-
Autosport.com understands Coughlan and his wife Trudy have agreed to submit a sworn affidavit to Ferrari outlining all they know in the espionage affair and continue to cooperate with Ferrari's investigation.
Mε αυτή την εξέλιξη λοιπόν, αποδεικνύεται πως η Ferrari δεν ενδιαφέρεται ούτε να καταστρέψει τη McLaren, ούτε να διαπομπεύσει κανέναν. Αυτό που θέλει να πάρει, είναι τα ονόματα από μέσα από την ίδια τη Ferrari τα οποία συνθέτουν το κύκλωμα που διαρρέει τα στοιχεία προς τα έξω. Oι συζητήσεις λοιπόν από δω και στο εξής, θα είναι ιδιωτικές μεταξύ Coughlan-Ferrari έως ότου ξετρυπωθεί κι ο τελευταίος ποντικός.
-
Και ο Coughlan δηλαδή μάλλον τη γλιτώνει εκμεταλλευόμενος κάτι σαν τον αντιτρομοκρατικό νόμο περί 'καρφώματος' συνεργατών! Χα! Στη McLaren μπορεί άραγε να επιστρέψει? Ή τον βλέπουμε να πηγαίνει στη Ferrari και μετά... να μεταφέρει εκεί τεχνογνωσία από τη McLaren?
Έχει η ζωή γυρίσματα!
-
Ο χρήστης Phaethon έγραψε:
Και ο Coughlan δηλαδή μάλλον τη γλιτώνει εκμεταλλευόμενος κάτι σαν τον αντιτρομοκρατικό νόμο περί 'καρφώματος' συνεργατών! Χα! Στη McLaren μπορεί άραγε να επιστρέψει? Ή τον βλέπουμε να πηγαίνει στη Ferrari και μετά... να μεταφέρει εκεί τεχνογνωσία από τη McLaren?Σαν τον Τομπάζη, ε;
Ουσιαστικά είναι σαν να παραδέχεσαι ότι μόνο έτσι θα μπορεί να είναι ανταγωνιστική η Ferrari
Με βάση τα όσα είπε ο Stepney - για Τομπάζη - μια φωτογραφία που είχε ανέβει εδώ παλαιότερα, θα πρέπει να αλλάξει και να είναι η F2007 με μύτη και εμπρός βοηθήματα MP4-22.
Έχει η ζωή γυρίσματα!
Μη βιαζόμαστε ακόμα, οι μεγάλοι ποντικοί στη Ferrari δεν έχουν βρεθεί.
Και ένα 'πουλάκι' μου είπε ότι δεν είναι απλά ποντικοί, αλλά νυχτερίδες. -
Αχ, παιδιά μου τί να σας πω... Εγώ Ferrari δεν είμαι, ούτε McLaren. Απλά το διασκεδάζω ασύλληπτα αυτό που γίνεται αυτό τον καιρό, έχει τρελλό ενδιαφέρον!
-
Αχ, παιδιά μου τί να σας πω... Εγώ Ferrari δεν είμαι, ούτε McLaren. Απλά το διασκεδάζω ασύλληπτα αυτό που γίνεται αυτό τον καιρό, έχει τρελλό ενδιαφέρον!Κοίτα, σίγουρα έδωσε άλλη 'πνοή' στο πρωτάθλημα, αλλά δεν παύει να είναι ενοχλητικό και για τις δύο ομάδες και κυρίως για την F1.
-
Βαση εξελιξης και αν υποθεσουμε με αγαθο σκεπτικο οτι απο την αρχη η προθεσης της Φεραρι ηταν αποκλειστικα να αντιμετωπισει τα δικα της προβληματα, τοτε το ολο θεμα θα μπορουσε να διευθετηθει διακριτικα οπως αυτο της διαρροης εγγραφων απο Red Bull / Toro Rosso. Ομως δεν εγινε κατι τετοιο και ειναι μαλλον ευκολο να καταλαβει κανεις γιατι οι Ιταλοι εκαναν αυτον τον σαματα οταν τον ηθελαν.
