-
Ο χρήστης Wagner669 έγραψε:
τελικα......ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
ρε συ αλεξ αν θελεις να κανεις κατι ρε συ ρωτα τον fiestaman τι καναμε με ποιες αρχες μιλησαμε και πως βοη8ησαμε εμπρακτα ακομα και αναισθητο εθελοντη της ομοσπονδιας των εφεδρων των ειδικων δυναμεων...πως σβηναμε μικρο εστιαες κατουροντας και πως σε συνεργασια με την πυροσβεστικη εγκλωβισαμε το μετωπο πανω απο τα καλυβια και τελικα το εξουδετερωσαμε...
και ολα αυτα με ενα τηλεφωνο, μια ιδεα....μια ζωντανη παρεα με γνωριμια σχεδον 10 ετων καταφερε να μαζεψει 20 ατομα απο τα 40 που ειναι συνολικα μεσα σε 2 ωρες σε επικοινωνια και με την γενικη γραμματεια πολιτικης προστασιας η οποια μας εδωσε τις πρωτες κατευθυντηριες οδηγιες...εσυ πιστευεις οτι μπορει να οργανωθει κατι σχετικα με την κατασβεση ή ΑΜΕΣΗ βοηθεια (εκτος οικονομικης συμβολης) μεσα εδω? μακαρι αλλα εδω και τοσες μερες δεν βλεπω τιποτα αλλο παραμονο λογια λογια και αναμασημα των ειδησεων που μεταδιδουν καποιοι δημοσιογραφοι πολλοι εκ των οποιων ειναι ασχετοι, σκατοψυχοι, λενε σκοπιμα ψεμματα και παραπληροφορουν μεσα στην ηλι8ιοτητα τους και στην μαχη της τηλεθεασης...
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Μιλαμε για μνημειο παγκοσμιας ιστοριας.
Απο κει ξεκινησαν οι Ολυμπιακοι Αγωνες και τωρα μονο σταχτες υπαρχουνΤα δένδρα στον Κρόνιο Λόφο;
Ξέρουμε τι λέμε;Το μνημείο είναι εκεί. Απείραχτο. Μπορεί να κάηκαν τρία χωριά για να σωθεί, αλλά κανένας (εκτός από μία υστέρω) δεν παραπονέθηκε γι' αυτό.
Έχουμε κι εμείς την κουλτούρα μας εδώ κάτω, ξέρετε....Δεν με καταλαβες
-
Ο χρήστης Michael-Amott έγραψε:
Άκουγα πριν λίγο κάποιες απόψεις του Μάργαρη για τις φωτιές. Το συμπέρασμα από αυτά που είπε είναι ότι η φωτιά από μόνη της δεν κάνει κακό στο δάσος.** Το δάσος θα αναγεννηθεί από μόνο του **.
Ναι...σε 100 χρονια ομως!
Το πευκοδάσος σε 10 χρόνια δεν μπορείς να καταλάβεις ότι είχε καεί.
Αν αφεθεί ήσυχο, βέβαια.Αρα καλα ειπα σε 100 χρονια!
Σε λιγα χρονια Δημητρη στα καμενα θα βλεπεις φυτα μεγαλα , η διαβρωση ειναι το προβλημα κ η βοσκηση .
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Γίνεται να περιφραχτούν όλα αυτά και να μην μπει ψυχή (πλην των απαραίτητων υποστηρικτικών έργων για τα χώματα) για καμιά 10ριά χρόνια?
Πρεπει να καθαριζονται μεσα!
Και επισης να θυσιαστουν καποια δεντρα για αντιπυρικες ζωνες οπως στις υπολοιπες χωρες! -
Ο χρήστης RedLine έγραψε:
Πάντως και στην τηλεόραση και εδώ είδα διάφορους να λένε/γράφουν πάνω από τα αποκαϊδια την όποια πολιτικάντικη παπάντζα τους. Νόμιζα ότι σε συνθήκες Εθνικής καταστροφής θα είμαστε πολύ πιο ενωμένοι ( χωρίς τα κομματικά πάθη να μας χωρίζουν ) και πολύ πιο έτοιμοι να λειτουργήσουμε χωρίς απαραίτητα την συνδρομή του οργανωμένου (;) κράτους. Ειλικρινά λυπάμαι που διαψεύδομαι.
