-
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
Και πάλι δεν έχει ευθύνη ο τελικός αποδέκτης του προϊόντος.
Αυτό που λες είναι μεν μια πιθανότητα αλλά το πόσο μεγάλη ή μικρή κανένας δε γνωρίζει.
Εχει παραγίνει το κακό με τους supermarketατζήδες σε πολλά θέματα.Φυσικα και δεν λέω να επωμιστει την ευθύνη ο τελικος αγοραστης.Λέω να το πάει πίσω και να πάρει ενα αλλο.
Η πιθανότητα να ειναι μεγαλη για αυτο που λέω,το πιστευω,μιας και ήμουνα για πολλά χρόνια μπακάλης,και περασανε πάμπολλα τετοια τυροκομικα απο τα χερια μου.
Και εγω θα τα άλλαζα ευχαριστως εαν μου τα επιστεφανε οι πελάτες (λές να μην το δεχόμουνα; ) αλλά και η ίδια η εταιρια κατασκευής δεν ελεγε ποτε όχι στο να τα αλλάξει και απο μένα.
Το ίδιο συμβαινει με όλους τους καταστηματαρχες,πόσο μαλιστα στυς 'μεγαλους'
Δεν υπάρχει ενδεχόμενος δόλος.Ειναι απροσεξία του πωλητη,πάνω σε ενα λάθος της παραγωγης ή της διακίνησης.Το ότι θα ενδιαφερθούνε τα καναλια για μια τετοια ιστορία ειναι βέβαιο.Το ότι δεν εχει προθεση ΚΑΝΕΝΑΣ εμπορος να σου πουλήσει τετοιο προιόν εις γνωσην του,κι'αυτο ειναι βεβαιο
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Εγώ σε ανάλογη περίπτωση με γιαούρτι φάγε το επέστρεψα στον βασιλόπουλο και μου έδωσαν 2πλη συσκευασία πίσω.Τώρα βέβαια αν διαπίστωνα πως ένα τέτοιο φαινόμενο επαναλαμβάνεται, θα άλλαζα τακτική σίγουρα.
καλά, εσύ δωροδοκήθηκες πολύ φθηνά, με 4 γιαούρτια μόνο...
αντί να τους πάρεις τα σόβρακα...
έπρεπε να πεις... 'αν το έδινα στα παιδιά μου αυτό, ίσως να ήταν στην εντατική με δηλητηρίαση... απαράδεκτο!... θα διεκδικήσω αποζημίωση!'... κ όλα αυτά στα κανάλια, με κανένα παιδί του γείτονα αγκαλιά κ με σαγιονάρα με το δάχτυλο έξω... αυτό έπρεπε να κάνεις!
-
+1 στον HUNTER
-
Για ενα σφραγισμενο προιον δεν φταιει κανενας 'supermarketατζης'... αλλα η εταιρια η οποια το παρηγαγε. Στον ΕΦΕΤ πιστευω πως ειναι καλυτερα να το αναφερει κανεις, γιατι θα πρεπει και ο ΕΦΕΤ να σχηματισει μια εικονα (αν ειναι γενικευμενο το πραγμα η οχι) σχετικα με το τι κανει μια εταιρια και αναλογα να αναλάβει δραση.
-
Ειμαι μεταξυ ΕΦΕΤ και απλης επιστροφης. Επιστροφης γιατι ουτε εμενα μου αρεσει η δημοσιοτητα και δεν εχω ορεξη να τραβιεμαι. ΕΦΕΤ γιατι εχω 'ακουμπησει' τοσα πολλα λεφτα σε αυτο το συγκεκριμενο S.M που κανονικα καθε τέλος του μηνα θα επρεπε να μου εκαναν δωρο μια κουτα γαλατα - τουλαχιστον - και οχι να μου δινουν κατι λαλακιες κουπονια για να παρω πιατικά, που ουτε στα μπουζουκια δεν θα τα εσπαγαν, και διαφορα αλλα δψρα που τα παιρνουν για ενα κοματι ψωμι και καλα μας τα δινουν δωρα. Ασε που εχουν γινει ΠΑΝΑΚΡΙΒΟΙ - τα S.M. εννοω - σε ολα τα τροφιμα.
-
Βασικά πήγενε πρώτα απο το σ/μ αν δεις ότι νταξ ρε αδερφε δεν εγινε και τπτ να ουμ θα σε δωκουμε ενα αλλο πως κανεις ετσι? ΤΡαβα στον εφετ.
-
πρώτα πρώτα μην το φας......
