-
Ο χρήστης Xavi έγραψε:
... Σε περιπτωση που δεν ειναι η μπαταρια εχετε καμμια τι μπορει να φταει και το αμαξι μου ειναι τελειως νεκρο???Το immobiliser ίσως.
Το είχα πάθει με το Megane (3 μέρες μετά την παραλαβή του) ... την ίδια μέρα που έλαβα επιστολή από την αντιπροσωπία για ... προληπτικό έλεγχο!
(Τα συμπτώματα ήταν ... τίποτα δεν λειτουργούσε ή έστω να δείχνει κάτι ότι λειτουργεί. Καμία ένδειξη. Πλήρης ακινητοποίηση! Του άλλαξαν μια 'πλακέτα' (με την εγγύηση τότε) και δεν ξανασυνέβη). -
Καλημερα φιλε.Δεν ειχε παει το μυαλο μου εκει αλλα τωρα που το λες κανει λογικο γιατι η μπαταρια δεν τελειωνει ετσι ξαφνικα σε καινουργιο αυτοκινητο ειδικα οταν δεν εχεις ξεχασει τιποτα αναμενο.Ευτυχως που εχω την εγγυηση, ελπιζω να καλυπτει κατι τετοιο (δεν εχω κοιταξει ακομη).Αυριο το πρωι θα το παω μια βολτα μεχρι την αντιπροσωπεια να δω τι θα μου πουνε...
-
Ο χρήστης Xavi έγραψε:
η μπαταρια δεν τελειωνει ετσι ξαφνικα σε καινουργιο αυτοκινητομπα, μάλλον μπαταρία είναι, σιγά μην μείνει το κορεάτικο απο immo, θα κανανε χαρακίρι οι σχιστομάτηδες Στο lacetti συγγενούς μου, η εργοστασιακή μπαταρία ενός χρόνου, αλλάχτηκε γιατί δεν είχε κλείσει το πορτ μπαγκαζ καλά και άναβε το φωτάκι 3 νύχτες συνέχεια, χωρίς να το πάρουμε πρέφα. Αυτό μαζί με τον συναγερμό και την ακινησία του ΙΧ, κατά τον ηλεκτρολόγο ξελίγωσε την μπαταρία. Από τότε πήρα από s.market το booster (κίτρινο βαλιτσακι) και όποτε χρειαστεί βάζω όποιο αμάξι μείνει από ρευμα αμέσως μπροστά. Η καλύτερη αγορά που έκανα ποτέ σε είδη αυτοκινήτου, το συνιστώ ανεπιφύλακτα, θέλει φόρτιση 1 φορά το εξάμηνο, τοχεις στο πορτ μπαγκάζ και ξενοιασες όποτε χρειαστεί...
-
Καλα εννοειται οτι θα το τσεκαρω πρωτα για μπαταρια αλλα ειμαι σχεδον σιγουρος οτι δεν ειχα αφησει τιποτα ανοιχτο!.Μακαρι να ειναι μπαταρια δηλαδη γιατι δεν θα χρειαστει να κινησω το αμαξι γιατι ετσι οπως το εχω παρκαρει πολυ δυσκολα θα βγει...Τι να πω, το απογευμα που θα γυρισω πισω θα το τσεκαρω πρωτο πρωτο...
-
[quote='Xavi']Καλα εννοειται οτι θα το τσεκαρω πρωτα για μπαταρια
από τι έμεινε τελικά το κορεάτικο για λέγε, διαφορετικά θα πα να παραγγείλω golf να ησυχάσω από συνεργεία -
Φιλε dimau να παραγειλεις τον κορεατη!!!.Τελικα μου το εκανε το λαμπακι της πλαφονιερας ....Μου ειχε ρουφηξει ολη την μπαταρια!.Το εβαλα μπροστα με μια αλλη μπαταρια και το πηγα σε αντιπροσωπεια οπου εκει τα παλικαρια χωρις πολλα πολλα μου αντικατεστησαν την μπαταρια με μια καινουργια δωρεαν!!!.Επισης στη συγκεκριμενη αντιρποσωπεια ειχα κανει και το πρωτο σερβις στο οποιο επειδη πληρωσα μετρητα μου εκαναν μια εκπτωση της ταξεως των 30 ευρω!!!.Οποτε, τελος καλο ολα καλα!.Το αμαξακι ειναι σουπερ και δεν εχω κανενα προβλημα με αυτο...καλα αμα ητανε λιγακι πιο ελαφρυ δεν θα με χαλαγε αλλα τι να κανουμε, μην τα θελουμε και ολα!!!
