-
Παιδιά σκέφτομαι σοβαρά να βάλω στο i30 μου υγραέριο. Το έχει κάνει κανείς σε i30?
-
Η Hyundai κατασκεύασε 300.000 οχήματα στην Τσεχία
Ένα σημαντικό νέο ορόσημο που αφορά την παραγωγή της στην Ευρώπη γιόρτασε η Hyundai, με το όχημα υπ’ αρ. 300.000 να εξέρχεται από τη γραμμή συναρμολόγησης στην κατασκευαστική μονάδα της, στο Νοσοβίτσε (Nošovice), της Τσεχίας, σχεδόν δύο χρόνια μετά το άνοιγμα του εργοστασίου, στα τέλη του 2008.
Το εργοστάσιο παράγει τα μοντέλα i30, i30cw, καθώς και το ix20 που κυκλοφόρησε πρόσφατα, ενώ πραγματοποιεί εξαγωγές σε 50 χώρες της Ευρώπης, της Βορείου Αφρικής και της Μέσης Ανατολής. Αξίζει να αναφέρουμε ότι, το αυτοκίνητο – ορόσημο με τον αριθμό 300.000 στη συγκεκριμένη γραμμή παραγωγής ήταν ένα i30cw, εξοπλισμένο με κινητήρα βενζίνης 1.6 λίτρων.
**Όλα τα μοντέλα της Hyundai που παράγονται στο Νοσοβίτσε και πωλούνται στην Ευρώπη συνοδεύονται από το πρωτοποριακό πακέτο Five Year Triple Care της εταιρείας, το οποίο περιλαμβάνει πενταετή εγγύηση για απεριόριστα χιλιόμετρα, πενταετή οδική βοήθεια και δωρεάν τεχνικό έλεγχο του οχήματος για πέντε χρόνια.
**
Από www.zougla.grΕίδατε τίποτα από τα παραπάνω εδώ στο Ελλαδιστάν...
-
ωπα! Φίλε i30mania είσαι και στο HyundaiClub;; ...
Όπως είπα και στο CLUB μας δύσκολα τα πράγματα για την hyundai στην Ελλάδα.
Θολό το τοπίο...
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
ωπα! Φίλε i30mania είσαι και στο HyundaiClub;; ...
Ακριβως! Το 'i30mania' μου το κολλησε ενας φιλος. Τον ειχα πρηξει λεγοντας του συνεχεια ποσο καλο ειναι το i30 για τα λεφτα του..
Όπως είπα και στο CLUB μας δύσκολα τα πράγματα για την hyundai στην Ελλάδα.
Με βρισκεις να συμφωνω 100%. Πολυ μιζερια απο την εδω Hyundai βρε παιδια...
Θολό το τοπίο... -
Γεια χαρά σε όλους.
Πήρα το i30 τον Ιούνιο του 2010 και είμαι γενικά ευχαριστημένος. Ξεκαθαρίζω εξαρχής ότι δεν ξέρω πολλά από αυτοκίνητα και παρακαλώ για επιείκεια.
Το πρώτο μου αυτοκίνητο ήταν Toyota Corolla 1.3 LiftBack του 1993. Το έχω ακόμα. Πρόκειται για σκύλο και παρά τα τρομερά προβλήματα ευστάθειας (τρομερές τάσεις υπερστροφής και κάκιστη συμπεριφορά στους πλευρικούς ανέμους) δεν χάλασε ποτέ.
Το i30 είναι φυσικά άλλη αίσθηση. Περάσανε και 15 χρόνια και τα αυτοκίνητα βελτιωθήκανε. Δεν έχω οδηγήσει άλλο σύγχρονο όχημα και δεν μπορώ να συγκρίνω, είναι και νωρίς να κρίνω.
Και τώρα τα άσχημα μαντάτα (με μια γρήγορη ματιά στα fora διαπίστωσα ότι κι άλλοι είχαν παροδικά το ίδιο πρόβλημα).
Στους 7 μήνες από την αγορά του, ξαφνικά ένα ωραίο (τρόπος του λέγειν) πρωί ... νεκρό.
Μπαταρία εντελώς άδεια.
