-
ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝΕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
-
Ο Καντερές (Αντινομάρχης) μιλώντας στον Α είπε, ότι οι προσπάθειες είναι να κρατηθεί η φωτιά εκτός του σχεδίου πόλεως της Πεντέλης, Πολιτείας και Μελισσίων. Οι κατοικίες που έχουν καεί είναι όλες εκτός σχεδίου πόλεως.
Να πω ότι δεν λυπάμαι καθόλου?!.......
-
Ρε συ Kouk, ο,τι είναι εκτος σχεδιου πόλεως, δε σημαίνει απαραίτητα οτι είναι κι αυθαίρετο!!!
-
Ποιος ξέρει πόσα τηλέφωνα θα έπεσαν στους υπουργούς. Απίστευτο πόσα πολλά δέντρα είχαν ξεφυτρώσει τόσο καιρό ανάμεσα στα σπίτια που είναι πάνω στο βουνό. Φοβεροί αυτοί οι οικοπεδοφάγοι, σε λίγο θα κάψουν και τα σπίτια τους με την βλακεία που τους δέρνει. Και να πω ότι σ'αυτές τις περιοχές δεν υπάρχουν λεφτά να φροντίσουν το δάσος και τις περιουσίες τους... Προφανώς το μόνο που τον νοιάζει τον καθένα είναι να έχει την βίλα του στο βουνό. Στις επόμενες εκλογές θα έχουμε λογικά και επέκταση του σχεδίου πόλεως σε αυτές τις περιοχές!
-
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
Ρε συ Kouk, ο,τι είναι εκτος σχεδιου πόλεως, δε σημαίνει απαραίτητα οτι είναι κι αυθαίρετο!!!Συνήθως είναι όμως...
-
'Oταν είναι μέσα σε δάσος είναι και παραείναι αυθαίρετο.Το θέμα είναι ότι με τις πρώτες βροχές η Αθήνα θα γίνει λιμνούπολη.
-
*Στην περιοχή επιχειρούν πλέον 105 πυροσβέστες, 30 οχήματα, 7 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα.
*Πλέον; πότε πλέον όταν έφτασε το μέτωπο τα 3 χλιόμετρα;
Τελικά αυτή η φωτιά πότε άναψε;
Γιατί δεν την είδε κανένας, πόσην ώρα έκαιγε μέχρι να την δουν μια φωτιά δίπλα στην Αθήνα;
Δεν μένω στην Αθήνα και δεν γνωρίζω καλά την περιοχή αλλά ας μου λύσει κάποιος τις παραπάνω απορίες.
Χρειάζεται χρόνος παραπάνω από 0,5-1 ώρες για να κινητοποιηθούν τα Αεροπλάνα;
Και πόσο μπορεί να επεκταθεί μαι φωτιά σε αυτόν τον χρόνο -
Την είδα στις 10:30 που έφευγα από το σπίτι μου και δεν πρέπει να ήταν πάνω από 200 μέτρα μέτωπο. Ακριβώς πάνω από τα σπίτια!
-
Και μετά θα λένε γιατί θα πλημμυρίσουμε...
Εναν δεν μπορούν να πιάσουν???
ΟΧΙ ΟΛΟΥΣ ,ΕΝΑΝ μόνο ! -
ο φαντομάς είναι, γι' αυτό δεν τον πιάνουν!
-
Ο χρήστης klong έγραψε:
*Στην περιοχή επιχειρούν πλέον 105 πυροσβέστες, 30 οχήματα, 7 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα.
*Πλέον; πότε πλέον όταν έφτασε το μέτωπο τα 3 χλιόμετρα;
Τελικά αυτή η φωτιά πότε άναψε;
Γιατί δεν την είδε κανένας, πόσην ώρα έκαιγε μέχρι να την δουν μια φωτιά δίπλα στην Αθήνα;
Δεν μένω στην Αθήνα και δεν γνωρίζω καλά την περιοχή αλλά ας μου λύσει κάποιος τις παραπάνω απορίες.
