-
Ο χρήστης IOANNISTSA έγραψε:
O Σκοπός ΟΛΩΝ πρέπει να είναι ο παρακάτωΕπειδή σε τέτοιες καταστάσεις όλοι έχουμε υλικές ζημιές (στην καλύτερη περίπτωση)
ο καθένας** ας κάνει ότι τον προστάζει η Λογική του για να αποφύγει τέτοιου είδους καταστάσεις-ατυχήματα **
γιατί δεν νομίζω ότι Νοσοκομεία, Συνεργεία και Δικαστήρια είναι οι χώροι
όπου μας αρέσει να περνάμε το ελεύθερο ή όχι χρόνο μας, έχουμε δεν έχουμε δίκιο.Με τον παρακάτω τρόπο
Σαν ΑΜΕΑ πρότεινα να συμπεριφερόμαστε σ΄ αυτούς, στην προκειμένη περίπτωση τους έχοντες Μηχανή, όπου συμπεριφέροντε σα Ζώα δηλαδή οδηγούν επικίνδυνα, κάνουν Σλάλομ στο οδόστρωμα (και ενίοτε και Σούζες), κινούνται στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας ή πάνω στην διαχωριστική γραμμή, έχει δεν έχει κίνηση, ανάβουν φλας οπότε το θυμηθούν, δεν σταματάνε σε STOP, στα Κόκκινα Φανάρια αλλά πάνε σιγά σιγά και περνάνε και πολλές φορές δεν κοιτάνε καθόλου και αλλά πολλά.
Τι σημαίνει ΑΜΕΑ το ξέρεις, πως συμπεριφερόμαστε στα ΑΜΕΑ και αυτό το ξέρεις, προσπαθούμε να τους βοηθήσουμε, να τους διευκολύνουμε κλπ, γιατί έτσι κι αλλιώς με τον τρόπο που οδηγούν στην καλύτερη περίπτωση ΑΜΕΑ θα καταλήξουν, στην χειρότερη δε περίπτωση ένα μέτρο βαθιά στο χώμα.Βέβαια ΑΜΕΑ δεν είναι μόνο οι έχοντες μηχανή και τον αυτό τρόπο οδήγησης, ΑΜΕΑ είναι Όλοι όσοι συμπεριφέροντε με τον ίδιο ή ανάλογο τρόπο, με μόνη διαφορά οτι αυτοί σε σχέση με τους υπόλοιπους βρίσκονται πρώτοι στην λίστα.
**Με σκοπό να απομακρυνθούν από εμάς ή ενεργούμε ανάλογα για να απομακρυνθούμε εμείς από αυτούς **
Και να μην ξεχνάμε ότι
Δεν βάζουμε τον εγωισμό μας πάνω από την σωματική ακεραιότητα του οποιουδήποτε αλλά
Βάζουμε την δική μας σωματική ακεραιότητα (και έπειτα των υπολοίπων) πάνω από την σωματική ακεραιότητα των συγκεκριμένων ΑΜΕΑ
Συμφωνείται ή Διαφωνείται ? Ποσώς μας-με ενδιαφέρει
Όσοι Συμφωνούν θα οδηγούν μέχρι τα βαθιά γεράματα οι υπόλοιποι άγνωστο μέχρι πότε.O προσεκτικός δικυκλιστής θα οδηγεί στους δρόμους μέχρι να του πάρουν το δίπλωμα από βαθιά γεράματα. Μετά θα κάνει moto-cross στο χωράφι του.
-
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Δυστυχώς το συγκεκριμένο μου έχει τύχει τουλάχιστον 3-4 φορές. Μια φορά μάλιστα ο παπάκιας απο πίσω μου φώναζε 'Μήν τον αφήνεις, προχώρα!'
Ώρες-ώρες πιστεύω ότι μερίδα των αναβατών μηχανών αισθάνονται λες και έχουν πόλεμο με τους οδηγούς των αυτοκίνητων και θα κάνουν ό,τι μπορούν για να τους κάνουν τη ζωή δύσκολη.
Όντως. Αυτό μου το έχουν πει και εμένα. Έχει τύχει να γίνεται αλλαγή λωρίδας ενώ είμαι δίπλα στο ΙΧ , χωρίς προηγούμενη προειδοποίηση πλην του φλας που άναψε όταν πέρναγα από το ύψος του πίσω φτερού του και ήμουν στην λωρίδα που ήθελε το ΙΧ να μπει. Έκανα ελιγμό εντός της λωρίδας μου προκειμένου να του επιτρέψω να ξεκινήσει να αλλάζει λωρίδα.Το βρίσκω τόσο φυσιολογικό.
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Να κάνω μια σφήνα εδώ να πω τον πόνο μου - σήμερα το βράδυ κι ενώ είχα παρκάρει σε άνετο δρόμο (βρίσκεις εύκολα θέση) στο Μαρούσι βρήκα το μπροστινό αριστερό φτερό μου βαθουλωμένο από κάποιον που μάλλον επιχειρούσε μανούβρα (αναστροφή?) και δεν υπολόγισε σωστά το μέγεθος του αυτ/του του. Εκεί που φόρτωνα παρατήρησα ότι μου είχαν αφήσει στους καθαριστήρες χαρτάκι από πρόγραμμα σινεμά με σημειωμένο έναν αριθμό κινητού. Τηλεφώνησα και ο κύριος που απάντησε μου εξήγησε ότι το μέγεθος της ζημιάς δεν το γνώριζε από πρώτο χέρι αλλά επρόκειτο για το δικό του αυτοκίνητο το οποίο το είχε δώσει στα παιδιά του για να βγουν. Φάνηκε ευγενικός, μου είπε ότι θα μου τα πληρώσει ό,τι είναι μέχρι τελευταίο Ευρώ (σε σημείο που ένοιωσα ότι έπρεπε να τον ευχαριστήσω που τα παιδιά του μετά το συμβάν έδειξαν υπευθυνότητα). Τυχερός στην ατυχία μου ένοιωσα - ευτυχώς έλεγα μέσα μου που δεν ακούμπησε καθόλου ρόδα, και που δεν την έκαναν μ' ελαφρά πηδηματάκια (δύσκολο αν είναι παρέα, βέβαια, πρέπει να είναι όλοι ζώα)...