Λυπαμε αλλα εγω δεν μπορω να δεχτω θεωριες συνωμοσιας(βλεπε Κυβερνητικες δηλωσεις) οταν η κρατικη μηχανη ειναι ανικανη να διαχειριστει την προστασια του Εθνικου μας πλουτου και την ασφαλεια των πολιτων. Και ξεκαθαριζω: Η οποια κυβερνηση και να ειναι, γαλαζιοι, πρασινοι, κοκκινοι κτλ
Αν θελουμε να μαθουμε να λειτουργουμε χωρις την συνδρομη του κρατους, να μας απαλλαξουν και εκεινοι (οι πολιτικοι) απο την παρουσια τους, αφου ειναι αναξιοι να προστατευσουν πολιτες και πατριδα ποιος ο λογος να μας κυβερνουν?
Το χειροτερο ειναι να καταληξουμε στο συμπερασμα οτι φταιμε εμεις οι απλοι πολιτες για την καταστροφη αυτη. Η ολεθρια ολιγωρια ειναι ευθυνη της κρατικης μηχανης και οχι των πολιτων.Τις θεωρείες συνομοσίας μπορείς να μην τις δεχθείς.
Την ευθύνη μας ( μετά από τουλάχιστον 40 χρόνια συνεχόμενων λανθασμένων επιλογών ) παρακαλώ να την δεχθείς. Δεν λέω ότι φταίει μόνο ο μέσος πολίτης. Φταίει το κράτος. Όμως το κράτος είμαστε εμείς. Επι πλέον φταίει ο πολίτης γιατί δεν έχει μάθει να λειτουργεί για τη σωτηρία του τόπου του χωρίς να περιμένει. Στην Πάρνηθα κοίταζαν από τα καφενεία του Μενιδίου. Στην Ηλεία , σύμφωνα με τον Ηλία αλλά και τους κατοίκους τους ίδιους , έφευγαν από τα χωριά τους και του μαλάκα δημοσιογράφου - και του μαλάκα τηλεθεατή - του έκανε εντύπωση που άλλοι στέκονταν να υπερσπίσουν το βιος τους και την ίδια τους την ύπαρξη.
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Το πευκοδάσος σε 10 χρόνια δεν μπορείς να καταλάβεις ότι είχε καεί.
Αν αφεθεί ήσυχο, βέβαια.πολυ καλη ειδηση αυτη. επιτελους να ακουσω και κατι αισιοδοξο. καταστραφηκε ενα απο τα πιο ομορφα μερη της ελλαδας.
ελπιζω οι πολιτικοι για μια εστω φορα να κανουν το σωστο (στην προκειμενη περιπτωση θα τους ειναι και ευκολο.. θα ειναι η πρωτη φορα που η απραγια τους θα μας ερθει σε καλο)
αλλα δεν νομιζω. με τους πολιτικους που εχουμε (ολων των παραταξεων) το καμμενο δασος ή θα γινει σπιτια ή θα αναδασωθει για το φαινεσθαι και μαλιστα με ακαταλληλα ειδη δεντρων που απλα μεγαλωνουν πιο γρηγορα (οπως παει να κανει ο ελεεινος σουφλιας στην παρνηθα).. -
Ο χρήστης MAD-MAX-13 έγραψε:
τελικα......
ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
ρε συ αλεξ αν θελεις να κανεις κατι ρε συ ρωτα τον fiestaman τι καναμε με ποιες αρχες μιλησαμε και πως βοη8ησαμε εμπρακτα ακομα και αναισθητο εθελοντη της ομοσπονδιας των εφεδρων των ειδικων δυναμεων...πως σβηναμε μικρο εστιαες κατουροντας και πως σε συνεργασια με την πυροσβεστικη εγκλωβισαμε το μετωπο πανω απο τα καλυβια και τελικα το εξουδετερωσαμε...