Βάζω μπρος με καλώδια, πάω στο επίσημο service, μου λένε κάτι ξέχασες ανοιχτό, μου αλλάζουν τη μπαταρία (δωρεάν, ένεκα η εγγύηση) με άλλη ολοκαίνουργια και φεύγω ήσυχος.
Ήσυχος τρόπος του λέγειν, γιατί δεν είχα ξεχάσει φως ανοιχτό (έχω και θεοσκότεινο υπόγειο πάρκινγκ και θα το 'βλεπα) και διότι όταν δεν έχω απάντηση στο ερώτημα 'τι έφταιξε;' δεν ησυχάζω.
Μετά από σαράντα μέρες περίπου, πάλι τα ίδια. Νεκρό, μπαταρία άδεια κτλ. Τονίζω ότι σε καμιά από τις δύο περιπτώσεις δεν ήταν ακινητοποιημένο πάνω από 24 ώρες.
Ξανά στο service, αυτή τη φορά το κρατάνε όλη μέρα και νύχτα (με το συναγερμό) και μου λένε ότι δεν βρίσκουν κανένα πρόβλημα, δεν υπάρχει διαρροή, το δυναμό φορτίζει κανονικά κτλ.
Ακόμα δεν έχω απάντηση στο 'τι έφταιξε;' και συνεπώς δεν ησυχάζω.
Θα εκτιμήσω οποιαδήποτε βοήθεια. Υπάρχει κάτι συγκεκριμένο να κάνω; Όσοι τυχόν είχαν το ίδιο πρόβλημα, τους ξαναπαρουσιάστηκε; Πώς το λύσανε; Ενας φίλος σε αυτό το forum έλεγε για πλαφονιέρα. Ήταν σίγουρα αυτό;
Κατά τα λοιπά δεν έχω προβλήματα. Ούτε θορύβους ούτε τίποτα (και να έχω θορύβους μάλλον δεν θα μου κάνουν εντύπωση, η Corolla τρίζει πλέον ολόκληρη!).
Χαιρετώ σας. -
Ο χρήστης Petrolabatos έγραψε:
Γεια χαρά σε όλους.
Πήρα το i30 τον Ιούνιο του 2010 και είμαι γενικά ευχαριστημένος. ...Γεια χαρά και σε σένα... Το ότι είσαι ευχαριστημένος αυτό είναι θετικό.
Όσο για την μπαταρία πράγματι είναι ένα θέμα. Πλαφονιέρα δεν νομίζω να είναι.
Μην σου φανεί παράξενο, αν η καινούρια μπαταρία που σου έβαλαν να μην την είχαν φορτίσει καλά ή να ήταν μάπα εξαρχής.
Αν θεωρήσουμε ότι δεν είναι θέμα μπαταρίας τότε πιθανά να υπάρχει διαρροή στο αυτοκίνητο.
Αν έχεις εργοστασιακό συναγερμό κοίτα μήπως δεν τον έχουν τοποθετήσει σωστά.
Σου έχουν βάλει κάποιο άλλο 'ηλεκτρονικό' αξεσουάρ;; -
Το i30 εχει ενα μαμισιο εργοστασικο συναγερμο - της πλακας βεβαια - που απλα βαραει αν ανιχνευσει απωλεια ρευματος απο ανοιγμα πορτας κλπ. Μηπως αυτος τραβαει ρευμα και σου αδειαζει την μπαταρια; Πες τους να τον απενεργοποιησουν και βλεπεις μετα τι αλλο μπορει να φταιει.
-
Ευχαριστώ όσους απάντησαν και όσους απαντήσουν στο μέλλον.
Ηλεκτρονικά extra δεν έχω και (συμφωνώ) ότι μάλλον δεν φταίνε τα φωτάκια στο εσωτερικό. Άλλωστε, το μόνο που δεν μπορώ να ελέγξω είναι το φωτάκι του πορτ-μπαγκάζ (δεν έχει και δικό του διακόπτη να το απενεργοποιήσω), αλλά υποθέτω ότι αν έμενε αυτό ανοιχτό θα άναβε και η μπλε ένδειξη στο ταμπλό.
Άλλο ηλεκτροβόρο σύστημα πλην του συναγερμού δεν μπορώ να σκεφτώ.