-
Ο χρήστης Xavi έγραψε:
Φιλε dimau να παραγειλεις τον κορεατη!!!.Τελικα μου το εκανε το λαμπακι της πλαφονιερας ....Μου ειχε ρουφηξει ολη την μπαταρια!.Το εβαλα μπροστα με μια αλλη μπαταρια και το πηγα σε αντιπροσωπεια οπου εκει τα παλικαρια χωρις πολλα πολλα μου αντικατεστησαν την μπαταρια με μια καινουργια δωρεαν!!!.Επισης στη συγκεκριμενη αντιρποσωπεια ειχα κανει και το πρωτο σερβις στο οποιο επειδη πληρωσα μετρητα μου εκαναν μια εκπτωση της ταξεως των 30 ευρω!!!.Οποτε, τελος καλο ολα καλα!.Το αμαξακι ειναι σουπερ και δεν εχω κανενα προβλημα με αυτο...καλα αμα ητανε λιγακι πιο ελαφρυ δεν θα με χαλαγε αλλα τι να κανουμε, μην τα θελουμε και ολα!!!Κάτι δεν πάει καλά εδώ. Οι πλαφονιέρες σε όσα αυτοκίνητα ξέρω έχουν σύστημα που τις απενεργοποιεί μετά από ορισμένη ώρα για αυτόν ακριβώς τον λόγο. Μήπως έχεις διαρροή ρεύματος κάπου;
-
Διαρροη δεν εχω γιατι το τσεκαραν αυτο τα παιδια στο συνεργειο. Ανεφερα την πλαφονιερα γιατι με το που το εβαλα μπροστα με την μπαταρια ειδα την πλαφονερα αναμενη οποτε υπεθεσα οτι αυτη ηταν η αιτια.Αυτο που αναφερεις πρωτη φορα το ακουω, ισχυει για ολατα συγχρονα αυτοκινητα;
-
Ο χρήστης Xavi έγραψε:
Διαρροη δεν εχω γιατι το τσεκαραν αυτο τα παιδια στο συνεργειο. Ανεφερα την πλαφονιερα γιατι με το που το εβαλα μπροστα με την μπαταρια ειδα την πλαφονερα αναμενη οποτε υπεθεσα οτι αυτη ηταν η αιτια.Αυτο που αναφερεις πρωτη φορα το ακουω, ισχυει για ολατα συγχρονα αυτοκινητα;Δεν υπάρχει αυτοκίνητο τα τελευταία 15 χρόνια στο οποίο δεν το έχω δει αυτό το σύστημα. Το λαμπακι της πλαφονιέρας λογικό να το είδες αναμμένο αν ήταν ανοιχτή η πόρτα (που είναι το πιο πιθανό την ώρα που προσπαθείς να βάλεις μπροστά ένα αυτοκίνητο με καλώδια). Η άλλη πιθανότητα είναι να ήταν η μπαταρία παλιά (πότε κατασκευάστηκε το όχημά σου;) και λόγω της ακινησίας να τα έφτυσε.
-
Οχι η πορτα ηταν κλειστη οταν το ξεκινησα.Το αμαξι το πηρα Απριλη του 2008 αλλα δεν θυμαμαι ποτε κατασκευαστηκε.Οσο παλια και να ειναι η μπαταρια το αμαξι ητανε μονο μια εβδομαδα ακινητο και δεν νομιζω να ηταν αυτη η αιτια...
-
Σε Mazda 6 πρώτης γενιάς (μοντέλο 2004) δεν υπάρχει πάντως τέτοιο σύστημα.
Παθών.
-
Ο χρήστης Xavi έγραψε:
Οχι η πορτα ηταν κλειστη οταν το ξεκινησα.Το αμαξι το πηρα **Απριλη του 2008 **αλλα δεν θυμαμαι ποτε κατασκευαστηκε.Οσο παλια και να ειναι η μπαταρια το αμαξι ητανε μονο μια εβδομαδα ακινητο και δεν νομιζω να ηταν αυτη η αιτια...Για αυτό φοβήθηκα για διαρροή. (ΑΝ όμως η μπαταρία ήταν 3-4 ετών μια βδομάδα είναι υπέραρκετή για να το ακινητοποιήσει). Μπορείς να ελέγξεις αν το αυτοκίνητό σου έχει τέτοιο σύστημα αφήνοντας την πλαφονιέρα επίτηδες ανοιχτή ενώ είσαι μέσα. Αυτό προυποθέτει βέβαια ότι έχεις πολύ ώρα για σκότωμα γιατί το σύστημα ενεργοποιείται περίπου στο μισάωρο σε όσα αυτοκίνητα έχω δει. Ρίξε και μια ματιά στο βιβλίο οδηγιών πάντως, μπορεί να λέει κάτι σχετικό.