μετά δώστους στεγνά....!!!!!!!!
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Φυσικα και δεν λέω να επωμιστει την ευθύνη ο τελικος αγοραστης.Λέω να το πάει πίσω και να πάρει ενα αλλο.Η πιθανότητα να ειναι μεγαλη για αυτο που λέω,το πιστευω,μιας και ήμουνα για πολλά χρόνια μπακάλης,και περασανε πάμπολλα τετοια τυροκομικα απο τα χερια μου.
Και εγω θα τα άλλαζα ευχαριστως εαν μου τα επιστεφανε οι πελάτες (λές να μην το δεχόμουνα; ) αλλά και η ίδια η εταιρια κατασκευής δεν ελεγε ποτε όχι στο να τα αλλάξει και απο μένα.
Το ίδιο συμβαινει με όλους τους καταστηματαρχες,πόσο μαλιστα στυς 'μεγαλους'
Δεν υπάρχει ενδεχόμενος δόλος.Ειναι απροσεξία του πωλητη,πάνω σε ενα λάθος της παραγωγης ή της διακίνησης.Eίναι άλλο πράγμα ο μπακάλης και άλλο πράγμα μια μεγάλη αλυσίδα supermarket.
Ο μπακάλης δε θα σε κλέψει , όχι βεβαίως διότι σε αγάπησε αλλά επειδή σε έχει και τον έχεις ανάγκη.
Ο supermarketατζής όχι μόνο θα σε κλέψει , για την ακρίβεια θα σε κατακλέψει (έχει γίνει άπειρες φορές, δε λέω τίποτε καινούριο) αλλά και θα σκοτώσει χωρίς δεύτερη κουβέντα, διότι το κέρδος του μετράει και τίποτε άλλο.
Δεν είμαι καθόλου σίγουρος εάν υπάρχει δόλος ή όχι. Σημασία έχει ότι τέτοια φαινόμενα έχουν συμβεί σε αρκετό κόσμο και η ευγένεια δεν είναι πάντα το καλύτερο μέσο για την αντιμετώπισή τους.Όπως και να'χει το προιόν έπρεπε να είναι ελεγμένο αφού ήταν στα ράφια του. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο.
-
Στην συγκεκριμένη,που η εταιρια παραγωγης ΔΕΝ λέει όχι στο να της το επιστρέψεις πίσω,και επειδη ΔΕΝ κινδυνευεις να το πεταξεις χανοντας τα λεφτα σου,ο μόνος λόγος που θα μπορεούσε να παραμεινει στο ραφι για πώληση ειναι αυτος της απροσεξίας.
ΔΕΝ εχει κανεναν λόγο να σου το πουλήσει,και αν το κανει θα εχει μόνο χασιμο.Υπάρχουν αλλες περιπτωσεις αισχροκερδιας (που σε κλέβουν αδιαντροπα),τις οποίες ΕΑΝ τις αντιληφθεις καλά θα κανεις να δημιουργησεις θεμα.
-
Από τη στιγμή που σε κατακλέβουν εγώ δε βλέπω έστω και ένα λόγο να μη σου πουλήσουν σάπιο (ή ληγμένο ή λάθος συσκευασμένο ή...ή..)
Και τα ληγμένα από 'απροσεξία' να αφήνουν στα ράφια τους και όποιο θύμα βρεθεί, βρέθηκε.Εμφανίζομαι απόλυτος διότι δικά μου βιώματα και ουκ ολίγων γνωστών μου, συνηγορούν σε αυτό.
-
Βρε συ!Αφού το σουπερ-μαρκετ δεν θα χασει εαν δεν στο πουλήσει (δεν θα το πεταξει,αλλα θα το επιστρεψει πίσω) αλλα θα χασει αμα στο πουλήσει,λογικα ποιόν δρομο θα ακολουθησει;
Δεν μιλάω για αλλες περιπτωσεις αλλα για αυτη την συγκεκριμενη.Αλλο αν έχεις μαζεμενα απο αλλου και κοιταξεις να ξεσπάσεις βρισκωντας μια τετοια ευκαιρια.
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Βρε συ!Αφού το σουπερ-μαρκετ δεν θα χασει εαν δεν στο πουλήσει (δεν θα το πεταξει,αλλα θα το επιστρεψει πίσω) αλλα θα χασει αμα στο πουλήσει,λογικα ποιόν δρομο θα ακολουθησει;Δεν μιλάω για αλλες περιπτωσεις αλλα για αυτη την συγκεκριμενη.Αλλο αν έχεις μαζεμενα απο αλλου και κοιταξεις να ξεσπάσεις βρισκωντας μια τετοια ευκαιρια.