-
Ο χρήστης Go_For_Pole έγραψε:
Βαση εξελιξης και αν υποθεσουμε με αγαθο σκεπτικο οτι απο την αρχη η προθεσης της Φεραρι ηταν αποκλειστικα να αντιμετωπισει τα δικα της προβληματα, τοτε το ολο θεμα θα μπορουσε να διευθετηθει διακριτικα οπως αυτο της διαρροης εγγραφων απο Red Bull / Toro Rosso. Ομως δεν εγινε κατι τετοιο και ειναι μαλλον ευκολο να καταλαβει κανεις γιατι οι Ιταλοι εκαναν αυτον τον σαματα οταν τον ηθελαν.Ίσως ναι ίσως όχι. Δεν ξέρουμε τι έκταση κ τι διαστάσεις έχει πάρει το γεγονός παρασκηνιακά κ μη.
-
Ο χρήστης Go_For_Pole έγραψε:
Βαση εξελιξης και αν υποθεσουμε με αγαθο σκεπτικο οτι απο την αρχη η προθεσης της Φεραρι ηταν αποκλειστικα να αντιμετωπισει τα δικα της προβληματα, τοτε το ολο θεμα θα μπορουσε να διευθετηθει διακριτικα οπως αυτο της διαρροης εγγραφων απο Red Bull / Toro Rosso. Ομως δεν εγινε κατι τετοιο και ειναι μαλλον ευκολο να καταλαβει κανεις γιατι οι Ιταλοι εκαναν αυτον τον σαματα οταν τον ηθελαν.Από ό,τι φαίνεται, η Ferrari γνώριζε αλλά δεν είχε αδιάσειστα στοιχεία για κανέναν, ακόμα και για τον Stepney. Επίσης είναι σχεδόν σίγουρο πως δεν είναι μόνο ένας ο υπαίτιος για τις διαρροές, αλλά πρόκειται για οργανωμένη παρέα. Ξεκίνησε λοιπόν η υπόθεση με τον Stepney, ο οποίος όμως αν κρίνω από τις αντιδράσεις του είναι σίγουρος πως η Ferrari δεν έχει κάτι χειροπιαστό εναντίον του. Με το σάλο που έγινε, η Ferrari προχώρησε προς την Αγγλία και τον Coughlan - η περίπτωση του οποίου μέχρι στιγμής φαίνεται να είναι η μόνη για την οποία είχε στοιχεία η Ferrari - και με τις (δημόσιες και έντονου προφίλ) κινήσεις της ανάγκασε τον Coughlan και τη γυναίκα του να έρθουν εκεί που τους ήθελαν, να δεσμευτούν δηλαδή ενόρκως ότι θα πουν τα πάντα - πράγματα και ονόματα - γύρω από το πως έφτασαν τα έγγραφα στα χέρια τους. Λογικά τώρα ο Coughlan θα κατονομάσει άνθρωπο ή ανθρώπους από τη Ferrari, ένας εκ των οποίων λογικά θα πρέπει να είναι ο Stepney. Αν δεν γίνονταν όλα όσα έγιναν, δεν πιστεύω πως θα ψάρωνε κανείς ούτως ώστε να ομολογήσει την ενοχή του. Το ότι εν μέσω όλου αυτού του σκανδάλου υπήρχαν οι 'παρενέργειες' της πιθανής αποσταθεροποίησης του ηθικού στη McLaren και παράλληλα το πείσμωμα των εργαζόμενων στη Ferrari, φυσικά δεν τους χάλασε!
-
Ο χρήστης cavallino έγραψε:
Από ό,τι φαίνεται, η Ferrari γνώριζε αλλά δεν είχε αδιάσειστα στοιχεία για κανέναν, ακόμα και για τον Stepney. Επίσης είναι σχεδόν σίγουρο πως δεν είναι μόνο ένας ο υπαίτιος για τις διαρροές, αλλά πρόκειται για οργανωμένη παρέα. Ξεκίνησε λοιπόν η υπόθεση με τον Stepney, ο οποίος όμως αν κρίνω από τις αντιδράσεις του είναι σίγουρος πως η Ferrari δεν έχει κάτι χειροπιαστό εναντίον του. Με το σάλο που έγινε, η Ferrari προχώρησε προς την Αγγλία και τον Coughlan - η περίπτωση του οποίου μέχρι στιγμής φαίνεται να είναι η μόνη για την οποία είχε στοιχεία η Ferrari - και με τις (δημόσιες και έντονου προφίλ) κινήσεις της ανάγκασε τον Coughlan και τη γυναίκα του να έρθουν εκεί που τους ήθελαν, να δεσμευτούν δηλαδή ενόρκως ότι θα πουν τα πάντα - πράγματα και ονόματα - γύρω από το πως έφτασαν τα έγγραφα στα χέρια τους. Λογικά τώρα ο Coughlan θα κατονομάσει άνθρωπο ή ανθρώπους από τη Ferrari, ένας εκ των οποίων λογικά θα πρέπει να είναι ο Stepney. Αν δεν γίνονταν όλα όσα έγιναν, δεν πιστεύω πως θα ψάρωνε κανείς ούτως ώστε να ομολογήσει την ενοχή του. Το ότι εν μέσω όλου αυτού του σκανδάλου υπήρχαν οι 'παρενέργειες' της πιθανής αποσταθεροποίησης του ηθικού στη McLaren και παράλληλα το πείσμωμα των εργαζόμενων στη Ferrari, φυσικά δεν τους χάλασε!