Η καινούργια μπαταρία ήταν ίδιας μάρκας με την πρώτη και ανοίχτηκε μπροστά μου (χωρίς αυτό να λέει τίποτε, είναι άγνωστης μάρκας, πιθανώς καμιάς θυγατρικής της Hyundai).
Τέλος πάντων, είμαι σε διαρκή επιφυλακή (σπαστικό για καινούργιο αυτοκίνητο) και θα δούμε.
Πάσα ιδέα δεκτή.
Χαιρετώ σας -
Κάτι εύκολο που μπορείς να κάνεις και γρήγορο είναι με 5 euro να πάρεις ένα ψηφιακό πολύμετρο* και να αρχίσεις να παίρνεις μετρήσεις τάσης της μπαταρίας δυο-τρεις φορές την ημέρα. Για μερικές μέρες θα κρατήσεις αρχείο.
Αν δεις την τάση να πέφτει τότε σημαίνει ότι σίγουρα υπάρχει διαρροή... Αν πέσει κάτω από τα 11Volt τότε δεν θα παίρνει μπρος το αυτοκίνητο...
Αν βλέπεις την τάση σταθερή τότε σημαίνει ότι το αυτοκίνητο συμπεριφέρεται φυσιολογικά.Απλό
- 5euro έχει ένα ψηφιακό μικρό πολύμετρο στο Praktiker...
-
ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΑ ΖΩΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΟΥΝ ΤΗΝ HYUNDAI ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΑ 1000ΑΡΙΑ i10 ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΑΚΑΝΑ ι20 ι30
-
XAXXAXAXA!!! Αυτό λές?? Εδώ πέρα για να διώξουν τα στοκαρισμένα i30 έχουν τέτοιες εκπτώσεις που σταμάτησαν να φέρνουν το i20 1.4 γιατί έβγαιναν στα ίδια λεφτά!!!
-
Ο χρήστης pl1987 έγραψε:
XAXXAXAXA!!! Αυτό λές?? Εδώ πέρα για να διώξουν τα στοκαρισμένα i30 έχουν τέτοιες εκπτώσεις που σταμάτησαν να φέρνουν το i20 1.4 γιατί έβγαιναν στα ίδια λεφτά!!!Σοβαρά μιλάς; ...
Αν πράγματι ισχύει αυτό, μιλάμε για τεράστιο ξεφτιλίκι...
-
Η βλακεία τους ήταν που εξ αρχής πήγαν να πουλήσουν Hyundai/KIA σε τιμές Toyota σχεδόν... Όχι πως δεν έχουν καλά αμάξια, αλλά δεν αλλάζουν συνήθειες οι αγοραστές εν μία νυκτί. Γι' αυτό και τα τεράστια στοκ, γι' αυτό και οι προσφορές τώρα.
Οι καιροί είναι δύσκολοι και το κοινό των Hyundai/KIA στην παρούσα φάση κάθεται με το παλιό ή αγοράζει μετάχειρο.
Λογικό λοιπόν και ο εισαγωγέας να φέρεται αναλόγως. -
Ο χρήστης pl1987 έγραψε:
XAXXAXAXA!!! Αυτό λές?? Εδώ πέρα για να διώξουν τα στοκαρισμένα i30 έχουν τέτοιες εκπτώσεις που σταμάτησαν να φέρνουν το i20 1.4 γιατί έβγαιναν στα ίδια λεφτά!!!Κι αν καποιος θελει ενα μικρο για την πολη θα παρει με το ζορι το i30 (Σιγα μωρε, λιγο μπροστα λιγο πισω και θα χωρεσει και το i30 εκει που θα χωραγε το i20 )
Ελεος με τον Δαβαρη!!