Θα ακολουθήσει το δρόμο του *'χέστηκα κι εάν το φάει σάπιο ο μαλάκας' * και εάν χάσει 10 πελάτες ή κερδίσει 10 πελάτες στις μερικές χιλιάδες που μπαίνουν εκεί μέσα κάθε βδομάδα δεν έγινε και τίποτα.
Την ενδεχόμενη απώλεια (σε παλάτη/ες) θα την ρεφάρει με καμια άλλη κλεψιά (π.χ 8 ετικέτες κολλημένες πάνω στο ίδιο προϊόν που έχει αγοράσει σε μια συγκεκριμένη τιμή)
-
Το προηγούμενο Σάββατο έδωσα σε μια κοπέλα που δούλευε στα τμήμα τυριών μεγάλης αλυσίδας super market μια συσκευασία με μουχλιασμένο τυρί. Το πήρε και μου ζήτησε συγνώμη που δεν το είχαν εντοπίσει. Εγώ το είδα αμέσως με το που το πήρα από το ράφι. Καμιά γραμμή παραγωγής δεν βγάζει τέλεια προϊόντα και όσοι ποιοτικοι έλεγχοι να γίνουν πάντα υπάρχει η περίπτωση να ξεφύγει κάτι. Επέστρεψε το και τέλος. Πάρε και τον ΕΦΕΤ αν θές αλλά τέτοια περιστατικά συμβαίνουν και θα συμβαίνουν.
Υ.Γ Το τυράκι μου ήταν εισαγόμενο, ναι συμβαίνουν και στην Εσπερία... -
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
Θα ακολουθήσει το δρόμο του *'χέστηκα κι εάν το φάει σάπιο ο μαλάκας' * και εάν χάσει 10 πελάτες ή κερδίσει 10 πελάτες στις μερικές χιλιάδες που μπαίνουν εκεί μέσα κάθε βδομάδα δεν έγινε και τίποτα.
Αυτο το σεναριο,δεν ισχυει στο εμπόριο.Θα ίσχυε κάτι παρόμοιο μονο σε περίπτωση μονοπωλειου.Στο ελευθερο εμπόριο,που η επιτυχια μιας επιχείρησης μετραται με αριθμους,ο κάθε πελατης ειναι πολύτιμος
Την ενδεχόμενη απώλεια (σε παλάτη/ες) θα την ρεφάρει με καμια άλλη κλεψιά (π.χ 8 ετικέτες κολλημένες πάνω στο ίδιο προϊόν που έχει αγοράσει σε μια συγκεκριμένη τιμή)
Αυτο δεν σημαινει οτι ειναι κάτι παρανομο.Εαν δικαιούται ο έμπορος να κερδίσει μεχρι (π.χ.) 40% στο 'Χ' προιόν,μπορει να δεις πάνω του 40 διαφορετικες τιμές (φυσικα ισχυει η τελευταια αναγραφομενη) οι οποίες θα καλύπτουν το φασμα απο 1-40% επι της τιμης αγορας της χοντρικης.Δικαιούται δηλαδη να σου το πουλήσει μεχρι 40% (πραγμα που αλλαξε με τους νόμους του ελευθερου εμπορίου),αλλα μπορει να σου το πουλήσει με 10%,με 12%,με 27%,ή με 40%.Ολες αυτες τις τιμες μπορεις να τις βρεις τη μια πάνω στην άλλη,πάνω σε ενα προιόν,αλλά δεν σημαινει οτι υπάρχει παρανομία
-
Καλά εντάξει , εάν αρχίσω κι εγώ να σας λέω τι μου έχουν τύχει τα 'Σάββατα', μεχρι να τους 'μουτζώσω' οριστικά,θα ξημερώσουμε.
Περιεργως τα τελευταία χρόνια δεν μου έχει τύχει τίποτα όταν ξέκοψα από δαύτους
-
Αυτο με τα Σαββατα...
Προσπαθηστε να κανετε περισσοτερες προγραμματισμενες αγορες για περιορισμενες ποσοτητες κι οχι μια μεγαλη και φορτωνω το Altea XL μεχρι να σκασει.
