-
Ο χρήστης St.Devote έγραψε:
Κάτι ακόμα: τα φύλλα τα παίρνεις ΟΛΑ υποχρεωτικά ή μόνο τις φιγούρες;
Mono τις φιγουρες γιατι αλλιως θα μεινει η μονή ..... ( αν κρεμασεις με 3 )
Τις φιγούρες ΟΚ, όλοι τις παιρνουν υποχρεωτικά. Οι φίλοι γιαννιώτες έπαιρναν ΟΛΑ τα φύλλα υποχρεωτικά όμως, 5άρια, 6άρια, όλα. Αυτό ρωτάω. Έχω την εντύπωση ότι όλοι οι βόρειοι έτσι την παίζουν τη δηλωτή.
Εδώ (Πειραιά), η πρώτη ξερή μετράει και είναι υποχρεωτικές μόνο οι φιγούρες.
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Κάτι ακόμα: τα φύλλα τα παίρνεις ΟΛΑ υποχρεωτικά ή μόνο τις φιγούρες;
Mono τις φιγουρες γιατι αλλιως θα μεινει η μονή ..... ( αν κρεμασεις με 3 )
Τις φιγούρες ΟΚ, όλοι τις παιρνουν υποχρεωτικά. Οι φίλοι γιαννιώτες έπαιρναν ΟΛΑ τα φύλλα υποχρεωτικά όμως, 5άρια, 6άρια, όλα. Αυτό ρωτάω. Έχω την εντύπωση ότι όλοι οι βόρειοι έτσι την παίζουν τη δηλωτή.
...στην Βορεια Ελλαδα δηλωτη δεν παιζει κανεις ....ΚΑΝΕΙΣ .... αρα ο 'βορειος' παιζει την δηλωτη όπως του την εμαθαν ....
Η 'Καλαματιανη' δηλωτη που ξερω εγω δεν εχει υποχρεωτικα χτυπηματα ...
-
Αυτο ακριβως!
Τι παει να πει δηλωτη κλπΜπουρλοτ, βιδα, πρεφα. Τελος. Τα αλλα ειναι γυναικεια παιχνιδια
-
...απο ενα Βλοκ ....
Βιδα
Η βίδα είναι δύσκολο παιχνίδι για κάποιον που δεν ξέρει από μπουρλότ ή έστω από πρέφα. Μετά από παράκληση μυρίων αναγνωστών, αποφάσισα να γράψω ένα ποστ που θα περιλαμβάνει βασικούς κανόνες και συμβουλές για όποιον θέλει να μάθει πως παίζεται η βίδα. Ποιός ξέρει ίσως κάποια μέρα να υπάρξει και πρακτική πέρα από τη θεωρία. Καλό κουράγιο ξεκινάω...
Βίδα: Βασικοί Κανόνες
Πρόκειται για upgrade στο παιχνίδι bourlotte (μπουρλότ), το οποίο μπορεί να έχετε ακούσει και ως πιλότα αν κάνετε παρέα με Κύπριους.
Η βίδα παίζεται με 4 άτομα. (2 ομάδες των 2 ατόμων) και χρειάζεται τα 32 'μεγάλα' φύλλα της τράπουλας (7,8,9,10,J,Q,K,A).
Τα φύλλα μοιράζονται όλα, οπότε ο κάθε παίχτης πρέπει να έχει στα χέρια του 8 από τα φύλλα της τράπουλας. Από τη στιγμή που τα φύλλα έχουν μοιραστεί ξεκινάει η διαδικασία του 'μιλήματος'.
Πριν φτάσουμε όμως στο μίλημα ας δούμε πως έχει η δυναμικότητα των φύλλων. Ανάλογα με το μίλημα αποφασίζεται τα φύλλα ποιανού χρώματος θα είναι τα κόζια (ατού) και ποια θα είναι τα απλά.