Πλέον αυτού αντικειμενικός στόχος της Φερράρι δεν είναι να στείλει ένα ή δύο άτομα στη φυλακή αλλά να καθαρίσει το σπίτι της από τα κάθε λογής τρωκτικά. ΙΜΗΟ ούτε και ο Stepney θα πάει φυλακή αν κατονομάσει άτομα και τελικά εξαρθρωθεί η σπείρα.
Άλλωστε η εσωτερική ηρεμία σε μία ομάδα είναι πολύ πιο σημαντική από το να στείλεις ένα ή δύο άτομα στη φυλακή για 4~5 χρόνια. Η τακτική αυτή που ακολούθησε η Φερράρι για τους 2 της Τογιότα (εκτιμώντας το μεμονομένο του γεγονότος) δεν φαίνεται να αποδίδει οπότε αλλάζει τροπάρι και ακολουθεί την αντίστοιχη λογική των Ιταλών για την εξάρθρωση της Μαφίας.
-
Kλήση της McLaren στο συμβούλιο της FIA στο τέλος του μήνα για την υπόθεση.
-
Και οχι μονο αυτο, η φεραρι διατηρησε το δικαιωμα να παραπεμψει το ζευγος στο μελλον. Αρα Μανο αυτο που φανηκε στην αρχη, δεν ισχυει.
-
Τώρα βγήκε ο Κούλας και είπε ότι το είχε ψιθυρίσει και σε άλλα πουλάκια μέσα στη McLaren το μυστικό. Υπάρχει πιθανότητα να φάει ποινή η McLaren; Εννοώ αφαίρεση βαθμών ή κάτι τέτοιο;
Γιατί αλλιώς τσάμπα ασχολούμεθα με το αν θα πάει στην φυλάκα ο Κούλας ή αν θα μαστιγώσουν δημόσια τον Stepney... -
-προσπαιρνω τα 'ευστοχα' σχολια που ειχατε οταν πρωτοειπα για την γυναικα του καφλαν.παμε παρακατω.. σε ενα dossier των Carabinieri στις 18 Μαη (επομενη μερα απο το καζο δλδ) βρικανε τα μπατζακια του Στεπνευ βρομικα!
'δεν ξερω πως αυτη η αμμος κατελιξε στις τσεπες μου' ειπε.....-
-
Νομίζω πάντως η μεγάλη πλειοψηφία των οπαδών της F1, ανεξαρτήτως χρώματος, δεν θέλει κάποια ποινή για τη McLaren. Το πρωτάθλημα έχει πάρει ωραία τροπή και θα ήταν κρίμα να χαλάσει έτσι το πάρτυ.
-
Εγω πιστευω και ν'αξιζουν να φανε ποινη αποκλεισμου θα κωλωσουν να τους τη ριξουν...