Τέλος πάντων. Το τρέξιμο είναι αυτό που με χαλάει περισσότερο.Αυτό μάλλον έπρεπε να μπει στο 'Ό,τι πιο απίθανο...' και όχι στα 'Ζώα'.
Ψιλοαπίθανο αυτό που σου συνέβη, ευχάριστη έκπληξη.
Ευγε και στον τύπο και στα παιδιά του.Όντως , ευχάριστη έκπληξη. Εγώ το Astra κάθε που το πλένω , κάτι καινούριο ανακαλύπτω. Κωλογειτονιά.
-
Ο χρήστης alfa 156 έγραψε:
προτεραιότητος κτλ ) ότι ο εκ δεξιών ακόμη και σε κίνηση σε στοίχους έχει προτεραιότητα ( όπως επίσης ότι είναι αυτός που την παραχωρεί σε ένα δρόμο με 2 και πάνω λωρίδες κάτι που σημαίνει ότι εάν σταματήσει ο δεξιότερος και παραχωρήσει την προτεραιότητά του όλοι αριστερότερα αυτού πρέπει να σταματήσουν ) αλλά αφορά νομίζω πως αφορά σε ταυτόχρονο ελιγμό προς μία λωρίδα από δύο οχήματα ένα εξ αριστερών και ένα εκ δεξιών.
Η ΠΡΟΤΑΙΡΟΤΗΤΑ ΕΚ ΔΕΞΙΩΝ ΙΣΧΥΕΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΕΙς ΧΩΡΙς ΣΥΜΑΝΣΗ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ.
Ξανατσέκαρέ το.
-
ΥΓ1 στο 2 διαφωνω , εννοειται πως μεσα στην κινηση θα βγαλω την μουρη διαγωνια για να αλλαξω λωριδα μολις αρχισουν να τσουλανε τα αμαξια. Ειναι και το λογικο και το νομιμο σε αντιθεση με την παρανομη και επικινδυνη διηθηση των μηχανων.
ΥΓ2 τι πρεπει να κανω οταν ειμαι σε φαναρι γινεται πρασινο και με το που πατω το γκαζι ερχεται ΚΑΘΕΤΑ μηχανακι μπροστα μου απο διπλανη λωριδα για να στριψει ή να κανει αναστροφη (&παρανομη συνηθως)?
ΥΓ3 τι κερδος εχει το μηχανακι σε φαναρι με λιγη κινηση που περνα συρριζα απο αμαξια απο 1-2 σειρες μονο αμαξιων που υπαρχουν μπροστα του? (στην εκκινηση και καθυστερει τα πισω αμαξια και τον ξαναπροσπερνουν στον ανοικτο δρομο-εχει διαφορα με την διηθηση σε κινηση)
ΥΓ4 εχει φαση που εχουν αυξηθει τωρα τα μηχανακια και συχνα πετυχαινω συγκρουσεις μεταξυ τους με τις μλκς που κανουν κατα τις 'διηθησεις'.
ΥΓ5 το Μ**ΝΙ το αποκαλω ετσι οχι επειδη κανεις μλκια απο λαθος ή απροσεξια , αλλα επειδη το κανει επιτηδες...
δηλαδη συγνωμη οταν πχ στην παραλιακη που πηζει στην κινηση αν θα βαλεις την μουρησ σου διαγωνια για να αλλαξεις λωριδα,τι νοημα εχει??θα πας ποιο γρηγορα??θα πας 2 αυτοκινητα πιο μπροστα και τι εγινε??σωθηκες??ελα ομως που αυτος που το κανει αυτο το κανει συνεχεια για να βγει κερδισμενος στο τελος 10 αυτοκινητα πιο μπροτσα με κινδυνι να παρει και ποσες μηχανες στον λαιμο του που θα εχουν και λογο να τον προσπερνανε μεσο διηθησης...
δεν ξερω αν εγινα κατανοητος αλλα η μηχανη θα κερδισει σε χρονο κατι που το αυτκινητο δεν προκειτε να τον κερδισει αυτον τον χρονο ποτε οσες σφηνες και να κανει μεσα στην κινηση.
αρα το κερδος της μηχανης ειναι πολυ μεγαλυτερο σε χρονο απο ενα αμαξι που αλαλζει λωριδες και κλεινει τον χωρο αναμεσα στα αυτοκινητα...
ααα και αν την ωρα που αλλαζεις λωριδα σε ακουμπισω στο πλαι εγω,παμε στο δικαστηριο μετα και αν μπορεσεις απεδειξε οτι εγω εκανα διηθηση και οτι εσυ ΔΕΝ αλλαξες λωριδα αφου ετσι οπως θα ειναι το χτυπημα θα ειναι καραμπινατο φτιαξιμο δικο σου μιας και ΕΣΥ αλλαξες λωριδα και ωφειλες να διπλοκοιταξεις στους καθρεπτες σου πριν το κανεις αυτο..Δηλαδή λες ότι επειδή εσύ κερδίζεις χρόνο εγώ που θέλω να βγω από την παραλιακή δεν έχω δικαίωμα να αλλάξω λωρίδα ενώ εσύ την ώρα που θα πέσεις επάνω μου και θα είσαι ανάμεσα σε δύο αυτοκίνητα εκ των οποίων το ένα θα μου έχει παραχωρήσει προτεριότητα θα δικαιωθείς και όχι μόνο θα δικαιωθείς αλλά δεν θα έχεις και την μαγκιά να πεις ότι έφταιγες γιατί έκανες διήθηση που είναι κάργα παράνομη και έπεσες πάνω στο ΙΧ που εκείνη την ώρα άλλαζε λωρίδα , για οποιονδήποτε λόγο.
Σωστόόόόόςςςςς.