Χρειάζεται χρόνος παραπάνω από 0,5-1 ώρες για να κινητοποιηθούν τα Αεροπλάνα;
Και πόσο μπορεί να επεκταθεί μαι φωτιά σε αυτόν τον χρόνοΗ φωτιά ξεκίνησε στις 10.30 από το Μοναστήρι του Αγ.Παντελεήμονα που βρίσκεται σχεδόν στην κορυφή του βουνού (δυτική του μεριά) στην πλευρά που βρίσκεται μεταξύ Κηφισιάς και Πεντέλης. Συγκεκριμένα ο δρόμος που οδηγεί στο μοναστήρι, αναβαίνει από τα παλιά λατομεία και σε κάποια φάση έχει μια διχάλα αριστερά για μοναστήρι δεξιά για τα ρανταρ. Η φωτιά λέγεται ότι ξέσπασε σε εκείνο το σημείο αριστερά στη πλευρά του μοναστηριού. Λόγω των ισχυρών ανέμων και πυκνής βλάστησης,η φωτιά κατέβηκε το βουνό (σαν χείμαρος) και με νοτιοανατολική φορά κατευθύνθηκε προς Ν.Πεντέλη. Σε εκείνο το σημειό που είναι ο δρόμος που ενώνει Κεφαλλάρι με Ν.Πεντέλη φαίνεται ότι δημιουργήθηκαν 2 μετωπα. Ένα που κατέβαινε προς Ν.Πεντέλη-Μελίσσια κτλ (δηλ. ανατολικά) και ένα που πήγαινε προς Κεφαλλάρι-Πολιτεία (δηλ. δυτικά).
Δυστυχώς για μια ακόμα φορά λόγω πυλώνων υψηλής τάσεως της ΔΕΗ λένε πως δεν μπόρεσαν να την περιορίσουν στο ξεκίνημά της. ΑΝ την είχαν προλάβει όσο ήταν ακόμα στην πλαγιά και ΨΗΛΑ στο βουνό δεν νομίζω να είχε πάρει τόσο μεγάλες διαστάσεις. Τώρα ότι και να λέμε το αποτέλεσμα μετράει. ΚΡΙΜΑ ΚΡΙΜΑ ΚΡΙΜΑ. Πλέον αποφεύγω και το βλέμμα μου να στρέφω προς το βουνό γιατί με πληγώνει το θέαμα που βλέπω με τους καπνούς.
Το πιο κουφό από όλα είναι ότι λίγο πριν ξυπνήσω (ψευτοκοιμόμουν)και ώρα γύρω στις 10.30-10.40 έβλεπα ένα όνειρο ότι είχε πιάσει φωτιά η Πεντέλη από την άλλη πλευρά (δρόμος που πάει για Ν.Μάκρη). Και ότι είμασταν πολλά άτομα να βοηθήσουμε (το ζούσα δηλ. έντονα όλο αυτό), γινόταν κόλαση από φωτιά, θερμοκρασία, καπνούς, βρήκα ένα στουπί και φώναξα κάποιους αρμόδιους να το τσεκάρουν για εμπρησμό και μετά από λίγο είδα ότι καθάριζε η ατμόσφαιρα και η φωτιά να είναι υπό έλεγχο. Λίγα λεπτά μετά ακούω σειρήνες. Ανοίγω τα μάτια πετάγομαι πάνω, πάω στο παράθυρο και βλέπω καπνούς από την Πεντέλη! Έμεινα άναυδος!
-
Σπίτια δίπλα στο δρόμο και με τα κλαδιά των πεύκων δίπλα στα πίσω μπαλκόνια ΕΙΝΑΙ ΦΤΙΑΓΜΕΝΑ ΣΕ ΔΑΣΙΚΗ ΕΚΤΑΣΗ πέραν λογικής αμφιβολίας, ειδικά αφού ξέρουμε ότι η Πεντέλη μέχρι πριν μερικά χρόνια ήταν γεμάτη δέντρα χωρίς οικισμούς. Το ότι οι συγκεκριμένες εκτάσεις ανήκουν (πραγματικά ή τεχνητά δεν έχει τόση σημασία) σε ιδιώτες, δεν σημαίνει ότι είναι οικοδομήσιμα.
Φυσικά ακούσαμε πάλι από ολοφυρόμενους κυρίους και κυρίες το 'ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ' (το οποίο δεν ήθελαν κοντά όταν έχτιζαν, όπως έχουμε ξαναπεί).
-
Ούτως ή άλλως σε όλες τις γύρω περιοχές, όλα τα σπίτια έχουν πολλά δέντρα και πράσινο, και εντός περιβάλλοντος χώρου (κήπος-αυλή) και εκτός (πεζοδρόμιο). Οπότε με τα πλάνα που είδαμε στην τηλεόραση και με τις διαστάσεις που είχε πάρει η φωτιά ήταν εξαιρετικά δύσκολο να μην εξαπλωθεί και στα σπίτια.
Είναι επίσης λάθος και από πολλούς κατοίκους, που ακόμα και νόμιμα να είναι χτισμένα τα σπίτια, δεν λαμβάνουν ΟΙ ΙΔΙΟΙ μέτρα αντιπυρικής προστασίας για να προστατεύσουν την περιουσία τους. Θεωρώ άδικο να στρέφονται κατά των πυροσβεστών που έτρεχαν με αυτοθυσία να σώσουν ότι μπορούν.