και ολα αυτα με ενα τηλεφωνο, μια ιδεα....μια ζωντανη παρεα με γνωριμια σχεδον 10 ετων καταφερε να μαζεψει 20 ατομα απο τα 40 που ειναι συνολικα μεσα σε 2 ωρες σε επικοινωνια και με την γενικη γραμματεια πολιτικης προστασιας η οποια μας εδωσε τις πρωτες κατευθυντηριες οδηγιες...εσυ πιστευεις οτι μπορει να οργανωθει κατι σχετικα με την κατασβεση ή ΑΜΕΣΗ βοηθεια (εκτος οικονομικης συμβολης) μεσα εδω? μακαρι αλλα εδω και τοσες μερες δεν βλεπω τιποτα αλλο παραμονο λογια λογια και αναμασημα των ειδησεων που μεταδιδουν καποιοι δημοσιογραφοι πολλοι εκ των οποιων ειναι ασχετοι, σκατοψυχοι, λενε σκοπιμα ψεμματα και παραπληροφορουν μεσα στην ηλι8ιοτητα τους και στην μαχη της τηλεθεασης...
-
Ο χρήστης MAD-MAX-13 έγραψε:
δυστυχως δεν εχω το χρονο να διαβασω ολα τα ποστ ...ομως πιστευω αν αντι να ποσταρουμε σαν δευτεροι μεσιες σε αυτο το τοπικ ειμασταν (οσοι δεν ηταν) μαζι με τους υπολοιπους εθελοντες εκει εξω στην πραγματικη μαχη (οχι αυτη του πληκτρολογιου) θα ειχαμε προσφερει σημαντική βοηθεια...σας μιλαω εκ πειρας
Προσπαθώ να συλλέξω πληροφορίες για υλική ( τρόφιμα , νερά ) και ενεργή ( μέριμνα και ενδεχομένως περιπολία ) βοήθεια , οργανωμένη , από κάποιον φορέα , από το Σαββάτο. Δεν έχω βγάλει άκρη. Δεν μπορώ να πάρω το αμάξι μου και εγώ και άλλοι 1.000 και να πάμε εκεί να δημιουργήσουμε εκτός του υπάρχοντος και κυκλοφοριακό χάος.
-
τι το κανεις quote taurus?
-
τι σε προβληματιζει να σε βοηθησω
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Ρε ά γαμηθείτε.
Πάρτε από ένα καλάμι ο καθένας κι ελάτε να σβήσετε μια σπίθα ο καθένας, αν θέλετε να βοηθήσετε.
Άι σιχτίρ, πιά.
Kαταλαβαίνω την πίκρα σου Ηλία, αλλά δεν έχεις δίκιο...
Πολλοί για τον α ή β λόγο δεν μπορούν (ή δεν ξέρουν πως) να βοηθήσουν.
Άσε που δεν πιστευω οτι αν πλακώσει ξαφνικά στα μέρη ένα σωρό κόσμος θα υπάρξει κάτι παραπάνω από μια πλήρη ανοργανωσιά και μεγαλος κίνδυνος για όλους, κυρίως λόγω άγνοιας.Εφόσον κάποιοι δεν μπορούν να συμβάλουν με τον τρόπο που λες εσύ, δε βλέπω πουθενά το κακό στο να δείξουν τη συμπαράστασή τους έστω με αυτόν τον τρόπο...
Καθιστική διαμαρτυρία. Σαν τα αμερικανάκια. Νομίζω ότι υποτιμούμε τη δύναμή μας και δίνω απόλυτο δίκαιο στην βάση της σκέψης του Ηλία.
-
MadMax...
Μπορεί να είναι και ιδέα μου, αλλά αυτό μου φέρνει λίγο σε γκρίζα διαφήμιση και μάλιστα σε ένα θέμα που ΙΜΗΟ δεν θα έπρεπε καν να τα βλέπουμε έτσι τα πράγματα....