-
Ο χρήστης kostserb έγραψε:
Φιλε Νass σε σχεση με τα λαθη/απροσεξιες των αυτοκινηστων οτι γραφεις ας πουμε οτι εχεις δικιο , το ερωτημα ομως ειναι τι προτιμας να σε δικαιωσει ο ΚΟΚ ή να σωσεις τα ποδια σου? (βλεπεις το παραλογο του εγωισμου σας?) Εκτος αν πιστευεις με την θυσια ορισμενων μηχανακηδων θα διορθωθουν οι οδηγοι.Δεν καταλαβαίνω που κολλάει αυτό. Εγώ απλά ήθελα να δείξω πως σε όλα υπάρχουν δύο όψεις, όπως υπάρχουν μαλάκες μηχανόβιοι, έτσι υπάρχουν και μαλάκες αυτοκινητόβιοι. Νομίζω είναι προφανές αυτό. Από εκεί και πέρα, φροντίζω να μην σπρώχνω ποτέ τα πράγματα εκεί όπου ο ΚΟΚ αναλαμβάνει δράση, δηλ. μετά τη 'στραβή'.
Αυτο που σας λεμε ολοι ειναι οτι ενω υπαρχουν μλκς οδηγοι (αυτοκινητων) , ενω ειστε εκτεθειμενοι , ενω ειναι πανευκολο να μην σας δει καποιος εσεις πατε και χωνεστε , κανετε συνεχως παρανομιες , δεν εχετε φωτα κλπ και μετα κλαιγεστε.
Δε διαφωνώ με αυτό που λες, αναφερόμενος στη συμπεριφορά κάποιων μηχανόβιων.
Βέβαια με προσβάλλει το β΄πληθυντικό και η 'τσουβαλοποίηση', διότι, όπως και πάρα πολλοί άλλοι, δεν κάνω κανένα απ΄όσα λες, πλην της διήθησης (με συγκεκριμένους κανόνες όμως, πχ. μικρή διαφορά ταχύτητας από τους δίπλα, 'χώσιμο' σε κενό λωρίδας όπου υπάρχει κτλ.) και της παράβασης των ορίων ταχύτητας. Οδηγώ 15 χρόνια μηχανή (ποτέ παπί-σκούτερ και τα τελευταία 8 χρόνια 'μεγάλη' > 600 cc) και το μοναδικό ατύχημα που είχα ποτέ ήταν όταν ένας 'γλήγορος' με BMW έπεσε πάνω μου
Αυτο που προσπαθω να πω ειναι οτι οι μηχανακηδες ειναι σαν αυτους που πηδανε χωρις προφυλακτικο και μετα διαμαρτυρονται που τους κολλησαν ΣΜΝ.
Κάποιοι μηχανάκηδες είναι έτσι.
Και κάποιοι αυτοκινητάδες είναι 'ο χάρος βγήκε παγανιά'.ΥΓ1 στο 2 διαφωνω , εννοειται πως μεσα στην κινηση θα βγαλω την μουρη διαγωνια για να αλλαξω λωριδα μολις αρχισουν να τσουλανε τα αμαξια. Ειναι και το λογικο και το νομιμο σε αντιθεση με την παρανομη και επικινδυνη διηθηση των μηχανων.
Οχι, δεν είναι λογικό να αλλάζεις λωρίδα ΠΡΙΝ κινηθείς. Εκβιάζεις καταστάσεις έτσι και, το χειρότερο, ξέχνα τα δίτροχα, τις μισές φορές που γίνεται αυτό, η λωρίδα την οποία εγκαταλείπεις αρχίζει και κινείται πριν τη λωρίδα στην οποία θέλεις να πας, με αποτέλεσμα να μπλοκάρεις όλους τους από πίσω σου. Κατά την άποψή μου, αυτή η συμπεριφορά δείχνει γαϊδουριά.
ΥΓ2 τι πρεπει να κανω οταν ειμαι σε φαναρι γινεται πρασινο και με το που πατω το γκαζι ερχεται ΚΑΘΕΤΑ μηχανακι μπροστα μου απο διπλανη λωριδα για να στριψει ή να κανει αναστροφη (&παρανομη συνηθως)?
Ο,τι μπορείς για να αποφύγεις το ατύχημα, ακόμα και αν πρέπει να τσαλακώσεις τις λαμαρίνες του αυτοκινήτου σου. Και αν δεν τα καταφέρεις, να σκάσεις από τη στεναχώριά σου, όχι να πεις 'στα τέτοια μου, τα ήθελε και τα έπαθε ο μαλάκας'. Και μετά, να αφήσεις τις ασφάλειες να καθαρίσουν. Διότι οι λαμαρίνες φτιάχνονται αλλά οι ζωές όχι, έτσι και αν κάποιοι με την άθλια συμπεριφορά τους προσπαθούν να αυτοκτονήσουν.
ΥΓ3 τι κερδος εχει το μηχανακι σε φαναρι με λιγη κινηση που περνα συρριζα απο αμαξια απο 1-2 σειρες μονο αμαξιων που υπαρχουν μπροστα του? (στην εκκινηση και καθυστερει τα πισω αμαξια και τον ξαναπροσπερνουν στον ανοικτο δρομο-εχει διαφορα με την διηθηση σε κινηση)
Να σου εξηγήσω:
-
Είναι επικίνδυνο για ένα μηχανάκι να έχει την πλάτη του εκτεθειμένη, βλέπεις υπάρχουν πολλοί αυτοκινητάδες, που χαζεύουν στο δρόμο και πέφτουν στο μπροστινό τους, και αν αυτός είναι μηχανάκι, χαίρετε -ενώ αν το μηχανάκι έχει μπροστά του αυτοκίνητο, χαίρετε 10 φορές, διότι αν είναι μόνο του στο φανάρι τουλάχιστον προφταίνει να ακούσει / δει κάτι και να 'την κάνει', ενώ αν είναι μπλοκαρισμένο με αυτοκίνητο μπροστά του, έγινε σάντουιτς. Αυτός είναι ο κύριος λόγος, που συνειδητοποιημένοι οδηγοί δικύκλων προσπαθούν να μπουν μπροστά από αυτοκίνητα.