Ελπίζω να ήταν η πλαφονιέρα πάντως και να μην έχεις άλλα προβλήματα.
Ast αυτό που λες είναι περίεργο γιατί σε Mazda Xedos 6 17 ετών υπάρχει...
-
Περίεργο όντως, αλλά έχω μείνει από μπαταρία από αυτόν τον λόγο.
-
Αναλόγως το επίπεδο 'πολυτέλειας' ενός αμαξιού υπήρχαν τέτοια βοηθητικά συστήματα στα πιο παλιά αμάξια. Στα σημερινά αμάξια βέβαια η χρήση έχει αρχίσει και γενικεύεται, σε πολλά μοντέλα όμως (στις εντελώς βασικές εκδόσεις) ενδεχομένως να μην υπάρχουν ακόμη.
Στο δικό μου αμάξι έχω μείνει τρεις φορές από μπαταρία επειδή ξέχασα όλη νύχτα αναμμένα τα φώτα θέσεως... Μιλάμε για ολοκληρωτικό 'drain out' δηλαδή, όχι αστεία. Ούτε λαμπάκια δεν ανάβανε. Ευτυχώς το ξεκίνησα με 'κατηφόρα' (ήμουν τυχερός) τη μία φορά, με καλώδια από αμάξι συναδέλφου την άλλη κλπ. και στη συνέχεια, με μια ΜΕΓΑΑΑΑΑΛΗ βολτίτσα η μπαταρία φόρτιζε και κανένα πρόβλημα.
ΥΓ. Έχω μονίμως μαζί μου τα δύο γνωστά χοντρά καλώδια, εκεί μαζί με τη ρεζέρβα. Ούτε χώρο πιάνουν ούτε βάρος και η τιμή τους δεν είναι πάνω από 5 ευρώ, υποθέτω. Σε σώζουν από μεγάλες ταλαιπωρίες, ούτε 5 λεπτά δουλειά δεν είναι να σου δώσει κάποιος ρεύμα. Το θέμα είναι ΠΟΙΟΣ θα σου δώσει... Ε, κάποιος θα βρεθεί, κάποιος που πιστεύει στις έννοιες 'αλληλοβοήθεια', 'υποστήριξη', 'ανθρωπιά'...
-
Και μένα το 1ο κουπέ που είχα το 1999 μου είχε μείνει από μπαταρία...
Το είχα 6 μήνες σε ακινησία και όταν πήγα να το βάλω μπροστά έκανε ένα 'γκλουπ' και ένα 'μπουφ' και ξεψύχησε ...
Απαράδεκτο για Κορεάτικο ...
Μα είναι δυνατόν να μην το έχουν προβλέψει αυτό οι Κορεάτες ...
-
ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΑΝΕΙ ΛΙΓΟ ΠΕΡΙΕΡΓΗ Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΛΛΑ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ TWEETERS ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΤΟΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΤΟ I30;
-
Ο χρήστης JORGE έγραψε:
ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΑΝΕΙ ΛΙΓΟ ΠΕΡΙΕΡΓΗ Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΛΛΑ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ TWEETERS ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΤΟΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΤΟ I30; -
Με λίγα λόγια τα μικρά μεγαφωνάκια που αναπαράγουν τα πρίμα (υψηλές συχνότητες) στη μουσική που ακούμε στο αμάξι. Συνήθως βρίσκονται στην άκρη των τζαμιών οδηγού-συνοδηγού, ακριβώς 'εσωτερικά' από τους πλευρικούς καθρέφτες του αμαξιού. Κάνουν καλή δουλειά και δίνουν και μια ψευτο-τρισδιάστατη αίσθηση, λόγω απόστασης από τα κυρίως ηχεία στις πόρτες.
-
Ευχαριστώ πολύ
-
Καλησπέρα,
Αξίζει γενικά σαν αμάξι;Τραβάει ο κινητήρας του; Ασφαλές προσπεράσματα; Σε ανηφορικούς δρόμους αντέχει; Εννοώ να τα βγάζει άνετα με 120-130χιλ - όχι τρελά πράγματα..
Hyundai i30