Δηλαδή εσείς το κάνατε αυτό για τους εαυτούς σας ή για την 'παρέα' σας?
Έχει η 'παρέα' σας ανάγκη διαφήμισης?
Από την άλλη μπορεί να είμαι και λίγο μυγιάγκιχτος αυτές τις μέρες και να το είδα στραβά, αλλά έχω την εντύπωση οτι δεν είμαι ο μόνος που το αντιλήφθηκε έτσι...
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Γιατί, τί είπε; Για τους εμπρηστές ή για την πολιτική προστασία; Έγραψα ότι πήγε σε χώρο ευθύνης του υπουργείου του. Αν παρέλειψε να αναφερθεί στο 'ιερό δάσος', σφάλμα του. Όχι όμως να βγάζουν τα απωθημένα τους οι Αθηναίοι από τις πολυθρόνες τους. Τους καμένους τους καταλαβαίνω βέβαια, ενώ κι αυτός έπρεπε να το βουλώσει κι ας τον πήρε η μπάλλα για σφάλματα άλλων.Η ταπεινή μου άποψη είναι ότι ένας και μόνο ένας μιλάει. Ακόμη και για το χώρο ευθύνης του , δεν έπρεπε να βγάλει λογίδριο.
-
Aυτή τη στιγμή κινδυνεύει η Ανδρίτσαινα.Επικοινώνησα με συγγενή μου σε διπλανό χωριό(Δαφνούλα),το οποίο σώθηκε μετά από υπεράνθρωπες προσπάθειες των κατοίκων.Στην Ανδρίτσαινα είχαν μαζευτεί και κάτοικοι από τα γύρω χωριά που είτε κάηκαν είτε εκκενώθηκαν.Στο χωριό της μητέρας μου,έχουν καεί όλα τα χωράφια και τα ζώα και οι κάτοικοι είναι σε απόγνωση καθώς όλοι είναι αγρότες και κτηνοτρόφοι και είδαν να καταστρέφεται όλη η υπόλοιπη ζωή τους όπως μου είπε ο θείος μου στο τηλέφωνο.
-
Ο χρήστης Petros έγραψε:
Ασε ρε Μάνο την προπαγάνδα.Κρατιέμαι να μην αρχίσω τα μπινελίκια και γίνουμε μπουρδέλο. Η ευγένεια κάπου εδώ τελειώνει (δεν αναφέρομαι σε σένα προσωπικά)...
ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.
ΑΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΑΓΙΑΣΕΙ!!!
ΕΙΔ' ΑΛΛΩΣ ΑΣ ΤΟ ΒΟΥΛΩΣΕΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ!Έχετε συνειδητοποιήσει τι συμβαίνει στον τόπο;
Και η παραίτηση θα ήταν αρκετή.
-
Ο χρήστης ginogsm έγραψε:
Επειδή έχω περάσει αρκετά καλοκαίρια σε χωριά της Πελοποννήσου, αλλά και σε άλλα χωριά της Ελλάδος, εκείνο που θυμάμαι πάντα να λένε όλοι ήταν ότι** 'αν πιάσει φωτιά θα καίει επί μέρες και δεν την γλυτώνουμε'**. Ακόμα θυμάμαι τις λέξεις αυτές όταν τις άκουγα και μάλιστα από διαφορετικά άτομα κάθε φορά. Σε όλων το μυαλό υπήρχε αυτό το ενδεχόμενο, αλλά όλοι απλά έμεναν στη σκέψη και απλά απεύχονταν να συμβεί αυτό.