-
Εκτός και αν μιλάμε για κανένα 50άρι παπί, οποιοδήποτε μηχανάκι είναι πολύ γρηγορότερο από αυτοκίνητο σε επιτάχυνση (πχ. το δικό μου έχει 0-100 γύρω στα 5 sec) και άρα έτσι και αλλιώς θα φύγει μπροστά, οπότε γιατί όχι από το φανάρι ? Ναι, υπάρχουν και οι περιπτώσεις που λες, που κλείνουν όλες τις λωρίδες και σέρνονται με 40 χαω, φάουλ. Αλλά σκέψου πόσο συχνά συμβαίνει αυτό. Πιο συχνό δεν είναι οι μηχανές μπροστά σου να 'εξαφανίζονται' ?
Τα 2 σοβαρά φάουλ που κάνουν πολλοί δικυκλιστές στην περίπτωση αυτή είναι (α) πατάνε πάνω στη διάβαση των πεζών (β) πάνε μπροστά από το φανάρι και δεν το βλέπουν και περιμένουν να τους κορνάρουν...
-
-
Ο χρήστης Wagner669 έγραψε:
Αφου δεν υπολογιζουν οι ιδιοι την ζωη τους και την σωματικη ακεραιωτιτα τους, δεν καταλαβαινω πως απαιτουν να τα υπολογηζουμε εμεις;Αν το απαιτούν, έχουν λάθος.
Αλλά εσένα το δικό σου καθήκον είναι να προστατεύεις την ανθρώπινη ζωή πρώτα τη δική σου και των οικείων σου, και μετά όλων των υπολοίπων, πάνω απ΄όλα τα άλλα καθήκοντα.
Ειναι σαν να λες κριμα το παλικαρι βομβιστη που μπηκε στο λεοφωρειο και ανατιναχτικε μαζι με τους υπολοιπους...
Λάθος παραλληλισμός. Βασικά, είναι σα να είσαι στο Μετρό και να λες 'καλέ κοίτα, αυτός θέλει να πέσει στις ράγες να αυτοκτονήσει, δε βαριέσαι, αν δεν υπολογίζει αυτός τη ζωή του, γιατί να με νοιάζει εμένα'.
Ο παραλληλισμός είναι λάθος επειδή σπανιότατα δικυκλιστές παίρνουν στο λαιμό τους άλλους (ακούς IOANNISTSA με τα bold σου ?) Τις συντριπτικά περισσότερες φορές ο δικυκλιστής σκοτώνεται ή τραυματίζεται σοβαρά επειδή ο αυτοκινητιστής χάζευε ή αδιαφορούσε ή έθετε τις λαμαρίνες πάνω από τον -έστω μαλάκα- συνάνθρωπο. Και η ζημιά του αυτοκινητιστή άντε να 'ναι ένα τσαλακωμένο φτερό...
-
Ο χρήστης ginogsm έγραψε:
ΥΓ1 στο 2 ..
Δηλαδή λες ότι επειδή εσύ κερδίζεις χρόνο εγώ που θέλω να βγω από την παραλιακή δεν έχω δικαίωμα να αλλάξω λωρίδα ενώ εσύ την ώρα που θα πέσεις επάνω μου και θα είσαι ανάμεσα σε δύο αυτοκίνητα εκ των οποίων το ένα θα μου έχει παραχωρήσει προτεριότητα θα δικαιωθείς και όχι μόνο θα δικαιωθείς αλλά δεν θα έχεις και την μαγκιά να πεις ότι έφταιγες γιατί έκανες διήθηση που είναι κάργα παράνομη και έπεσες πάνω στο ΙΧ που εκείνη την ώρα άλλαζε λωρίδα , για οποιονδήποτε λόγο.
Σωστόόόόόςςςςς.
δηλαδη τι θελςεις να μου πεις τωρα οτι απο γλυφαδα -καλλιθεα 9 το πρωι που ειναι πηχτρα τι θα κερδισεις αν αλλαζεις τις λωριδες σαν τα πουκαμισα??θα πας 3 αυτοκινητα μπροστα>>?και τι εγινε??πηγες πιο γρηγορα?
στο θεμα της διηθησης μπορει να ειναι παρανομη μεν,αλλα απο την στιγμη μου το κανει το 100% των μοτοσυκλετιστων και δεν μιλαει κανεννα αστυνομικος-και τι να πει αλωστε-και απο την στιγμη που αυτο βολευει και τους αυτοκινητηαδες σκεψου να πηγαιναμε ολοι σε στοιχους και πισω απο τα αυτοκινητα θα ηθελες +μιση ωρα για να φτασεις στην δουλεια σου,και απο την στιγμη που που το δικιο θα ειναι με το μερος μου σε περιπτωση ατυχηματος γιατι ΕΣΥ αλλαζεις λωριδα ενω εγω θα πηγαινω σε καποια λωριδα ευθεια και επειδη ΔΕΝ ειναι 'στοπ'που ειναι καραμπινατο φταιξιμο αυτου που το παραβιαζει,παρολα αυτα προσεχεις μην το παραβιασει κανεις και σου χαλασει το αμαξι,ωφειλεις λοιπον να προσεχεις 10 φορες περισοτερο τα μηχανακια που περνανε απο διπλα σου. -
προτεραιότητος κτλ ) ότι ο εκ δεξιών ακόμη και σε κίνηση σε στοίχους έχει προτεραιότητα ( όπως επίσης ότι είναι αυτός που την παραχωρεί σε ένα δρόμο με 2 και πάνω λωρίδες κάτι που σημαίνει ότι εάν σταματήσει ο δεξιότερος και παραχωρήσει την προτεραιότητά του όλοι αριστερότερα αυτού πρέπει να σταματήσουν ) αλλά αφορά νομίζω πως αφορά σε ταυτόχρονο ελιγμό προς μία λωρίδα από δύο οχήματα ένα εξ αριστερών και ένα εκ δεξιών.
..........................................................................
Αν και το αλλο μου ονομα εδω μεσα ειναι 'Πατερας' ,για το παραπανω κειμενο ΔΕΝ διεκδικω την πατροτητα μιας και δεν συμετειχα καθολου στην γραφη του.
-
ΥΓ1 στο 2 ..
