-
Το αν έχω λάθος ή όχι το αποδεικνύουν οι τύποι που ανεβαίνουν στα SUV και κάνουν σφήνες νομίζοντας ότι δεν θα πάθουν τίποτα. Ή εκείνοι που επειδή οδηγούν αυτοκίνητο 'μεγάλο και βαρύ' νομίζουν ότι είναι 'ασφαλείς'.
Έγραψα ότι οι αυτοκινητοβιομηχανίες χρησιμοποιούν μαρκετινίστικα τα αποτελέσματα του EURONCAP, όχι ο ίδιος ο οργανισμός. Αυτό οδηγεί σε εσφαλμένες εντυπώσεις για τους καταναλωτές.
Περαιτέρω:
o EURONCAP χρηματοδοτείται, αμέσως ή εμμέσως, από κυβερνήσεις κρατών με μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες. Αυτό δημιουργεί σχέση διαπλεκόμενων συμφερόντων, αφού οι κυβερνήσεις αυτές ενδιαφέρονται να προωθήσουν τα προϊόντα της βιομηχανίας τους.
Επίσης:
οι μετρήσεις γίνονται μόνο μία φορά. Αν ένα αυτοκίνητο έχει κάποιο πρόβλημα, κάλλιστα μπορεί να μη φανεί αυτό σε μία και μόνη πρόσκρουση.
Αν κάτι πάει στραβά, μπορεί η εταιρεία του μοντέλου που δεν τα πήγε καλά να ζητήσει επανάληψη της δοκιμής και να πετύχει τη βελτίωση των αποτελεσμάτων. Αν τίποτα δεν πάει στραβά, όλοι είναι ικανοποιημένοι και σίγουρα κανείς δεν θα ζητήσει έστω μία επανάληψη της δοκιμής, έτσι για σιγουριά. -
Το Ncap χρηματοδοτειτε απο την EU, την Σουηδια, Δανια, Γαλλια, Γερμανια, την FIA, καθως και αυτοκινητηστικες και καταναλωτικες οργανωσεις. Δεν υπαρχει καμια υποννοια 'λαδωματος' κλπ κλπ... Ειναι ανεξαρτητη αρχη με διαδικασιες διαφανεις σε ολους τους ενδιαφερομενους.
Οι μετρησεις δεν χρειαζονται να γινονται πολλες φορες... Επιλεγετε ενα αμαξι τυχαια και δοκιμαζετε. Συνηθως οταν ενα αμαξι εχει προβλημα το 'βγαζει' στο Ncap και δεν ειναι λιγες οι φορες που μια αυτοκινητοβιομηχανια ζητησε retest για αυτο το λογο. Επισης ελατωμμα σοβαρο δεν παιζει. (πχ, δεν ειναι δυνατον σε ενα αμαξι πχ, να μετακινηθει η κολωνα 10cm, και σε αλλο ιδιο να μην μετακινηθει)
Βασικα, νομιζω δεν τιθεται θεμα αξιοπιστιας και χρησιμοτητας του Ncap. Ειναι πραγματα τα οποια φαινονται στην καθημερινοτητα μας. Τα συγχρονα αμαξια που ακολουθουν τις επιταγες του Ncap εχουν να παρουσιασουν σαφως καλυτερη εικονα σε οτι αφορα την σοβαροτητα των τραυματισμων κλπ... σε σχεση με αυτα 5-10 χρονια πισω.
Το Ncap χωρις να ειναι πανακεια, ειναι ενας εξαιρετικος μοχλος πιεσης και προς το συμφερον ΟΛΩΝ (και οδηγων και βιομηχανιων) -
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Το Ncap χρηματοδοτειτε απο την EU, την Σουηδια, Δανια, Γαλλια, Γερμανια, την FIA, καθως και αυτοκινητηστικες και καταναλωτικες οργανωσεις. Δεν υπαρχει καμια υποννοια 'λαδωματος' κλπ κλπ... Ειναι ανεξαρτητη αρχη με διαδικασιες διαφανεις σε ολους τους ενδιαφερομενους.Οι μετρησεις δεν χρειαζονται να γινονται πολλες φορες... Επιλεγετε ενα αμαξι τυχαια και δοκιμαζετε. Συνηθως οταν ενα αμαξι εχει προβλημα το 'βγαζει' στο Ncap και δεν ειναι λιγες οι φορες που μια αυτοκινητοβιομηχανια ζητησε retest για αυτο το λογο. Επισης ελατωμμα σοβαρο δεν παιζει. (πχ, δεν ειναι δυνατον σε ενα αμαξι πχ, να μετακινηθει η κολωνα 10cm, και σε αλλο ιδιο να μην μετακινηθει)
Βασικα, νομιζω δεν τιθεται θεμα αξιοπιστιας και χρησιμοτητας του Ncap. Ειναι πραγματα τα οποια φαινονται στην καθημερινοτητα μας. Τα συγχρονα αμαξια που ακολουθουν τις επιταγες του Ncap εχουν να παρουσιασουν σαφως καλυτερη εικονα σε οτι αφορα την σοβαροτητα των τραυματισμων κλπ... σε σχεση με αυτα 5-10 χρονια πισω.