Στα κόζια η δυναμικότητα, αλλά και οι πόντοι που αντιστοιχούν στα φύλλα έχουν ως εξής:
J (20 πόντοι)
9 (14 πόντοι)
A (11 πόντοι)
10 (10 πόντοι)
K (4 πόντοι)
Q (3 πόντοι)
8 (0 πόντοι)
7 (0 πόντοι)Στα απλά φύλα:
A (11 πόντοι)
10 (10 πόντοι)
K (4 πόντοι)
Q (3 πόντοι)
J (2 πόντοι)
9 (0 πόντοι)
8 (0 πόντοι)
7 (0 πόντοι)
......... για τα υπολοι[πα ....http://zpiderland.blogspot.com/2005/06/blog-post_111955767475819662.html
-
... στην 'ανοικτη' βιδα δε , 4 χαρτια ειναι ανοικτα και εχεις το δικαιωμα να τα επιλεξεις εσυ τι θα δωσεις σε ποιον ....
-
Μα δεν ανέφερε κανείς το Legend of Zelda
The Legend of Zelda: Ocarina of Time
Πλέον (αφού τελείωσα και το Twilight Princess..) είμαι πεπεισμένος ότι πιο ολοκληρωμένο και μαγευτικό παιχνίδι από αυτό δεν θα ξαναπαίξω...
-
Βαλέ εννια τριαντατεσσερα, πισω σαραντατεσσερα. Αυτα.
Για να επανελθουμε ομως στο θεμα που ειναι τα ηλεκτρονικα παιχνιδια εχω κατα καιρους κολλησει με πολλα. Οπως
Civ 1,2,3
Panzer General 2 MONO
CM 1,2,oλα τα ενδιαμεσα,3, ολα τα ενδιαμεσα, 5, FM 200*. Κοινως ολα
HOMM 2,3,4
Age of Wonders 1,2
Empire Earth
SimCity 2,3
MOO 1,2, (οχι τοσο) 3
Patrician 3
Commandos 1 MONO
και (θα το ξεχνουσα)
Europa Universalis (και οτι εχει βγαλει η Paradox)και παρα πολλα ακομα αλλα οχι σε επαγγελματικο βαθμο οπως τα παραπανω. Eχω παιξει ή εστω στησει και δει σχεδον ΟΛΑ τα strategy ειδικα τα turn-based και managerial
Αν το gaming ειναι ευρυτερο, τοτε βαλτε μεσα τα
Axis & Allies
και Κυριως σε βαθμο αρρωστειας
το Axis & Allies miniatures, το οποιο συστηνω ανεπιφυλακτα σε οποιονδηποτε αρεσουν οι μαχες σε εξαγωνα ή ο ΒΠΠ ή και τα δυο. Οποιος θελει να δει τι ειναι αυτα ας με pm -
Ώπα υπάρχουν και άλλοι δηλωτοκαμμένοι?
Και σε μας οι γιαννιώτες την παίζαν λίγο διαφορετικά (δεν θυμάμαι πως ακριβώς). Εμείς τώρα όταν παίζουμε, την πρώτη ξερή την μετρούσαμε αλλά μετά καταλάβαμε ότι ήταν τελείως κωλοφαρδία και την σταματήσαμε. Υποχρεωτικές φυσικά οι φιγούρες αλλά όχι τα υπόλοιπα φύλλα. Φοβερό παιχνίδι μακράν το καλύτερο που ξέρω από αυτά που παίζονται με χαρτιά.
Επί του θέματος έχω παίξει διάφορα παιχνίδια με έφεση στους εξομοιωτές, μέχρι που έσκασε το κόλιν μακρέι 2. Απλά πόρωση και μετά από 7 χρόνια που το έχω πάντα θα θέλω να ρίξω μία βόλτα με το αγαπημένο μου ιμπρέζα (μακράν το πιο ρυθμίσιμο) ή να προσπαθώ να σπάσω ρεκόρ με το κτηνώδες 205
-
-Tombraider (Τα έχω παίξει σχεδόν όλα)
-Civilization (Το πρωτόπαιξα στην Amiga, από τους πρωτοπόρους του είδους)
-Need for Speed (το αγαπημένο μου car simulation, και αυτό το έχω παίξει σε διάφορες εκδόσεις)
-Μyst (σε στυλ adventure, έχω παίξει 2 σειρές)Αυτά σε γενικές γραμμές, και κάποια άλλα μεμονωμένα που έχω πάρει κατά καιρούς.