Δηλαδή λες ότι επειδή εσύ κερδίζεις χρόνο εγώ που θέλω να βγω από την παραλιακή δεν έχω δικαίωμα να αλλάξω λωρίδα ενώ εσύ την ώρα που θα πέσεις επάνω μου και θα είσαι ανάμεσα σε δύο αυτοκίνητα εκ των οποίων το ένα θα μου έχει παραχωρήσει προτεριότητα θα δικαιωθείς και όχι μόνο θα δικαιωθείς αλλά δεν θα έχεις και την μαγκιά να πεις ότι έφταιγες γιατί έκανες διήθηση που είναι κάργα παράνομη και έπεσες πάνω στο ΙΧ που εκείνη την ώρα άλλαζε λωρίδα , για οποιονδήποτε λόγο.
Σωστόόόόόςςςςς.
δηλαδη τι θελςεις να μου πεις τωρα οτι απο γλυφαδα -καλλιθεα 9 το πρωι που ειναι πηχτρα τι θα κερδισεις αν αλλαζεις τις λωριδες σαν τα πουκαμισα??θα πας 3 αυτοκινητα μπροστα>>?και τι εγινε??πηγες πιο γρηγορα?
στο θεμα της διηθησης μπορει να ειναι παρανομη μεν,αλλα απο την στιγμη μου το κανει το 100% των μοτοσυκλετιστων και δεν μιλαει κανεννα αστυνομικος-και τι να πει αλωστε-και απο την στιγμη που αυτο βολευει και τους αυτοκινητηαδες σκεψου να πηγαιναμε ολοι σε στοιχους και πισω απο τα αυτοκινητα θα ηθελες +μιση ωρα για να φτασεις στην δουλεια σου,και απο την στιγμη που που το δικιο θα ειναι με το μερος μου σε περιπτωση ατυχηματος γιατι ΕΣΥ αλλαζεις λωριδα ενω εγω θα πηγαινω σε καποια λωριδα ευθεια και επειδη ΔΕΝ ειναι 'στοπ'που ειναι καραμπινατο φταιξιμο αυτου που το παραβιαζει,παρολα αυτα προσεχεις μην το παραβιασει κανεις και σου χαλασει το αμαξι,ωφειλεις λοιπον να προσεχεις 10 φορες περισοτερο τα μηχανακια που περνανε απο διπλα σου.Εγώ τα προσέχω ούτως ή άλλως.
Το φταίξιμο θα είναι δικό μου μόνο εάν εσύ είσαι δίπλα μου και όχι κάποιο ΙΧ ή δίκυκλο που μου έχει παραχωρήσει τη θέση του στο οδόστρωμα ( ξερεις , υπάρχει και αυτή η έννοια ). Εάν έρχεσαι από πίσω μου , προσπερνώντας σε χρόνο dt άπειρα αυτοκίνητα και δίκυκλα και πέσεις επάνω μου κινούμενος επάνω στη λωρίδα μου ή στη διπλανή που ο άλλος θα μου έχει παραχωρήσει τη θέση του στον δρόμο σαφώς ( έχει σταματήσει και με περιμένει ) και εγώ έχω και το φλας και ό,τι πρέπει αναμένο τότε θα φταις και θα με πληρώνεις. Επί πλέον έχεις και το μειονέκτημα ότι την δεδομένη στιγμή δεν είσαι σε καμία λωρίδα.
Τώρα τι κερδίζεις με την αλλαγή λωρίδος :
α. Έξοδο από το δρόμο. Κάποιος μπορεί να είναι στη μεσαία και να θέλει να πάει αριστερά γιατί στην επόμενη διασταύρωση θέλει να βγει. Υποθέτω ότι είναι δεκτό ως ενδεχόμενο.
β. Υπάρχει εμπόδιο μπροστά του.
γ. Έτσι του ήρθε. Κινείται νόμιμα και έχει κάθε δικαίωμα να το κάνει. Εάν αρχίσουμε και μετρούμε την κίνηση στον δρόμο βάσει του κέρδους που έχουμε , πάει η μπάλα. Εγώ τότε μπορει από την αριστερή να θέλω να πάω στην δεξιά ( νομίμως ξαναλέω ) γιατί καρδίζω την θαλασσινή αύρα και αποφεύγω τις εξατμίσεις των φορτηγών που έχουν την έξοδο των αερίων στην αριστερή μεριά. Είπατε τίποτε ;
-
O Σκοπός ΟΛΩΝ πρέπει να είναι ο παρακάτω
Επειδή σε τέτοιες καταστάσεις όλοι έχουμε υλικές ζημιές (στην καλύτερη περίπτωση)
ο καθένας** ας κάνει ότι τον προστάζει η Λογική του για να αποφύγει τέτοιου είδους καταστάσεις-ατυχήματα **
γιατί δεν νομίζω ότι Νοσοκομεία, Συνεργεία και Δικαστήρια είναι οι χώροι
όπου μας αρέσει να περνάμε το ελεύθερο ή όχι χρόνο μας, έχουμε δεν έχουμε δίκιο.Με τον παρακάτω τρόπο
Σαν ΑΜΕΑ πρότεινα να συμπεριφερόμαστε σ΄ αυτούς, στην προκειμένη περίπτωση τους έχοντες Μηχανή, όπου συμπεριφέροντε σα Ζώα δηλαδή οδηγούν επικίνδυνα, κάνουν Σλάλομ στο οδόστρωμα (και ενίοτε και Σούζες), κινούνται στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας ή πάνω στην διαχωριστική γραμμή, έχει δεν έχει κίνηση, ανάβουν φλας οπότε το θυμηθούν, δεν σταματάνε σε STOP, στα Κόκκινα Φανάρια αλλά πάνε σιγά σιγά και περνάνε και πολλές φορές δεν κοιτάνε καθόλου και αλλά πολλά.
Τι σημαίνει ΑΜΕΑ το ξέρεις, πως συμπεριφερόμαστε στα ΑΜΕΑ και αυτό το ξέρεις, προσπαθούμε να τους βοηθήσουμε, να τους διευκολύνουμε κλπ, γιατί έτσι κι αλλιώς με τον τρόπο που οδηγούν στην καλύτερη περίπτωση ΑΜΕΑ θα καταλήξουν, στην χειρότερη δε περίπτωση ένα μέτρο βαθιά στο χώμα.Βέβαια ΑΜΕΑ δεν είναι μόνο οι έχοντες μηχανή και τον αυτό τρόπο οδήγησης, ΑΜΕΑ είναι Όλοι όσοι συμπεριφέροντε με τον ίδιο ή ανάλογο τρόπο, με μόνη διαφορά οτι αυτοί σε σχέση με τους υπόλοιπους βρίσκονται πρώτοι στην λίστα.