Το Ncap χωρις να ειναι πανακεια, ειναι ενας εξαιρετικος μοχλος πιεσης και προς το συμφερον ΟΛΩΝ (και οδηγων και βιομηχανιων)+ceed
-
-
Ετυχε να δω στην συνάντηση στο Λιτόχωρο.
Το βρίσκω τρισ-απαίσιο απ' έξω, αλλά από μέσα είναι συμπαθέστατο, ευρύχωρο και φαίνεται αρκετά ποιοτικό.
'Φήμες' λένε ότι είναι μια χαρά στον δρόμο. -
ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΛΥ ΕΧΩ ΜΠΕΡΔΕΥΤΕΙ
ΤΕΛΙΚΑ Ι30 STYLE ME 15200 H CEED INTENSE ME 16300:
ΓΙΑ ΤΟ ΕSP ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ............ -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Τα αποτελέσματά του τα χρησιμοποιούν οι εταιρείες ως ευαγγέλιο ασφάλειας.
Δεν λένε όμως ότι θα τουμπάρεις πιο εύκολα οδηγώντας ένα ψηλό όχημα (ασφαλές κατά τ' άλλα), δεν λένε ότι το να πάρεις ένα golf/octavia με 75 ίππους είναι εξαιρετικά επικίνδυνο εφόσον επιχειρείς προσπεράσματα, δεν λένε ότι τις περισσότερες φορές σε μετωπική σύγκρουση οχημάτων η συνδυασμένη ταχύτητα είναι πολύ μεγαλύτερη των 60 χλμ των δοκιμών του EURONCAP.
Δημιουργείται έτσι ένα μάρκετινγκ περί παθητικής ασφάλειας που παρέχει πλαστό συναίσθημα σιγουριάς στους οδηγούς.
Είναι σίγουρα χρήσιμο να ξέρεις ότι ένα αυτοκίνητο είναι σκοτώστρα (πχ Landwind), αλλά δεν είναι το πλέον σημαντικό. Ο 'τσομπάνης' όμως θα περιοριστεί στα αστεράκια.Ο στόχος του οργανισμού είναι να δημιουργηθεί ενιαία βαθμολογία παθητικής-ενεργητικής ασφάλειας. Απλά τα τεστ ενεργητικής ασφάλειας είναι πιο δύσκολο να τυποποιηθούν και να διασφαλιστεί η αξιοπιστία τους. Νομίζω ότι έρχονται σύντομα πάντως.
@νδρέας
-
Ο χρήστης FRAGISCOS έγραψε:
ΓΙΑ ΤΟ ΕSP ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ............Καλά, αν περιμένεις να αγοράσεις αμάξι επειδή κάποιοι το βρίσκουν άσχημο (για τα γούστα τους) και δεν το 'εγκρίνουν', κάτι πρέπει να ξανασκεφθείς. Αν αρέσει σε εσένα και κάνεις τη δουλειά σου, δεν πάει να κουρεύονται 6 δις στον πλανήτη...
Εσύ και μόνο εσύ ξέρεις μέχρι πόσα είσαι διατεθειμένος να δώσεις. -
Ο χρήστης King Alexander έγραψε:
ΓΙΑ ΤΟ ΕSP ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ............Καλά, αν περιμένεις να αγοράσεις αμάξι επειδή κάποιοι το βρίσκουν άσχημο (για τα γούστα τους) και δεν το 'εγκρίνουν', κάτι πρέπει να ξανασκεφθείς. Αν αρέσει σε εσένα και κάνεις τη δουλειά σου, δεν πάει να κουρεύονται 6 δις στον πλανήτη...
Εσύ και μόνο εσύ ξέρεις μέχρι πόσα είσαι διατεθειμένος να δώσεις.κάτι έχασα μου φαίνεται...
που είδες να μιλά για ασχήμια ή design ;ο άνθρωπος λέει ποιό από τα δύο να πάρει με το συγκεκριμένο επίπεδο εξοπλισμού και στις συγκεκριμένες τιμές.
Φραγκίσκο εγώ θα έπαιρνα το Cee'd. Μπορεί να είναι ελάχιστα ακριβότερο έχει όμως 7 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση κάτι που ΔΕΝ έχει η Hyundai.
-
Είδα το εσωτερικό του I30 νύχτα. Πολύ όμορφα χρώματα, πολύ ευχάριστος φωτισμός. Αν είχε αυτό το εσωτερικό το cee'd, δεν θα υπήρχε άλλος λόγος για το I30 - εκτός του ESP.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Είδα το εσωτερικό του I30 νύχτα. Πολύ όμορφα χρώματα, πολύ ευχάριστος φωτισμός. Αν είχε αυτό το εσωτερικό το cee'd, δεν θα υπήρχε άλλος λόγος για το I30 - εκτός του ESP.Ίσως είμαι η μειοψηφία αλλά διάλεξα το i30 εκτός από το πιο όμορφο εσωτερικό και το ESP και για την εξωτερική εμφάνιση. Εντάξει αντιγράφει διάφορα αυτοκίνητο, αλλά έχει κάτι να πει, είναι διαφορετικό.