Το i30 Station παντως επειδη το ειδα προσφατα στην Κων/πολη δεν μπορω να πω οτι ηταν κοσμημα. Περαν του γεγονοτος οτι, κακα τα ψεματα, αυτη η κατηγορια οχηματων δεν πολυπουλαει εδω -
Και η φαση ειναι οτι τα στοκαρισμενα i30 εχουν βγει απο το εργαστασιο της Τσεχιας το 2009 αφου απο την ανοιξη του 2010 το εργαστασιο βγαζει το facelift... Μια ματια στην ημερομηνια κατασκευης των ελαστικων θα πεισει και τον πιο δυσπιστο. Που σημαινει ηλιοκαμμενα και ξεραμενα αμαξακια απο τα χωραφια-parking της Μανδρας Αττικης (Hyundai Hellas). Πλακα εχουν κατι πωλητες που πανε να το πουλησουν και σαν μοντελο 2011 σε κανενα κοροϊδο. Και οταν τους λες για VIN οχηματος και DOT ελαστικων γυριζουν το βλεμμα αλλου... Τι να κανουν και αυτοι, υπαλληλοι ειναι, αλλα στην εποχη της γρηγορης και ολοκληρωμενης ενημερωσης μεσω internet ας προσεχαν λιγο παραπανω (απο προσωπικη εμπειρια).
Φιλικη συμβουλη σε οσους αγοραζουν: αμμεσως αντικατασταση ελαστικων και ολων των υγρων του αυτοκινητου. Ειναι ληγμενα!!! Κριμα που μια τοσο αξιολογη εταιρια εχει ξευτιλιστει απο τον εδω αντιπροσωπο. -
Παιδιά εγώ πήγα στην Hyundai για το i20 το 1.4... Η απάντηση του πωλητή ήταν : 'Το 1.4 δεν το φέρνουμε πιά γιατί άμα δείτε τον κατάλογο μας έβγαινε σχεδόν στα ίδια λεφτά με το i30'. Τάδε έφη πωλητής της Hyundai...
-
Ποσο κοστολογουσαν δηλαδη το ι20, 15χιλιαδες??!!
-
http://www.hyundai.gr/hyundai/models/i20/prices.html
Πλέον δεν υπάρχει εκεί το 1.4 που υπήρχε μέχρι πριν κανα δίμηνο... Πάντως αν και δεν μπορώ να το επιβεβαιώσω 100%, πρόσθεσε περίπου 1000 με 1500 για το GLS σε αυτές τις τιμές, και σύγκρινε τες με το i30. Οπως και να έχει, είναι τρανό παράδειγμα του πώς χαντακώνεται από τον εισαγωγέα μία εταιρία, και δεν περίμενα αυτό το γεγονός για να εκφράσω αυτήν την άποψη...
-
χαζεψα λιγο το σαιτ και καταλαβα οτι ο εισαγωγεας αδυνατει να συμβαδισει με την εταιρια που συνεργαζεται...
Υπαρχει ενα συγχρονο μικρο με κινητηρα επαρκη κ για περιαστικες διαδρομες, μια χαρα εξοπλισμο και το 'καιει' για να ξεστοκαρει ι30! Αν οντως κοστιζε 13,500 θα ηταν πολυ τιμια προταση!! Και το ξεστοκαρισμα θα συνεχιζοταν οπως κανει και η φορντ. Φανταζεσαι να απεκλειε το φιεστα μεχρι να φυγουν τα φοκους των 15Κ??!!
τελος επειδη μαλλον το εχουν παρει χαμπαρι οτι σαπιζουν στις αποθηκες απο την εποχη της μειωσης του ΕΕΤ σοφο θα ηταν να τα δωσει μαζικα για νοικιαρικα/leasing κλπ κλπ και να προχωρησει εμπρος, με αυτη την πολιτικη μονο κακο κανει στην εικονα της φιρμας παρουσιαζοντας μια στρεβλη εικονα της πραγματικοτητας!!
-
Ο χρήστης efthymis έγραψε:
τελος επειδη μαλλον το εχουν παρει χαμπαρι οτι σαπιζουν στις αποθηκες απο την εποχη της μειωσης του ΕΕΤ σοφο θα ηταν να τα δωσει μαζικα για νοικιαρικα/leasing κλπ κλπ και να προχωρησει εμπρος, με αυτη την πολιτικη μονο κακο κανει στην εικονα της φιρμας παρουσιαζοντας μια στρεβλη εικονα της πραγματικοτητας!!
Κατι τετοιο μαλλον εγινε γιατι στην τελευταια μου επισκεψη στο αεροδρομιο της Αλεξ/πολης ειδα i30 και i20 νοικιαρικα..
Δηλαδη θελετε να μου πειτε οτι το i20 1,4 δεν εισαγεται? Ουτε καν με παραγγελια?
Hyundai i30