**Με σκοπό να απομακρυνθούν από εμάς ή ενεργούμε ανάλογα για να απομακρυνθούμε εμείς από αυτούς **
Και να μην ξεχνάμε ότι
Δεν βάζουμε τον εγωισμό μας πάνω από την σωματική ακεραιότητα του οποιουδήποτε αλλά
Βάζουμε την δική μας σωματική ακεραιότητα (και έπειτα των υπολοίπων) πάνω από την σωματική ακεραιότητα των συγκεκριμένων ΑΜΕΑ
Συμφωνείται ή Διαφωνείται ? Ποσώς μας-με ενδιαφέρει
Όσοι Συμφωνούν θα οδηγούν μέχρι τα βαθιά γεράματα οι υπόλοιποι άγνωστο μέχρι πότε.O προσεκτικός δικυκλιστής θα οδηγεί στους δρόμους μέχρι να του πάρουν το δίπλωμα από βαθιά γεράματα. Μετά θα κάνει moto-cross στο χωράφι του.
Τι σημάνει για σένα προσεκτικός Δικυκλιστής ?
Σλάλομ ανάμεσα στα Αυτοκίνητα ?
Συνεχόμενοι Ελιγμοί ?
Κίνηση πάνω στις Διαγραμμίσεις ?
Κίνηση στο κενό των Λωρίδων ?
Διήθηση ανάμεσα στους Στοίχους ?
Κίνηση στο Αντίθετο Ρεύμα για αποφυγή Κίνησης ?
Στα φανάρια όπου την κάνει σιγά σιγά για απέναντι ?Και πάρα πολλά άλλα …..
Αυτό σημαίνει για σένα προσεκτικός Δικυκλιστής ?
Είναι αυτά σύμφωνα με τον Κώδικα ?
Είναι αυτά Ασφαλή Οδήγηση ?
Μπορεί να τα κάνει όλα αυτά με Ασφάλεια και Προσοχή ?
Ίσως ναι ίσως όχι μια φορά προσεκτικός Δικυκλιστής ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ.
-
Ο ΚΟΚ επιτρέπει να εξέχουν αντικείμενα μέχρι μισό μέτρο ( συνολικά ) από το δίκυκλο.Τώρα εάν το έβαλες γιατί δεν φοράει τα προστετυικά που πρέπει , πλέον αυτά που ορίζει ο νόμος , πάσο.
Ποιά προστατευτικά;
-
Ο χρήστης zastava έγραψε:
ενω καποιος που βγαζει φωτογραφιες ενω οδηγει ειναι καλυτεροςΜη εισαι υπερβολικος....
Σημερα ειναι πολυ ευκολο να τραβηξεις φωτο απο το κινητο σου με το ενα χερι μεσα σε 5 δευτερολεπτα.
Δεν ειναι τοσο επικινδυνο.
Για το καλο της ανθρωποτητας μπορουμε να θυσιασουμε 5 δευτερα... -
Στο φαναρι ΑΝ εχω χωρο θα παω μπροστα αλλα οχι μπροστα απο το φαναρι να μην μπορω να το δω, και θα ξεκινησω γρηγορα.
Παράκληση θερμή : Παρακαλώ να μην σταματά κανείς πάνω στις διαβάσεις πεζών.
Σαφεστατα και ΟΧΙ πανω στις διαβασεις.
Απο κει και περα, σου λεω ΚΑΙ εγω, οτι σε ΚΑΜΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ δεν ισχυει η εκ δεξιων προτεραιοτητα οταν μιλαμε για κινηση σε στοιχους και αυτοκινητα που κινουνται στον ιδιο δρομο. ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ οταν εχουμε διασταυρωση δυο δρομων. Αμα μου βρεις στον ΚΟΚ αυτο που λεει, τοτε να το δεχτω. Δειξ΄το μου ομως γραμμενο.
Αρθρο 26 παραγραφος 5:
'Στους ΚΟΜΒΟΥΣ χωρις σημανση η προτεραιοτητα ανηκει σε αυτον που ερχεται απο τα δεξια'.
Στους ΚΟΜΒΟΥΣ. Και μονο εκει. Πουθενα αλλου δεν γραφει για προτεραιοτητα απο δεξια.
Για να καταλαβεις ποσο ακυρο ειναι αυτο που λες, αμα κινουμαστε εμεις οι δυο παραλληλα και αποφασισω να αλλαξω λωριδα και πεσω πανω σου, θα απαιτησω να με πληρωσεις γιατι εχω προτεραιοτητα αρα επρεπε να κανεις ακρη να περασω. Ασε που ακυρωνει και αυτο που λες για την αλλαγη λωριδας, οτι δεν εχεις υποχρεωση να με διευκολυνεις*. Αφου κατ'εσε ισχυει η προτεραιοτητα απο δεξια και στην κινηση με στοιχους, οταν εγω θελω να αλλαξω λωριδα εχω προτεραιοτητα και πρεπει να με διευκολυνεις...
*Οντως δεν εισαι υποχρεωμενος να με διευκολυνεις. Αλλα σου ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΜΕ ΔΥΣΧΕΡΑΙΝΕΙΣ, αποφασιζοντας εκεινη την στιγμη να επιταχυνεις για να κλεισεις το κενο που μεχρι τοτε ηταν μια χαρα για να μπω.
ΥΓ Αμα θεωρεις οτι 'σε ταχυτητες 50+ χαω τα 20 μετρα δεν ειναι κενο ασφαλειας', τοτε εχουμε φτασει σε αστεια επιπεδα. Δηλαδη εσυ εχεις την απαιτηση στην Πειραιως με κινηση και ταχυτητες πχ 60 χαω, να αφηνεις 20 μετρα (4.5 μηκη αυτοκινητου) απο τον μπροστινο σου και να μην μπει κανεις αναμεσα σας?