-
Νομίζω πάντως η μεγάλη πλειοψηφία των οπαδών της F1, ανεξαρτήτως χρώματος, δεν θέλει κάποια ποινή για τη McLaren. Το πρωτάθλημα έχει πάρει ωραία τροπή και θα ήταν κρίμα να χαλάσει έτσι το πάρτυ.+1
-
Νομίζω πάντως η μεγάλη πλειοψηφία των οπαδών της F1, ανεξαρτήτως χρώματος, δεν θέλει κάποια ποινή για τη McLaren. Το πρωτάθλημα έχει πάρει ωραία τροπή και θα ήταν κρίμα να χαλάσει έτσι το πάρτυ.Αν αποδειχτει εμπλοκη της ΜακΛαρεν εγω θελω ποινη και μαλιστα αμειλικτη. Δεν καταλαβαινω! Πως αποτρεπεις τετοιες ενεργειες; Με τραβηγμα στο αυτι, πατ στην πλατη και εγγραφη επιπληξη 'ατιμουλικο μην το ξανακανεις';
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Αν αποδειχτει εμπλοκη της ΜακΛαρεν εγω θελω ποινη και μαλιστα αμειλικτη. Δεν καταλαβαινω! Πως αποτρεπεις τετοιες ενεργειες; Με τραβηγμα στο αυτι, πατ στην πλατη και εγγραφη επιπληξη 'ατιμουλικο μην το ξανακανεις';Αφου δεν ηξεραν τιποτα λεμεεε
Δεν διαβασες την ανακοινωση του Ρον;;;
Δεν πιστευω να πιστευεις οτι ηξεραν αλλα δεν το λενε;;; Αφου συνεργαζονται πληρως με την ερευνα...(Συμφωνω με τον greo)
-
Εγώ δεν πρόκειται να γράψω τίποτα κατηγορηματικά από δω και πέρα, αφού είχα κάνει το λάθος και τους μπουντρούμιασα όλους από την πρώτη μέρα, χωρίς επαρκείς αποδείξεις. Τώρα το ότι κατά τα φαινόμενα είχα δίκιο, μάλλον είναι τυχαίο.
Από κει και πέρα, το ότι η κατάθεση του Coughlan ήταν απόρρητη και ούτε το δικαστήριο του Λονδίνου δεν ήξερε τι είχε πει, ας θεωρήσω κι εγώ ότι η Repubblica γράφει μούφες επειδή δεν έχει ούτε λόγο, ούτε τρόπο (:shifty:) να ξέρει τι αναφέρει η κατάθεση μέσα. Στην τελείως κουφή όμως περίπτωση στην οποία η Repubblica έχει δίκιο - και δεν αναφέρομαι απλά και μόνο στη φύση των εγγράφων που περιέχονταν στο πακέτο, τα οποία είχαν λεπτομερή καταγραφή του πως χειρίζεται η F2007 τα ελαστικά και τι κόλπα κάνουν στη στρατηγική για εξοικονόμηση καυσίμου κλπ - έχουμε το νέο δεδομένο πως ο Coughlan (ή η McLaren) δεν είχε τα έγγραφα αυτά διαθέσιμα στο τέλος Απρίλη, όπως έσπευσε να ενημερώσει η McLaren στην πρώτη της ανακοίνωση, αλλά από τον Μάρτιο ακόμα, το οποίο σημαίνει πως ίσως (:shifty:) να εξηγείται το γιατί ήξεραν το πως ακριβώς δουλεύει το πάτωμα της Ferrari, από τον πρώτο κιόλας αγώνα της χρονιάς. Και όλοι θυμόμαστε βεβαίως, πως άλλαξαν οι κανονισμοί προκειμένου να καταργηθεί, γιατί με τους μέχρι τότε ισχύοντες, ήταν μέσα στα όρια των μετρήσεων σε κάθε περίπτωση. -
Να, η ΜcLaren ας πούμε λέει ότι όλα αυτά που λέει η Repubblica είναι 'erroneous speculation':
*'McLaren is concerned that erroneous speculation has arisen from inaccurate and misleading reference to the contents of confidential legal papers filed at court in response to Ferrari's UK action to recover its intellectual property. This is unfortunate and is prejudicial to a fair interpretation of these matters.
'McLaren can confirm from its own investigation that no Ferrari materials or data are or have ever been in the possession of any McLaren employee other than the individual sued by Ferrari. The fact that he held at his home unsolicited materials from Ferrari was not known to any other member of the team prior to the 3rd July 2007.
'Furthermore, McLaren has categorically established that no Ferrari information has at any stage been used to develop its car.
'McLaren looks forward to having the opportunity to present the complete and accurate picture of events in the appropriate forum, that is before the FIA World Motor Sport Council in Paris on 26th July 2007.'*
Βέβαια αυτό που έχω σημειωμένο με bold, έρχεται σε ευθεία αντίθεση με κάτι το οποίο αποδείχτηκε στο δικαστήριο στο Λονδίνο, ότι δηλαδή τουλάχιστον ο Neale γνώριζε για τα έγγραφα αυτά πολύ πριν τις 3 Ιουλίου. Οπότε - σε αυτό το σημείο τουλάχιστον - δε μας τα λέει και τόσο καλά η McLaren.
[Διάσπαση] Επίσημο thread: Stepneygate