Πάντως η αδυναμία και το κόλλημα μου είναι arcade δεκαετίας 80, έχω κατεβάσει mame emulator και κολλάω με αυτά τα παιχνίδια (moon cresta, phoenix, moon buggy, arkanoid και διάφορα άλλα που θυμάμαι απο πιτσιρικάς)
-
Ε όχι και driving sim το NFS
-
Ε όχι και driving sim το NFSΟκ.... ότι έχει σχέση με αγώνες ταχύτητας με αυτοκίνητα
-
Τοτε driving sim επρεπε να ειναι και το accolade που οταν πηγαινες χάλια σου ελεγε ' You should drive a Volvo'
-
-X-COM για τους παλιους (μεχρι κ στο ppc το εχω!!).
-c&c The First Decade + το c&c3 για τα βαρετα βραδυα.
-DOTA μονο για online.μπουρλοτ μονο για γελιο!
βιδα μονο για στοιχημα (την μπυριτσα δηλαδη) -
Λοιπον αν και καπου τα εχουμε ξαναγραψει προσφατα μαλιστα.
Απο τα παλια
Saboter (Σαμποτερ τελος παντων)
TIM The incredible machine.
Kαι γενικα σχεδον ολα τα παιχνιδια απο την εποχη του σαμποτερ μεχρι το πρωτο τιμ.
Τωρα παιζω bitefight & metaldamage.
Νταξ για τον φουτσο ειναι απλα εχουν χαρακτηρες και διαφοροι φιλοι και παιζει ανταγωνισμος!
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Silent Hunter 4, τo Falcon 4, WoW για μια περίοδο, και τώρα εν αναμονή του starcraft 2...Να γράψω και τι έπαιζα...
Jane's F-15, κουμουκουαρ (colin mcrae ή όπως γράφεται ), Τοca 2, starcraft, cs μέχρι την 1.3, diablo 2 (και το 1 λιγάκι), σχεδόν όλη την σειρά fifa μέχρι πριν 2-3 χρόνια περίπου, fs από την αρχή που βγήκε (το X δεν το έχω παίξει ακόμα).
Και πολλά άλλα σχετικά περιστασιακά...
-
Ο χρήστης avel έγραψε:
3) DesktopTD (Desktop Tower Defense), Flash Game.Ειναι εξαιρετικα εθιστικο. Για το θεο, μην κανετε κλικ!
Έκανα κλικ ο μλκς, έκανα κλικ ο μλκς!
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
- DesktopTD (Desktop Tower Defense), Flash Game.
Ειναι εξαιρετικα εθιστικο. Για το θεο, μην κανετε κλικ!
Έκανα κλικ ο μλκς, έκανα κλικ ο μλκς!
Eγώ με τον φαρμακοποιό έχουμε εθιστεί εδώ και κάτι μήνες...
-
ΣωστόσΤ
MDK (Ι & ΙΙ) έχει παίξει κανείς??? Πανάρχαιο first person shooter, αλλά τρομερά εθιστικό.
-
Για το quake δεν λέει κανείς κιανησυχώ
Το πρώτο FPS που έπαιξα στο Pc μου κιαπό τότε έχω κολλήσει με όλα τα FPS
-
ΣωστόσΤMDK (Ι & ΙΙ) έχει παίξει κανείς??? Πανάρχαιο first person shooter, αλλά τρομερά εθιστικό.
Krus πολυ καλα και τα 2
R u a gamer ? Yes i am .... :)