στο θεμα της διηθησης μπορει να ειναι παρανομη μεν,αλλα απο την στιγμη μου το κανει το 100% των μοτοσυκλετιστων και δεν μιλαει κανεννα αστυνομικος-και τι να πει αλωστε-και απο την στιγμη που αυτο βολευει και τους αυτοκινητηαδες σκεψου να πηγαιναμε ολοι σε στοιχους και πισω απο τα αυτοκινητα θα ηθελες +μιση ωρα για να φτασεις στην δουλεια σου,και απο την στιγμη που που το δικιο θα ειναι με το μερος μου σε περιπτωση ατυχηματος γιατι ΕΣΥ αλλαζεις λωριδα ενω εγω θα πηγαινω σε καποια λωριδα ευθεια και επειδη ΔΕΝ ειναι 'στοπ'που ειναι καραμπινατο φταιξιμο αυτου που το παραβιαζει,παρολα αυτα προσεχεις μην το παραβιασει κανεις και σου χαλασει το αμαξι,ωφειλεις λοιπον να προσεχεις 10 φορες περισοτερο τα μηχανακια που περνανε απο διπλα σου.
Εχχμ, λαθος. Και με δεδικασμενες υποθεσεις μαλιστα. Αμα παω να αλλαξω λωριδα και τρακαρω με εσενα που περνας (ΠΑΡΑΝΟΜΑ) αναμεσα απο τα αυτοκινητα, με πληρωνεις. Ψαξε το στα δικαστηρια . Και φυσικα ΔΕΝ 'πας ευθεια σε μια λωριδα', πας αναμεσα σε δυο λωριδες και δεν εχεις σωστη θεση στον δρομο.
Και ξαναλεω. ΔΕΝ μπορεις να λες 'μπορει να ειναι παρανομο μεν, αλλα...' και να ζητας με τετοιο επιχειρημα οτιδηποτε. ΟΣΟ μαλακια και αν ειναι καποιος συγκεκριμενος νομος. Γιατι εγω πχ που ειμαι στραβωμενος και θελω να σου σπασω τα νευρα και να σε βγαλω και λαθος πχ, σου απανταω ενα ξερο 'ειναι παρανομο' και τελειωνει η κουβεντα
-
Που είδες ότι είπα όλα αυτά ;
-
Η ΠΡΟΤΑΙΡΟΤΗΤΑ ΕΚ ΔΕΞΙΩΝ ΙΣΧΥΕΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΕΙς ΧΩΡΙς ΣΥΜΑΝΣΗ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ.
Ξανατσέκαρέ το.
Το ίδιο κι εσύ...
-
Με παρεκινησαν τα γραπτα του μουσουργου και ανοιξα τον ΚΟΚ.(Τελευταια φορα που το ειχα ξανακανει αυτο ηταν .....ηταν.....).
Δυστυχως δεν βρηκα πουθενα να ** υποχρεωνει* τον πισω να κινηθει με ιση η λιγοτερη ταχυτητα απο τη στιγμη που καποιος που ειναι σε αλλη λωριδα και πιο μπροστα γνωστοποιει οτι θα προσπερασει εναν τριτο.*Για να βρειτε τον ΚΟΚ, ψαξτε στο http://www.ydt.gr/main/Home.jsp και μετα καπου αριστερα ενα κλικ στη ΤΡΟΧΑΙΑ και ...ε γραμματα ξερετε .
Ενα tip
Το κεφαλαιο με τους κανονες οδικης συμπεριφορας αρχιζει στη σελιδα 50.Χμ....
Δεν καταλαβες τι εγραψα.
Ο ΚΟΚ υποχρεωνει να κραταμε σταθερη την ταχυτητα μας -οχι ιση με καποιον- οταν αντηληφθουμε οτι καποιο οχημα μας προσπερνα -δηλ. να χει βγαλει φλας που να υποδεικνυεει την προθεση του να μπει μπροστα μας, ουτος ωστε να τον διευκωλυνουμε και να αποφυγουμε ενα τροχαιο.Απο κει και περα.
Αν υπολογησε λαθος το οχημα που αλλαζει λωριδα, φταιει.
Αν πατησω γκαζι για να τον κλεισω, φταιω.Αυτό που προσπαθεί να σου εξηγήσει o DAP φίλε Wagner είναι πως άλλο η αλλαγή λωρίδας ( ακόμη και για ενδεχόμενη προσπέραση ) και άλλο αυτή καθ' αυτή η προσπέραση. Κανείς δεν με υποχρεώνει ( στα όρια της νόμιμης κίνησης ) να σου επιτρέψω ή διευκολύνω την αλλαγή λωρίδας ούτε όταν πρόκειται για κίνηση αυτοκινήτων σε στοίχους είτε όχι. Υπάρχει μόνο μία διάταξη που περιγράφει ως γενικό κανόνα ( περί παραχωρήσεων προτεραιότητος κτλ ) ότι ο εκ δεξιών ακόμη και σε κίνηση σε στοίχους έχει προτεραιότητα ( όπως επίσης ότι είναι αυτός που την παραχωρεί σε ένα δρόμο με 2 και πάνω λωρίδες κάτι που σημαίνει ότι εάν σταματήσει ο δεξιότερος και παραχωρήσει την προτεραιότητά του όλοι αριστερότερα αυτού πρέπει να σταματήσουν ) αλλά αφορά νομίζω πως αφορά σε ταυτόχρονο ελιγμό προς μία λωρίδα από δύο οχήματα ένα εξ αριστερών και ένα εκ δεξιών.
Ναι μεν μιλαει για αλλαγη λωριδας ο DAP, αλλα το θεμα ξεκινησε με τις σφινες.
Οταν κανω σφινα την κανω για να προσπερασω καποιον.
Ετσι δεν ειναι;
Αρα: σφινα = γρηγορη προσπεραση
Εγω τουλαχιστον το αντιλαμβανομαι ετσι -
Ελεγμένο είναι ότι ο εκ δεξιών είναι αυτός που καθορίζει την προτεραιότητα σε δρόμο με πάνω από μία λωρίδες. Είναι ελεγμένο και πληρωμένο από συγγενή.