Τι έγινε όλα αυτά τα χρόνια από απόψεως πρόληψης? ΤΙΠΟΤΑ. Όπως σωστά αναφέρθηκε σε προηγούμενες σελίδες, τόσα χρόνια μας βοηθούσε η ΤΥΧΗ. Η οποία αυτές τις μέρες μας γύρισε για τα καλά την πλάτη. Βέβαια μιλάμε για δεκάδες εστίες και οργανωμένους εμπρησμούς που δεν αφήνουν πολλά περιθώρια αντιμετώπισης, αλλά με κάποια μέτρα πρόληψης το πιθανότερο είναι πως δεν θα είχε λάβει αυτές τις διαστάσεις.
Η αλήθεια όμως είναι πως όσοι πηγαίνουν στα χωριά το καλοκαίρι πάνε για ξεκούραση, κανά μπανάκι και μάσα. Άντε να ποτήσουν και κανένα χωράφι να πάρουν και λίγο γεύση από αγροτική ζωή. Σιγά όμως μην ασχοληθούν με προληπτικά μέτρα για κάτι που ΙΣΩΣ συμβεί. Αυτή είναι η αλήθεια.
Ευθύνες υπάρχουν παντού. Αλλά πρώτα από όλα σε όλους εμάς! Σκεφτείτε τα παραπάνω που έγραψα, και αναλογιστείτε, πότε εσείς ή δικά σας άτομα, όταν είσασταν στο χωριό σας για λίγες μέρες το καλοκαίρι ασχοληθήκατε με θέματα πρόληψης...?
το θέμα της πρόληψης από παραθερίζοντες είναι δίκοπο μαχαίρι. Λίγοι είναι αυτοί που έχουν συλληφθεί με την κατηγορία του βανδαλισμού στο δάσος ή ότι ενήργησαν χωρίς άδεια ( την οποία ποτέ δεν θα έπαιρνες ) ;
Αναφέρομαι στις προσωπικές περιουσίες του καθενός και όχι να πειράξεις δάσος ή οποιαδήποτε άλλη έκταση. Όσοι έχουν σπίτι σε χωριό μπορούν να καταλάβουν πως είναι αυτά τα πράγματα.
Και η οικογένεια μου πληρώνει κάθε χρόνο κάποια άτομα, να καθαρίζουν τα οικόπεδα από ξερά χόρτα πάμε δεν πάμε (ούτως ή άλλως μιλάμε για αστεία ποσά, το θέμα όμως δεν είναι τα χρήματα αλλά το αποτέλεσμα).
-
Ο χρήστης ASTRAKITCAR έγραψε:
Η ΚΑΤΑΡΑ ΤΟΥ Σεπτεμβρη ξαναχτυπα....παρακολουθω απο τον σεισμο του 1999 και μετα οτι παγκοσμιως και ειδικα στην ελλαδα καθε Σεπτεμβρη συμβαινει μια καταστροφη μαζικης ταξης..
πχ. σεισμος 1999,Νεα Υορκη 2001,Σαμινα,φωτιες φετος,δεν θυμαμαι το αεροπλανο της Ηλιος αν επεσε Σεπτεμβρη..Το τσουναμι ποτε ηταν?
βοηθηστε με να θυμηθω και αλλα Σεπτεμβριανα περιστατικα...
Τσουνάμι : Ανάμεσα Χριστούγενα και Πρωτοχρονία ή κάπου εκεί.
Σάμινα νομίζω ήταν χειμώνα.
Ηλιος : 14 Αυγούστου -
Ο χρήστης ginogsm έγραψε:
Ασε ρε Μάνο την προπαγάνδα.
Κρατιέμαι να μην αρχίσω τα μπινελίκια και γίνουμε μπουρδέλο. Η ευγένεια κάπου εδώ τελειώνει (δεν αναφέρομαι σε σένα προσωπικά)...
ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.
ΑΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΑΓΙΑΣΕΙ!!!
ΕΙΔ' ΑΛΛΩΣ ΑΣ ΤΟ ΒΟΥΛΩΣΕΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ!Έχετε συνειδητοποιήσει τι συμβαίνει στον τόπο;
Και η παραίτηση θα ήταν αρκετή.
οχι δεν ειναι αρκετη με 60 νεκρους..
