φίλτρο βενζίνης έχει μπουκώσει από...(ας μην πω τι) σε σχέση με αυτό που πήρες ως αντικατάσταση?
(μερικές σκέψεις κάνω μόνο.Μην πέσετε να με φάτε. )
ΥΓ:Δεν μπορώ να δεχτώ ότι το στρώσιμο στα αρχικά km παίζει ρόλο αν ακόμα και μετά από 80.000+km η μηχανή δεν έχει ανοίξει.
Πχ το δικό μου αυτοκίνητο στρώθηκε για ~5.000km, καθώς υπήρχε η υπομονή.Μετά δε λέω...έχει φάει τρελό σκίσιμο ανά διαστήματα σε σημείο που κάποιες φορές είπα 'αν δε μείνει τώρα, δε θα μείνει ποτέ' .
Επίσης πολλοί παραπονιούνται ότι ο 1.4lt στα Golf IV καίει λάδι, όταν ο δικός μου δεν καίει σταγόνα (Ο.Κ. υπερβάλω αλλά ούτε στο φίλτρο μηχανής βλέπω λάδι ή αναθυμιάσεις ούτε στη στάθμη κατά το τσεκ που κάνω ανά διαστήματα βλέπω να έχει πέσει καθόλου, ακόμα και μετά από αρκετά/πολλά σκισίματα μέσα σε 7.500km).
Το αμάξι της μάνας μου Golf V 1.6FSI στρώθηκε για 4.500km τουλάχιστον.Επίσης γκρινιάζουν ότι καίει λάδια αυτός ο κινητήρας...Της μάνας μου γιατί δεν καίει?Δεν παραπονιέμαι αλλά σαν πολλές συμπτώσεις μαζεύτηκαν. Γι'αυτό και θέτω τον προβληματισμό μου.
Αυτοκίνητο αντικατάστασης.... πιο γρήγορο από το δικό μου!!