Για τα υπόλοιπα είπα ότι νομίζω.
-
ΥΓ1 στο 2 ..
Σωστόόόόόςςςςς.
στο θεμα της διηθησης μπορει να ειναι παρανομη μεν,αλλα απο την στιγμη μου το κανει το 100% των μοτοσυκλετιστων και δεν μιλαει κανεννα αστυνομικος-και τι να πει αλωστε-και απο την στιγμη που αυτο βολευει και τους αυτοκινητηαδες σκεψου να πηγαιναμε ολοι σε στοιχους και πισω απο τα αυτοκινητα θα ηθελες +μιση ωρα για να φτασεις στην δουλεια σου,και απο την στιγμη που που το δικιο θα ειναι με το μερος μου σε περιπτωση ατυχηματος γιατι ΕΣΥ αλλαζεις λωριδα ενω εγω θα πηγαινω σε καποια λωριδα ευθεια και επειδη ΔΕΝ ειναι 'στοπ'που ειναι καραμπινατο φταιξιμο αυτου που το παραβιαζει,παρολα αυτα προσεχεις μην το παραβιασει κανεις και σου χαλασει το αμαξι,ωφειλεις λοιπον να προσεχεις 10 φορες περισοτερο τα μηχανακια που περνανε απο διπλα σου.Εγώ τα προσέχω ούτως ή άλλως.
Το φταίξιμο θα είναι δικό μου μόνο εάν εσύ είσαι δίπλα μου και όχι κάποιο ΙΧ ή δίκυκλο που μου έχει παραχωρήσει τη θέση του στο οδόστρωμα ( ξερεις , υπάρχει και αυτή η έννοια ). Εάν έρχεσαι από πίσω μου , προσπερνώντας σε χρόνο dt άπειρα αυτοκίνητα και δίκυκλα και πέσεις επάνω μου κινούμενος επάνω στη λωρίδα μου ή στη διπλανή που ο άλλος θα μου έχει παραχωρήσει τη θέση του στον δρόμο σαφώς ( έχει σταματήσει και με περιμένει ) και εγώ έχω και το φλας και ό,τι πρέπει αναμένο τότε θα φταις και θα με πληρώνεις. Επί πλέον έχεις και το μειονέκτημα ότι την δεδομένη στιγμή δεν είσαι σε καμία λωρίδα.
Τώρα τι κερδίζεις με την αλλαγή λωρίδος :
α. Έξοδο από το δρόμο. Κάποιος μπορεί να είναι στη μεσαία και να θέλει να πάει αριστερά γιατί στην επόμενη διασταύρωση θέλει να βγει. Υποθέτω ότι είναι δεκτό ως ενδεχόμενο.
β. Υπάρχει εμπόδιο μπροστά του.
γ. Έτσι του ήρθε. Κινείται νόμιμα και έχει κάθε δικαίωμα να το κάνει. Εάν αρχίσουμε και μετρούμε την κίνηση στον δρόμο βάσει του κέρδους που έχουμε , πάει η μπάλα. Εγώ τότε μπορει από την αριστερή να θέλω να πάω στην δεξιά ( νομίμως ξαναλέω ) γιατί καρδίζω την θαλασσινή αύρα και αποφεύγω τις εξατμίσεις των φορτηγών που έχουν την έξοδο των αερίων στην αριστερή μεριά. Είπατε τίποτε ;
καλα ασε ξερω/..απο τις ηληθιες αλλαγες λωριδας που κανουν ολα τα ιχ,ολοι θελουν να στριψουν??αν ηταν ετσι η παραλιακη δεν θα ειχε ποτε κινηση!!!αφου ολοι θα εβγαιναν εκτος δρομου!!!
αν καποιο αυτοκινητο σου εχει παραχωρησει προταιρεοτητα για να μπεις μπροστα του δεν σημαινει οτι ειμαι υποχρεωμενος να κανω και εγω που ερχομαι διπλα του το ιδιο..εχει ξανσυζητηθει το θεμα αυτο,ωφειλεις να ελενξεις ΕΣΥ τον δρομο που αλλαζεις λωριδα ,και οχι εγω που κινουμε ευθεια!!ειναι κοινη λογικη αυτο που σου λεω και δνε λες να το καταλαβεις αυτο.
το 01 στην λημνη τησ βουλιαγμνεης ειχα ατυχημα απο αυτοκινητο που απο δεξια λωριδα μπηκε στην λωριδα μου την ωρα που ερχομουν απο πισω με τα οσα και φρεναρα και επεσα απο πισω του.
εγινε δικαστηριο,το κερδισα και αποζημειωθηκα μετα απο 3 χρονια το 04,υπαρχουν και τα σχετικα εγραφα σε οσους δεν πιστευουν.ημουν και εγω με αμαξι τοτε,δεν υπηρχαν σωματικες βλαβες.
αλλαζεις λωριδα???σε ενδεχομενο ατυχημα εισια αποκλειστικος υπευθυνος σε ενδεχομενο ατυχημα ΤΕΛΟΣ!
το 05 το καλοκαιρι βαρης κωροπιου ημουν αριστερη λωριδα και ενα πουντο στην δεξια.πανω σε στροφη το πουντο αλλαζη λωριδα στιγμιαια την ωρα που το προσ[ερναγα και μου σπαει τον καθρεπτη,
σταματαμε ,φωναζουμε αστυνομια,αυτος να λεει τα δικα του εκει,εγω τα δικα μου,τον πηγα δικαστηριο ακι το κερδισα!!!!
η αποφαση βγηκε φετος τον φεβρουαριο και πηρα 400 ευρω απο 190 που ρκανε ο καθρεπτης!
αυτοι που με γνωριζουν εδω μεσα την ξερουν τη περιπτωση.
μην μου λετε λοιπον εμενα για αλλαγες λωριδας κλπ τα εχω φαει (και πληρωθει γιατι καποιοι ειχαν τις ιδιες ιδεες με μερικους εδω μεσα)με το κουταλι..ναναι καλα η arag που δεν πληρωνω μια σε δικηγορους και γ@@ω οποιον μου κανει ζημεια και το παιζει κινεζος μετα..
Ζώα,Ζώα,Ζώα [#7]