-
Ο χρήστης Amaxopoulos έγραψε:
Προφανως συμφωνοντας οι περισσοτεροι θα μπορουσαμε(μπορουσα..) να συμπληρωσουμε , 'και???'-'κατα συνεπεια??'
Πρεπει να αναγνωρισουμε στους εαυτους μας (ως ανθρωποι) οτι εχουμε και μια αναγκη να λεμε πραγματα ,απλως για να τα πουμε.
Ολα τα επομενα σταδια,αν δεν προσφερουν κατι,ειναι αυτα που εγραψες.....Για να πικαρω την μλκια μας, πληρωνουμε 2,5 ευρω διοδια στην αθηνων πατρων στο κιατο, μπαινοντας στο δρομο-σκοτωστρα και ολλα καλλα(θεσσαλονικωτικα,με ανεση δλδ).
Μια φωτια πανω-μια φωτια κατω,σιγα μην ειναι κοντα η μην παμε ποτε στη Φιγαλεια η στο Σιμοπουλο....
Ο λόγος που 'υπέκυψα' κι εγώ στη μαλακία μου, και αφόρισα κιόλας, είναι πως αισθάνομαι πλήρως απογοητευμένος. Η πρόσφατη καταστροφή μού μοιάζει σαν το τελειωτικό χτύπημα σε μια χώρα που αιμορραγεί χρόνια. Μιλάμε για πολιτικο-κοινωνικο-οικονομική καταστροφή που μας φέρνει δεκαετίες πίσω. Όταν με τόσο βεβαρυμένο ιστορικό έρχεται η ώρα που χάνεις την αγροτικο-κτηνοτροφικο-τουριστική παραγωγή της μισής σου χώρας και τα μόνα που βλέπεις, ακούς και διαβάζεις σε ΜΜΕ, φόρουμς και πολιτικά γραφεία είναι ΞΑΝΑ αφορισμοί, μετάθεση ευθυνών και ψηφοθηρική διστρέβλωση, δεν ξέρω σε τι μπορείς να επλίζεις ή τι μπορείς να κάνεις. Εμένα μου φαίνεται ως αδιέξοδο!
Kατασταση 'live and let die'......
η το αντιστροφο,που ουτως οι αλλως συμβαινει,γιατι ολοι αυτοι που λεμε για ηγετες δινανε προ ημερων συνεντευξεις σε περιοδικα τυπου εσκουαϊερ ,πανω σε κοτερα λεγοντας οτι ειναι θαλασσολυκοι και οτι αν δεν παιξουν ενα τεννις ,πανε σε μια πισινα δεν μπορουν να δημιουργησουν....Καλα τα λες ,αλλα θελουν μια μουντζα α-λα Μαυρογιαλουρο.....και αι σιχτιρ,κατα τα λοιπα,οπως ορθα λεει ο λαος,εχουμε αυτους που μας αξιζουν.....
Και το στοιχημα:
Ποσο καιρο θα μας παρει να το ξεχασουμε?4 ή 5 ημέρες μετά την τελευταία κατάσβεση ή έλεγχο πυρκαϊάς.
-
Ο χρήστης ASTRAKITCAR έγραψε:
Η ΚΑΤΑΡΑ ΤΟΥ Σεπτεμβρη ξαναχτυπα....παρακολουθω απο τον σεισμο του 1999 και μετα οτι παγκοσμιως και ειδικα στην ελλαδα καθε Σεπτεμβρη συμβαινει μια καταστροφη μαζικης ταξης..
πχ. σεισμος 1999,Νεα Υορκη 2001,Σαμινα,φωτιες φετος,δεν θυμαμαι το αεροπλανο της Ηλιος αν επεσε Σεπτεμβρη..Το τσουναμι ποτε ηταν?
βοηθηστε με να θυμηθω και αλλα Σεπτεμβριανα περιστατικα...
Εμεις εδω εχουμε Αυγουστο ακομα..
Καταστροφικές Πυρκαγιές - Πλημμύρες - Θεομηνίες