Θα εχετε καλυτερη εποπτεια της ποιοτητας των προιοντων,καλυτερη διαχειριση των προσφορων και φυσικα ευελιξια αν τυχει κατι και πρεπει να το ρυθμισετε
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Αυτο το σεναριο,δεν ισχυει στο εμπόριο.Θα ίσχυε κάτι παρόμοιο μονο σε περίπτωση μονοπωλειου.Είναι καρτέλ και είναι το ίδιο πράγμα. Εχει διαπιστωθεί ουκ ολίγες φορές.Στο ελευθερο εμπόριο,που η επιτυχια μιας επιχείρησης μετραται με αριθμους,ο κάθε πελατης ειναι πολύτιμος. Είναι διαφορετικά τα είδη του ελευθέρου εμπορίου , δεν είναι όλοι το ίδιο. Μια μεγάλη πολυεθνική αλυσίδα SP σαφώς και δεν την ενδιαφέρει εάν τη βδομάδα μπουν να ψωνίσουν αντί για 10000 , 9.990 ή 10.010. Σημασια έχει ότι θα μπαίνουν και μάλιστα πολλοί
Αυτο δεν σημαινει οτι ειναι κάτι παρανομο.Εαν δικαιούται ο έμπορος να κερδίσει μεχρι (π.χ.) 40% στο 'Χ' προιόν,μπορει να δεις πάνω του 40 διαφορετικες τιμές (φυσικα ισχυει η τελευταια αναγραφομενη) οι οποίες θα καλύπτουν το φασμα απο 1-40% επι της τιμης αγορας της χοντρικης.Δικαιούται δηλαδη να σου το πουλήσει μεχρι 40% (πραγμα που αλλαξε με τους νόμους του ελευθερου εμπορίου),αλλα μπορει να σου το πουλήσει με 10%,με 12%,με 27%,ή με 40%.Ολες αυτες τις τιμες μπορεις να τις βρεις τη μια πάνω στην άλλη,πάνω σε ενα προιόν,αλλά δεν σημαινει οτι υπάρχει παρανομία. Εδώ είναι λάθος δικό μου που δεν το ξεκαθάρισα. Υπάρχει και 'νόμιμη' κλοπή δεν είναι όλες παράνομες
-
Εαν ήτανε καρτελ που θα δρουσε σαν μονοπώλειο και δεν α φοβούνταν μη χασει πελάτες,τοτε να εισαι σιγουρος οτι οτιδηποτε θα υπήρχε στα ραφια τους θα ειχε την ανωτερη δυνατη τιμη και παντου θα ήτανε ίδια.Οταν θα ερθει η ώρα που θα απομείνει ΕΝΑΣ ισχυρος παίχτης,τοτε αυτο θα συμβει.
'Νόμιμη κλεψια' δεν ειναι κλεψια.Ειναι μεσα στο παιχνιδι του εμπορίου τα παιχνίδια των τιμών,και ειναι μάλιστα η ίδια η ουσία του εμπορίου.
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Εαν ήτανε καρτελ που θα δρουσε σαν μονοπώλειο και δεν α φοβούνταν μη χασει πελάτες,τοτε να εισαι σιγουρος οτι οτιδηποτε θα υπήρχε στα ραφια τους θα ειχε την ανωτερη δυνατη τιμη και παντου θα ήτανε ίδια.Οταν θα ερθει η ώρα που θα απομείνει ΕΝΑΣ ισχυρος παίχτης,τοτε αυτο θα συμβει.'Νόμιμη κλεψια' δεν ειναι κλεψια.Ειναι μεσα στο παιχνιδι του εμπορίου τα παιχνίδια των τιμών,και ειναι μάλιστα η ίδια η ουσία του εμπορίου.
-Για το πρώτο: Μάλλον έχουμε άλλες παραστάσεις ή ζούμε σε άλλους τόπους.
-Για το δεύτερο: Τυπικά έχεις δίκιο. Η ουσία του πράγματος σηκώνει πολλή κουβέντα.
-
Κι εγώ είμαι υπέρ της επιστροφής στο S/M, τυπικά για αλλαγή, ενημέρωσή τους ότι περιμένεις να ελέγξουν (ή και να αποσύρουν) όλη την παρτίδα και να επικοινωνήσουν άμεσα με την εταιρία. Παράλληλα επικοινωνία σου με τον ΕΦΕΤ για περιγραφή όλου του περιστατικού (μέρος, ώρα αγοράς, ημέρα/ώρα επιστροφής). Δε νομίζω ότι έχει νόημα να κατηγορήσεις υποθετικά κάποιους, απλά κάνε το καθήκον σου ως καταναλωτής.
Τί να κανω; Μια βοηθεια.