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Ούτως ή άλλως σε όλες τις γύρω περιοχές, όλα τα σπίτια έχουν πολλά δέντρα και πράσινο, και εντός περιβάλλοντος χώρου (κήπος-αυλή) και εκτός (πεζοδρόμιο). Οπότε με τα πλάνα που είδαμε στην τηλεόραση και με τις διαστάσεις που είχε πάρει η φωτιά ήταν εξαιρετικά δύσκολο να μην εξαπλωθεί και στα σπίτια.Είναι επίσης λάθος και από πολλούς κατοίκους, που ακόμα και νόμιμα να είναι χτισμένα τα σπίτια, δεν λαμβάνουν ΟΙ ΙΔΙΟΙ μέτρα αντιπυρικής προστασίας για να προστατεύσουν την περιουσία τους. Θεωρώ άδικο να στρέφονται κατά των πυροσβεστών που έτρεχαν με αυτοθυσία να σώσουν ότι μπορούν.
+1000
-
Δυστυχώς κάηκε η παιδική χαρά που πηγαίναμε διάφορα πρωϊνά με τα τζιπάκια ......
Επι του πρακτέου αυτά που με ενοχλούν έχουν ως εξής:
- Κανείς δεν λέει για τα εγκαταλλειμένα αυτοκίνητα που υπάρχουν στα όρια της πόλης μαζί με άλλα σκουπίδια..... Δεν πάνε μόνα τους εκεί ΒΡΟΜΙΑΡΗΔΕΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΟΥ!!!!!
- Υπάρχουν καταπατημένα, φραγμένα οικόπεδα εκτός σχεδίου στα οποία οι 'ιδιοκτήτες' δεν μπορούν να καθαρίσουν τα χόρτα γιατί δεν αφήνει το δασαρχείο!!!!! (Πρεπει κάποια στιγμή ή να τους τα πάρουν ή να τους αφήσουν να τα καθαρίσουν)
- Δεν γίνεται σωστός καθαρισμός (το ξέρω είναι δύσκολο) από δήμους Δασαρχείο κλπ κλπ στην χαμηλή βλάστηση μόλις ξεραθεί....
- Πρέπει να καταλάβουμε σε αυτή την χώρα ότι χρειαζόμαστε ξεχωριστή μονάδα της πυροσβεστικής για ΔΑΣΟΠΥΡΟΣΒΕΣΗ. Δεν μπορώ να βλέπω αυτοκίνητα για αστική χρήση να προσπαθούν να διαβούν χωματόδρομους και κροκάλες (Αυτό το κάνουν τα Unimog)
- Όποιος συνδέει εμπρησμούς με ΕΚΛΟΓΕΣ αν δεν μπορεί να το αποδείξει είναι ΚΑΦΡΟΣ!!!!
-
Δηλαδή θέλουν οι 'οικοπεδούχοι' να καθαρίσουν τα οικόπεδα από τα ξερά, αλλά το δασαρχείο τους εμποδίζει;
Να λοιπόν ποιος φταίει. Οι οικοπεδοφ...ούχοι παλεύουν να εμποδίσουν τη φωτιά να τους καθ..ψει τα οικόπεδα, αλλά να... φταίει το κράτος. -
Φιλε............ να πανε να ΚΟΙΜΗ...ΘΟΥΝ όλοι τους!!!!
Εφόσον επιλέγω να μένω στα όρια του δήμου για να είμαι πιο κοντά στην φύση... δεν μπορεί ούτε να μπαίνει ο καπατητής ανάμεσα ούτε να δημιουργείται περιοχή με προσάναμα για φωτιά που δεν την πειράζει κανείς!!!!! -
Ακουσα με τα αυτια μου εθελοντη να λεει οτι συμπολιτες μας ηρθαν στον τοπο της φωτιας οχι για να βοηθησουν αλλα για να βγαλουν καθαροτερες φωτο με τις ψηφιακες μηχανες τους. Δυστυχως τα ζωα πανε παντου.
-
Εγώ πάλι μένω μέσα στις πολυκατοικίες και ξέρω ότι από εκεί που ήθελα μισή ώρα για να βρεθώ στη φύση, τώρα θέλω 1 ολόκληρη (χωρίς κίνηση) επειδή οι περιφερειακοί δήμοι χτίστηκαν πάνω στα δάση. Όταν κι εσύ βρεθείς μέσα σε σφιχτό μπετόν, μακρυά από τα δέντρα (τα ποια; ), θα καταλάβεις τι εννοώ.
-
Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι όλοι οι δασολόγοι που κλήθηκαν στο ραδιόφωνο να μιλήσουν είπαν τα ίδια ακριβώς πράγματα για τις αιτίες των φετινών πυρκαγιών: η προεκλογική περίοδος και η αλλαγή του θεσμικού πλαισίου!!! Απίστευτο!!!
Καταστροφικές Πυρκαγιές - Πλημμύρες - Θεομηνίες