Το ceed μου φάνηκε πολύ απρόσωπο εξωτερικά, αν και από το πλαι και μακριά μοιάζουν πολύ.Σπύρος
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Είδα το εσωτερικό του I30 νύχτα. Πολύ όμορφα χρώματα, πολύ ευχάριστος φωτισμός. Αν είχε αυτό το εσωτερικό το cee'd, δεν θα υπήρχε άλλος λόγος για το I30 - εκτός του ESP.Συμφωνώ 100%. Το cee'd με κουράζει τη νύχτα, ακόμα και ντιμαρισμένο εντελώς χαμηλά το φως.
-
Συνολικά πάντως το Ceed πιστεύω ότι δίνει μια πιο ποιοτική αίσθηση εσωτερικά. Τα πλαστικά του i30 μου φαίνονται πιο φτηνά. Και ο σχεδιασμός πιστεύω ότι φωνάζει πιο πολύ Κορέα.
Το ιδανικό νομίζω θα ήταν ένα i30 με το εσωτερικό του Ceed (άντε, χωρίς τον χρωματισμό - δεν ξέρω)@νδρέας
-
Ο χρήστης mika_hakkinen έγραψε:
Συνολικά πάντως το Ceed πιστεύω ότι δίνει μια πιο ποιοτική αίσθηση εσωτερικά. Τα πλαστικά του i30 μου φαίνονται πιο φτηνά. Και ο σχεδιασμός πιστεύω ότι φωνάζει πιο πολύ Κορέα.
Το ιδανικό νομίζω θα ήταν ένα i30 με το εσωτερικό του Ceed (άντε, χωρίς τον χρωματισμό - δεν ξέρω)@νδρέας
θα το έλεγα και εγώ αυτό όμως τα υλικά που χρησιμοποιούνται στο σιντ ειδικά γύρω από τον πίνακα οργάνων είναι μετριότατα και θα προτιμούσα το i30 αναφορικά με το εσωτερικό του. Εντάξει το ceed έχει 7 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση αλλά το hyundai δείχνει ποιο καλοφτιαγμένο συνολικά παρόλο που είναι λιγότερο όμορφο. Ι30 για μένα.
-
Εγώ επιμένω ότι ένα μεγάλο μέρος από τα πλαστικά του i30 σε λίγους μήνες θα είναι γεμάτα γρατζουνιές. Και εννοώ σε σημεία που φαίνονται.
@νδρέας
-
ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ
ΜΑΛΛΟΝ ΓΙΑ ΕΝΑ ΘΑΛΑΣΣΙ Ι 30 ΜΕ ΒΛΕΠΩ
ΘΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ ΣΧΕΤΙΚΑ... -
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Είδα το εσωτερικό του I30 νύχτα. Πολύ όμορφα χρώματα, πολύ ευχάριστος φωτισμός. Αν είχε αυτό το εσωτερικό το cee'd, δεν θα υπήρχε άλλος λόγος για το I30 - εκτός του ESP.
Συμφωνώ 100%. Το cee'd με κουράζει τη νύχτα, ακόμα και ντιμαρισμένο εντελώς χαμηλά το φως.
Εμενα παντως δεν με κουρασαν τα οργανα μεχρι στιγμης με χαμηλωμενο φυσικα τον φωτισμο.Αν το σηκωσεις τερμα εννοειται οτι θα στραβωθεις
-
Ο χρήστης FRAGISCOS έγραψε:
ΘΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ ΣΧΕΤΙΚΑ...Οτι και να παρεις καλοριζικο σου ευχομαι και καλα χιλιομετρα.Μια συμβουλη ομως.Αν καταληξεις στο i30,μολις το παραλαβεις να αλλαξεις εκεινα τα αθλια hankook που φορανε γιατι αυτα κανουν μονο για 'προφυλακτηρες' για βαρκες.
-
Ο χρήστης sakis_m έγραψε:
ΘΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ ΣΧΕΤΙΚΑ...Οτι και να παρεις καλοριζικο σου ευχομαι και καλα χιλιομετρα.Μια συμβουλη ομως.Αν καταληξεις στο i30,μολις το παραλαβεις να αλλαξεις εκεινα τα αθλια hankook που φορανε γιατι αυτα κανουν μονο για 'προφυλακτηρες' για βαρκες.
Συμφωνώ. Του στερούν πολλά αυτά τα άθλια ελαστικά.
-
Θα μπορούσε άραγε να τα αλλάξει από την αρχή δίνοντας κάτι παραπάνω στην αντιπροσωπεία; Να του παραδοθεί δηλαδή με άλλα ελαστικά, με επιβάρυνση αρκετά χαμηλότερη από το να τα αλλάξει μετά μόνος του;
Hyundai i30